Και FIR του ψευδοκράτους επιβάλει η Τουρκία

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Και FIR του ψευδοκράτους επιβάλει η Τουρκία

Και FIR του ψευδοκράτους επιβάλει η Τουρκία

από Nassos » Δευ Φεβ 09, 2009 10:18 pm

Απλά οι Τούρκοι δεν δέχονται την ύπαρξη του Eurocontrol στη Κύπρο.

Και FIR του ψευδοκράτους επιβάλει η Τουρκία

από mitsios14 » Δευ Φεβ 09, 2009 10:09 pm

Δεν είμαστε καλά... Απο πότε υπάρχει "κράτος" της Βόρειας Κύπρου που θα έχει και λόγο στα FIR;

Και FIR του ψευδοκράτους επιβάλει η Τουρκία

από yandr » Δευ Δεκ 29, 2008 12:34 pm

Μεσουσών των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο, η Τουρκία προωθεί διεθνώς με πρακτικούς τρόπους τη λύση των «δύο συνιστώντων κρατών», εμποδίζοντας μάλιστα μορφές διεθνούς συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η αντίδραση της Αγκυρας στην προτεινόμενη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου για τη δημιουργία και λειτουργία κοινής περιοχής ελέγχου πτήσεων μέσα στα FIR Αθηνών και Λευκωσίας.

Η Τουρκία μπλόκαρε την πρωτοβουλία αυτή, ισχυριζόμενη ότι οι δυο χώρες δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, διότι η κοινή περιοχή τους περιλαμβάνει εθνικό εναέριο χώρο που ανήκει στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» μαζί με διεθνή εναέριο χώρο, στον οποίο η μόνη αρμόδια αρχή για παροχή αεροναυτικών πληροφοριών και υπηρεσιών είναι και πάλι η ΥΠΑ της «ΤΔΒΚ» (ERCAN).

Τετελεσμένα

Επομένως, θα χρειαστεί περιοχική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την «ΤΔΒΚ» (!) και την Τουρκία, όπως απαιτεί ο ICAO, για να τεθεί σε λειτουργία η συγκεκριμένη κοινή περιοχή ελέγχου πτήσεων. Πρόκειται, δηλαδή, για την πλήρη πρακτική εφαρμογή της απόφασης της τούρκικης κυβέρνησης να προβάλει και να επιχειρεί να επιβάλει διεθνώς τα «συμφέροντα και κυριαρχικά δικαιώματα» τού κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο, δημιουργώντας «τετελεσμένα» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ελευθεροτυπία

Κορυφή