Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από Togo » Κυρ Αύγ 28, 2022 12:34 am

Μόνο το Ισραήλ και η Γαλλία μπορούν να πουλήσούν στη Κύπρο προηγμένα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα δυτικής τεχνολογίας. Το εμπάρκο όπλων στο νησί καλά κρατεί.

Η προμήθεια των γαλλικών πυραύλων Mistral κάλυψε πλήρως τις ανάγκες σε V/SHORADS συστήματα.

Ωστόσο η Κύπρος θα δεχτεί επίθεση απο μαχητικά, ελικόπτερα,UCAV, πυραύλους κρουζ, κατευθυνόμενα πυρομαχικά, βαλλιστικούς πυραύλους και ρουκέτες, περιφερόμενα πυρομαχικά.

Δηλαδή απαιτείται ολοκληρωμένο δίκτυο αεράμυνας που να είναι διασυνδεδεμένο και με το ελληνικο.

Τα ισραηλινά συστήματα ειναι ιδανικά για τη Κύπρο καθαρά για οικονομικούς λόγους.

Υπάρχουν φήμες ότι στο παρελθόν εξετάστηκε το ενδεχόμενο απόκτησης του Spyder με πυραύλους Derby ενεργής καθοδήγησης ρανταρ. Μετά την κατάρριψη ρουκετών και drones της Χαμας απο το Iron Dome με ποσοστό επιτυχίας 85% ακούστηκε ότι η Κύπρος έδειξε ενδιαφέρον για το σύστημα. Τώρα λένε για το Barak-MX που στην ουσία είναι το Barak-8 ER με διαφορες διαμορφώσεις πυραύλων ώστε να είναι δυνατή η αναχαίτηση ποικιλίας στόχων.

Αύριο ίσως ακούσουμε για το David's Sling.

Το μόνο σιγουρο είναι ότι η Κύπρος έχει ξεμείνει με σοβιετικά SHORADS που λίγα μπορούν να προσφέρουν σε μιά τουρκική επίθεση απο αέρος.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από yandr » Παρ Αύγ 26, 2022 3:59 pm

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ Η συμφωνία δεν αφορά το αναφερθέν σύστημα αλλά πυραυλικό σύστημα αέρος - εδάφους μεγάλου βεληνεκούς με βλήματα επιδόσεως της τάξεως των 150 χλμ. Σύστημα ισραηλινής προελεύσεως προσιτού κόστους που καλύπτει την συγκεκριμένη προδιαγραφή, είναι το BARAK MX της Israel Aerospace Industries.

...

Το BARAK MX (Mix) είναι έκδοση ξηράς που αναπτύχθηκε βασισμένη σε αισθητήρες και τύπους βλημάτων διαφορετικών κατηγοριών, επιτρέποντας την επιλογή διαμορφώσεως συνόλου αναλόγως των επιχειρησιακών απαιτήσεων του χρήστη. Η σύνθεση του συστήματος περιλαμβάνει:

Κινητό, μεταφερόμενο ή σταθερό Κέντρο Διεύθυνσης Μάχης (BMC) που παρέχει ενοποιημένη τακτική αεροπορική εικόνα από πολλαπλούς αισθητήρες και συντονίζει λειτουργία και πυρ σε επίπεδο δικτύου.

Πλήρως Ψηφιακό Ολοκληρωμένο Σύστημα Ραντάρ Φασικής Διάταξης, με επιλογή μεταξύ διαφόρων τύπων - κατηγοριών.

Βλήματα BARAK, καθέτου εκτοξεύσεως και καλύψεως 360°, τριών διαφορετικών τύπων: Α) BARAK MRAD μέγιστου βεληνεκούς 35 χλμ. Β) BARAK LRAD μέγιστου βεληνεκούς 70 χλμ. Γ) BARAK ER μέγιστου βεληνεκούς 150 χλμ. Κάθε μονάδα πυρός, φέρει 8 βλήματα έτοιμα προς εκτόξευση και τυπική σύνθεση Μοίρας είναι 3-4 μονάδες πυρός.

To BARAK MX είναι υψηλών επιδόσεων, ικανό για την εμπλοκή πολλαπλών απειλών ταυτοχρόνως. Αναλόγως των επιλογών του χρήστη, μπορεί να συνδυάσει διαφορετικούς τύπους βλημάτων ενώ με το υψηλότερων επιδόσεων BARAK ER (βεληνεκές 150 χλμ. υψόμετρο εμπλοκής 30.000 μέτρα) έχει και ικανότητα αναχαιτίσεως τακτικών βαλλιστικών πυραύλων (ΤΒΜ). Η ικανότητα βολής όλων των τύπων βλημάτων, επιτρέπει στο σύστημα πιο ευέλικτη αξιοποίηση και ανάλογη διαμόρφωση συνολικού κόστους.

Πηγή

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από yandr » Τρί Αύγ 23, 2022 9:02 pm

Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση πολλών πυροβολαρχιών του αντιπυραυλικού συστήματος «Iron Dome» από το Ισραήλ. Η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν ήδη υπογράψει όλα τα απαραίτητα προς εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, αλλά λεπτομέρειες, όπως η ημερομηνία παράδοσης και ο αριθμός των συστημάτων αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

...

Το Ισραήλ έχει το δικό του κίνητρο να πουλήσει τον «Σιδηρούν Θόλο» στην Κύπρο λόγω των περίεργων σχέσεών του με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή,η Εθνική Φρουρά έχει στη διάθεσή της μάλλον ένα φτωχό αντιαεροπορικό οπλοστάσιο που αποτελείται από έξι ρωσικά συστήματα αεράμυνας 9K331 "Tor-M1" και τέσσερα επίσης ρωσικά συστήματα αεράμυνας 9K37M1 "Buk-M1", τα οποία οι Κύπριοι αγόρασαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία τη δεκαετία 1990-2000.

...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έγκυρος αναλυτής (BabakTaghvaee) προσθέτει στην παρουσίαση της είδησης και το ότι πέραν του Iron Dome,η Κυπριακή Δημοκρατία θα προμηθευθεί και το σύστημα David's Sling που έχει μεγαλύτερο βεληνεκές και επιπρόσθετες δυνατότητες αντιαεροπορικής κάλυψης για το νησί της Αφροδίτης.

Defense-point.gr

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από DEMES » Κυρ Αύγ 22, 2010 9:08 am

Ο υπερπατριωτης σας Τασσος Παπαδοπουλος ετσι για να μαθαινεται κ λιγο πηγε να παραδωσει το ρανταρ των Τορμ1 στους ισραηλινους κ μετεπαιτα στους Αμερικανους για να το μελετησουν κ οι ρωσσοι την τελευταια στιγμη το εμποδισαν αφου το εμαθαν. Οι συμφωνιες με τους ρωσσους Απαγορευουν την εξαγωγη ρωσσικου οπλισμου. Γι αυτο κ ο Πουτιν θυμωσε και δεν δεχτηκε τον χριστοφια που ειναι το μοναδικο κομμα που προςθει την κυπρορωσσσικη αμυντικη συνεργασια κ οχι σαν τους δεξιους που μια ζωη ειναι Αμερικανακια. Γι αυτο αν θυμαστε ολα τα κομματα πηγαν στην ρωσσια για να Συναντησουν τον πουτιν και να τον καλμαρουν. Τους τορμ2 δεν τους παρεδωσαν ακομα γι αυτο τον λογο ενω τα τανκς ειναι ηδη κυπρο. Οσο για τους buk Ειναι κυπρο εδω κ χρονια. Οσο για την αμυνα ποτε δεν υπηρχε στην κυπρο. Αν ειναι ομως να εξοπλιστουμε ετσι για την τιμη των οπλων η κυπρος τα μονα οπλα που θα χρησιμοποιησει στον πολεμο ειναι 2 και αυτα πρεπει να βρισκονται στον μεγαλυτερο δυνατο βαθμο.1) αντιαεροπορικα και 2) αντιαρματικα, και εξηγουμαι... Τα αντιαεροπορικα για να δυσκολεψουμε την αεροπορια και να μην προκαλεσει μεγαλες καταστροφες και αντιαρματικα γιατι ειναι βεβαιο λογω αποστασεως η Τουρκικη αεροπορια δεν θα αφησει κανενα αρμα για δειγμα. Τουλαχιστον αν ειναι κ μπουν στις πολεις με ανταρτοπολεμο και αντιαρματικα να τους προκαλεσουμε τεραστιες ζημιες στα τανκς. Αυτα με την προυποθεσει οτι τα ελληνικα αεροπλανα θα θυμηθουν να περασουν μια βολτα απ την κυπρο γιατι αν δεν το κανουν θα ειμαστε τελειωμενοι. Οσον αφορα για τις δαπανες για την αμυνα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τους κανει η ελλαδα απ την στιγμη που οι πολιτικοι της μια ζωη κανουν πισω με τους τουρκους. Οταν η ελλαδα κατα την τουρκικη εισβολη ειχε τα πιο συγχρονα αεροπλανα (f4) και μεγαλυτερη αεροπορια και δεν τα χρησιμοποιησε, Οταν τα υπογρυχια το μονο που ειχαν να κανουν ηταν να στειλουν λιγες τορπιλες για να καταστρεψουν ολοσχερως τα εντελως εκτεθειμενα αποβατικα δεν το καναν θα το κανουν τωρα; Ξυπνατε ολοι και ελατε στην πραγματικοτητα γιατι αλλο τα μεγαλα λογια και αλλο οι πραξεις!

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από κυπρος » Σάβ Αύγ 07, 2010 4:58 pm

Ρε παιδία αυτα πότε θα αγοραστούν;

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από TOPOL-M » Πέμ Ιούλ 16, 2009 3:24 am

Αφου είναι γελοίοι και οι 2 ανδρείκελα των αμερικανων. Τρίζουν τα κόκκαλα του τάσου με τους υποτακτικούς

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από Anonymous » Κυρ Ιούλ 12, 2009 7:48 pm

Πραγματι, απο κυπρο ειμαι και διαλύουν την εθνική φρουρά

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από mitsios14 » Δευ Απρ 20, 2009 9:21 pm

Πάντως μην περιμένετε και πολλές αγορές συστημάτων κατά την διάρκεια της θητείας του Χριστόφια, καθώς κάθε άλλο παρά να ενισχύουν την ΕΦ κάνουν αυτός και ο Υπουργός Άμυνας κ. Πακακώστας...

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από Anonymous » Παρ Απρ 17, 2009 11:32 pm

Είναι στην Κύπρο από την εποχή τον S 300

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από eagle1 » Τετ Μαρ 11, 2009 4:43 pm

BUK M1 είναι στο πρόγραμμα να αγοράσει. Δεν το έχει κάνει ακόμη όμως. Οσον αφορά σε α/α συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς >60χλμ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού συναντούν την έντονη αντίδραση των Τούρκων. Ενας από τους λόγους που επικαλούνται είναι το ότι -υπό προυποθέσεις- οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να χτυπήσουν και σταθερούς στόχους στο έδαφος.

Ο πραγματικός λόγος φυσικά είναι το ότι τους αφαιρεί τη δυνατότητα να κόβουν βόλτες όποτε τους καπνίσει πάνω από την Κύπρο.

Θυμηθείτε άλλωστε τα S300 τα οποία κατέληξαν στην Κρήτη και τα οποία τελικά, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους, μας ταλαιπώρησαν αρκετά μιας και δεν είχαμε προγραμματίσει την ένταξή τους στο "Ελλαδικό" οπλοστάσιο.

Η αγορά πάντως των BUK M1 πρέπει γρήγορα να προχωρήσει, όπως και η ενίσχυση του αριθμού των TOR.

Σε δεύτερη φάση θα πρεπει να Ενισχυθεί και ο αριθμός των αυτοκινούμενων συστημάτων MISTRAL, τα οποία είναι πολύτιμα σε περιβάλλον Έντονου ηλεκτρονικού πολέμου, μιας και ο παθητικός τρόπος λειτουργίας τους, αυξάνει κατά πολύ την επιβιωσιμότητά τους!

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από Anonymous » Τετ Μαρ 11, 2009 2:53 pm

mitsios14 έγραψε:
George1 έγραψε:Τελικά η Κύπρος έχει αγοράσει Buk-M1;
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω πως ΝΑΙ

Οι κύπριοι έχουν ένα σημαντικό πλαονέκτημα σε σχέση με εμάς. Αυτό το ηλίθιο νατοικό εμπάργκο όπλων τους στρέφει αναγκαστικά στην αγορά Ρωσικών οπλικών συστημάτων. Αυτό όμως δεν το εκμεταλεύονται και δεν προχωρούν σε μεγάλους εξοπλισμούς παρά βασίζονται στην δική μας υποστήριξη. Παρόλα αυτά αγοράζουν Ρωσικά άρματα t-90 (μια χαρά) ενώ ακούγεται για Buk. Καλά είναι αλλά πιστεύω ότι η κύπρος αν θέλει να αχρηστεύσει την από αέρος απειλή τότε θα πρέπει να αγοράσει Ρωσικά pantsir. Μιλάμε για το πιο προηγμένο και καλύτερο αντιαρεπορικό παγκοσμίως στην κατηγορία του. Μέχρι και stealth αεροσκάφη κατεβάζει. Οι Ρώσοι δεν πουλάνε την κύπρο και είναι οι μόνοι που εμπράκτα την υποστηρίζουν. Ας το εκμεταλευτούν επιτέλους οι Κύπριοι και να μην παραμυθιάζονται με την δήθεν Εωρωπαϊκή ή Γαλλική υποστήριξη

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από mitsios14 » Τρί Μαρ 10, 2009 3:58 pm

George1 έγραψε:Τελικά η Κύπρος έχει αγοράσει Buk-M1;
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω πως ΝΑΙ

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από Anonymous » Τρί Μαρ 10, 2009 12:14 pm

Τελικά η Κύπρος έχει αγοράσει Buk-M1;

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από mitsios14 » Δευ Φεβ 09, 2009 11:02 pm

Ευχαρίστηση μου!

πάντα μας παίρνουν για κορόιδο Εικόνα

Η αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου

από Nassos » Δευ Φεβ 09, 2009 10:58 pm

Ευχαριστώ για τη πληροφορία.

Θυμάμαι πριν περίπου 10 χρόνια τις παλινωδίες των Ιταλών να μην παραδώσουν το σύστημα και μερικά χρόνια αργότερα παρακαλούσαν του Κυπρίους να το αγοράσουν με έκπτωση γύρω στο 20%!

Κορυφή