FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

Re:FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Τρί Νοέμ 22, 2022 4:15 pm

Υπογράφηκε η συμφωνία και μάλιστα στα όρια του FIR για τις δύο χώρες.

Εξαιρετική η σημασία της και συμπληρώνει ένα ακόμη κομμάτι του παζλ.
  • Ιταλία (2000)
  • Μάλτα (2008)
  • Κύπρο (2014)
  • Αίγυπτος (2022)
Απομένουν Αλβανία, Λιβύη και Τουρκία, με την πρώτη να είναι η πιο κοντινή χρονικά (θεωρητικά μιλώντας)
FiHqEt2UUAAqoIj.png
FiHqEt2UUAAqoIj.png (323.41 KiB) Προβλήθηκε 3884 φορές

Re:FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Τρί Νοέμ 22, 2022 8:21 am


Μετά την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, Ελλάδα και Αίγυπτος προχωρούν στην υπογραφή νέας διακρατικής συμφωνίας, δίνοντας τη χαριστική βολή στις παράνομες επιδιώξεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο Τρίτη (22/11) στο Κάιρο όπου οι αιγυπτιακές αρχές έχουν προετοιμάσει μια ειδική τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας.

Πηγη
Εξαιρετικά νέα, ας ελπίσουμε ότι η περιοχή θα ταυτίζεται με το FIR.

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Κυρ Οκτ 18, 2020 12:54 pm

Και εδώ το σχετικό άρθρο για Περιοχές Έρευνας και Διάσωσης .

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Κυρ Οκτ 18, 2020 12:46 pm

Και έλεγα πότε θα συμβεί... Ε να που το πέταξαν και αυτό.

Νέος χάρτης με νέα όρια έρευνας και διάσωσης στο μέσο του Αιγαίου.

Νέος χάρτης - πρόκληση από την Αγκυρα

https://www.kathimerini.gr/politics/foreign-policy/561121717/neos-chartis-proklisi-apo-tin-agkyra/

Εικόνα

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Τρί Σεπ 01, 2020 12:03 pm

Ας υπενθυμίσουμε τα όρια FIR της περιοχής, ώστε να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.

Εικόνα

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Πέμ Αύγ 27, 2020 1:28 pm

Με την διαφορά ότι τώρα, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στα ελληνικά ΜΜΕ, επιχείρησαν να τυφλώσουν με λέιζερ το πλήρωμα του ελικοπτέρου και να διεμβολίσουν τα σκάφη του λιμενικού.

Αυτό είναι κλιμάκωση.

Από την άλλη πλευρά, εάν αυτά γίνονται δεν θα πρέπει να έχουμε καταγεγραμμένα βίντεο; Η ευρώπη περισσότερο θα ενδιαφερθεί (καθότι υποκριτές στο σύνολό τους) για βίντεο με ενεργές προσπάθειες διακοπής της επιχείρησης διάσωσης, παρά για την εισβολή λαθρομεταναστών.

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από Nassos » Πέμ Αύγ 27, 2020 1:20 pm

Χρόνια τώρα το κάνουν αυτό, άλλωστε είναι πολλά τα $$$ από το εμπόριο ψυχών και ναρκωτικών.

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Πέμ Αύγ 27, 2020 12:59 pm

Οι γείτονες τα έχουν παίξει τελείως και αντιδρούν σπαμωδικά

Πρόκληση στη Χάλκη: Διπλό επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από Nassos » Τετ Ιουν 08, 2011 7:14 pm

TAMΣ "ΙΩΝΑΣ 2011"

Ανακοινώνεται ότι την 7η Ιουνίου 2011 διεξήχθη η διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης "ΙΩΝΑΣ - 2011", στη θαλάσσια περιοχή και στον εναέριο χώρο μεταξύ Ρόδου - Μεγίστης (Καστελόριζου). Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας.

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος έρευνας και διάσωσης της χώρας μας, εντός της περιοχής ευθύνης της όπως αυτή ορίζεται από τις διεθνείς συμβάσεις του ICAO και IMO. Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο βαθμός εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αποστολές έρευνας-διάσωσης, τα μέσα και ο εξοπλισμός τους.

Μέσω της άσκησης καταδείχθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης), καθώς επίσης και η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό, μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος και εκτελέστηκαν τα εξής τρία επεισόδια:

. Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη θάλασσα μετά από αεροπορικό ατύχημα.
. Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue).
. Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ατόμων σε κίνδυνο στη θάλασσα μετά από ναυάγιο.

Την άσκηση παρακολούθησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακόλουθοι Άμυνας από δεκαπέντε χώρες, καθώς και μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων.

Μετά το πέρας της άσκησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή της και συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στη σχεδίαση και εκτέλεσή της.

Επιπλέον, δήλωσε ότι το όλο σύστημα Έρευνας και Διάσωσης της χώρας είναι άριστα οργανωμένο, διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και το κατάλληλο προσωπικό το οποίο χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση στο καθήκον. Ως εκ τούτου, καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε όλο το χώρο αρμοδιότητας της χώρας μας, τόσο για ναυτικά όσο και για αεροπορικά ατυχήματα, στο πλαίσιο των προβλέψεων του ICAO και του IMO.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ξένους Ακολούθους Άμυνας που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του και παρακολούθησαν την άσκηση ως παρατηρητές, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη μεγάλη συμμετοχή τους, καθώς και τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φ/Γ ΨΑΡΑ για την άψογη φιλοξενία.

ΓΕΕΘΑ

Φωτογραφίες

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από PETER.D » Παρ Μάιος 20, 2011 10:48 pm

Αν αυτοι που μας κυβερναν δεν ξυπνησουν και δεν πατησουν ποδι συγνωμη που στο λεω αλλα θα τους παραχωρησουμε ολοκληρη την χωρα.

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Πέμ Μάιος 19, 2011 2:24 pm

Αν οι περιοχές είναι αμφισβητούμενες από την Τουρκία και εμείς δεν τις ακουμπάμε, ουσιαστικά τις παραχωρούμε στη γειτονική χώρα.

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από army_boy » Πέμ Μάιος 19, 2011 12:07 am

Nassos έγραψε:
Στις 7 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR:Search και Rescue) με την ονομασία «ΙΩΝΑΣ 11» στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γενικότερα. Η σημασία της περιοχής διεξαγωγής της άσκησης είναι μεγάλη και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απορία και τη θετική έκπληξή μας, πως και δεν καταγράφηκε (σκοπίμως δεν λέμε «δεν εκδηλώθηκε» διότι δεν μπορεί να αποκλειστεί) προσπάθεια «μπλοκαρίσματος» από άλλες «κυβερνητικές πλευρές», οι οποίες έχουν αναγάγει σε ύψιστο στόχο της ζωής και της καριέρας τους το να μην κάνουν οτιδήποτε που θα προκαλέσει την Τουρκία.

Συνέχεια: Defencepoint.gr

Εμενα πάλι κάτι μου λέει ότι η συγκεκριμένη άσκηση θα ακυρωθεί!

Αν το γενικό επιτελείο προχωρήσει σε άσκηση και μάλιστα δεσμεύσει περιοχές αμφισβητούμενες απ την τουρκια, τότε θα γίνε το έλα να δεις εκεί κάτω!

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από Nassos » Τετ Μάιος 18, 2011 7:36 pm

Στις 7 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR:Search και Rescue) με την ονομασία «ΙΩΝΑΣ 11» στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γενικότερα. Η σημασία της περιοχής διεξαγωγής της άσκησης είναι μεγάλη και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απορία και τη θετική έκπληξή μας, πως και δεν καταγράφηκε (σκοπίμως δεν λέμε «δεν εκδηλώθηκε» διότι δεν μπορεί να αποκλειστεί) προσπάθεια «μπλοκαρίσματος» από άλλες «κυβερνητικές πλευρές», οι οποίες έχουν αναγάγει σε ύψιστο στόχο της ζωής και της καριέρας τους το να μην κάνουν οτιδήποτε που θα προκαλέσει την Τουρκία.

Συνέχεια: Defencepoint.gr

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Τρί Μάιος 03, 2011 8:02 pm

και για μία ακόμη φορά, προωθούν την διχοτόμηση του Αιγαίου μέσω της ανάληψης της ευθύνης για την έρευνα και διάσωση σε ελληνικές περιοχές ευθύνης.
Με τη NAVTEX 310/11 που εξέδωσε η Τουρκία ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει ασκήσεις από 4-5 Μαΐου σε «τουρκική περιοχή Ερευνας και Διάσωσης», η οποία όμως, σύμφωνα με τις συνταγμένες που έδωσε, περιλαμβάνει το τρίγωνο Νοτιοδυτικά της Λέσβου και βορείως της Χίου και των Ψαρών, περιοχή η οποία ανήκει στη δικαιοδοσία της Ελλάδας. Το δικαίωμα SAR (Search and Rescue) στο Αιγαίο ταυτίζεται με το εύρος του FIR Αθηνών και έτσι σε σχεδόν όλο το Αιγαίο ο επιχειρησιακός συντονισμός για Ερευνα και Διάσωση ανήκει στην Ελλάδα.

Η Τουρκία, στο πλαίσιο της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και επιδιώκοντας την επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, έχει προβάλλει αξιώσεις για ανάληψη επιχειρήσεων SAR μέχρι το μέσο του Αιγαίου και τον 25ο μεσημβρινό.

ΕΘΝΟΣ

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

από yandr » Τετ Μαρ 23, 2011 1:40 pm

Το FIR και η ζώνη ευθύνης έρευνας και διάσωσης ταυτίζονται.

Επίσης, στο site έχω μία σειρά άρθρων για : Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη , Εθνικό Εναέριο Χώρο , Ελληνικά χωρικά ύδατα , Περιοχή FIR Αθηνών , Περιοχές Έρευνας και Διάσωσης και άλλα, που εξηγούν με αρκετά κατανοητό τρόπο τα θέματα αυτά.


Κορυφή