Φιλε μην απελπιζεσαι και μην δινεις δικαιωμα με αυτη την αναρτηση σου να χαρουν οι γνωστοι κομπλεξικοι. Παλεψε.Giorgos42 έγραψε: ↑Παρ Νοέμ 15, 2024 2:21 am Με λένε Γιώργο και είμαι εποχικος πυροσβεστης από το 2019. Μπήκα 36 χρονών και τώρα είμαι 41. Δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να διαγωνιστω σε μια προκήρυξη για εμοδε η κάτι άλλο. Ο Υπουργος ανακοίνωσε πως άνω των 40 μας διώχνει. Φεύγω πληγωμένος γιατί έδωσα τη ψυχή μου όλα αυτά τα χρόνια γι αυτό που αγαπούσα. Φεύγω αηδιασμένος για αυτούς που κυβερνούν τη χώρα αυτή. Λυπάμαι τα νέα παιδιά που θα μπουν εποχικοι και θα τους πετάξουν στο δρόμο κι αυτούς μόλις φτάσουν 35-40 χρονών. Βρείτε κάτι άλλο παλικάρια να κάνετε αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία έκανα φίλους αδελφικους, έζησα στιγμές συγκινητικές και δύσκολες. Τώρα πρέπει να ξανασταθω στα πόδια μου και στα 42 μου να αρχίσω από το μηδέν. Εις το επανιδείν ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τη πατρίδα μαζί σας αυτά τα 5 χρόνια.
Προκήρυξη για εποχικούς πυροσβέστες (2024)
Re: Προκήρυξη για εποχικούς πυροσβέστες (2024)
Εθελοντές των τελευταίων 3 και 4 και 2 και ενός χρονών και αυτοί που θα μπείτε τώρα πάρτε παράδειγμα τους εποχικούς που είναι ήδη 6 και 5 χρόνια που έχουν ήθος και αγαπάν την πυροσβεστική. Πάρτε τους παράδειγμα γιατί εσείς ήρθατε για λάθος λόγους στο σώμα. Και όσοι μπείτε εποχικοί τώρα δεν λύσατε το προβλήματα σας αν και όλοι σας είσαι τυχοδιώκτες με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς. Τουλάχιστον μάθετε τι είναι αξιοπρέπεια ταπεινότητα και σεβασμός. Αυτό που είδατε στον Λαζόπουλο να γίνει το μάθημα σας. Πότε δεν είναι αργά.
Κλασικά εικονογραφημένα ξανά. Δεν σου φταίνε οι εθελοντές για τις αποφάσεις των υπουργών και της ηγεσίας. Το ότι ναι υπάρχουν 50-100-1000 εθελοντές που είναι παντελώς ακατάλληλοι δεν βγάζουν άχρηστους 4500 άτομα πανελλαδικά (όπως και αντίστοιχα δεν είναι και οι 2500 εποχικοί όλοι άγιοι) . Δεν είμαστε το κόκκινο πανί για εσάς αντιθέτως είμαστε μαζί σας. Τις ίδιες φωτιές σβήσαμε όλοι μαζί. Το ***** που θα μας τσουβαλιασει όλους για χάριν λίγων επειδή έτσι τον βολεύει ή θα πει πως όλοι οι εθελοντές δεν κάνουμε ή δεν έχουμε δει δράση επειδή είμαστε ο εύκολος στόχος να βγάλει τα κόμπλεξ του είναι ο ίδιος ανάξιος να φορά στολή πυροσβέστη είτε μπλε είτε μπεζ. Εθελοντές συμμετέχουν σε κάθε συμβάν καλύπτουν κάθε τρύπα στις υπηρεσίες και πολλές φορές επανδρώνουν περιπολικά μαζί με εσάς. Το ότι δεν σας μονιμοποιούν δεν σας φταίει ο εθελοντής πυροσβέστης. Όσοι συνεργάζονται με εθελοντές πυροσβέστες (πραγματικούς όχι γιαλαντζι που κρύβονται ανάμεσα μας) γνωρίζουν την αξία μας.
Το οτι δεν μονιμοποιουν ειναι επειδη γινατε 5000+. Σκεψου μια να μην υπηρχαν αυτοι οι 5000 εθελοντες τι θα κανε η πολιτικη ηγεσια με τους εποχικους. Το οτι μπαινεις 3ο ατομο σε οχημα εξοδου δεν σε κανει εμπειρο πυροσβεστη. Πατε απλα βοηθητικοι. Το οτι κανατε ενα περιπολικο 8ωρο μια στα τοσα δεν λεει κατι. Ο εποχικος κανει 15ωρα 6 μηνες το καλοκαιρι και στην φωτια φτανει πρωτος. Απλα υπαρχετε για τα ρεπο των μονιμων. Φυσικα δε τους τσουβαλιαζω ολους τους εθελοντες. Ειμαστε μια κοινωνια ανθρωπων οπου σε ολους τους τομεις υπαρχουν τετοιοι.Επισκέπτης έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 21, 2024 12:34 am Κλασικά εικονογραφημένα ξανά. Δεν σου φταίνε οι εθελοντές για τις αποφάσεις των υπουργών και της ηγεσίας. Το ότι ναι υπάρχουν 50-100-1000 εθελοντές που είναι παντελώς ακατάλληλοι δεν βγάζουν άχρηστους 4500 άτομα πανελλαδικά (όπως και αντίστοιχα δεν είναι και οι 2500 εποχικοί όλοι άγιοι) . Δεν είμαστε το κόκκινο πανί για εσάς αντιθέτως είμαστε μαζί σας. Τις ίδιες φωτιές σβήσαμε όλοι μαζί. Το ***** που θα μας τσουβαλιασει όλους για χάριν λίγων επειδή έτσι τον βολεύει ή θα πει πως όλοι οι εθελοντές δεν κάνουμε ή δεν έχουμε δει δράση επειδή είμαστε ο εύκολος στόχος να βγάλει τα κόμπλεξ του είναι ο ίδιος ανάξιος να φορά στολή πυροσβέστη είτε μπλε είτε μπεζ. Εθελοντές συμμετέχουν σε κάθε συμβάν καλύπτουν κάθε τρύπα στις υπηρεσίες και πολλές φορές επανδρώνουν περιπολικά μαζί με εσάς. Το ότι δεν σας μονιμοποιούν δεν σας φταίει ο εθελοντής πυροσβέστης. Όσοι συνεργάζονται με εθελοντές πυροσβέστες (πραγματικούς όχι γιαλαντζι που κρύβονται ανάμεσα μας) γνωρίζουν την αξία μας.
Καλά καλά. Τράβα μάθετε ήθος καλά σου λέει... Έλα μια βόλτα στα προηγούμενα μαθήματα να δεις τι έγραφαν οι δικοί σου... Φυσικά κ περιμένω να πετάξουν έξω τους εποχικούς. Ο θάνατος σας η ζωή μας. Γιατί ήρθα άλλωστε για την ψυχή της μάνας μου; Σου μεταφέρω ένα από τα πολλά αναξιοπρεπη. Εμένα εθελοντής έβαλε μέσον να με κόψουν από την σχολη δασοπροστασίας δασονομίας ενώ εγώ μπαίνοντας παρακάλεσα να τον βάλουν! Τέτοια σκουπίδια είναι οι περισσότεροι κ ρουφιάνοι διοικητών. Ήμουν εθελοντής κ διαγράφτηκα επειδή αηδιασα.1000; Σ έχουν όλοι έτσι είναι. Περαστικά σας!Επισκέπτης έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 21, 2024 12:34 am Κλασικά εικονογραφημένα ξανά. Δεν σου φταίνε οι εθελοντές για τις αποφάσεις των υπουργών και της ηγεσίας. Το ότι ναι υπάρχουν 50-100-1000 εθελοντές που είναι παντελώς ακατάλληλοι δεν βγάζουν άχρηστους 4500 άτομα πανελλαδικά (όπως και αντίστοιχα δεν είναι και οι 2500 εποχικοί όλοι άγιοι) . Δεν είμαστε το κόκκινο πανί για εσάς αντιθέτως είμαστε μαζί σας. Τις ίδιες φωτιές σβήσαμε όλοι μαζί. Το ***** που θα μας τσουβαλιασει όλους για χάριν λίγων επειδή έτσι τον βολεύει ή θα πει πως όλοι οι εθελοντές δεν κάνουμε ή δεν έχουμε δει δράση επειδή είμαστε ο εύκολος στόχος να βγάλει τα κόμπλεξ του είναι ο ίδιος ανάξιος να φορά στολή πυροσβέστη είτε μπλε είτε μπεζ. Εθελοντές συμμετέχουν σε κάθε συμβάν καλύπτουν κάθε τρύπα στις υπηρεσίες και πολλές φορές επανδρώνουν περιπολικά μαζί με εσάς. Το ότι δεν σας μονιμοποιούν δεν σας φταίει ο εθελοντής πυροσβέστης. Όσοι συνεργάζονται με εθελοντές πυροσβέστες (πραγματικούς όχι γιαλαντζι που κρύβονται ανάμεσα μας) γνωρίζουν την αξία μας.
Αυτη η ξεφτιλα να συνυπαρχουν εθελοντες πυροσβεστες με μονιμους πυροσβεστες πενταετεις και εποχικους πυροσβεστες στην ιδια υπηρεσια η κλιμακιο μονο σε κρατος μπανανια μπορει να γινει και μαλιστα φορωντας και βαθμους μεχρι και τον βαθμο του πυρονομου. Φυσικα οι μονιμοι βαθμοφοροι και αξιωματικοι κανουν την δουλεια τους γιατι ειναι επαγγελματιες σαν τους παπαδες που εβλογουν τα γενια τους αλλα για τους υπολοιπους πενταετεις και εποχικους ειναι ελαφρα θα το χαρακτηρισω προσβλητικο. Ο εθελοντης πυροσβεστης ειναι για να επανδρωνει εθελοντικους σταθμους και κλιμακια με επικεφαλης στην διοικηση αξιωματικους του ΠΣ και να αυτοδιοικητε μεχρι τον βαθμο του πυρονομου με δικα του οχηματα δικο του εξοπλισμο και εκπαιδευση και δικο του χωρο ευθηνης. Στις υπηρεσιες και στα κλιμακια του ΠΣ τους εχουν για να επανδρωνουν τους καναπεδες και για να τους κανουν στην καλυτερη, βολτα με τα πυροσβεστικα οχηματα στα συμβαντα. Το οτι πρεπει να παιρνουν μερος στις προκυρηξεις και να παιρνουν και καποια πριμοδοτηση μοριων λογικο αφου ομως πρωτα περασουν κριτηρια και αξιολογηση για να γινουν εθελοντες πυροσβεστες τουλαχιστον αυτα που περνουν οι εποχικοι πυροσβεστες και οχι με μια εκπαιδευση της πλακας να παιρνουν ταυτοτητα και βαθμους ελαφραν την καρδιαν και οι αλλοι που καιγονται στις φωτιες και οχι μονο να ειναι αδιαβαθμιτοι αλλα στα 5 χρονια που οι εθελοντες παιρνουν ευσημα και βαθμο οι αλλοι να απολυονται και να χαρακτηριζονται και τραμπουκοι που ζηταν το αυτονοητο, δικαιωμα στην εργασια με αξιολογηση την αναμφισβητητη προσφορα τους στο επιχειρησιακο κοματι του ΠΣ.
Καλησπέρα, υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με την προκήρυξη; Πότε πιστεύετε ότι θα βγει;
-
- Συνταγματάρχης
Αυτό αναμένουμε πλέον. Αν πάρουμε παλιότερες προκ, το νωρίτερο Μάρτιο μάλλον.
Εχουν βγει προκυρηξεις Συνοριοφυλακες, Δημοτικη Αστυνομια, Δημους κ Εμοδε κ παρακαλανε οι πιτσιρικαδες να μπουν εποχικοι. Τι να πω, δε πάτε καλά και ότι είστε και εθελοντές και μαζεύεται μόρια για να μπείτε εποχικοί με ξεπερνάει. Η πολύ απελπισία υπάρχει η κάτι δεν πάει καλά.
Πληροφορίακα το εποχικος είναι χειρότερο και από οβα στο στρατό
Πληροφορίακα το εποχικος είναι χειρότερο και από οβα στο στρατό
Ε ναι ρέ συναδέρφε ο οβα δουλεύει φουλ time 6 χρόνια και όταν απολυθεί του δίνουν 10 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση άν είσαι και αλεξίπτωτα παίρνεις και +2500 το χρόνο. Ο εποχικος 6 μήνες και όταν τόν διώχνουν του ρίχνουν ξύλο τα ματ. Το παραμύθι της εμοδε τελειώνει, σκεφτείτε όσοι μπείτε ότι τα ίδια θα περάσετε, εγώ δεν ξανά κάνω τα χαρτιά μου να βρουν αλλά κορόιδα να περάσουν τα ίδια ούτως η άλλως για αυτούς είσαι ένας αριθμός
Ε ναι σιγά μη πάνε στα άλλα που έχει δύσκολα αθλήματα. Η κάψα για να φοράνε στολή και να βγάζουν σελφι στα σοσιαλ είναι μεγάλο κίνητρο. Βέβαια δε ξέρω πόσο ισχυρό είναι για να τους κρατήσει. Σίγουρα σε μερικά χρόνια μόλις κοπούν οι προκυρηξεις και θα μπαίνουν όλοι μόνο από πανελλήνιες να δεις πόσοι θα μείνουν εθελοντές. Ηδη για το 2025 μια εμοδε θα βγει 150 οδηγοί και μετά για εποχικούς. Το 2026 και μετά αμφιβάλω αν θα υπάρξει κάτι.
Ναι τα ορμπς νομίζουν ότι βρέθηκε η πεπατημένη 2,3 χρόνια εποχικος και μετά έμοδε, έτσι νόμιζαν οι εποχικοί ότι θά μπούνε 5 ετης σαν τους παλιούς, πλέον τα πράγματα αλλάζουν αμέσως και δεν μπορεί κανείς να σόυ εγγυηθεί κανείς τίποτα, όποιος είναι μικρός και τόν παίρνει ηλικίακα να κάνει χαρτιά σε ότι βγαίνει για μόνιμη θέση γιατί το εποχιλικι είναι μεγάλη ξεφτίλα, δουλεύεις ποιο πολύ από μονιμους με ενα ρεπό το μήνα και καθόλου άδεια. Και όταν λήξει η σύμβαση σε πετάνε.Επισκέπτης έγραψε: ↑Τρί Νοέμ 26, 2024 11:43 pm Ε ναι σιγά μη πάνε στα άλλα που έχει δύσκολα αθλήματα. Η κάψα για να φοράνε στολή και να βγάζουν σελφι στα σοσιαλ είναι μεγάλο κίνητρο. Βέβαια δε ξέρω πόσο ισχυρό είναι για να τους κρατήσει. Σίγουρα σε μερικά χρόνια μόλις κοπούν οι προκυρηξεις και θα μπαίνουν όλοι μόνο από πανελλήνιες να δεις πόσοι θα μείνουν εθελοντές. Ηδη για το 2025 μια εμοδε θα βγει 150 οδηγοί και μετά για εποχικούς. Το 2026 και μετά αμφιβάλω αν θα υπάρξει κάτι.
Όποιος είναι κάτω των 30 έχει ελπίδες πλέον, εγώ προσωπικά μπήκα το 19 στα 32 μετά από 6 αντιπυρικες στα 38 πλέον δεν είχα και ούτε θα έχω ποτέ δικαίωμα σε προκήρυξη όπως φαίνεται! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην κάνω καν τα χαρτιά μου για εποχικός, δεν αξίζει για 900 ευρώ να ρισκάρεις την ζωή σου και χωρίς μέλλον. Δυστυχώς αλλιώς περιμέναμε τα πράγματα και αλλιώς έγιναν, δεν πειράζει η ζωή συνεχίζεται
Και εγώ εποχικός από το 2019 μάλλον δεν θα ασχοληθώ πάλι. Καμία προοπτική. Πάμε για άλλα πρώην συνάδελφοι.
Με τα σημερινα δεδομενα εργασιας ο εποχικος πυροσβεστης που απο το μηδεν εμπειρια παιρνει μισθο μαζι με εξαιρεσιμα νυχτερινα υπερωριες και εκτος εδρας δηλαδη παιρνει για εξι μηνες τον μισθο που παιρνει και ενας ΠΠΥ δευτεροβαθμιας η τριτοβαθμιας εκπαιδευσης ο μισθος ειναι πολυ καλος. Η διαφορα τους ειναι στην προυπηρεσια δηλαδη στα χρονια εργασιας αλλα καμια φορα επειδη οι εποχικοι μπορει να κανουν παραπανω εκτος εδρας ο μισθος ειναι πολυ κοντα. Τα υπολοιπα ειναι εκ του πονηρου. Βεβαια συνεταιρικος γαιδαρος οπως λει το ρητο ουτε ζει ουτε ψοφα. Ετσι ειναι και ο εποχικος. Ομως για σκεφτειτε και την αλλη πλευρα οτι αντι να κανει 2500 εποχικους 12μηνες εργασια να κανει προκηρυξη για 5000 εποχικους με τα ιδιο κοστος τι κοσμο θα εχει το καλοκαιρι. Οι ΕΜΟΔΙΤΕΣ αμα τους ρωτησετε για να γινουν οι εποχικοι μονιμοι θα σας πουν εμεις ημασταν κοροιδα που πηγαμε και πηραμε μερος σε διαγωνισμο, στον τελευταιο κοπηκαν 800 εποχικοι για εμοδε. Γιατι κακα τα ψεματα και οι ΠΠΥ ειναι μια κατηγορια μονιμων χωρις φυσικα εφαπαξ και βαθμους και φουσκωμενες συνταξεις απεναντι στον υπολοιπο σκληρα εργαζομενο λαο. Σε ποια δουλεια πινεις καφε οποτε θες, τρως πιτογυρα και μπουγατσοτυροπιτα οποτε θες, ξαπλωνεις και λιαζεσε στην καρεκλα οποτε θες κοιμασε το βραδυ και πληρωνεσε νυχτερινο κλπ. Τωρα οταν εχει φωτια δουλευουμε γιατι για αυτον τον λογο μας πληρωνουν και φυσικα γιατι εμεις το διαλεξαμε δεν μας υποχρεωσαν. Απο εκει και περα μπαινεις εποχικος αφου τα κριτηρια ειναι λασκα και απλοχερα και γεμισαμε τον τελευταιο χρονο κοριτσακια στις υπηρεσιες και εχει ο θεος. Δεν ειμαστε και τιποτα οικοδομοι ουτε λατομοι ουτε υλοτομοι ουτε μεταλλωρυχοι. Και οπως λεει και ο λαος. Χερια βαμβακι ... Φαρμακι
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες