Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής
Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές.
Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει αν με πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού από ΤΕΙ και με μια προϋπηρεσία 2 χρόνων σε δουλείες που περιλαμβάνουν δίκτυα, προγραμματισμό και τηλεποικινωνίες ως ελεύθερος επαγγελματίας έχω κάποια πιθανότητα να με δεχτούν στο ΕΠ.
Σας ευχαριστώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει αν με πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού από ΤΕΙ και με μια προϋπηρεσία 2 χρόνων σε δουλείες που περιλαμβάνουν δίκτυα, προγραμματισμό και τηλεποικινωνίες ως ελεύθερος επαγγελματίας έχω κάποια πιθανότητα να με δεχτούν στο ΕΠ.
Σας ευχαριστώ.
- Sotiris1
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα,
Παρουσιάζομαι σε μια βδομαδα για Ερευνα Πληροφορικης στο Λαγό Έβρου.
Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής, μένει μόνο να παρουσιάσω την διπλωματική μου και εχω κάνει πρακτική με αντικείμενο το ψηφιακο μαρκετινκ, ξέρω όμως και από προγραμματισμό και βάσεις δεδομένων.
Έχω καμιά ελπίδα να με πάρουν ή να μην ασχοληθώ καν με τα δικαιολογητικά που ζητάνε για την ΕΠ;
Ευχαριστώ!
Παρουσιάζομαι σε μια βδομαδα για Ερευνα Πληροφορικης στο Λαγό Έβρου.
Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής, μένει μόνο να παρουσιάσω την διπλωματική μου και εχω κάνει πρακτική με αντικείμενο το ψηφιακο μαρκετινκ, ξέρω όμως και από προγραμματισμό και βάσεις δεδομένων.
Έχω καμιά ελπίδα να με πάρουν ή να μην ασχοληθώ καν με τα δικαιολογητικά που ζητάνε για την ΕΠ;
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα παιδιά,
Έχω εξεταστεί από επταμελή επιτροπή για το διδακτορικό και θα έχω την βεβαίωση μέχρι να μπω (Ιούλιο). Έχω ένδειξη έρευνας πληροφορικής στο katataxi.army.gr. Το διδακτορικό ήταν σε ηλεκτρολόγους ΕΜΠ, έχω χρησιμοποιήσει κάποιες γλώσσες προγραμματισμού (κυρίως Python, λίγο C) αλλά όχι πολύ "ψαγμένα" πράγματα. Πρώτο πτυχίο δεν ήταν πληροφορικής, ούτε σχετικό. Έχω ελπίδες να με κρατήσουν στο σώμα, σύμφωνα με την εμπειρία σας; Όσοι κόβονται από εκεί με διδακτορικό συνήθως πάνε πυροβολικό, διαβιβάσεις ή οπουδήποτε;
Έχω εξεταστεί από επταμελή επιτροπή για το διδακτορικό και θα έχω την βεβαίωση μέχρι να μπω (Ιούλιο). Έχω ένδειξη έρευνας πληροφορικής στο katataxi.army.gr. Το διδακτορικό ήταν σε ηλεκτρολόγους ΕΜΠ, έχω χρησιμοποιήσει κάποιες γλώσσες προγραμματισμού (κυρίως Python, λίγο C) αλλά όχι πολύ "ψαγμένα" πράγματα. Πρώτο πτυχίο δεν ήταν πληροφορικής, ούτε σχετικό. Έχω ελπίδες να με κρατήσουν στο σώμα, σύμφωνα με την εμπειρία σας; Όσοι κόβονται από εκεί με διδακτορικό συνήθως πάνε πυροβολικό, διαβιβάσεις ή οπουδήποτε;
Καλησπέρα παρουσιάζομαι στο 282 στην Κω... Έχω κατανεμηθεί σε έρευνα πληροφορικής. Ξέρει κανεις τι σημαίνει στην ουσία αυτό; Και γενικότερα ποτε μπορείς να παρεις μετάθεση για κάπου καλυτερα πχ Αθήνα;
Ερευνας πληροφορικης ειδικα σε μικρες μοναδες και οχι στις μεγαλες πολεις ειναι φουλ χαλαρα, ουσιαστικα λειτουργεις σαν βοηθος της τεχνικης υποστηριξης στη μοναδα (πολλες φορες εντωμεταξυ το στελεχος στο γραφειο ειναι πιο ασχετο απο τον φανταρο) που πρακτικα σημαινει ελαχιστα πραγματα για μεσα στη μερα. Ισως αν δεν εχει κοσμο η μοναδα να σε χωσουν σκοπιες και θαλαμοφυλικια. Για τον τοπο κατοικιας σου μονο με βυσμα απο την αρχη, αλλιως στο 5μηνο, που και παλι δεν ειναι σιγουρο, αν δεν εχει ατομο η μοναδα να σε αντικαταστησει στο γραφειο μενεις αναγκαστικα.Ηλιας έγραψε:Καλησπέρα παρουσιάζομαι στο 282 στην Κω... Έχω κατανεμηθεί σε έρευνα πληροφορικής. Ξέρει κανεις τι σημαίνει στην ουσία αυτό; Και γενικότερα ποτε μπορείς να παρεις μετάθεση για κάπου καλυτερα πχ Αθήνα;
Καλησπερα. Με εχουν καταταξη στο σωμα ΕΠ, το οποιο φυσικα ειχα δηλωσει και στη στρατολογια τελη αυγουστου. Το θεμα ειναι οτι μου μενει 1 μαθημα για πτυχιο (το οποιο εδωσα τον σεπτεμβριο - υπολογιζω οτι το περναω αλλα σιγουρα ο βαθμος θα βγει πολυ αργοτερα). Επισης υπολογιζα η καταταξη να γινει οπως συνηθως το νοεμβριο - οποτε θα ειχα και το πτυχιο στα χερια μου - πραγμα το οποιο και δεν εγινε. Οποτε τωρα τι κανω εφοσον ειχα δηλωσει πτυχιουχος; Τους δειχνω την βεβαιωση σπουδων και τις βαθμολογιες περασμενων μαθηματων?
-
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
kostas έγραψε:Γεια σου Ηλια ποτε παρουσιάζεσαι εγω στις 14
Και εγω 14 ΕΠ. Υπάρχει και αντίστοιχο τοπικ για την Δ ΕΣΣΟ
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν απαιτείται η εξειδίκευση σε όλα τα σώματα του στρατού. Π. Χ. Έχω γνωστό στα Τεθωρακισμένα στη Λήμνο και από ότι μου είπε θα χρειαστεί να φύγει μετά το ΣΠΕΝ για εξειδίκευση 1-2 μήνες. Εγώ είμαι Πληροφορικός και ελπίζω να μπω σώμα Έρευνας και Πληροφορικής γιατί έχω αρκετά καλό βιογραφικό με καλό μεταπτυχιακό και εργασιακή εμπειρία. Θα χρειαστώ και εγώ εξειδίκευση και θα με αλλάζουν στρατόπεδα κάθε τρεις και λίγο (εφόσον επιλεγώ) ;
Επίσης, ποιες είναι οι ημερομηνίες των φετινών ΣΠΕΝ;
Επίσης, ποιες είναι οι ημερομηνίες των φετινών ΣΠΕΝ;
-
- Α/ΓΕΣ
- Επικοινωνία:
Αν πάς στο Σώμα Έρευνας-Πληροφορικής θα περάσεις Σχολείο στο Γουδί και ανάλογα των προσόντων σου ή παραμένεις Αθήνα (ΚΕΠΥΕΣ) ή πας σε μονάδα Διαβιβάσεων/Ηλεκτρονικού Πολέμου.
Διάβασε και προηγούμενα μηνύματα από παλαιότερους οπλίτες θητείας.
Διάβασε και προηγούμενα μηνύματα από παλαιότερους οπλίτες θητείας.
-
- Πολίτης
- Επικοινωνία:
Με το τέλος των ΣΠΕΝ μου ήρθε μετάθεση για ΣΠΗΥ. Γνωριζει κανείς αν είναι μόνιμο αυτό ή κάτι προσωρινό(απλά για εκπαίδευση;). Οι περισσότεροι ΕΠ που γνωρίζω πήγαν κατευθείαν ΚΕΠΥΕΣ/ΚΕΤΕΣ ή στις αντίστοιχες ταξιαρχίες της παραμεθωρίου και όχι για εκπαίδευση. Όπως επίσης αρκετοί λένε πως κανείς δεν πάει για εκπαίδευση πλέον και πως έχει καταργηθεί. Γνωρίζει κανείς τι παίζει;
- jimkats
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Εδώ οπλίτης ΚΕΠΥΕΣ. Για όσους γενικά είστε ήδη Έρευνας-Πληροφορικής ή γίνει μετάταξη σας μετά, η μετάθεση τυπικά γίνεται μετά τα ΣΠΕΝ για ΚΕΠΥΕΣ/ΣΠΗΥ/ΚΕΤΕΣ. Αν έχεις ιδιαίτερο βύσμα όμως μπορείς να πάρεις την μετάθεση πριν καν τα ΣΠΕΝ (και να κάνεις τα ΣΠΕΝ κάποια άλλη στιγμή).
Και στις 3 περιπτώσεις, χώνεστε κατευθείαν σε κάποιο τμήμα (ως πόστο) και η μόνη εκπαίδευση που περνάτε είναι αυτή της υπηρεσίας που έχετε να κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα (αναλόγως τις ανάγκες της μονάδος). Δεν ισχύει δηλαδή πια αυτό που γράφει στην σελίδα της ΣΠΗΥ για εκπαίδευση των οπλιτών.
Ότι άλλο θέλετε, ρωτήστε.
Και στις 3 περιπτώσεις, χώνεστε κατευθείαν σε κάποιο τμήμα (ως πόστο) και η μόνη εκπαίδευση που περνάτε είναι αυτή της υπηρεσίας που έχετε να κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα (αναλόγως τις ανάγκες της μονάδος). Δεν ισχύει δηλαδή πια αυτό που γράφει στην σελίδα της ΣΠΗΥ για εκπαίδευση των οπλιτών.
Ότι άλλο θέλετε, ρωτήστε.
Παρουσιάζομαι Α ΕΣΣΟ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2020. Προχθές παρέλαβα το χαρτί με ένδειξη σώμα έρευνας πληροφορικής - ΥΕΑ και παρουσιάζομαι Λάρισα. Είμαι κάτοχος πτυχίου και master σαν μηχανικός Η/Υ και κάτοικος Πειραιά.
1) Αν πάω για ΥΕΑ τι πορεία θα ακολουθησω στην θητεία μου ; (εκπαίδευση, διάρκεια εκπαίδευσης, μεταθέσεις κλπ)
2) Αν αρνηθώ θα με πετάξουν απ το σώμα ;
3) Υπάρχει πιθανότητα να κοπώ απ το σώμα μετά την κατάταξη;
4) Πού γίνεται η εκπαίδευση ΥΕΑ, μετά το πέρας της εκπαίδευσης υπάρχει πιθανότητα να μείνω σε κάποια μονάδα στην Αθήνα ; ( να γλιτώσω νησιά και Έβρους δλδ).
Όποια εμπεριστατωμένη γνώμη είναι ευπρόσδεκτη
1) Αν πάω για ΥΕΑ τι πορεία θα ακολουθησω στην θητεία μου ; (εκπαίδευση, διάρκεια εκπαίδευσης, μεταθέσεις κλπ)
2) Αν αρνηθώ θα με πετάξουν απ το σώμα ;
3) Υπάρχει πιθανότητα να κοπώ απ το σώμα μετά την κατάταξη;
4) Πού γίνεται η εκπαίδευση ΥΕΑ, μετά το πέρας της εκπαίδευσης υπάρχει πιθανότητα να μείνω σε κάποια μονάδα στην Αθήνα ; ( να γλιτώσω νησιά και Έβρους δλδ).
Όποια εμπεριστατωμένη γνώμη είναι ευπρόσδεκτη
Αδερφέ μαζί μπαίνουμε, πότε παρουσιάζεσαι; Εγω μπαίνω στις 22
21. Αλλά μού είπε γνωστός που μπήκε νωρίτερα ότι μάλλον στη Λάρισα θα μας δώσουν τα απαραίτητα και μετά θα μας στείλουν Στεφανοβικιο και Λιτόχωρο. Εσύ ξέρεις γενικά τι παίζεται?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες