Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Το Θέμα έκλεισεΚαι ξαφνικά οι Αμερικάνοι....

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 487
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Και ξαφνικά οι Αμερικάνοι....
    Αποστολή: 04/Ιουνίου/2017 ώρα 10:13
Ψάχνονται για τυφέκιο 7.62. Φαινεται οτι τα ανώτερα αλεξίσφαιρα θέλουν και σφαίρες με μεγαλύτερη μάζα!

Βγήκε RFI για τυφέκιο 7.62- δεν μπορω να λινκαρω την διευθυνση

(;www.fbo.gov/index?s=opportunity&mode=form&tab=core&id=f19586d13f3072ad831ac8863fe6bcf8&_cview=0) <--προαπαιτούμενα

Ενδιαφέρονται για έτοιμη λύση (Δεν ενδιαφέρονται για νέο τυφέκιο μιας που το κόστος είναι απαγορευτικό) + χρήση με το καινούργιο βλήμα Μ80Α1 αλλά και με ένα πειραματικό XM1158 για το οποίο δεν υπάρχουν πληροφορίες

Φωτο: Μ80Α1


Υπάρχει λάκκος στη φάβα όμως, δεν έχουν προσδιορίσει την κάλυκα επ'ακριβώς (αναφέρεται μεν στο RFI σαν 51χιλιοστά, στην συνεντευξη κάτω δέ αναλυονται και άλλες πτυχές), οπότε θα μπορούσε να είναι είτε καινούργιο διαμέτρημα Είτε υφιστάμενο. Που σημαίνει οτι θα Χρησιμοποιηθεί Απο ολες τις Υπάρχουσες πλατφόρμα που υπάρχουν στις χώρες του ΝΑΤΟ (πιθανώς και Μ4).


ΣΧΟΛΙΟ: Στο τέλος οι Αμερικανοί θα πάνε σε μελλοντικό πόλεμο με G3 και θα λέμε εμείς - Είδες; Κατι ξέραμε που μείναμε με τις μπακατέλες .

Οι σφαίρες με μεγαλύτερη μάζα ξαναέρχονται στο προσκήνιο εξ'ανάγκης, και με τις νέες αναλύσεις που κάνουν διάφοροι στρατοί πχ μόνιμη χρήση σιγαστήρας, αλλάζει και το σκεπτικο χρήσης τους. Διαμετρήματα που δεν είναι αμιγώς στρατιωτικά όπως το 300blk (7.62x35) - ήδη χρησιμοποιείται απο τις Ε. Δ του Ολλανδικού στρατού - μπορεί να μπουν στο μικροσκόπιο τους στρατού, να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές για να ανεβάζει μεγαλύτερες πιέσεις και με τα νέα βλήματα Μ80Α1 και ΧΜ1158, να αποκτήσουν στρατιωτικό status. Φαίνεται οτι οι προυπολογισμοί για νέα τυφέκια έχουν στερέψει και όλοι ψάχνουν για απλές και φθηνές λύσεις.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10490
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Ιουνίου/2017 ώρα 19:12
SCAR-H και HK417 λογικά θα είναι στη short-list.

Σε λίγο βλέπω τα FAL να γίνονται είδος προς εξαφάνιση λόγω ζήτησης από ΗΠΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 487
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Ιουνίου/2017 ώρα 13:14
Όλα είναι στο παιχνίδι, τα Scar και 417 έχουν μεγάλο κόστος κτήσης, έχουν και μεγάλο απόθεμα σε Μ14 οι Αμερικάνοι, και με τα μοντέρνα έπιπλα τυφεκίων που κυκλοφορούν μπορείς να κάνεις παπάδες. Όσο για τα FAL, έχουν και την DSArms που φτιάχνει πολύ καλούς κλώνους του.

Καθόλου απίθανο να τους τα δώσουμε κιόλας, αν και θεωρούνται όπλα εθνοφυλακής (μαζί με τα Μ1) . Σημασία έχει οτι κάνουν στροφή στο διαμέτρημα, έχουν πολλά προγράμματα που τρέχουν (νέος τύπος πυρομαχικού,6.5 χιλιοστά, κλπ) , αλλά με 500.000 Μ4 σε ενεργό δράση, δεν νομίζω οτι θα μπορέσουν να πετύχουν ικανοποιητικές ποσότητες παλιών όπλων. Γι'αυτό και πλέον ζαχαρώνουν το 300 BLK, θέλουν ελαφρά όπλα με μικρό μήκος αλλά με μεγαλύτερη μάζα σφαίρας, με τις ελάχιστες δυνατές αλλαγές και κόστος. Αν θεωρήσουμε ως ελάχιστη αλλαγή την κάννη, όλα τα άλλα μένουν τα ίδια στο Μ4.

Τα τελευταία τεστ που διάβασα δείχνουν οτι το 300BLK ανάλογα την βολίδα που φοράς, με 16 ίντσες κάννη έχει δραστικό τα 460 μέτρα, με 9 ίντσες τα 400. Όλα αυτά με σφαίρα 125 grain. Ξεπερνάει και την 7.62x39, και με τις νέες βολίδες που βγαίνουν κάθε μέρα, αποδεικνύει καλύτερη απόδοση σε διάτρηση τοίχου, πορτας αυτοκινήτου κλπ, απ'ότι μια 5.56. Μάλιστα έχει δοκιμαστεί και απο κάννη 4.5 ιντσών με επιτυχία. Οπότε το πυρομαχικό ορίζει και την χρήση, απο υποπολυβόλο μέχρι τυφέκιο, ουτως ή άλλως μετά τα 450 μέτρα οι βολές δεν είναι για τον καθένα.

Ο χρόνος θα δείξει βέβαια, οι Αμερικανοί έχουν την πολυτέλεια του πειραματισμού. Εμείς G3 και ξερο ψωμί για καμια 20ετία ακόμα.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση