Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Re: Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

από Alex34 » Τετ Οκτ 30, 2024 10:05 am

Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση για την υποκρισία της Δύσης. Εδώ και δεκαετίες, οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες μεταφέρουν την παραγωγή στην Κίνα, εκμεταλλευόμενες το φθηνό εργατικό δυναμικό και αγνοώντας τις συνθήκες εργασίας και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων. Τώρα που η Κίνα έχει αναδειχθεί σε τεχνολογική και οικονομική δύναμη.

Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

από Togo » Παρ Αύγ 05, 2022 8:01 pm

Οι Κινέζοι ηγέτες ανέκαθεν ήταν "μάστορες" στον ανορθόδοξο πόλεμο . Στην περίπτωση της Ταϊβάν θα προσπαθήσουν να μήν έρθουν αντιμέτωποι με το στρατό της αλλά θα έχουν πολύ κοντά στη περιοχή της συγκεντρωμένες δυνάμεις πχ με τη μορφή στρατιωτικών γυμνασίων.

Ακόμα και σήμερα που οι κινεζικοί πύραυλοι πέφτουν βροχή στην ΑΟΖ της Ταϊβάν και Ιαπωνίας οι Ταϊβανέζοι κάτοικοι δέν δείχνουν κάν να παραξενεύονται αλλά το θεωρούν ρουτίνα.

Τη στιγμή της απόβασης η Κίνα θα εξαπολύει μιά μαζική ηλεκτρονική επίθεση και ψυχολογικές επιχειρήσεις με σκοπό να "απομονωθεί" το νησί απο τον υπόλοιπο κόσμο και να αδρανοποιήσει το πληθυσμό της.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να συμβεί μιά φυσική καταστροφή στη Ταϊβάν (τουνάμι, σεισμος, ανεμοθύελα κα) και έτσι να βρεί ευκαιρία η Κίνα να επέμβει μέσω αποστολής "ανθρωπιστικής βοήθειας". Μέσα στο πανικό θα μπορούσε να στείλει ψευτικα SMS σε όλους τους κάτοικους προτρέποντάς τους να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια.

Ενα άλλο σενάριο θα ήταν η διασπορά ενός κινεζικού ιού ώς βιολογικό όπλο που θα παρέλυε τα πάντα στο νησί.

Η Ταϊβάν δέν είναι οικονομικός παράδεισος παρόλο το μέγεθος της οικονομιας της. Υπάρχει διαφθορά. Αυτό είναι και λογικό με το τεράστιο μέγεθος των εξοπλιστικών προγραμμάτων της. Έτσι η Κίνα θα μπορούσε να χρηματίσει μεγάλο μέρος της Ταϊβανέζικης κυβέρνησης και να προκαλέσει πολιτική αστάθεια σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ένα άλλο σενάριο είναι η στοχευμένη καταστροφή της ταϊβανέζικης οικονομίας με κυρώσεις και ανταγωνισμό στους πελάτες της Ταϊβαν πχ στους ημιαγωγούς κατασκευάζοντας ακόμα πιό φτηνά τσιπάκια παρόλο που δέν θα έχει τα ανεμενόμενα κέρδη στο τέλος.

Γενικά όπου υπάρχει η θέληση υπάρχει πάντα και ο τρόπος.

Νομίζω ότι έχει αποδειχτεί σε πολλές συγκρούσεις (Βιετναμ, Αφγανιστάν, Ιρακ κα) ότι οι ΗΠΑ δέν είναι αήτητες και μπορούν να αποδειχτούν ηττημένες ακόμα και μετά απο στρατιωτική νίκη.

Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

από Togo » Τετ Αύγ 03, 2022 4:28 pm

H Ταϊβάν έχει πληθυσμό 23.5 εκ κατοίκους και μιά οικονομία μεγέθους $850 δις. Η Taiwan Semiconductor Manufacturing είαι μιά απο τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής τσίπ παγκοσμίως.

Απέχει 180 χιλιόμετρα απο την Κίνα σε στρατηγικό σημείο μεταξύ της Σινικής Θάλασσας και Ιαπωνίας.

Έχει ξοδέψει πάνω απο $240 δις (!) μέσα σε πέντε (5) χρόνια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς απο τη Δύση. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό "πατριωτών" Ταϊβανέζων που επιθυμούν για προσωπικούς λόγους την ένωση του νησιού με τη Κίνα όπως έγινε με το Χονγκ-Κονγκ και το Μακάο αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ανεξάρτητο κράτος.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Ταϊβάν με τη "στρατηγική ασάφεια". Δηλαδή δέν αναγνωρίζουν τη Ταϊβαν ώς ανεξάρτητο κράτος και αποφεύγουν την απευθείας πώληση όπλων αλλά υποστηρίζουν το δικαίωμα της σε αυτοάμυνα και θα επέμβουν στρατιωτικά σε ενδεχόμενη κινεζική επίθεση.

Αυτό που κάνουν και στο Αιγαίο με την Τουρκία τόσα χρόνια. Ωστόσο τα αμερικανικά όπλα στο τέλος της ημέρας θα πωληθούν αδρά.

Λοιπον η Κίνα έχει συναισθηματικό δέσιμο με την Ταϊβάν. Το ίδιο δέσιμο που έχει η Ρωσία με την Ουκρανία. Και αισθάνεται απαίσια όταν βλέπει έναν άσχετο τρίτο παράγοντα τις ΗΠΑ να μπλέκονται έξω απο το σπίτι της.

Κακά τα ψέμματα η Ταϊβάν όσα αμερικανικά πλοία και όπλα να αγοράσει δέν μπορεί να επιβιώσει μιάς κινεζικής αιφνιδιαστικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ. Ο λόγος που η Ταϊβάν αγοράζει αμερικάνικά οπλα είναι για να τα έχει καλά με τις ΗΠΑ ώς προστάτιδα δύναμη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) λογικά θα έχει διαβάσει τη Τεχνη του Πολέμου του Σουν Του και θα ξέρει ότι δέν έχει νόημα να καταστρέψει τις υποδομές της Ταϊβάν και να σκοτώσει τους Ταϊβανέζους που θεωρεί Κινέζους. Γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ είναι πιό ισχυρές και προηγμένες τεχνολογικά. Ούτε φυσικά θα ήθελε να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ. Άρα πρέπει να καταλάβει το νησί αιφνιδιαστικά χωρίς να ανοίξει ρουθούνι για να ολοκληρώσει την επανάσταση του Μάο Τσε Τουνγκ και να μπεί στο πάνθεο των ηρώων του ΚΚΚ πριν από το 2049 όπως έχει δεσμευτεί άλλωστε.

Η Ταϊβάν δέν είναι νησιά Φώκλαντς με μια μονάδα Εθνοφυλακής να πάνε μερικοί Κινέζοι Πεζοναύτες με ταχύπλοα και αλιευτικά μεταμφιεσμένοι ώς ψαράδες να το καταλάβουν εν μία νυκτί. Ούτε φυσικά θα ξεκινήσει ο κινεζικός στόλος να απομονώσει ναυτικά το νησί και οι ΗΠΑ θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Κινεζική στρατιωτική επίθεση θα γίνει μόνο άν δέν υπάρχει εναλλακτική πχ να ανακυρήξει επίσημα η Ταϊβάν την ανεξαρτησία της. Ακόμα και τότε η Ταιβάν δέν θα πέσει σε λίγες μέρες. Τα γειτονικά κράτη θα ενωθούν εναντίον της Κίνας μαζί με τις ΗΠΑ. Περιττό να πούμε ότι θα επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις και θα διαλυθεί η παγκόσμια οικονομία. Η Κίνα δέν έχει εμπειρία στο ναυτικό αγώνα και σίγουρα δέν έχει την ίδια επιβιωσιμότητα της Ρωσίας σε κυρώσεις.

Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

από yandr » Τετ Αύγ 03, 2022 11:09 am

Τίποτα δεν θα γίνει.

Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

από Togo » Τρί Αύγ 02, 2022 6:13 pm

Η κινητικότητα που επιδεικνύουν οι κινεζικές Ενοπλες Δυνάμεις στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα με την Ταϊβάν έχουν έντονες ομοιότητες με τις "εκπαιδευτικές ασκήσεις" του Πούτιν πρίν την εισβολή στην Ουκρανία. Το θέμα είναι ότι οι Ρώσοι μετέφεραν κινητά χειρουργία και τράπεζες αίματος που έβγαζε μάτι ότι θα γίνει εισβολή. Οι Κινέζοι το μόνο που χρειάζονται είναι βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρούζ. Άν εχουν κατέβει αμερικανικά πλοία αντιαεροπορικής-αντιβαλλιστικής άμυνας στο νησί τότε έιναι σίγουρο ότι θα έχουμε κινεζική εππιθεση. Δέν κρύβονται οι προετοιμασίες για πόλεμο.

Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

από Nassos » Τρί Αύγ 02, 2022 5:31 pm

Τι λέτε, θα γίνει και εκεί κανά μπαμ λόγω Ταϊβάν;

Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

από yandr » Σάβ Δεκ 04, 2021 10:40 am

Εικόνα

ΕικόναΕικόναΕικόνα

Σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

από Nassos » Παρ Δεκ 03, 2021 11:55 pm

Αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο για το πώς αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τους Κινέζους επιστήμονες.

Μ'αρέσει πάντως η υποκρισία της Δύσης: Από τη μια έστελναν εργοστάσια και βιοτεχνίες στη Κίνα για χαμηλότερο κόστος κάνοντας τα στραβά μάτια στις συνθήκες εργασίας και στα ανθρώπινα δικαιώματα, και τώρα κόπτονται που οι Κινέζοι έχουν γιγαντωθεί και νιώθουν ότι απειλούνται.

Ξεμένουν από Κινέζους οι ΗΠΑ - Το άλλο brain drain

https://slpress.gr/diethni/xemenoyn-apo-kinezoys-oi-ipa-to-allo-brain-drain/

Κορυφή