Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Το Θέμα έκλεισεGalil ACE .308Win

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 487
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Galil ACE .308Win
    Αποστολή: 25/Ιανουαρίου/2017 ώρα 12:28
Να ένα όπλο το οποίο θα μπορούσε άνετα να αντικαταστήσει το G3.Πλεονεκτήματα:
1) Εντόσθια ΑΚ-47 με ελατήριο στην επικρουστική ακίδα προς αποφυγή προβλημάτων κατα το κλείσιμο του κλείστρου (το οποίο έχει συμβεί με το G3).
2) Μοχλός επανοπλίσεως κοντά στο χρήστη με κάλυμα τύπου fn-fnc για να μην μπαίνει σκόνη, άμμος, κλπ.
3) Αεριόφρενο για μείωση ανάκρουσης.
4) σπαστό-συρόμενο κοντάκι
5) Μπορεί να δεχτεί γεμιστήρες SR-25
6) Έχει 1913 ράγα.

To μόνο μείον είναι οτι στην Αμερική πωλείται $2000, αλλα πρέπει να συνυπολογίσουμε τους ομοσπονδιακούς φόρους, ΦΠΑ και έξοδα εισαγωγής. Επίσης δεν έχει true bolt hold open. Στην τελευταία βολή το κλείστρο θα μείνει ανοιχτό, μόλις βγάλεις την γεμιστήρα όμως θα κλείσει.
Κολομβία, Χιλή, Μεξίκο το έχουν επιλέψει σε διάφορα διαμετρήματα (5.56 ή 7.62χ39) και έχουν αγοράσει το δικαίωμα παραγωγής, με την Ινδία να το ζαχαρώνει. Ως γνωστό, το Πακιστάν ήδη ψάχνει να αλλάξει το G3 του και το πρώτο όπλο που περνάει τεστ είναι το Τούρκικο ΜΡΤ-76.

Το τυφέκιο είναι αρκετά εύστοχο και έχει ελαφρύνει κατα 800 γραμμάρια απο το πρώτο Galil στα 3.6 κιλά χωρίς πυρομαχικά, με 16 άρα κάννη, λόγω χρήση πολυμερούς κάτω υποδοχέα. Βγαίνει με 18 και 20 ίντσες, στα 3.7 και 3.8 κιλά αντίστοιχα. Ο άνω υποδοχέας είναι φτιαγμένος απο ατσάλι. Επίσης στην έκδοση 5.56 ζυγίζει μόλις 2.5 κιλά.


Είναι πολύ ενδιαφέρον τυφέκιο, με εγχώρια παραγωγή η τιμή μπορεί να πέσει πολύ χαμηλά (πιθανώς κάτω απο 1000ρικο). Η 16άρα κάννη είναι αρκετή για αποστάσεις 600-800 μέτρα, αν και θα χρειαστείς οπτικό. Το καλό είναι οτι δεν θα υπάρχει έξτρα κόστος λόγω αλλαγής πυρομαχικού, τα δικαιώματα μπορούμε να τα πάρουμε, μπορείς να εισαγάγεις την ειδικότητα του dmr με 20άρα κάννη και άρα να ελέγξεις των αριθμό οπτικών ανα μονάδα, που σημαίνει μικρότερη αρχική επένδυση.

Νομίζω σαν πρόταση είναι πολύ καλύτερη απο το να εκσγχρονήσεις το G3. Το G3 έπρεπε να είχε εκσυγχρονηστεί απο το 1990-2000, το μόνο που προσφέρει ο εκμοντερνισμός του G3 είναι οι γεμιστήρες. Με το Galil θες καινούργιες, εκτός αν κατα την παραγωγή επανασχεδιάσουμε το πηγάδι να δέχεται γεμιστήρες G3 (δεν νομίζω οτι θα συμβεί).

Καλά είναι τα ΗΚ417, τα SCAR και όλα τα άλλα όπλα, αλλά νομίζω το Galil είναι λύση βιώσιμη, την οποία μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά. Είναι απλό, λιτό και για μένα είναι λουκούμι για το στρατό. Τώρα κάποιοι μπορεί να μην γουστάρουν τα Ισραηλινά όπλα, αλλα η IWI έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.Το βίντεο δείχνει λύσιμο, εντόσθια και βολές.

Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 487
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Ιανουαρίου/2017 ώρα 12:31Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση