Ο προϋπολογισμός εθνικής άμυνας της Τουρκίας

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Ο προϋπολογισμός εθνικής άμυνας της Τουρκίας

Δημοσίευση από yandr »

Η γειτονική χώρα εξελίσσεται ταχύτατα σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη (και όχι μόνο).

Η Ελλάδα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ακολυθήσει και θα πρέπει πλέον να αρχίσει να εξετάζει τις διεθνείς συμμαχίες της.

Εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ για τα παγκόσμια δεδομένα αποκάλυψε η Άγκυρα, με στόχο την ριζική αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεών της: Η τουρκική κυβέρνηση αναλαμβάνει την δέσμευση υλοποίησης για πάνω από 280 εξοπλιστικά προγράμματα - ισοδύναμο με 27,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το τουρκικό σχέδιο εκσυγχρονισμού καλύπτει τα έτη 2012-2016, και περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της φάσης ανάπτυξης και την αρχική φάση της παροχής ορισμένων βασικών οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων νέων αρμάτων μάχης, μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων επίθεσης και πολλαπλών χρήσεων, δορυφόρων, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Για παράδειγμα, το 2015 θα πρέπει να αρχίσει η παράδοση των πρώτων εγχώριων αρμάτων μάχης Altay, σε ένα από κοινού πρόγραμμα με τη Hyundai Rotem από τη Νότια Κορέα - με βάση τo Κ-2. Κατά το ίδιο έτος αναμένεται το πρώτο από τα συνολικά έξι υποβρύχια τύπου U214. Αν και ο σχεδιασμός προέρχεται από τη Γερμανία, το μερίδιο των εγχώριων εταιρειών έχει προγραμματιστεί σε ένα επίπεδο έως και 80% επίπεδο. Το 2016 είναι να έρθει το πρώτο από τα τέσσερα τουρκικά αντιτορπιλικά (μερικές φορές αναφέρονται και ως φρεγάτες), το πλοίο TF-2000 με εκτόπισμα πάνω από έξι χιλιάδες τόνους. Στα σχέδια της Άγκυρας προβλέπεται επίσης η παροχή των εγχώρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Anka και πυραύλων κρουζ SOM.

Ένα ξεχωριστό πακέτο ισχύει για τά στρατιωτικά ελικόπτερα, το Τ-70, η γνωστή έκδοση Sikorsky S-70i, αλλά με το 67% να είναι τουρκικά συστατικά, το επιθετικό ελικόπτερο Τ-129, ένας πρόγραμμα ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ιταλία, με μια ανάλογη δέσμευση για την τουρκική βιομηχανία, όπως και το πρόγραμμα της προμήθειας των βαρέων ελικοπτέρων CH-47.

Ανάμεσα στα άλλα αξιόλογα προγράμματα περιλαμβάνονται οι εγχώριοι δορυφόροι, οι οποίοι αναμένονται να εισέρθουν σε υπηρεσία το 2016, το αεροσκάφος βασικής εκπαίδευση Hürkus της ΤΑΙ, τα νλεα εκπαιδευτικά ΚΤ-1, το πρόγραμμα των τηλεχειριζόμενων ελικοπτέρων, αντιαρματικές ρουκέτες Cirit και κατευθυνόμενα με λέιζερ πυρομαχικά διαμετρήματος 70 χιλιοστών.

Η Τουρκική αμυντική βιομηχανία αναζητά νέες αγορές με σκοπό να διπλασιάσει τις εξαγωγές της. Το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) ανέλαβε να δημιουργήσει έναν οργανισμό ο οποίος θα έχει ως κύριο λόγο ύπαρξης την υποστήριξη των εξαγωγικών προσπαθειών των εγχώριων εταιρειών (δημόσιων και ιδιωτικών) με σκοπό να βοηθήσει στην επίτευξη των υψηλών στόχων της κυβέρνησης.

Οι κρατικές αρχές στην Άγκυρα θέλουν να σκαρφαλώσουν στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, και το 2016 να πραγματοποιήσουν έναν κύκλο εργασιών ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συν επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την εξαγωγή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Προς το τέλος της δεκαετίας, η Άγκυρα σχεδιάζει να θέσι σε εφαρμογή τα σχέδια για το πρώτο της αεροπλανοφόρο.

πηγή
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες