Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου

Ανυπότακτοι εξωτερικού

Εκτύπωση από: Ελληνικός Στρατός
Κατηγορία: Στρατός και σώματα ασφαλείας
Όνομα Forum: Θέματα στρατολογίας
Περιγραφή Forum: Αναβολές, άδειες, μειωμένη θητεία, αντιρρησίες συνείδησης, ανυπότακτοι
URL: http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=625
Ημ. Εκτύπωσης: 07/Ιουλίου/2020 ώρα 02:02


Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή από: Guests
θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Ημ. Αποστολής: 17/Ιουνίου/2007 ώρα 00:28
Αυτό το site είναι μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά, ειλικρινά μπράβο στον ιδιοκτήτη και την ομάδα σύνταξης. Μέσα σε μερικά λεπτά μόνο μου έχουν ήδη λυθεί πάρα πολλές απορρίες αναφορικά με το θέμα της στρατιωτικής θητείας.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αναφορικά με το άρθρο των ανυπότακτων, και ιδιαίτερα την παράγραφο για το διαβατήριο.
Διαβατήριο αποκτούν όσοι από τους ανυπότακτους εξωτερικού το έχουν στερηθεί και αναγκάζονται να ζουν ουσιαστικά παράνομα σε αρκετές χώρες ή να αναζητούν ξένη υπηκοότητα. Με το νέο νόμο επιτρέπεται για πρώτη φορά η χορήγηση διαβατηρίων πενταετούς διάρκειας και για την Ελλάδα στους ανυπότακτους εξωτερικού.
Λέγοντας 'ανυπότακτοι εξωτερικού', αυτό σημαίνει ανυπότακτους οι οποίοι ειναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού (όπως αυτοί ορίζονται στο παρακάτω απόκομμα του ίδιου άρθρου) ή για Έλληνες πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό;
Με την ευκαιρία, μόνιμος κάτοικος θεωρείται όποιος έχει την κατοικία του στο εξωτερικό για 12 χρόνια ή εργάζεται και κατοικεί εκεί επί μια 7ετία.
Για να γίνω πιο σαφής δηλαδή: Στην περίπτωση όπου:
Κάποιος έχοντας μόλις τώρα ανανεώσει το διαβατήριό του (το οποίο έχει διάρκεια μιάς πενταετίας), φεύγει στο εξωτερικό, όπου και διαμένει για όλη τη διάρκεια αυτών των 5 χρόνων. Κατά τη διάρκεια αυτών των 5 ετών παρ'ολ'αυτά, η αναβολή του ολοκληρώνεται και ζητείται να παρουσιαστεί και να ξεκινήσει την στρατιωτική του θητεία, κάτι το οποίο φυσικά δεν κάνει υπό τις συνθήκες αυτές και έτσι κυρίσεται ανυπότακτος. Παρ'ολ'αυτά, στο τέλος των 5 αυτών ετών, το εν λόγω άτομο αποκτά ληγμένο διαβατήριο, δεν είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, και έχει κυριχτεί ανυπότακτος από τις Ελληνικές Αρχές. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, είναι δυνατόν να του χωρηγηθεί από την Ελλάδα νέο διαβατήριο (με διάρκεια 5-ετίας) έτσι ώστε αυτός να συνεχίσει την διαμονή του στο εξωτερικό νόμιμα;
Ευχαριστώ πάρα πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια,
KainΑπαντήσεις:
Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 17/Ιουνίου/2007 ώρα 12:56
Από αυτά που γνωρίζω και μπορώ να απαντήσω, εννοείται για μόνιμους κάτοικους εξωτερικού. Ωστόσο, εάν σε ενδιαφέρει προσωπικά είναι καλύτερα να επικοινωνήσεις με τα στρατολογικά γραφεία (υπάρχουν τηλέφωνα και διευθύνσεις στο site).

ΥΓ. Διαφορετικά όσοι διαμένουν έστω και προσωρινά στοεξωτερικό δεν θα γίνονταν ποτέ ανυπότακτοι.


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 17/Ιουνίου/2007 ώρα 20:44
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

Από αυτά που γνωρίζω και μπορώ να απαντήσω, εννοείται για μόνιμους κάτοικους εξωτερικού. Ωστόσο, εάν σε ενδιαφέρει προσωπικά είναι καλύτερα να επικοινωνήσεις με τα στρατολογικά γραφεία (υπάρχουν τηλέφωνα και διευθύνσεις στο site).
Ευχαριστώ πολύ yandr για την απάντηση, θα επικοινωνήσω και προσωπικά μαζί τους λοιπόν.
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

ΥΓ. Διαφορετικά όσοι διαμένουν έστω και προσωρινά στοεξωτερικό δεν θα γίνονταν ποτέ ανυπότακτοι.
Φυσικά και έτσι είναι, σίγουρα κάποιος σε μια τέτοια περίπτωση θα κυριχθεί ανυπότακτος, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αλλά το ερώτημα είναι αν η ανυποταξία του αυτή του στερεί το δικαίωμα να ανανεώσει το ελληνικό του διαβατήριο (ακόμα και μέχρι να καταφέρει να θεωρείται μόνιμος κάτοικος εξωτερικού).
Παρ'ολ'αυτά, αν θεωρήσουμε ότι η δυνατότητα ανανέωσης διαβατηρίου ισχύει μόνο για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, με κάνει να αναρωτιέμαι το εξής:
Για να καταφέρει να γίνει κανείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, αναγκαστικά θα χρειαστεί να παραμείνει εκεί για παραπάνω από μια πενταετία, έτσι δεν είναι; Πράγμα που σημαίνει πως αφού τα διαβατήρια που εκδίδονται από τη χώρα μας ούτως ή άλλως έχουν 5-ετή διάρκεια απ'όσο γνωρίζω, θα αναγκαστεί κανείς να ανανεώσει το ελληνικό διαβατήριό του τουλάχιστον μια φορά. Αυτό ομως, λαμβάνοντας τα παραπάνω υπ'όψη, είναι κάτι το οποίο δεν θα είναι σε θέση να κάνει καν αν έχει ήδη κυριχθεί ανυπότακτος από τα Ελληνικά Στρατολογικά Γραφεία (λόγο της εκπλήρωσης των 6 μηνών αναζήτησής του χωρίς αποτελέσματα, από τις εντόπιες αρχές κατά τη διάρκεια της 5-ετούς απουσίας του), διότι θα θεωρείται 1) προσωρινός κάτοικος εξωτερικού και 2) ανυπότακτος, άρα δεν θα του χωρηγείται νέο διαβατήριο από την Ελλάδα. Έτσι, κατά μία έννοια, η ανυποταξία του στερεί την δυνατότητα να γίνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, υπό αυτές τις συνθήκες, και επίσης την ικανότητα να παραμένει εκεί νόμιμα (μια και το διαβατήριό του θα είναι ληγμένο).
Συγνώμη αν κατάλαβα κάτι λάθος, ή αν δεν λαμβάνω κάποιες παραμέτρους υπ'όψην. Αν είναι το παραπάνω συμπέρασμα λογικό παρ'ολ'αυτά, ακούγεται κάπως υπερβολικό για να ισχύει όντως, σωστά; Άρα είναι ίσως πιθανόν να λειτουργεί διαφορετικά η διαδικασία σε τέτοια περίπτωση;
Ευχαριστώ,
Kain


Αποστολή από: Pavlos_p83
Ημ. Αποστολής: 02/Ιουλίου/2007 ώρα 22:06
Γεια σας! Έχω κάποιες ερωτήσεις κ ελπίζω αν έχετε κάποια ιδέα να μπορείτε να με βοηθήσετε...

Είμαι φοιτητής ψυχολογίας κ από πληροφορίες που εχω είναι πολύ πιθανό να με πάρουν υγειονομικό. Ετοιμάζομαι να κάνω διδακτορικό σε ένα χρόνο κ προσπαθώ να αποφασίσω αν θα πάω τώρα στρατό πριν τις σπουδές (Νοέμβρη) η θα το αφήσω για μετά... Κάποιες ερωτήσεις:

1) Ξέρω ότι για υγειονομικό πας Άρτα. Εκεί κάνεις κ την βασική σου εκπαίδευση ή μόνο την εκαπίδευση ειδικότητας; Αν με πάρουν υγειονομικό, πόσο θα διαρκέσει η βασική μου εκπαίδευση κ πόσο της ειδικότητας υγειονομικού;

2) Πριν φύγω για διδακτορικό θέλω να δώσω για κάποιες πολύ δύσκολες εξετάσεις για υποτροφία. Αν είμαι υγειονομικό (προφανώς επαρχία για αρχή κ μακριά απ' το σπίτι μου) πιστεύετε πως θα ήταν εφικτό να διαβάζω στο στρατό (κ να δώσω Απρίλη) η καλύτερα να το ξεχάσω;

3) Αν δεν πάω τώρα στρατό κ φύγω εξωτερικό για διδακτορικό κ τελειώνοντας, μείνω εκεί για κάποια χρόνια για δουλειά, αληθεύει ότι μόλις λήξει η αναβολή θα κυρηχτώ ανυπότακτος κ δεν θα μπορώ να έρθω Ελλάδα ούτε για κάποιες μέρες; Σε ποιά ηλικία θα μπορώ να επιστρέψω κ να εξογαράσω την θητεία; Δεν θέλω να κάνωκάτι τέτοιο ή να μπλέξω αλλά δεν μπορώ να καθυστερήσω κ τις σπουδές γιατί αυτά τα πράγματα δεν είναι για να τα αφήνεις, ήδη έχω γίνει δεκτός κ πρέπει να δω πως θα τα κάνω όλα...

Ευχαριστώ πολύ!


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 25/Ιουλίου/2007 ώρα 16:49
Δεν μπορώ να σου απαντήσω πολλά πράγματα, πέρα από το ότι είναι πολύ δύσκολο να διαβάζεις στο στρατό, πόσο μάλλον για διδακτορικό.

Υπάρχει εκτενές άρθρο για τους ανυπότακτους στο site, οπότε ρίξτου μια ματιά. Οι ανυπότακτοι μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα για ένα μήνα (αν θυμάμαι καλά) κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα η ανυποταξία διακόπτεται όταν ξεπεραστεί το σχετικό όριο ηλικίας.


-------------


Αποστολή από: Leukopyrgitis
Ημ. Αποστολής: 03/Αυγούστου/2007 ώρα 21:44
**Λέγοντας 'ανυπότακτοι εξωτερικού', αυτό σημαίνει ανυπότακτους οι οποίοι ειναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού (όπως αυτοί ορίζονται στο παρακάτω απόκομμα του ίδιου άρθρου) ή για Έλληνες πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό;**
Πολύ σωστή ερώτηση. Για τις δύο κατηγορίες ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί.
Οι απλοί ανυπότακτοι, μη μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, πλέον δικαιούνται 30 μέρες το χρόνο στην Ελλάδα, αλλιώς πρέπει να υπηρετήσουν.
Οι ανυπότακτοι εξωτερικού παίρνουν πιστοποιητικό τύπου Β' το οποίο τους επιτρέπει να επισκέπτονται την Ελλάδα μέχρι και 180 μέρες το χρόνο.
Πώς ορίζεται ο μονιμος κάτοικος εξωτερικού για στρατολογικούς σκοπούς: Πρέπει να έχει διατελέσει 6 συνεχή έτη βιοπορισμό στο εξωτερικό. Τα χρόνια φοίτησης ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ, ακόμη κι αν ο φοιτητής ήταν ταυτόχρονα απασχολούμενος. Εάν κάποια στιγμή ξεπεράσει ένας ανυπότακτος εξωτερικού το όριο των 180 ημερών παραμονής στην Ελλάδα μέσα σε ένα έτος, τότε χάνει την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου εξωτερικού (και συνεπώς, όταν πάει να ανανεώσει το πιστοποιητικό τύπου Β', θα έχει πρόβλημα).
Τα ξέρω αυτά διότι έχω διατελέσει έκτακτος υπάλληλος σε προξενείο. Πάντως το καλύτερο για την πληροφόρησή σου είναι να τηλεφωνήσεις το αρμόδιό σου προξενείο (ή πρεσβεία, αν ζεις σε πρωτεύουσα) και να μιλήσεις με τον στρατολόγο.


Αποστολή από: Leukopyrgitis
Ημ. Αποστολής: 03/Αυγούστου/2007 ώρα 21:50
Α, ένα ακόμα πραγματάκι που ξέχασα, για τον Kain.
Σε κάθε περίπτωση (αυτό ισχύει από 1/1/06), εφόσον βρίσκεσαι στο εξωτερικό, δικαιούσαι διαβατήριο. Ακόμη και οι ανυπότακτοι δικαιούνται διαβατήριο (εκτός κι αν βρίσκονται εντός Ελλάδας). Θα πρέπει να μιλήσεις όμως με τον στρατολόγο, γιατί υπό "κανονικές συνθήκες" συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση περί μη ανυποταξίας η οποία συνοδεύει την αίτηση διαβατηρίου.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 12/Νοεμβρίου/2007 ώρα 02:28
Μήπως γίνεται να μας πείτε πιο είναι το όριο ηλικίας πέρα του οποίου δεν χρειάζεται να υπηρετήσεις στο στρατό και η θητεία γίνεται εξαγοράσιμη;

Ευχαριστώ πολύ


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 12/Νοεμβρίου/2007 ώρα 11:05
Αρχικά αποστάλθηκε από Tristianos

Μήπως γίνεται να μας πείτε πιο είναι το όριο ηλικίας πέρα του οποίου δεν χρειάζεται να υπηρετήσεις στο στρατό και η θητεία γίνεται εξαγοράσιμη;

Ευχαριστώ πολύ

Υπάρχει σχετικό άρθρο στην ενότητα Στρατολογία.


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 06/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 07:33
Πώς ορίζεται ο μονιμος κάτοικος εξωτερικού για στρατολογικούς σκοπούς: Πρέπει να έχει διατελέσει 6 συνεχή έτη βιοπορισμό στο εξωτερικό. Τα χρόνια φοίτησης ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ, ακόμη κι αν ο φοιτητής ήταν ταυτόχρονα απασχολούμενος.


Δύναται κανείς να χαρακτηρισθεί επειτα απο την ληξη της Αναβολης ως μόνιμοσ κατοικο; εξωτερικου;

Kαι μια ακομα ερωτηση> Μπορεί κανείς ως ανυπότακτος να εκδίδει Πιστοποιητικα που χρειαζεται;

Ευχαριστώ!


-------------


Αποστολή από: Leukopyrgitis
Ημ. Αποστολής: 06/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 21:38
Προς MG:
Η απάντηση για την πρώτη ερώτηση είναι ναι. Δηλαδή, αν ο Χ έχει μια αναβολή που έχει λήξει, μετά κληθεί να υπηρετήσει, δεν πάει, και κηρυχθεί ανυπότακτος, θα μπορεί κάποια στιγμή να αποκτήσει την ιδιότητα του ΜΚΕ, εφόσον πληρεί τις βασικές προϋποθέσεις (6 χρόνια βιοπορισμού στο εξωτερικό, και ποτέ παραπάνω από 180 μέρες ανά έτος στην Ελλάδα). Βέβαια, θα πρέπει να το υποστηρίξει αυτό με φορολογικές δηλώσεις εξαετίας.
Όσο για την δεύτερη ερώτηση... Τι πιστοποιητικό εννοείς; Αν δεν έχει σχέση με στρατολογία, η απάντηση είναι μάλλον ναι. Κανείς στο προξενείο δεν θα σε ρωτήσει ποια είναι η στρατολογική σου κατάσταση, με εξαίρεση το στρατολογικό γραφείο και το τμήμα διαβατηρίων.
Επίσης, για τις πιο έγκυρες και λεπτομερείς πληροφορίες, επικοινώνησε με το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου. Δεν θα σε πειράξει κανείς, και εξάλλου δεν χρειάζεται να δώσεις όνομα για να πάρεις κάποιες πληροφορίες.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 06/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 22:37
Ευχαριστώ θερμά για τις πληροφορίες.
Με Πιστοποιητικα εννοούσα οτι λαμβανει κανεις απο τον Δημο που ειναι εγγεγραμμενος, λ. χ γεννήσεως κτλ.Αποστολή από: Leukopyrgitis
Ημ. Αποστολής: 07/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 02:57

Αν πας να ζητήσεις πιστοποιητικό γεννήσεως, οικογενειακής κατάστασης, και τα τοιαύτα είναι πολύ αμφίβολο να σε ρωτήσει κανείς για τη στρατολογική σου κατάσταση. Καλού κακού βέβαια πάρε και το προξενείο της περιοχής σου ένα τηλέφωνο και ρώτα τους τι δικαιολογητικά χρειάζονται (λογικά, ένα διαβατήριο ή μια ταυτότητα).Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 07/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 04:03
Ακριβως περι αυτού πρόκειται. *(γεννήσεως, οικ. καταστασης)
Πιστοποιητικα ακομα και σημερα παίρνω πάντα με εξουσιοδοτήσεις το Προξενείο δεν μεσολαβεί.
Υπάρχει λ. χ. περιπτωση να μην τα εκδόσουν ;


Αποστολή από: Leukopyrgitis
Ημ. Αποστολής: 07/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 21:47

Μπα, πολύ αμφίβολο. Για να σιγουρευτείς, παρ'τους ένα τηλέφωνο και ρώτα, απλά, τι δικαιολογητικά ζητούν. (Απ'αυτό θα προκύψει, χωρίς να χρειαστεί να το αναφέρεις, αν ελέγχουν τη στρατολογική σου κατάσταση.)

Για ποιο προξενείο μιλάμε; Σου έχουν προξενήσει ποτέ προβλήματα στο παρελθόν;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 08/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 01:00
Στο Προξενείο της περιοχής μου εκτελεί καθήκοντα ενας κατα την γνωμη μου (τουλάχιστον αυτην την εντυπωση δίνει) ενας ακαταλληλος για αυτην την θεση, αλλα το θεμα δεν εχει να κανει μαζι του. Στο Προξενειο κανω μονο εξουσιοδοτησεις προς τριτους στην Ελλαδα για να μου στελουν χαρτια, δηλ. απο τον Δημο στον οποιο ανηκω. Η ερωτηση ειναι κατα ποσον οι Δημοι ειναι ενημερωμενοι για στρατολογικα θεματα η συνδεουν την εκδοση Πιστοποιητικων με αυτην. Ως τωρα δεν ρωτουν αναλογα, αλλα αν επέλθει ανυποταξια;

Ευχαριστω για τις απαντησεις


Αποστολή από: Leukopyrgitis
Ημ. Αποστολής: 08/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 01:46

Κανονικά ο Δήμος δεν μπλέκεται με τη στρατολογική σου κατάσταση. Αυτήν τη γνωρίζει το στρατολογικό γραφείο στο οποίο υπάγεσαι (ανάλογα με το Μητρώο Αρρένων σου) και, εφόσον κηρυχθείς ανυπότακτος, η αστυνομία.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν ενημερώνεται ο Δήμος, αλλά απ'όσο ξέρω δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη σου χορηγηθεί πιστοποιητικό γεννήσεως/οικ. κατ. βάσει στρατολογικής κατάστασης. Είσαι δεν είσαι ανυπότακτος, το δικαιούσαι το πιστοποιητικό.
(Και το διαβατήριο δικαιούσαι, εκτός κι αν βρίσκεσαι εντός Ελλάδας.)
Επαναλαμβάνω βέβαια ότι οι απαντήσεις που σου δίνω δεν είναι επίσημες. Μοιράζομαι πληροφορίες με βάση αυτά που έχω δει και μάθει (έχω κάνει υπάλληλος σε προξενείο), αλλά σίγουρη απάντηση μπορούν να σου δώσουν μόνον οι αρμόδιοι.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 08/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 06:45
Ευχαριστω για τις απαντησεις ! ...

Όταν ερθει εκεινη η ωρα θα δειξει!Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 12/Ιανουαρίου/2008 ώρα 19:46
Αρχικά αποστάλθηκε από Leukopyrgitis

Α, ένα ακόμα πραγματάκι που ξέχασα, για τον Kain.
Σε κάθε περίπτωση (αυτό ισχύει από 1/1/06), εφόσον βρίσκεσαι στο εξωτερικό, δικαιούσαι διαβατήριο. Ακόμη και οι ανυπότακτοι δικαιούνται διαβατήριο (εκτός κι αν βρίσκονται εντός Ελλάδας). Θα πρέπει να μιλήσεις όμως με τον στρατολόγο, γιατί υπό "κανονικές συνθήκες" συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση περί μη ανυποταξίας η οποία συνοδεύει την αίτηση διαβατηρίου.
Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση Leukopyrgitis. Σ'ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερα χρήσιμη πληροφορία και βοήθεια.
Κατάλαβα. Πρέπει να μιλήσω με τον στρατολόγο λοιπόν, αλλά είναι πολύ χρήσιμο να ξέρω πως, στην πράξη, υπάρχει διαδικασία μέσω της οποίας κάτι τέτοιο όντως γίνεται (σε κάθε περίπτωση).
Με εκτίμηση,
Kain


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 12/Ιανουαρίου/2008 ώρα 20:20
Κάτι ακόμα (μια παράγραφος) που ξέχασα να συμπεριλάβω στην προηγούμενη απάντηση:
Αρχικά αποστάλθηκε από Leukopyrgitis

Πώς ορίζεται ο μονιμος κάτοικος εξωτερικού για στρατολογικούς σκοπούς: Πρέπει να έχει διατελέσει 6 συνεχή έτη βιοπορισμό στο εξωτερικό. Τα χρόνια φοίτησης ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ, ακόμη κι αν ο φοιτητής ήταν ταυτόχρονα απασχολούμενος. Εάν κάποια στιγμή ξεπεράσει ένας ανυπότακτος εξωτερικού το όριο των 180 ημερών παραμονής στην Ελλάδα μέσα σε ένα έτος, τότε χάνει την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου εξωτερικού (και συνεπώς, όταν πάει να ανανεώσει το πιστοποιητικό τύπου Β', θα έχει πρόβλημα).
Τα ξέρω αυτά διότι έχω διατελέσει έκτακτος υπάλληλος σε προξενείο. Πάντως το καλύτερο για την πληροφόρησή σου είναι να τηλεφωνήσεις το αρμόδιό σου προξενείο (ή πρεσβεία, αν ζεις σε πρωτεύουσα) και να μιλήσεις με τον στρατολόγο.
Άρα στην περίπτωση που το διαβατήριο κάποιου που εργάζεται στο εξωτερικό λήξει πρίν ολοκληρωθούν τα 6 συνεχή χρόνια που θα τον ανάγουν σε ΜΚΕ (που σίγουρα θα συμβεί ακόμα και αν το ανανεώσει αμέσως πρίν φύγει από την Ελλάδα, μια και τα διαβατήρια της χώρας μας είναι πλέον 5ετής διάρκειας), υπάρχει "ανεπίσημη" δυνατότητα να ανανεωθεί ακόμα κι αν έχει κυριχθεί ανυπότακτος, εφ'όσον φυσικά προηγηθεί σχετική συζήτηση με τον στρατολόγο και συμφωνηθεί η εν λόγω χωρήγηση.


Αποστολή από: Στάθης
Ημ. Αποστολής: 22/Μαΐου/2008 ώρα 04:25
Χαίρετε!
Η αναβολή που είχα για διδακτορικό έληξε 31/12/07. Θεωρητικά έπρεπε να μπω στρατό με την ΕΣΟ του Μαίου 2008. Όμως πρόσφατα, έκανα αίτηση για αναβολή λόγω διακεκριμένων ερευνών στο εξωτερικό, ως μεταδιδακτορικός ερευνητής. Βέβαια, ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση.
Στην περίπτωση που το αίτημα δεν γίνει δεκτό (είμαι ήδη 31 χρονών) θα πρέπει να καταταγώ με την ερχόμενη ΕΣΟ.
Ερώτηση: Ας θεωρήσουμε ότι αποφασίσω να συνεχίσω την ερευνητική μου δουλειά στο εξωτερικό (Αμερική) και γίνω ανυπότακτος.
1. Θα μπορώ να έρχομαι Ελλάδα και να μένω περισσότερο απο 30 ημέρες το χρόνο; Πόσο "χαλαρός" είναι αυτός ο κανονισμός; Γίνεται έλεγχος στρατολογικών υποχρεώσεων όταν έρχομαι ή φεύγω απο την Ελλάδα;
2. Θα μπορέσω να εξαγοράσω την θητεία (ολόκληρη ) όταν γίνω 35; Πόσο κοστίζει τον μήνα;
Ευχαριστώ.


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 22/Μαΐου/2008 ώρα 12:15
Υπάρχει εκτενές άρθρο σχετικά με τους /stratologia/anypotaktoi.asp - ανυπότακτους και την /stratologia/eksagora.asp - εξαγορά της θητείας

-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 23/Μαΐου/2008 ώρα 20:26

Χαίρετε.

Για επαγγελματικους λόγους αποφάσισα να μετακομίσω στην Ολλανδία αν και έπρεπε να παρουσιαστώ την περασμένη ΕΣΟ (Μαίου 2008). Η ερώτηση είναι, χρειάζομαι βεβαίωση του στρατολογικού γραφείου οτι δεν παρουσιάστηκα / είμαι ανυπότακτος, για να εκδόσω διαβατήριο στη πρεσβεία;

Αν ναι, πώς θα μπορέσω να εκδόσω και να παραλάβω αυτην την βεβαίωση;

Ευχαριστώ.


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 24/Μαΐου/2008 ώρα 01:55
Χρειάζεσαι βεβαίωση ότι είσαι ανυπότακτος;

Αυτός ο έλεγχος γίνεται αυτόματα όταν θελήσεις να ζητήσεις διαβατήριο.-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 23/Ιανουαρίου/2009 ώρα 19:44

παιδία αν μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία, εγώ είμαι εγγεγραμμένος στα μητρώα αρένων και έχω πάρει κανονικά αναβολή, ωστόσο έχω και άλλο διαβατήριο πλην του ελληνικού, με το περάς των σπουδών μου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην αμερική δεν σκοπεύω να γυρίσω στην Ελλάδα παρά μόνον για διακοπές, καλοκαίρι και χριστούγεννα, συνεπώς θα θεωρηθώ ανυπότακτος, σε περίπτωση που έρχομαι στην Ελλάδα με το άλλο μου διαβατήριο υπάρχει περίπτωση να με κρατήσουν εδώ και να με υποχρεώσουν να εκπληρώσω τη στρατιωτική μου θητεία; αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα. ΕυχαριστώΑποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 31/Μαρτίου/2009 ώρα 15:39
Ζω στο Λονδίνο από το 2005, που ήρθα για να τελειώσω τις σπουδές μου.
Εν τω μεταξύ έληξε η αναβολή μου.
Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι ως απόφοιτος πλεον, ωστε να αποκτήσω εμπειρία στον τομέα μου (πράγμα δύσκολο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα).
Σκοπεύω να γυρίσω στην Ελλάδα σε δύο χρόνια και μεταξύ άλλων να εκτίσω τη θητεία μου.

Διάβασα μερικά άρθρα που αναφέρουν οτι οι ανυπότακτοι εξωτερικού μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα για 30 μέρες το χρόνο, χωρίς έλεγχο της στρατολογικής τους κατάστασης.
Τι σημαίνει αυτό;
Μπορώ να έρθω στην Ελλάδα για μερικές μέρες;
κινδυνεύω να συλληφθώ; Αν ναι, τότε τι νόημα έχει η παραπάνω ρύθμηση;
Πρέπει να κάνω κάτι πριν έρθω; Να έχω κάποιο έγγραφο μαζί μου;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 13/Ιουνίου/2009 ώρα 18:32
Προσγειωθηκα στην αμερικη 14 μαιου 2009. Και επρεπε να παρουσιαστω 21 μαιου 2009. Αυτη την στιγμη ειμαι ανυποτακτος. Ηρθα εδω για δουλεια και αφου μαζεψω τα λεφτα να μπω στο κολεγιο που θελω. Αλλα για να φτιαξω την φοιτητικη μου βιζα θα πρεπει να παω στην αμερικανικη πρεσβια στην αθηνα.
ερωτηματα.
1ο. Τωρα ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου; Πρεπει να πω κατι στους δικους μου να κανουν στην ελλαδα για να θεωρουμαι ανυποτακτος εξωτερικου;
2ο. Στην ελλαδα που πρεπει να ερθω μετα το καλοκαιρι για 2 εβδομαδες μπορω; Η θα με συλαβουν στο αεροδρομιο; Και αν οχι θα μπορεσω να βγαλω εισιτηριο και να φυγω παλι απο το αεροδρομιο χωρις προβλημα; Υπαρχει ρισκο γενικα στο να ερθω στο ελ βενιζελος;
η θα πρεπει να παω ιταλια και απο εκει με πλοιο στην ελλαδα που δεν γινεται και κανενας ελεγχος.
3ο. Υπαρχει περιπτωση η αμερικανικη πρεσβια να μην μου βγαλει φοιτιτηκη βιζα γιατι ειμαι ανυποτακτος;


Αποστολή από: kost
Ημ. Αποστολής: 04/Ιουλίου/2009 ώρα 10:38
Χαιρεται.

Συγχαρητηρια για το site!

Βρισκομαι στο εξωτερικο για εργασια. Πρεπει να παρουσιαστω τον Αυγουστο, αλλα δεν σκοπευω να γυρισω, τουλαχιστον για ακομη ενα χρονο. Οποτε απο τον αυγουστο και υστερα θα κηρυχθω ανυποτακτος.


Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κσνεις για ποιους λογους μπορει καποιος ανυποτακτος να αθωωθει απο το Σταρτοδικειο. Δεν εχω καποιο σοβαρο προβλημα υγειας και απ οσο ξερω οι στρατοδικες ειναι αυστηροι για αλλους "κοινωνικους" λογους. Δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι δυνατο να αθωωθω η εστω να μου επιβληθει μικροτερη ποινη απο το 6μηνο που συνεπαγεται και 6000 ευρω ! Συμβαινει συχνα να επιβαλονται μικροτερες ποινες, δηλαδη 2μηνη ή 3 μηνη ;

Πιστευετε πως αν παρουσιασω το συμβολαιο εργασιας μου που αποδεικνυει οτι ημουν δεσμευμενος με μια εταιρεια στο εξωτερικο, οτι ειναι ικανοποιητικη δικαιολογια για να αθωωθω;

Σας ευχαριστω παρα πολυ για την οποια βοηθεια, να σαι καλα !

Κωστας


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 04/Οκτωβρίου/2009 ώρα 10:17

Θα ηθελα να σας ρωτησω, ειμαι 26 χρονων και ειμαι κατοικος εξωτερικου τα τελευταια 6 χρονια και η αναβολη μου ληγει του χρονου αλλα σκοπευω να μεινω μερικα χρονια στο εξωτερικο ακομα γιατι δουλευω.
Θελω να ανανεωσω το διαβατηριο μου γιατι εχει ληξει. Μηπως γνωριζει κανεις αν το καινουριο διαβατηριο που θα βγαλω θα εχει ισχυ μεχρι τη ληξει της αναβολης μου η θα ειναι κανονικα για 5 χρονια.

Ευχαριστω


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 17/Μαρτίου/2010 ώρα 23:17
Παιδιά, διαβατήριο μπορεί να βγάλει κάποιος εύκολα. Αρκεί να ζει στο εξωτερικό τουλάχιστον ένα χρόνο. Το γνωρίζω γιατί έβγαλα ο ίδιος και έστειλα και ένα χαρτί στην Στρατολογία στην ελλάδα και πλέον με θεωρούν ανυπότακτο του εξωτερικού. Δεν καταζητούμαι πλεον από τις αρχές και μπορώ να επισκέπτομαι την Ελλάδα για 1 μήνα κάθε χρόνο


Αποστολή από: mattpap
Ημ. Αποστολής: 12/Απριλίου/2010 ώρα 19:32
Χαίρετε παλικάρια!

Είμαι 33 χρονών και ζώ στο εξωτερικό εδώ και 6 χρόνια. Η αναβολή μου (διακεκριμένου επιστήμονα) έληξε πρόσφατα και θα κληθώ σε ένα μήνα (Μάιος 2010) να υπηρετήσω.

Απο το στρατολογικό γραφείο μου είπαν ότι η θητεία πλέον εξαγοράζεται - στα 35 - ακόμα και αν έχει προηγηθεί περίοδος ανυποταξίας. Έτσι, σκεφτομαι το ενδεχόμενο να μείνω ανυπόταχτος μέχρι τα 35 (αρχής γενομένης Τον επόμενο μήνα) οπότε και εξαγοράζω την θητεία μου. Η μόνη υποχρέωση, αν Θυμάμαι καλά, είναι υπηρεσία 45 ημερών.

Η ερώτηση μου είναι, μπορώ να μείνω στην Ελλάδα ως ανυπότακτος μέχρι την εξαγορά της θητείας μου;

Υπάρχουν άλλοι που το έχουν κάνει αυτό;

Θα αντιμετωπίσω νομικά προβλήμα αν θέλω να εισέρχομαι και να εξέρχομαι απο την χώρα κατά το διάστημα αυτό;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά – ιδιαίτερα το παλικάρι που έφτιαξε αυτο το χρήσιμο forum!

Στάθης


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 13/Απριλίου/2010 ώρα 17:12
Κανονικά διώκονται, αλλά στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις.

Και τι θα κάνεις για 2 χρόνια; Που θα δουλέψεις;


-------------


Αποστολή από: GenerX
Ημ. Αποστολής: 13/Απριλίου/2010 ώρα 18:48
Προφανώς θα δουλέψει έξω yandr.

Και ας πληρώσει πρόστιμο. Ίδια λεφτά με το να πάει φαντάρος και να μαζεύει γόπες θα ξοδέψει, καθώς θα πληρώνει τα ντελίβερυ για φαί...


-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 13/Απριλίου/2010 ώρα 19:12
Τι εννοείς θα δουλέψει έξω; Αφού λέει ότι θα μείνει Ελλάδα.

Και με την ηλικία του ήδη στα 33 αν χάσει άλλα δύο χρόνια πάει για σύνταξη στα 75+.

Εκτός και αν υπάρχει άλλη εργασία στη διάθεσή του (οικογενειακή επιχείρηση, εμπόριο κλπ).-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 13/Απριλίου/2010 ώρα 19:13
Οι διακεκριμένοι έχουν δικαίωμα εξαγοράς.
Αντιγράφω από έγγραφο της στρατολογίας. http://www.stratologia.gr/ypodeigmata_entypwn/%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%2012.DOC" rel="nofollow -
http://www.stratologia.gr/ypodeigmata_entypwn/%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%2012.DOC" rel="nofollow - http://www.stratologia.gr/ypodeigmata_entypwn/%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%2012.DOC

ΕΞΑΓΟΡΑ
Όσοι έλαβαν οποτεδήποτε αναβολή κατάταξης ως επιστήμονες που διαπρέπουν σε επιστημονικές Εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό και βρίσκονται νόμιμα έξω από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον καταταγούν εμπρόθεσμα μετά τη λήξη ή τη διακοπή της, μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο Των στρατολογικών τους υποχρεώσεων, αφού προηγουμένως εκπληρώσουν τον παρακάτω Χρόνο στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης:
Α. Οι υπόχρεοι πλήρους θητείας: έξι μήνες και εξαγορά υπολοίπων δέκα οκτώ μηνών προς διακόσια ενενήντα τρία ευρώ και σαράντα επτά λεπτά (293,47 Ε) το μήνα δηλαδή πέντε χιλιάδες διακόσια ογδόντα δύο ευρώ και σαράντα έξι λεπτά (5282,46Ε), σήμερα.
Β. Οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας: τέσσερις μήνες. Όσοι από αυτούς έχουν κριθεί ή θα κριθούν ικανοί κατηγορίας τρίτης (Ι3) ή τέταρτης (Ι4) υποχρεούνται να εκπληρώσουν στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση τριών μηνών και εξαγορά του υπόλοιπου της μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης προς διακόσια ενενήντα τρία ευρώ και σαράντα επτά λεπτά (293,47 Ε) το μήνα σήμερα.Αποστολή από: fideas emk
Ημ. Αποστολής: 13/Απριλίου/2010 ώρα 19:34
Κανενας στο στρατό μαγκες!εβίβα των κοροιδων που πηγανε και δεν αναγκαζεται ετσι η πολιτεια να κανει και τιποτα παραπανω... Γιατι αλλιως θα ειχε 150.000 ανυποτακτους και αρκετη κατακραυγη να τους μαζεψει.
μη πατε στρατο. Δεν αξιζει. Ο φαν ειναι ΜΟΝΟ αγγαρειομαχος γιαυτο υπαρχει εφεδρικο δυναμικο - για να τη βγαζουνε καλα οι μονιμοι και να μη τρεχουνε και να μη πληρωνει το κρατος τα μαλλιοκεφαλα του επειδη δεν εχει φιλιππινεζες/φανταρους πλεον, και πρεπε να την κανει τη δουλεια αυτη με μονιμαδες μονο. Αν κανεις απο σας νοιαζεται ή εχει τσιπα για λογους ευθυξιας μπορει να παει. Επειδη ειναι εγωιστης περισσοτερο και κατα 2ο γιατι νοιαζεται για το συμπολιτη (οχι για το μονιμα, μη παμε τοσο μακρια... ).
διακεκριμενε επιστημονα;catch 22: Το κρατος δεν εχει λεφτα γιατι καποιοι φαγανε τον αγλεουρα => Δε νοιαζονται για σενα/μενα/τον διπλα τους => Παμε για φουντο. Την ιδια λογικη εφαρμοζεις οταν εισαι ανυποτακτος. Φυσικα δε θα πεσει Η χωρα εξω αν δε πας εσυ στρατο, κοροιδα βρισκονται. Παντα βρισκονται. Σαν και αυτα που δουλευουν για 700ευρω για να ξεπληρωσουν τις οφσορ, εφραιμ, βουλγαρακηδες, βιλες, μυκονους και χρηματιστηρια. Μπορεί να έχεις ικανο αριθμό παραπομπων (citations) και δημοσιευσεων Για να ''διακριθεις'' - αν εχεις. Διακεκριμενη αξιοπρεπεια έχεις;


Αποστολή από: TOPOL-M
Ημ. Αποστολής: 13/Απριλίου/2010 ώρα 19:40
Ποιός την έχασε για να την βρούνε... ;

-------------


Αποστολή από: mattpap
Ημ. Αποστολής: 14/Απριλίου/2010 ώρα 21:23
Γεια σας παιδιά,

Ευχαριστώ τους Yandr,GenerX,Arkas, Και Fideas που απάντησαν στο ερώτημα που έθεσα λίγο πιο πάνω.

Απάντηση στον Yandr.
“Και τι θα κάνεις για 2 χρόνια; Που θα δουλέψεις; ”

Έχω την δική μου επιχείρηση. Είναι η φύση της επιχείρησης τέτοια που μπορώ να Την μαναντζάρω απο οποιοδήποτε μερος στον κόσμο. Δεν έχει υπαλλήλους ούτε γραφεία. Είναι επιλογή μου να μείνω στην Ελλάδα τους επόμενους 18 μήνες (μέχρι να γίνω 35) για διαφόρους λόγους (συναισθηματικούς, κτλ).

Απάντηση στον Arkas
Arkas, ευχαριστώ για το Κείμενο που παράθεσες, αλλά η περίπτωσή μου είναι λίγο διαφορετική.

Η πρόθεση μου είναι να μείνω ανυπότακτος, για περίπου 18 μήνες, Μέχρι τα 35 μου.

Απάντηση στον Fideas
“Διακεκριμενη αξιοπρεπεια έχεις; ”

Fideas, ως Έλληνας έχεις δύο επιλογές.

1. Πας στρατο. Κοστίζεις στο Ελληνικό κράτος μερικές χιλιάδες ευρώ για να σε συντηρήσει ενώ φιλάς σκοπιά με το λιανοτούφεκο στον Εύρο
2. Δεν πας στρατο. Πληρώνεις το ελληνικό κράτος μερικές χιλιάδες ευρώ. Οι δε ανάγκες του ελληνικού στρατού καλύπτωνται απο κατάλληλους ανθρώπους.

Και οι δύο είναι αξιοπρεπεις. Όμως, μία από τις δύο οφελεί το κράτος μας περισσότερο, ειδικά στις μέρες μας, όπου η οικονομική απειλή που αντιμετωπίζουμε ως κράτος είναι μεγαλυτερη απο θέματα άμυνας.

Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στα παρακάτω ερωτήματα.

Ερώτημα 1. Απ’ ότι γνωρίζω η θητεία εξαγοράζεται μόνο μετά τα 35. Σωστα;
Ερώτημα 2. Η θητεία εξαγοράζεται ακόμα και αν έχει προηξηθεί περίοδος ανυποταξίας. Σωστα;
Ερώτημα 3. Ξέρει κανείς πόσο υπηρετούν όσοι έχουν πάρει αναβολή ως διακεκριμένοι επιστήμονες; Κάνουν κανονική θητεία ή μειωμένη;
Ερώτημα 4. Πόσο θα μου κοστίσει η εξαγορά κάθε μήνα;1000 Ευρώ;
Ερώτημα 5. Τι είδους προβλήματα θα αντιμετωπίσει ένας ανυπόταχτος που ζει στην Ελλάδα (εκτός θέματος εργασίας);

Ευχαριστώ!Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 14/Απριλίου/2010 ώρα 22:14
< ="-" ="text/;=utf-8">
1. Σωστα
2. Σωστα
3. Ο θεσμος αυτος ειναι για τη χορηγηση αναβολης, οχι για μειωση της θητειας. Δε γνωριζω κατι περισσοτερο, ισως κανω και λαθος
4. Οταν παρουσιαστεις, μετα την ανυποταξια, θα γινει ΕΔΕ οπου θα σου επιβληθει προστιμο. Το προστημο αυτο ειναι 6 μηνες παραπανω θητειας, εξαγορασιμοι προς 1000ευρω ο μηνας. Στη συνεχεια θα πρεπει να εξαγορασεις τους κανονικους μηνες θητειας σου προς περίπου 100 ευρώ ο μήνας, εφοσον εισαι ανω των 35.
5. Το πολυ πολυ να σε ψαξει μια δυο φορες τα δυο χρονια η αστυνομια, ή να εχεις καποια θεματα αν τυχον αναγκαστεις να εχεις μπλεξιματα με την αστυνομια (πχ τροχαιο κτλ). Γενικα τιποτα πολυ ιδιαιτερο.


Αποστολή από: fideas emk
Ημ. Αποστολής: 14/Απριλίου/2010 ώρα 23:46
Ως Ελληνας εχεις 2 επιλογες:
1. Πας στρατο
2. Απαλλασεσαι νομιμα. Η δικη σου περιπτωση ειναι οριακη καθως ειναι παρανομη Αφου εληξε Η αναβολη σου αλλα δεν εχεις Απαλλαχτει κι'ολας ενω απο την αλλη σε λιγο διαστημα θα μπορεις νομιμα πλεον να ξεπληρωσεις με χρημα τη θητεια σου.
Αυτος που ονομαζεις καταλληλος ανθρωπος ειναι 20ετων, αποφοιτος λυκειου, δουλευει πακετας και δε μπορει να φυγει εξωτερικο. Εξαιτιας σου (και ολων των υπολοιπων) κανει 26 σκοπιες το μηνα αντι για 15 και βλεπει τη γκομενα του 1 φορα τη βδομαδα αντι για 1 φορα στις 2 μερες και πολλα αλλα ησσονος σημασιας... Κλαιν Μαιν δηλαδη!
ενταξει εξαρταται Απο την Ιδεα που εχει κανεις για την δικη του αξιοπρεπεια και πως την οριζει...
παω πασο.
Η σωστη ερωτηση ειναι τι θα γινει αν δεν πληρωσεις το ποσο (παρ'ολο που ειναι φραγκοδιφραγκα).
μη νομιζεις οτι στη λεω γιατι τραβαω κανα ζορι. Εχω πολλα φιλαρακια/γνωστους σαν κι εσενα που σκεφτονται ή κανουν τα ιδια. Απλα πες με Φωνη της Νεμεσης!


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 15/Απριλίου/2010 ώρα 00:37
Αρχικά αποστάλθηκε από mattpap


Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στα παρακάτω ερωτήματα.

Ερώτημα 1. Απ’ ότι γνωρίζω η θητεία εξαγοράζεται μόνο μετά τα 35. Σωστα;
Ερώτημα 2. Η θητεία εξαγοράζεται ακόμα και αν έχει προηξηθεί περίοδος ανυποταξίας. Σωστα;
Ερώτημα 3. Ξέρει κανείς πόσο υπηρετούν όσοι έχουν πάρει αναβολή ως διακεκριμένοι επιστήμονες; Κάνουν κανονική θητεία ή μειωμένη;
Ερώτημα 4. Πόσο θα μου κοστίσει η εξαγορά κάθε μήνα;1000 Ευρώ;
Ερώτημα 5. Τι είδους προβλήματα θα αντιμετωπίσει ένας ανυπόταχτος που ζει στην Ελλάδα (εκτός θέματος εργασίας) ;

Ευχαριστώ!Τα ερωτήματά σου απαντώνται στο site.

Δεν την ενότητα Στρατολογία στο μενού που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας.

Αρχικά αποστάλθηκε από mattpap


1. Πας στρατο. Κοστίζεις στο Ελληνικό κράτος μερικές χιλιάδες ευρώ για να σε συντηρήσει ενώ φιλάς σκοπιά με το λιανοτούφεκο στον Εύρο
2. Δεν πας στρατο. Πληρώνεις το ελληνικό κράτος μερικές χιλιάδες ευρώ. Οι δε ανάγκες του ελληνικού στρατού καλύπτωνται απο κατάλληλους ανθρώπους.

Και οι δύο είναι αξιοπρεπεις. Όμως, μία από τις δύο οφελεί το κράτος μας περισσότερο, ειδικά στις μέρες μας, όπου η οικονομική απειλή που αντιμετωπίζουμε ως κράτος είναι μεγαλυτερη απο θέματα άμυνας.


Δεν είναι το κατάλληλο μέρος να το συζητήσουμε, καθώς υπάρχει σχετικό θέμα για την http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=513&PN=5 - Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης .

Ωστόσο επειδή είσαι μορφωμένος άνθρωπος, δεν πρέπει να συγχέεις το προσωπικό με το κοινωνικό συμφέρον προσπαθώντας να βρεις αστεία επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις παράνομες πράξεις σου.

Εάν έχεις διαβάσει το 1984 (aka Big brother), σε κάποια στιγμή ένας εκπρόσωπος του 'Κόμματος' λέει ότι το καθεστώς τους δεν θα αποτύχει γιατί γνωρίζουν ότι έχουν επιβάλλει χούντα και δεν προσπαθούν να την ωραιοποιήσουν λέγοντας ότι σώζουν τη χώρα.

Κατά αναλογία, καλύτερα να παραδεχθείς ότι παραβιάζεις το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους γιατί θεωρείς ότι θα την γλυτώσεις και να αφήσεις τις δικαιολογίες περί σωτηρίας των οικονομικών του κράτους και αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων από τους 'ειδικούς'. Αν γνώριζες ότι θα συλληφθείς και θα τιμωρηθείς παραδειγματικά δεν θα το επιχειρούσες. Την ανικανότητα του κράτους προσπαθείς να εκμεταλλετείς και όχι να μας βοηθήσεις στρατιωτικά και οικονομικά.-------------


Αποστολή από: mattpap
Ημ. Αποστολής: 15/Απριλίου/2010 ώρα 05:31
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Με έβαλαν σε σκέψη τα όσα είπατε.

Να πώ κάτι στον αγαπητό Fideas, ο οποιος είπε:

"Αυτος που ονομαζεις καταλληλος ανθρωπος ειναι 20ετων, αποφοιτος λυκειου, δουλευει πακετας και δε μπορει να φυγει εξωτερικο. Εξαιτιας σου (και ολων των υπολοιπων) κανει 26 σκοπιες το μηνα αντι για 15 και βλεπει τη γκομενα του 1 φορα τη βδομαδα αντι για 1 φορα στις 2 μερες και πολλα αλλα ησσονος σημασιας... "

Fideas, το γεγονός ότι οι τωρινοί φαντάροι κάνουν 26 σκοπιές το Μήνα αντί για 15 δεν νομίζω πως έχει να κάνει με την υποτιθέμενη έλλειψη στρατιωτικου δυναμικού. Σκέψου το εξής. Ο αριθμός των Ελλήνων που υπηρετούν στο στρατό οποιαδήποτε στιγμή, είναι δεδομένος. Ακόμα και αν οι 30.000 ανυπόταχτοι επέστρεφαν στην Ελλάδα να υπηρετήσουν, ο αριθμός τον εν υπηρεσία στρατριωτών μια δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν ο ίδιος με τον τωρινό αριθμό, απουσία των ανυπόταχτων.

Επομένως, οι διπλάσιες σκοπιές που βαράνε οι τωρινοί φαντάροι είναι αποτέλεσμα μιας άλλης πραγματικότητας. Μήπως οι κουλτούρα μας η οποιά βασίζεται την ιδεολογία του "βίσματος" και του "Who do you know" αντι του "What you know" κάνει τα Καημένα 18αράκια να βλέπουν τη γκόμενα τους μια φορά το μήνα;

Ευχαριστώ όλου σας. Αν έχω άλλες ερωτήσεις θα τις θέσω στο υπέροχο αυτο φόρουμ.


Αποστολή από: mattpap
Ημ. Αποστολής: 15/Απριλίου/2010 ώρα 05:40
Αρχικά αποστάλθηκε από Giannis

< ="-" ="text/? -8">
4. Οταν παρουσιαστεις, μετα την ανυποταξια, θα γινει ΕΔΕ οπου θα σου επιβληθει προστιμο. Το προστημο αυτο ειναι 6 μηνες παραπανω θητειας, εξαγορασιμοι προς 1000ευρω ο μηνας. Στη συνεχεια θα πρεπει να εξαγορασεις τους κανονικους μηνες θητειας σου προς περίπου 100 ευρώ ο μήνας, εφοσον εισαι ανω των 35.


Γιάννη, εξαιρετική η βοήθειά σου. Δηλαδή, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσω είναι

6 (μήνες) x 1000 (ευρώ/μήνας) + 9 (μήνες) x 100 (ευρώ/μήνας) = 6.900. Σωστά;

Παρακαλώ επιβεβαίωσε.


Αποστολή από: mattpap
Ημ. Αποστολής: 15/Απριλίου/2010 ώρα 05:53
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

[QUOTE=mattpap]
Κατά αναλογία, καλύτερα να παραδεχθείς ότι παραβιάζεις το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους γιατί θεωρείς ότι θα την γλυτώσεις και να αφήσεις τις δικαιολογίες περί σωτηρίας των οικονομικών του κράτους και αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων από τους 'ειδικούς'. Την ανικανότητα του κράτους προσπαθείς να εκμεταλλετείς και όχι να μας βοηθήσεις στρατιωτικά και οικονομικά.


Έχεις δίκιο Yandr. Με αυτό που σκοπεύω να κάνω παραβιάζω ένα ελληνικό νόμο. Καμία αντίρρηση. Τώρα, το ποιος ωφελείται με αυτό που κάνω, είναι θέμα ερμηνείας του καθενός. Αλλά σκέψου το εξής.

Η χώρα μας δεν θα έδινε δικαίωμα στους ανυπόταχτους να εξαγοράζουν την θητεία τους καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, αν αυτή η οικονομική αποζημίωση δεν ήταν δίκαιο αντίτιμο της "ανικανότητας" το κράτους να εμποδίσει το φαινόμενο της ανυποξίας.

Καταυτή την έννοια, η ανυποταξία είναι επιλογή, όχι παρανομία.Αποστολή από: mattpap
Ημ. Αποστολής: 15/Απριλίου/2010 ώρα 08:22
ΟΚ, τσέκαρα το http://www.stratologia.gr/enhmerwtika.htm

Το έγγραφο
http://www.stratologia.gr/ypodeigmata_entypwn/%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%204.DOC
με τίτλο
"ΥΠ 4-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 35Ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ"

λέει τα εξής

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΣΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣ
Το ποσό που αντιστοιχεί για κάθε μήνα εξαγοράς ανέρχεται σήμερα σε οκτακόσια δέκα (810) ευρώ. Το συνολικό ποσό υπολογίζεται με βάση το χρόνο πραγματικής στρατιωτικής υποχρέωσης που απαιτείται για την οριστική απόλυση των οπλιτών όπως καθορίζεται με τις εκάστοτε αποφάσεις του Κου ΥΕΘΑ αφαιρουμένου του χρόνου που έχει Υπηρετηθεί.

Οι πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις εξαγοράζονται εφάπαξ πριν ή ταυτόχρονα με την καταβολή όλου του ποσού ή της πρώτης δόσης. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις για ανυποταξία.Αποστολή από: mattpap
Ημ. Αποστολής: 15/Απριλίου/2010 ώρα 08:37
... Αλλα μου φαίνεται οτι αυτο το εγγγραφο είναι σε ασυμφωνία με ό, τι λέει το http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/anypotaktoi.asp

Ποιο είναι το σωστο;Αποστολή από: fideas emk
Ημ. Αποστολής: 15/Απριλίου/2010 ώρα 13:56
Αρχικά αποστάλθηκε από mattpapΗ χώρα μας δεν θα έδινε δικαίωμα στους ανυπόταχτους να εξαγοράζουν την θητεία τους καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, αν αυτή η οικονομική αποζημίωση δεν ήταν δίκαιο αντίτιμο της "ανικανότητας" το κράτους να εμποδίσει το φαινόμενο της ανυποξίας.

Καταυτή την έννοια, η ανυποταξία είναι επιλογή, όχι παρανομία.

ΟΚ εδω αλλοι κανουν σημεια και τερατα τι να λεμε τωρα. Γι'αυτο ειπα οτι ειναι οριακη η περιπτωση σου καθως πρεπει να περιμενεις μονο 1,5 χρονο Μεχρι να πιασεις τα 35 οποτε θα ηταν ψευτης οποιος λεει οτι δε θα εμπαινε στον πειρασμο.
Μεσα απο σενα κυριως αναφερομαι σε αυτους που δε γυρνανε Ελλαδα για 3,5 ή 10 χρονια γιατι προτιμουν να μεινουν εξωτερικο ακομα και αν δεν το Θελουν πραγματικα (νταξει τωρα εχουμε μεγαλη επαγγελματικη μεταναστευση προς τα εξω ουτως η αλλως) απλα και μονο για να αποφυγουν το στρατο, πραγμα λιγο γελοιο (χώρια τα αλλα) κατα τη γνωμη μου...
στο αλλο για τον αριθμο σκοπιων, ναι ενδεχομενως να εχεις δικιο, αν και φανταζομαι οτι με αρκετους που παρανομα ή νομιμοφρόνως αποφευγουν τη θητεια αυτη η οροφη που προβλεπεται ΔΕΝ καλυπτεται γιατι πολυ απλα δεν παρουσιαζονται τοσοι οσοι θα επρεπε ή οσοι υπαρχουν διαθεσιμοι πριν... Την κανουν δεξξια και αριστερα με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Αλλα κατα βαση εχεις δικιο οτι το βυσμα ειναι ο μεγαλυτερος παραγοντας για τον καταμερισμο αυτον τον φανταρων σε μεγαλο ποσοστο μεσα στην Αθηνα και τη Σαλονικη οταν χρειαζεται Μονο ενα μικρο κομματι απο αυτους εκει...


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 15/Απριλίου/2010 ώρα 14:37
Αρχικά αποστάλθηκε από mattpap

... Αλλα μου φαίνεται οτι αυτο το εγγγραφο είναι σε ασυμφωνία με ό, τι λέει το http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/anypotaktoi.asp

Ποιο είναι το σωστο;Η στρατολογία προφανώς. Που διαφωνούν;


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Ιουνίου/2010 ώρα 17:53
Προκειται να κυρηχτω ανυοπτακτος καθως η αναβολη μου ληγει τον δεκεμβρη που μας ερχεται. Ειμαι στο εξωτερικο εδω και λιγο καιρο οπου και εργαζομαι. Ειναι καλυτερο να κοψω την αναβολη πριν το δεκεμβρη και να ζητησω κι αλλη αναβολη λόγω εργασίας στο εξωτερικο; Γινεται κατι τετοιο; Η να μη παρουσιαστω καθολου και οταν αποφασισω να παω πισω αν παω να τους δειξω τα χαρτια μου οτι εργαζομουνα εξω στο στρατοδικειο που θα περασω; Αθωονται περιπτωσεις σαν τις δικιες μου, ωστε να μη παρω παραπανω 6 μηνες; Γνωρίζει καποιος;
Οποιος γνωριζει ας απαντησει


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 11/Ιουνίου/2010 ώρα 18:49
Το γεγονός ότι εργαζοσουν δεν αναιρεί την στρατιωτική υποχρέωση, οπότε δεν το βλέπω για αθώωση.

Επίσης, για να λάβεις επιπλέον αναβολή θα πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Πάντως η ποινή είναι εξαγοράσιμη.


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 07/Ιουλίου/2010 ώρα 22:32
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι ΜΚΕ απο το 2008, Λονδινο. Ζω και εργαζομαι στην Ελλαδα σε ιδιωτικη εταιρια απο αρχες 2007 με ΙΚΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦμ κτλ κανονικα. Μεχρι στιγμης ολα καλα!
Τωρα ειναι να παω σε εταιρια (τραπεζα) που θεωρειται νομικο προσωπο ιδιωτικου δικαιου. Θεωρητικα το HR θα μου ζητησει απολυτηριο στρατου. Πιστευετε οτι θα εχω προβλημα αν τους παω το πιστοποιητικο ΜΚΕ που αναφερει αναβολη επ' αοριστου; Επισης πιστευετε οτι τσεκαρουν / ελεγχουν με την στρατολογια αν τα χαρτια που τους δινεις ειναι νομιμα &Σωστα ή απλα τα ζητανε λογω συνηθειας και τα βαζουν στην ακρη;


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 08/Ιουλίου/2010 ώρα 01:00
Αρχικά αποστάλθηκε από rol

Επισης πιστευετε οτι τσεκαρουν / ελεγχουν με την στρατολογια αν τα χαρτια που τους δινεις ειναι νομιμα &Σωστα ή απλα τα ζητανε λογω συνηθειας και τα βαζουν στην ακρη;
Το ρισκάρεις; Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα ελεγχθούν τα χαρτιά.


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Αυγούστου/2010 ώρα 16:41
Ως ανυποτακτος εξωτερικού δικαιούσαι επίσκεψη στην Ελλάδα 1 μήνα το χρόνο. Πως μπορούν οι αρχές να ελεγξουν πόσο διάστημα βρίσκεσαι στην Ελλάδα; Τηρείται αυτό το χρονικό όριο ή δίνεται ως ενδεικτικός χρόνος παραμονής στη χώρα?


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Αυγούστου/2010 ώρα 17:05
Δικαιουσαι επισκεψη στην Ελλαδα για μεχρι 30 ημερολογιακες μερες. Νομιζω δεν το ελεγχει κανεις στην πραξη, αλλα θα ηταν και χρησιμο να μην εχεις επισκεψεις που να διαρκουν πανω απο ενα μηνα η καθεμια. Πχ. Σε περιπτωση ελεγχου στο αεροδρομιο, θα ηταν προβλημα υποθετω να εχεις εισιτηριο επιστροφης μετα απο 2 μηνες. Το ιδιο πιθανως να ισχυει αν ερχεσαι απο χωρες εκτος ΕΕ, οποτε σφραγιζεται το διαβατηριο σου στην εισοδο και στην εξοδο. Πρακτικα βεβαια δεν μπορω να σου πω τι ελεγχους κανουν στα αεροδρομια.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Αυγούστου/2010 ώρα 19:44
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Πανω απο μηνα συνεχομενα αποκλειεται να κατεβαινω.   το θεμα ειναι με το διαβατηριο θα μπορουν να βλεπουν ποσες μερες εμεινες στη χωρα, εφοσον το σκαναρουν. Με βλεπω να χρησιμοποιω την ταυτοτητα... Απλα ο φοβος μου ειναι, σε ενα χρονο που ληγει η αναβολη μου, μη με κρατησουν στο αεροδρομειο!:P


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 14/Αυγούστου/2010 ώρα 17:09
Ψάχνω τα των ανυπότακτων και έχω μπερδευτεί. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πώς χαρακτηρίζεται κάποιος ανυπότακτος εξωτερικού, έτσι ώστε να δικαιούται διαβατήριο και επίσκεψη 30 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα;

Πολλά site λένε ότι χρειάζεται να χαρακτηριστείς Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο καθώς απαιτούνται επτά ή και περισσότερα χρόνια στο εξωτερικό, ενώ άλλα (όπως αυτό http://prosexwsmke.blogspot.com/) λένε ότι αρκεί να είσαι στο εξωτερικό όταν σου έρθει το χαρτί.

Τι ισχύει τελικά;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 25/Αυγούστου/2010 ώρα 19:34
Δεν ειναι και ευκολο γιατι η διαδικασια (αν υπαρχει τετοια) δεν αναφερεται πουθενα. Θα σου πω τι εχω μαθει απο τις 10 επισκεψεις του πατερα μου στη στρατολογια.
Για να χαρακτηριστεις ανυποτακτος εξωτερικου εχω ακουσει οτι αρκει και μια υπευθυνη δηλωση του πατερα σου. Επισης πολλες φορες το κανουν αν ειναι να σε κηρυξουν ανυποτακτο και η τελευταια σου αναβολη ειναι για σπουδες στο εξωτερικο.Αυτα ειναι 'αν' και 'ισως'.
Η πιο σωστη λυση ειναι να πας στην πρεσβεια/προξενειο και να ζητησεις μια βεβαιωση οτι ζεις και εργαζεσαι στο εξωτερικο εδω και καποιο καιρο,για στρατολογικη χρηση. Τα δικαιολογητικα φανταζομαι διαφερουν απο χωρα σε χωρα αλλα γενικα ειναι εγγραφα που αποδεικνυουν οτι εχεις μονιμη απασχοληση και διαμονη στη χωρα (βεβαιωση εργοδοτη, εκκαθαριστικα εφοριας, αποδεικτικα μισθοδοσιας, λογαριασμοι, αποδειξεις πληρωμης δημοτικων τελων, κλπ). Συγκεκριμενα ξερω μονο για Αγγλια και μπορω να στα πω πιο αναλυτικα αν χρειαστει. Οσο περισσοτερα, τοσο το καλυτερο, αλλα για να εισαι σιγουρος καλυτερα να επικοινωνησεις απευθειας με την πρεσβεια.Δεν ειναι καθαρα τυπικο θεμα, οποτε φροντισε τα χαρτια σου να ειναι σωστα.
Οταν παρεις τη βεβαιωση, θα την καταθεσει καποιος δικος σου στην στρατολογια, μαζι με μια αιτηση για να χαρακτηριστεις 'ανυποτακτος εξωτερικου'. Οταν το αρμοδιο γραφειο επεξεργαστει τα χαρτια σου και αν ολα ειναι οκ, θα σε περασουν στο συστημα ως 'ανυποτακτο εξωτερικου' και στο τελος του μηνα θα διαβιβασουν στην αστυνομια τις ανανεωμενες λιστες, ωσε να μη σε αναζητουν πλεον. Απο εκει και περα εχεις τις προαναφερθεισες 30 μερες το χρονο στην ελλαδα και δεν σε ξανακαλει ο στρατος.Αυτο προφανως δε σε απαλασσει απο την υποχρεωση καταταξης.
Ολα αυτα ειναι για 'ανυποτακτους εξωτερικου', που δεν εχει καμμια σχεση με 'μονιμους κατοικους εξωτερικου'.Παντα με βαση τους στρατολογικους ορισμους. Για να χαρακτηριστεις μονιμος κατοικος εξωτερικου, χρειαζεσαι 7 χρονια συνεχους διαμονης και πληρους απασχολησης στο εξωτερικο. Υποθετω πως δεν ειναι αυτη η περιπτωση σου (τουλαχιστον για την ωρα).
Ελπιζω να βοηθησα λιγο, αν και οπως καταλαβες, δεν εχω καμμια σχεση με τη στρατολογια και τα λεω μονο απο τη δικη μου εμπειρια.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 12/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 20:57
Γεια σας,
Από τον Μάη του 2009 μέχρι και πριν λίγες μέρες δούλευα στην Αγγλία. Το χαρτί στράτευσης ήρθε στο πατρικό μου τον Μάη του 2010. Έχοντας μιλήσει με το στρατολογικό πριν φύγω, μου είπαν απλώς ότι δικαιούμαι να έρχομαι ένα μήνα τον χρόνο στην Ελλάδα, και να κρατάω τα εισιτήρια για να μπορώ να αποδείξω την διάρκεια παραμονής. Οπότε ήρθα 22 Αυγούστου, με σκοπό να φύγω 22 Σεπτέμβρη. Όμως ένας φίλος μου στο στρατό μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να έχω κηρυχτεί ανυπότακτος εσωτερικού, αντί εξωτερικού. Κάτι που θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να με σταματήσουν στο αεροδρόμιο (?).
Υπάρχει κάποια διαδικασία για να κηρυχτώ ανυπότακτος εξωτερικού; Τι πρέπει να κάνω; Αυτά που διαθέτω πρόχειρα μαζί μου είναι το συμβόλαιο εργασίας από Αγγλία, το οποίο είναι μέχρι Ιούνη του 2010 (έχει επεκταθεί μέχρι Οκτώβρη του 2010 με άλλο συμβόλαιο, αλλά δε το έχω μαζί μου). Επίσης έχω συμβόλαιο από εταιρία στην Αμερική, όπου πηγαίνω στις 22 Οκτώβρη, εκκίνηση εργασίας 1η Νοέμβρη, με εγκεκριμένη την σχετική visa με το όνομα της εταιρίας. Ψάχνω κι απ' τους Άγγλους ένα πιστοποιητικό της εκεί συνεργασίας, αλλά είναι λίγο βραδυκίνητοι.
Τι με συμβουλεύετε να κάνω; ΚΕΠ; Στρατολογικό; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πχ ένταλμα σύλληψης και να μην το ξέρουν οι γονείς μου; Κάτι άκουσα ότι αυτό είναι κάτι που έπρεπε να κάνω στην Ελληνική πρεσβεία, αλλά τώρα είμαι ήδη στην Ελλάδα...
Ευχαριστώ!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 16:06
Φιλε Δημητρη, τα εγραψα απο πανω οσο πιο αναλυτικα μπορουσα. Μπορω να υποθεσω για τα υπολοιπα, αλλα θα ειναι απλα εικασιες (με τουλαχιστον αμφιβολη χρησιμοτητα). Μονο η στρατολογια μπορει να σου απαντησει επισημα. Ας μαντεψω λοιπον:
Πως ειναι δυνατον να παρεις χαρτι οτι κατοικεις και εργαζεσαι στην Αγγλια, απο τη στιγμη που δεν κατοικεις και εργαζεσαι στην Αγγλια αυτη τη στιγμη; Το χαρτι που θα σου εβγαζε η πρεσβεια, θα ελεγε οτι αυτη τη στιγμη κατοικεις και εργαζεσαι εκει με χαρτια που θα αποδεικνυαν αυτο ακριβως. Για να το πω αλλιως, ο λογος για τον οποιο δε μπορουσες να μπεις στο στρατο αυριο, δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη, αφου δεν εισαι στο εξωτερικο εργαζομενος. Αν θες τη γνωμη μου, οταν θα εισαι μονιμα εργαζομενος στο εξωτερικο, βγαλε το αντιστοιχο πιστοποιητικο απο την αρμοδια πρεσβεια.
Ως τοτε, το μονο που μπορεις να κανεις φανταζομαι ειναι να στειλεις τον πατερα σου στο στρατολογικο γραφειο σου, να ρωτησει και να κανει μια υπευθυνη δηλωση οτι ζεις μονιμα στο εξωτερικο. Αυτο ισως να ειναι καλυτερο απο το τιποτα. Δεν βρισκω γιατι λες οτι μπορει να σε εχουν κηρυξει ανυποτακτο εσωτερικου. Απο τη στιγμη που δεν εχεις αιτηθει ή/και παρουσιασει δικαιολογητικα για το αντιθετο, μονο εσωτερικου θα μπορουσαν να σε εχουν κηρυξει νομιζω.
Οσο για το συμβολαιο και το πιστοποιητικο συνεργασιας, δε νομιζω να βοηθησουν, γιατι το σημαντικο οπως ειπα ειναι να δειξεις οτι αυτη τη στιγμη δουλευεις εκει. Αλλιως οποιος ηταν να κηρυχτει ανυποτακτος, θα πηγαινε στο εξωτερικο για 6 μηνες λιγο πριν και μετα αφου ειναι να παρουσιαστει και μετα θα μπορουσε να επιστρεψει στην ελλαδα. Για να ειμαι ειλικρινης, δεν καταλαβα ακριβως ποτε πρεπει να παρουσιαστεις, Αυγουστο ή Νοεμβριο;
Αν ειναι Αυγουστο, πολυ αμφιβαλλω οτι θα εχουν προλαβει να σε κηρυξουν ανυποτακτο γενικα. Και μου ειπαν οτι οι λιστες προς την αστυνομια στελνονται στο τελος καθε μηνα, αρα Το θεωρω απιθανο να εχει γινει τελος αυγουστου αν ηταν να μπεις αυγουστο, παιρνει μηνες. Αν ειναι νοεμβριο, τοτε φυσικα δεν εισαι ακομα ανυποτακτος.
Οσο για τους ελεγχους στο αεροδρομιο, δεν εχω ιδεα, εμενα ουτε την ταυτοτητα μου δεν κοιτανε. Παντως απο τη στρατολογια σχετικα με τους ελεγχους, μου ειχαν πει οτι προβλημα μπορει να εχω μονο αν πηγαινω αμερικη.
Αμφιβαλλω οτι σε βοηθησα, αλλα δεν ξερω τι θα μπορουσε να σε βοηθησει περισσοτερο. Νομιζω πως λογικα θα εισαι οκ, αλλα απο την αλλη δεν εχεις και τα απαραιτητα χαρτια αφου αυτη τη στιγμη που μιλαμε, δεν πληροις τις προυποθεσεις για να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου. Επεσες κι εσυ στο ενδιαμεσο. Γενικα, μονο το στρατολογικο σου γραφειο μπορει να σου απαντησει υπευθυνα, εδω μονο τη γνωμη του καθενος μπορεις να ακουσεις.


Αποστολή από: negotium
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 16:53
Είμαι έλληνας του εξωτερικού. Τον Μάϊο έπρεπε να καταταχτώ στον στρατό (είχε έρθει το σχετικό χαρτί στη διεύθυνση που είχα δηλώσει στην Αθήνα). Σκοπεύω να έρθω στην Ελλάδα τον Νοέμβριο για να υπηρετήσω. Τι κυρώσεις μπορεί να μου επιβληθούν για αυτή την καθυστέρηση;


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 17:15
Πρόσθετη, εξαγοράσιμη θητεία...

-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 18:28
Οταν λες 'ελληνας του εξωτερικου' τι ακριβως εννοεις; Αν απλα ζουσες στο εξωτερικο εως 7 χρονια, τοτε ειναι οπως τα λεει ο yandr, εως 6 μηνες εξαγορασιμη επιπλεον θητεια, μετα απο εκδικαση στο αρμοδιο στρατοδικειο (δε γνωριζω τι πιθανοτητες εχεις να φας λιγοτερο απο 6). Προς 900 ευρω ο μηνας (δε θυμαμαι ποσο ακριβως). Φυσικα αν θες μπορεις και να την υπηρετησεις.
Αν τωρα εργαζοσουν στο εξωτερικο για τουλαχιστον 7 συνεχομενα ετη, τοτε εισαι αλλη περιπτωση, αλλα φανταζομαι δεν αναφερεσαι σε αυτο.


Αποστολή από: rony9
Ημ. Αποστολής: 14/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 05:39

Καλησπέρα... ΤονΟκτώβριο θα κλείσω τα 27 μου... Έχω ήδη τελειώσει μια σχολή και έχω πάει αντίγραφο πτυχίου στο στρατολογικό γραφείο και τον Δεκέμβριο λήγει η αναβολή μου...

Αυτή τη στιγμή μπαίνω στο 3ο έτος του 2ου πτυχίου και θέλω 3 με 3,5 χρόνια για να τελειώσω, δηλαδή θα έχω εκπληρώσει τις σπουδές μου στα 30 και κάτι...
Όπως ήταν λογικό η στρατολογία δεν μου έδωσε επιπλέον αναβολή παρότι δικαιούμαι για άλλο 1 χρόνο μέχρι τα 28 μου και αν και το θεωρώ απαράδεκτο το σέβομαι. Μου είπαν από την ίδια τη στρατολογία να κάνω ότι κάνουν όλοι, δηλαδή να γίνω ανυπότακτος και να πληρώσω μετά το πρόστιμο... Επίσης απαράδεκτη απάντηση αλλά τέλοσπάντων...


Το πρόβλημα είναι το εξής... Χάρη στην συμβουλή του φίλου Μαικ σκοπεύω να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα είμαι ανυπότακτος εξωτερικού για τα επόμενα 3 χρόνια με αποδεικτικό του πανεπιστημίου που σπουδάζω και είμαι εγγεγραμμένος στο 3ο έτος…! Η σχολή δεν έχει υποχρεωτική παρακολούθηση και τα εργαστήρια τα έχω εκπληρώσει... Ωστόσο για οικονομικούς λόγους είμαι αναγκασμένος να διαμένω Ελλάδα, να διαβάζω σπίτι μου και να κάνω συχνά σύντομα ταξίδια για εξεταστικές... Θα έχω πρόβλημα με αυτό; Δεν έχω καταλάβει... Τελικά ελέγχεσαι ή όχι από την αστυνομία στα αεροδρόμια; Θα με αναζητήσει η αστυνομία σπίτι μου; Θα μπορώ να πάρω χαρτιά από ΚΕΠ ή την αστυνομία όπως γνήσια υπογραφής κλπ ή ως ανυπότακτος δεν θα έχω δικαίωμα;

Σπουδάζω σε ευρωπαϊκή χώρα που συγκαταλέγεται με τη συνθήκη Σενγκεν στο μη αστυνομικό έλεγχο ωστόσο με προβληματίζει το γεγονός περί παραμονής μόνο ενός μηνός στην Ελλάδα.

Επίσης δεν σκοπεύω να σταματήσω ούτε καν να καθυστερήσω τις σπουδές τώρα για κανέναν λόγο.

Ευχαριστώ


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 14/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 19:09
Παλι εικασιες θα κανω.
Συμφωνα με το νομο, για να θεωρεισαι 'ανυποτακτος εξωτερικου' πρεπει να εισαι μονιμος κατοικος εξωτερικου με μονιμη βιοποριστικη εργασια στο εξωτερικο. Εσυ δεν εισαι τετοιος, καθως οι σπουδες δεν θεωρουνται ικανος λογος. Τωρα, αν πας στη στρατολογια και στο μιλητο τους πεισεις, εχει καλως, αλλα επισημως δεν πληροις τις προυποθεσεις. Το χαρτι οτι εισαι γραμμενος σε μια σχολη, αν δεν απατωμαι, δεν σου δινει ουτε αναβολη αν δεν ειναι full time (δεν ξερω πως λεγεται στα ελληνικα) και δεν απαιτει τη μονιμη διαμονη σου στο εξωτερικο για το οποιο βεβαιωνει το πανεπιστημιο. Εσυ απ'οτι λες εισαι κατι σαν long distance student (περιπου, οχι ακριβως). Χοντρικα λοιπον, δεν βλεπω εγω πως θα μπορουσες να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου απο τη στιγμη που δεν ζεις καν μονιμα στο εξωτερικο. Τωρα στο μιλητο στη στρατολογια, ισως κατι να καταφερεις, αλλα απο τη στιγμη που χρειαζονται τα απαραιτητα εγγραφα για το φακελο σου, δεν βλεπω πως μπορει να γινει αυτο.
Τωρα για το αστυνομικο δελτιο... Στα αεροδρομια (ειδικα για χωρες Σενγκεν, στην οποια ΔΕΝ ειναι η Αγγλια), δε γινονται καθολου ελεγχοι στην εισοδο (καθοτι η συνθηκη Σενγκεν οριζει οτι ο ελεγχος γινεται στη χωρα αναχωρησης), αλλα γινονται κανονικα στην εξοδο. Αν ο αστυνομικος μπει στον κοπο να σκαναρει το διαβατηριο σου ή να βαλει το ονομα σου στον υπολογιστη, τοτε ναι πιθανως να σε παραπεμψει στην στρατονομια. Ποσο πιθανο ειναι αυτο, δεν το γνωριζω, δεν ειμαι αστυνομικος, ουτε στρατονομος. Οσο για το σπιτι, ναι απο οσο γνωριζω, αν εισαι ανυποτακτος εσωτερικου, τοτε θα συνεχισουν να σου ερχονται κλησεις για το στρατο και θα ερχεται η αστυνομια που και που να σε αναζητα. Οσο για χαρτια απο αστυνομια, δε γνωριζω, για ΚΕΠ δε νομιζω να εχεις θεμα. Για να βγαλεις διαβατηριο θα ειναι ενα προβλημα σιγουρα γιατι υπογραφεις υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχεις κηρυχτει ανυποτακτος. Τελος για τον ενα μηνα, για την ωρα δε θα επρεπε να σε απασχολει γιατι ο μηνας ισχυει για ανυποτακτους εξωτερικου και εσυ δυσκολα θα κηρυχτεις τετοιος μαλλον. Αν κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου, τοτε σε πιθανο ελεγχο στην Ελλαδα, θα επρεπε να αποδειξεις οτι Η παραμονη σου Εκει Ειναι για λιγοτερο απο μηνα. Αλλα πολλα αν και ισως...
Μονο η στρατολογια μπορει να σου πει υπευθυνα ωστε να εχεις κατι να βασιστεις. Κατανοω οτι εχεις προβλημα και οι γνωμη μου ειναι μονο γνωμη επι της διαδικασιας, δεν ειναι κατι προσωπικο. Εγω θα συνιστουσα να πας απο το να κρυβεσαι στην Ελλαδα για αλλα 3-3.5 χρονια, να εχεις τρεχαματα με διαβατηρια και πιθανο προβλημα εξοδου απο τη χωρα για τις εξετασεις σου. Και μετα να πληρωσεις και 6000 προστιμο, που αν λες οτι εχεις και οικονομικο προβλημα, δεν ειναι και αμελητεο ποσον.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 14/Οκτωβρίου/2010 ώρα 01:19
Φιλε mike, εγω διαμένω δυο χρόνια στην Αγγλια. Ενα για το μαστερ και ένα τώρα που είμαι όμως σε αναζήτηση δουλειας, κοινως άνεργος. Η αναβολη μου λήγει 12/11 αλλά σκοπεύω να μείνω εδώ μόνιμα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μεχρι τότε θα έχω δουλεια. Αν όμως δεν εχω βρει τοτε συμφωνα με τα λεγομενα σου θα έχω πρόβλημα να αποδείξω οτι μένω εδω αφου ουτε σπουδαζω ουτε εργαζομαι; Δεν μπορω να το αποδειξω απο το council tax?


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 14/Οκτωβρίου/2010 ώρα 15:03
Για αρχη, αν λες οτι εχεις ενα χρονο που ψαχνεις για δουλεια και ανησυχεις μηπως δεν εχεις βρει ως τον Μαιο του 2012 που θα πρεπει να μπεις, μηπως εισαι πολυ απαισιοδοξος; Αν εισαι 2 χρονια ανεργος στην αγγλια, μηπως θα επρεπε να κανεις τη θητεια σου και μετα να ξαναπροσπαθησεις να βρεις δουλεια. Στο κατω κατω η ανυποταξια εξωτερικου ειναι ακομα ανυποταξια, δεν ειναι απαλλαγη.
Επι του θεματος, το βλεπω δυσκολο να σου δωσει η πρεσβεια τετοιο χαρτι, με βαση τα χαρτια που μου ζητησαν εμενα. Και μαλιστα πολυ αυστηρα.Bank statements,payslips,council tax bills,utility bills,P60, διαβατηριο και το χαρτι καταταξης. Και η8ελαν να μη λειπει ουτε ενα payslip ωστε να φαινεται η συνεχης εργασια. Ασε που ζητησαν εγγραφα για 4 χρονια πισω, ενω ημουν ανυποτακτος 1 μονο. Φανταζομαι οτι διαφορετικα θα μπορουσες να ερχεσαι αγγλια για ενα εξαμηνο, να καθεσαι και μετα να βγαζεις το χαρτι και να σε κηρυσσει ο στρατος ανυποτακτο εξωτερικου. Επισης ειναι σημαντικο οτι οταν ο στρατος σε κηρυξει ανυποτακτο εξωτερικου, αυτο δεν ανανεωνεται καθε χρονο, οποτε θεωρητικα μπορει να εχεις γυρισει μεχρι και ελλαδα (οκ οκ σε παραβιαση των ορων της ανυποταξιας εξωτερικου φυσικα).
Οπως και να εχει την επισημη απαντηση θα σου την δωσει η πρεσβεια. Στειλε ενα μηνυμα ή παρτους ενα τηλεφωνο να σου πουν. Αλλα αν δεν ειναι να μπεις για αλλο 1.5 χρονο, τι σκας απο τωρα; Ασχολεισου με το να βρεις δουλεια. Εκτος αν δεν καιγεσαι βεβαια...


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 14/Οκτωβρίου/2010 ώρα 20:29
Ευχαριστω για την απαντηση. Ενα χρονο εκανα μαστερ και τωρα ενα χρονο αναζητω δουλεια οχι δυο. Καιγομαι και πολυ μαλιστα να βρω δουλεια. Οσο για το να επιστρεψω δεν ειναι στα πλανα μου για αλλους λογους. Ειδομεν, ελπιζω συντομα να εχω δουλεια και ολα να πανε καλα. Ευχαριστω ξανα για την απαντηση.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 16/Οκτωβρίου/2010 ώρα 02:12
Χαιρετε,

Σπουδάζω στο εξωτερικό, η αναβολή λήγει το 2012, θα μπορώ να επιστρέψω Ελλάδα για κάποιο διάστημα Η θα με πάνε κατευθείαν στο στρατό. Έχω ακούσει και για οτι, πρεπει Να μείνω έξω τουλάχιστον για 5 χρόνια και μετά θα μπορώ να πάω Ελλάδα 30 μέρες το χρόνο, το μέγιστο. Αν γνωρίζει κάποιος, οτιδήποτε επ'αυτού, ευχαριστώ εκ των προτέρων.Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 18/Οκτωβρίου/2010 ώρα 15:24
Ρε τσιφ, δε μπορεις να κανεις τον κοπο να διαβασεις 2-3 μηνυματα πιο πανω;
Οπως και να εχει, τι σκας, αφου θα σε καλεσουν να παρουσιαστεις τον Μαιο του 2013! Εχεις μελλον. Ρωτας γιατι θελεις να μεινεις για δουλεια στο εξωτερικο αφου παρεις πτυχιο;
Δε θα σε παει κανεις στο στρατο σηκωτο και τα 5 χρονια δεν ισχυει. Αν ζεις και εργαζεσαι μονιμα στο εξωτερικο, τοτε ο στρατος θα σε κηρυξει 'ανυποτακτο εξωτερικου' (αφου γινεις ανυποτακτος πρωτα, δηλαδη μιλαμε για καλοκαιρι 2013). Αυτο σου εξασφαλιζει τις 30 μερες το χρονο επισκεψη στην Ελλαδα. Τωρα,στα 7 χρονια που θα εργαζεσαι μονιμα στο εξωτερικο, θα μπορεις να κηρυχτεις 'μονιμος κατοικος εξωτερικου', ωστε να αρθει η ανυποταξια σου και να μπορεις να εχεις τα λοιπα ευεργετηματα του μονιμου κατοικου εξωτερικου, πχ τμηματικη θητεια. Αλλα ως τοτε, εχεις αρκετο μελλον απ'οτι καταλαβαινω


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 18/Οκτωβρίου/2010 ώρα 16:07
Ευχαριστώ αδερφέ, απλά πιο πάνω δεν λέγανε για τα 5 χρόνια. Απλά θέλω να βρω εργασία εδώ με το που πάρω το πτυχίο. Όποτε μετά θα συμβέι αυτά που αναφέρεις, σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Πάντως όσο δεν το κάνουν υποχρεωτική θητεία μετά το λύκειο όπως την Κύπρο, όλοι νέοι θα έχουν τέτοια προβλήματα.


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 18/Οκτωβρίου/2010 ώρα 16:41

Ας μην το παμε εκει, ας μεινουμε στα πρακτικα των ανυποτακτων εξωτερικου. Στο κατω κατω δεν ειναι και για θανατο οι 9 μηνες φανταρικο. Οι περισσοτεροι 'νεοι' μαλλον πιο ευκολα κανουν 9 μηνες θητεια, παρα 7 χρονια δουλεια στο εξωτερικο. Ολα σχετικα ειναι και υποκειμενικα.

Καλο πτυχιο λοιπον και μετα δουλεια το 2011, οποτε πας για ανυποτακτος εξωτερικου το 2013 και μονιμος κατοικος το 2018 το συντομοτερο. Εχεις μελλον πολυ, κανεις πολυ μακρινα σχεδια νομιζω. Οσο για τα 5 χρονια, δεν ειπε κανεις τιποτα, γιατι δεν υπαρχουν 5 χρονια για τιποτα.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 06/Ιανουαρίου/2011 ώρα 04:52
Καλησπερα παιδια,

μενω Aγγλια απο το Σεπτεμβρη του 2006 εως σημερα (1 χρονος μεταπτυχιακες σπουδες, και 3 χρονια δουλευω).

Το διαβατηριο μου ληγει τον Αυγουστο 2011 και επισης και η αναβολη λογω σπουδων ληγει το Δεκεμβριο του 2011.

Ευχαριστω,
Κωστας
Τι μπορω να κανω ωστε να ανανεωσω το διαβατηριο και να κυριχτω ανυποτακτος εξωτερικου;


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 06/Ιανουαρίου/2011 ώρα 13:53
Να διαβασεις τα προηγουμενα μηνυματα μου


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 13/Ιανουαρίου/2011 ώρα 13:22
Καλησπέρα παιδια.

Το site σας είναι πολύ ενδιαφερον και ευχαριστώ πολυ για όλες τις πληροφορίες. Είχα ξαναγράψει πριν λίγο καιρό.
Ζω στην Αγγλια εδώ και 6 1/2 χρόνια. Ήταν να υπηρετήσω τον Μάιο, αλλά δεν πήγα. Έκανα αίτηση και έχω τώρα διπλή υπηκοότητα (βρετανική και ελληνική). Έχω και βρετανικό διαβατήριο. Έχω έρθει στην Ελλάδα με το βρετανικό μου διαβατήριο τρεις φορες ως τώρα.
Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα στο μέλλον ή στο αεροδρόμιο; Ως τώρα οι έλεγχοι ήταν πολυ τυπικοί. Θα προτείνατε να πάρω χαρτί ανυπότακτου εξωτερικού (και μόνιμου κατοίκου εξωτερικού, όταν έρθει η ώρα);

Γιάννης


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 13/Ιανουαρίου/2011 ώρα 14:30

Δυσκολο να σου πει κανεις, φιλε Γιαννη. Δεν εχουμε κανενα αστυνομικο του αεροδρομιου εδω απ'οσο ξερω. Κι εγω το ιδιο εχω διαπιστωσει σχετικα με τους ελεγχους, ουτε που κοιτανε την ταυτοτητα Μου. Εγω θα προτεινα να το κανεις, ωστε να μη σου ερχεται η αστυνομια σπιτι και γενικα να εισαι πιο ησυχος. Το πιο σημαντικο ειναι ισως το να κανεις τα χαρτια σου, οταν συμπληρωσεις τα 7 χρονια εργασιας ή 11 συνολο, ωστε να βγεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και να μην εισαι πια ανυποτακτος.Αποστολή από: dn24
Ημ. Αποστολής: 13/Ιανουαρίου/2011 ώρα 19:21
Αρχικά αποστάλθηκε από Mike

Το πιο σημαντικο ειναι ισως το να κανεις τα χαρτια σου, οταν συμπληρωσεις τα 7 χρονια εργασιας ή 11 συνολο, ωστε να βγεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και να μην εισαι πια ανυποτακτος.

θα συμφωνησω κ εγω.


-------------
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού


Αποστολή από: gerry
Ημ. Αποστολής: 13/Ιανουαρίου/2011 ώρα 21:34
Μόλις γνώρισα αυτό το site και έχω παρα πολλές ερωτήσεις να θέσω που μέχρι στιγμής δεν έχω ρωτήσει κανέναν σχετικά με την θητεία στο στρατό.
...


Αποστολή από: Greek_Army
Ημ. Αποστολής: 13/Ιανουαρίου/2011 ώρα 21:35
1. Απαγορεύονται τα greeklish
2. Διάβασε πρώτα τις προηγούμενες σελίδες και μέτα ρώτα ότι δεν έχει απαντηθεί


-------------


Αποστολή από: gerry
Ημ. Αποστολής: 13/Ιανουαρίου/2011 ώρα 21:40
Και εγώ είμαι κάτοικος στο εξωτερικό εδώ και 14 χρονια. Δουλεύω, έχω παντρευτεί ιταλίδα (μένω στην ιταλία) και περιμένω και παιδί αλλα δεν έχω ακόμη πάει φαντάρος.

Από το στρατολογικό γραφείο έχω πάρει ένα χαρτί που να λέει πως είμαι ανυπότακτος, Έχω πάρει πρόσφατα διαβατήριο μέσο προξενείου, αλλα παραμένει το γεγονός πως ίσως τώρα τα πράγματα αλλάξουν. Τi μπορώ να κάνω; Υπολογίζοντας πως δεν μπορώ να αφήσω την δουλειά για να έρθω να υπηρετήσω, ούτε δυο μήνες την φορα, και δεν ξέρω αν μπορώ να την εξαγοράσω και ποσο μπορεί να κοστίσει. Έχετε πληροφορίες που μπορούν να μου είναι χρήσιμες; Λυπάμαι για τα greeklish αλλα δεν μπορώ να γράψω διαφορετικά... Ζεράρ

Μέσω του pc μου δεν μπορώ να γράψω διαφορετικά.
...


Αποστολή από: dn24
Ημ. Αποστολής: 13/Ιανουαρίου/2011 ώρα 22:31
Αρχικά αποστάλθηκε από gerry

Και εγώ είμαι κάτοικος στο εξωτερικό εδώ και 14 χρονια. Δουλεύω, έχω παντρευτεί ιταλίδα (μένω στην ιταλία) και περιμένω και παιδί αλλα δεν έχω ακόμη πάει φαντάρος.

Από το στρατολογικό γραφείο έχω πάρει ένα χαρτί που να λέει πως είμαι ανυπότακτος, Έχω πάρει πρόσφατα διαβατήριο μέσο προξενείου, αλλα παραμένει το γεγονός πως ίσως τώρα τα πράγματα αλλάξουν. Τi μπορώ να κάνω; Υπολογίζοντας πως δεν μπορώ να αφήσω την δουλειά για να έρθω να υπηρετήσω, ούτε δυο μήνες την φορα, και δεν ξέρω αν μπορώ να την εξαγοράσω και ποσο μπορεί να κοστίσει. Έχετε πληροφορίες που μπορούν να μου είναι χρήσιμες; Λυπάμαι για τα greeklish αλλα δεν μπορώ να γράψω διαφορετικά... Ζεράρ

Μέσω του pc μου δεν μπορώ να γράψω διαφορετικά.
...
εισαι σιγουρος οτι στην προηγουμενη σελιδα αυτου του topic δεν βρηκες τις απαντησεις που θελεις; Κοιτα λιγο καλυτερα το topic αυτο.


-------------
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 14/Ιανουαρίου/2011 ώρα 13:22
Η γρηγορη απαντηση ειναι οτι αν εισαι 14 συνεχη χρονια στο εξωτερικο, μπορεις να κανεις τα χαρτια σου για μονιμος κατοικος εξωτερικου, που συνεπαγεται αρση της ανυποταξιας και μη κληση σε επομενες σειρες. Επισης, αν εισαι 35, μπορεις να κανεις 40 μερες και την υπολοιπη να την εξαγορασεις.
Αν ψαξεις σε αλλες απαντησεις μου πιο πανω, θα βρεις τις απαντησεις και αναλυτικα, οπως ειπε και ο dn24


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 09/Απριλίου/2011 ώρα 20:34
Παιδια εγω ειμαι αυστραλος γεννηθικα στην αυστραλια αλλα απο τα 5 μου χρονια μεχρι τα 17 ημουν στην ελλαδα μετα πηγα αυστραλια να μεινω μονιμα. Και το 2009 ερχετε το χαρτι εγω ειχα φυγει απο το 2007 αλλα δεν ηρθα στην ελλαδα γιατι ημουν στην μεση της σχολικης χρονιας και μετα ηρθα στην ελλαδα τον απριλιο του 2010 και μπηκα στον στρατο τον αυγουστο του 2010 αλλα με ειχαν βγαλει ανυποτακτο τωρα κοντευω να τελειωσω την θητεια στις 16 μαιου το προστιμο ηταν 6 μηνες προσθετη θητεια με καλεσαν στρατοδικειο στις 3 μαιου τι θα γινει να εχω φοβο; Εχω πολυ αγχος! Σας παρακαλω αμα ξερετε κατι! Ευχαριστω!


Αποστολή από: Greek_Army
Ημ. Αποστολής: 09/Απριλίου/2011 ώρα 21:26
Αρχικά αποστάλθηκε από Γιαννης

Παιδια εγω ειμαι αυστραλος γεννηθικα στην αυστραλια αλλα απο τα 5 μου χρονια μεχρι τα 17 ημουν στην ελλαδα μετα πηγα αυστραλια να μεινω μονιμα. Και το 2009 ερχετε το χαρτι εγω ειχα φυγει απο το 2007 αλλα δεν ηρθα στην ελλαδα γιατι ημουν στην μεση της σχολικης χρονιας και μετα ηρθα στην ελλαδα τον απριλιο του 2010 και μπηκα στον στρατο τον αυγουστο του 2010 αλλα με ειχαν βγαλει ανυποτακτο τωρα κοντευω να τελειωσω την θητεια στις 16 μαιου το προστιμο ηταν 6 μηνες προσθετη θητεια με καλεσαν στρατοδικειο στις 3 μαιου τι θα γινει να εχω φοβο; Εχω πολυ αγχος! Σας παρακαλω αμα ξερετε κατι! Ευχαριστω!


Ε το στρατοδικείο θα βγάλει απλά την απόφαση ότι πρέπει να κάνεις 6 μήνες παραπάνω η να πληρώσεις το πρόστιμο. Δηλαδή τι άλλο μπορείς να περιμένεις και για ποιο λόγο έχεις άγχος;


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 28/Απριλίου/2011 ώρα 00:39
Παιδια ξερει κανεις να μου πει πως γινετε ολο αυτο (στρατοδικειο) πια ειναι η διαδικασια σου κανουν ανακριση; Ειναι μεσα σε γραφειο; Πως; Αν ξερει καποιος ας μου πει ευχαριστω πολυ!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 29/Απριλίου/2011 ώρα 17:32
Καλημέρα σε ολους. Χρειάζομαι να με πληροφορήσετε σχετικα. Εδώ και δύο μήνες βρίσκομαι στην Ελλάδα. Τα τελευταία 10 χρόνια (από τις αρχές του 2001) έχω ζήσει στην Ισπανία, αλλά μόλις εδώ και 4 χρόνια έχω αναγνωριστεί ως μόνιμος κάτοικος της χώρας (απέκτησα Ν. Ι. Ε. όπως ονομάζεται στην Ισπανία η Κάρτα Αναγνώρισης Ξένου), μιας και είχα εργαστεί κατά καιρούς (χωρίς συμβόλαιο) και μόλις απο το 2007 κατόρθωσα να νοικιάσω ένα σπίτι με συμβόλαιο στο όνομά μου (επί 6 χρόνια νοίκιαζα δωμάτιο σε σπίτι χωρίς συμβόλαιο). Ήθελα να ξέρω αν έχω πιθανότητες σε περίπτωση που κηρυχθώ ανυπότακτος να λάβω διαβατήριο ή εάν θα χαρακτηριστώ Ανυπότακτος Εσωτερικού.
Εάν εξακολουθήσω να ζώ στην Ισπανία, θα μπορούσα κάποια στιγμή να λάβω διαβατήριο ή θα πρέπει γι'αυτό να περιμένω άλλα 3 χρόνια;

Διευκρινίζω πως ο λόγος της ενδεχόμενης ανυποταξίας μου είναι βιοποριστικός, μιας και τα πράγματα στην οικογένειά μου πανε από το κακό στο χειρότερο και, αυτή τη στιγμή η μόνη λύση είναι να επιστρέψω στην Ισπανία για να εργαστώ.


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 29/Απριλίου/2011 ώρα 22:32
Καλησπερα,
Πρωτα απ'ολα, σε καλεσε ο στρατος να παρουσιαστεις; Η' εχεις καποιου ειδους αναβολη.
Πρακτικα για να κηρυχτεις 'ανυποτακτος εξωτερικου' πρεπει να ισχυει το προφανες, δηλαδη να διαμενεις στο εξωτερικο, πραγμα που για σενα δεν ισχυει, οπως λες, πια.

Δεν μπορω να σου πω τι λυσεις υπαρχουν, αλλα ως ανυποτακτος εσωτερικου, δεν δικαιουσαι διαβατηριο.

Για να σε θεωρησει ο στρατος ανυποτακτο εξωτερικου, πρεπει να προσκομισεις χαρτι απο την αρμοδια πρεσβεια του κρατους οπου διαμενεις, οτι ζεις και εργαζεσαι εκει ως 'σημερα'. Το τι δικαιολογητικα θα πεισουν την καθε πρεσβεια, δεν γνωριζω, αλλα σιγουρα περιλαμβανουν συμβολαια εργασιας, βεβαιωσεις εργασιας, λογαριασμους, συμβολαια ενοικιου, δημοτικα τελη, κλπ. Αν ζουσες στην Ισπανια για 10 χρονια και εργαζοσουν, τοτε θα μπορουσες να παρεις απαλλαγη (και δικαιωμα 6μηνης θητειας) ως 'μονιμος κατοικος εξωτερικου' για οσο ζεις στο εξωτερικο, αν βεβαια μπορουσες να αποδειξεις τα 7+ χρονια εργασιας στο εξωτερικο.

Δεν ξερω τι ακριβως θα ηθελες να σου πω, αλλα να κηρυχτεις 'ανυποτακτος εξωτερικου' (ωστε να δικαιουσαι κανονικα διαβατηριο), ενω μενεις στην Ελλαδα, δε μπορει να γινει. Τουλαχιστον οχι νομιμα και σιγουρα αντιβαινει στο πνευμα του νομου, οσο δυσκολες και αν ειναι οι συνθηκες σου. Αν επιστρεψεις αμεσα στην Ισπανια και πεισεις την πρεσβεια να σου εκδοσει χαρτι μονιμης συνεχους βιοποριστικης διαμονης εκει (νομιζω μεχρι 6 μηνες στην Ελλαδα, δεν θεωρουνται μονιμη μετακομιση), τοτε θα μπορεσεις να κηρυχτεις 'ανυποτακτος εξωτερικου' απο το στρατο, φυσικα για οσο θα διαμενεις στο εξωτερικο.

Αν κατι δεν καταλαβα, διευκρινησε μου.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 04/Μαΐου/2011 ώρα 06:49
Συγχαρητήρια για τη σελίδα σας και τις άμεσες απαντήσεις σας, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε και με το δικό μου πρόβλημα.
Είμαι 26 χρονών, έχω μόλις τελειώσει τις σπουδές μου εδώ στην Ελλάδα και ετοιμάζομαι να φύγω στο εξωτερικό για πρακτική και δουλειά με σκοπό αν όλα πάνε καλά να μείνω μόνιμα έξω. Έχω αναβολή μέχρι το Δεκέμβρη του 2012 και αυτή τη στιγμή δε ξέρω αν θα έπρεπε να διακόψω την αναβολή μου πριν φύγω (κάτι που πρόσφατα μου είπαν ότι είμαι υποχρεωμένος να κάνω από τη στιγμή που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και ορκίστηκα) ή αν με συμφέρει να μη διακόψω και να περιμένω να λήξει, οπότε και να μπορώ να πηγαινοέρχομαι Ελλάδα ελεύθερα μέχρι το Δεκέμβρη του 2012. Στα γενικά μου σχέδια ήταν να δουλέψω έξω οπότε και όταν συμπληρώσω 7 έτη εργασίας στο εξωτερικό να θεωρηθώ μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και να πάρω αναβολή επ αόριστο με δικαίωμα 6μηνης διαμονής στη χώρα και αν κάποια στιγμή αποφασίσω να επιστρέψω να κάνω τη μειωμένη θητεία που αντιστοιχεί στους ΜΚΕ ή να την εξαγοράσω αν θέλω και μπορώ. Εντωμεταξύ μέχρι να συμπληρώσω τα 7 χρόνια δουλειάς φαντάζομαι ότι θα πρέπει να θεωρηθώ ανυπότακτος (ή ανυπότακτος εξωτερικού, δε ξέρω αν έχει κάποια διαφορά που δεν καταλαβαίνω) και να δικαιούμαι 30 μέρες το χρόνο στην Ελλάδα.
Υπάρχει κάποια διαφορά στο να διακόψω τώρα την αναβολή μου, να φύγω και να κηρυχθώ ανυπότακτος από τώρα με το να φύγω να λήξει από μόνη της και να κηρυχθώ τότε (12/2012). Θα έχω κάποιο πρόβλημα με το οτι τελείωσα τις σπουδές μου και δεν πήγα να τους ενημερώσω ή δεν αξίζει να διακόψω και να με ψάχνουν από τώρα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μη σας κούρασα.


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 04/Μαΐου/2011 ώρα 09:46
Αρχικά αποστάλθηκε από noarmypls

αυτή τη στιγμή δε ξέρω αν θα έπρεπε να διακόψω την αναβολή μου πριν φύγω (κάτι που πρόσφατα μου είπαν ότι είμαι υποχρεωμένος να κάνω από τη στιγμή που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και ορκίστηκα) ή αν με συμφέρει να μη διακόψω και να περιμένω να λήξει
Δεν ισχύει... Επειδή το ερώτημά σου είναι ιδιαίτερα απλό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις την αναβολή να λήξει. Δες και το άρθρο " http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/anavoli_3.asp" >Κάτοικοι εξωτερικού "


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 04/Μαΐου/2011 ώρα 11:34
Δεν είμαι Έλληνας αλλά έχω να πω κάτι σχετικά με άτομα που θέλουν να πάρουν ελληνική υπηκοότητα. Λες ότι είσαι Ούγγρος και θέλεις να πάρεις ελληνική υπηκοότητα ενώ ξέρεις ότι η Ουγγαρία είναι χώρα της ΕΕ και Ότι Ζώντας στην Ελλάδα έχεις τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες. Την Έλληνική υπηκοότητα τι την θέλεις; Για να σου δημιουργήσει προβλήματα; Μαζοχιστής είσαι;


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 04/Μαΐου/2011 ώρα 13:25

Νικο, αυτο δεν εχει καμμια σχεση με το θεμα των 'ανυποτακτων'. Οποιος θελει την ελληνικη υπηκοοτητα, ξερει οτι αυτο συνεπαγεται υποχρεωση στρατευσης. Το οτι δεν την 'χρειαζεται' καποιος ειναι δεκτο, το γιατι τη 'θελει' ειναι εντελως προσωπικο του θεμα.Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 04/Ιουνίου/2011 ώρα 20:49
Γεια σε όλους,
Η υπόθεσή μου είναι κάπως παρόμοια με τον noarmypls αλλά παρόλο που διάβασα όλη την ενότητα δε βρήκα καθαρή απάντηση στο πρόβλημά μου.
Μένω εδώ και 2 χρόνια στο εξωτερικό (Ολλανδία) όπου και εργάζομαι. Έχω αναβολή μέχρι το Δεκέμβρη του 2012, που απ' ότι μου είπαν θα πρέπει να παρουσιαστώ το Μάιο του 2013. Επίσης διαβατήριο μου λήγει το Δεκέμβριο του 2012 (2 εβδομάδες πριν την αναβολή) και δε ξέρω αν θα μπορέσω να το ανανεώσω. Στην ιστοσελίδα του προξενείου στη Χάγη αναφέρει ότι για ανανεώσεις διαβατηρίων θα ήταν καλό να στείλουμε τα έγγραφα 4-5 μήνες νωρίτερα. Αναφέρει επίσης και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να έχει κάποιος από το Ολλανδικό κράτος και από τον εργοδότη του για να θεωρηθεί ανυπότακτος εξωτερικού.
Σύμφωνα με τα παραπάνω θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις:
1. Μπορώ να ανανεώσω το διαβατήριο μου μερικούς μήνες πριν λήξει η αναβολή μου;
2. Αν δε μπορώ, μέχρι να κηρυχθώ ανυπότακτος εξωτερικού, ξέρετε αν θα πρέπει να ζω εδώ χωρίς χαρτιά (κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο στη χώρα που βρίσκομαι)
3. Θα ήταν καλύτερο να διακόψω την αναβολή μου από τώρα ώστε να κηρυχτώ ανυπότακτος εξωτερικού και να ανανεώσω με αυτή την ιδιότητα το διαβατήριο μου;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια σας.


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 04/Ιουνίου/2011 ώρα 21:04
Αν δεν εισαι ανυποτακτος, δεν μπορεις προφανως να εισαι και 'ανυποτακτος εξωτερικου'. Ανυποτακτος εισαι αν δεν εχεις εμφανιστει οταν σε καλεσαν (το οποιο για σενα θα ειναι τον Μαιο του 13 λογικα). Εσυ δεν θα εισαι ανυποτακτος οταν ληγει το διαβατηριο σου (ετσι κι αλλιως, μπορεις να ανανεωσεις και μεχρι 6 μηνες νωριτερα)


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 13/Ιουνίου/2011 ώρα 20:44
Καλησπερα παιδια. Αν και πολλες οι απαντησεις που εξηγουν δεν μπορεσα να βγαλω καποιο νοημα για την δικη μου περιπτωση. Για βιοποριστικους λογους μετακομησα αγγλια πριν απο 4 μηνες (Σπουδαζα αγγλια κι'ολας πριν για 5 χρονια) τον Μαιο επρεπε να παρουσιαστω. Θα ηθελα να μαθω αν καποιος ξερει, γιατι μεσα απο τον νομο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη, ποτε θα μπορω να επισκεφτομαι την ελλαδα (ποσο διαστιμα χρειαζετε για να μπορεσω να βγαλω το πιστοποιητικο ανυποτακτου εξωτερικου, εχω και μονιμη δουλεια 1 μηνα τωρα. Ευχαριστω πρωτερον για τις απαντησεις.


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 13/Ιουνίου/2011 ώρα 21:21

Καλησπερα.

Αυτη τη στιγμη λογικα εισαι 'ανυποτακτος εσωτερικου'. Αρα αν σε ελεγξουν σε αεροδρομιο, θα πρεπει να σε βουτηξουν και να σε παραδοσουν στη στρατονομια. Δε μπορω να σου πω ποσο πιθανο ειναι αυτο, αλλα θεωρητικα αν σε βρει η αστυνομια (που θα αρχισει να πηγαινει σπιτι σου), πρεπει θεωρητικα να σε παραδοσει στον στρατο. Πρακτικα δεν ξερω τι γινεται, αν τους εξηγησεις την κατασταση. Επισης, ελπιζω να μη ληγει το διαβατηριο σου, γιατι θα δυσκολευτεις να βγαλεις αλλο.
Οσο για το ποτε θα μπορεσεις να βγαλεις το πιστοποιητικο, αρμοδια ειναι μονο η πρεσβεια στο λονδινο για να σε διαφωτισει. Ξερω απο πρωτο χερι παντως, πως ζητανε χαρτια για τουλαχιστον 2-3 χρονια, αλλα χωρις να ξερω ποιο ειναι το 'επισημο οριο'. Δεν πιστευω πως υπαρχει περιπτωση για κατω απο 2 χρονια, αλλα και αυτο ειναι προσωπικη γνωμη.


Αποστολή από: unknown7
Ημ. Αποστολής: 25/Ιουνίου/2011 ώρα 14:06
Καλησπέρα,

Ονομάζομαι Γιώργος, γεννημένος το '83 και βρίσκομαι σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Είμαι στο εξωτερικό εντός της Συνθήκης Σενγκεν εδώ και 3 χρόνια, έναν χρόνο μεταπτυχιακού και 2 χρόνια δουλειάς. Είχα αναβολή λόγω σπουδών μέχρι και φέτος τον Απρίλιο, όπου και δεν παρουσιάστηκα.

Το διαβατήριό μου λήγει στο τέλος του 2012 και για επαγγελματικούς λόγους πρέπει να το ανανεώσω.
Ανήκω στην κατηγορία ανυπότακτος εξωτερικού; Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να ανανεώσω το διαβατήριό μου;

Ευχαριστώ για όποιες απαντήσεις, στην διαθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 29/Ιουνίου/2011 ώρα 15:43
Ένα άλλο θέμα που δεν δειχνει να απασχολεί ιδιαίτερα κανέναν είναι το τι γίνεται με το ιλλιγιώδες πρόστιμο των € 6,000 που ως ανυπότακτοι καλούμαστε να πληρώσουμε; Δηλαδή θα έχουμε για το τίποτα χρέη στην Ελλάδα; Και μπορούν να μας υποχρεώσουν να τα πληρώσουμε στην Αγγλία, Γαλλία και λοιπές ευρωπαικές χώρες;

Αν γνωρίζει κανείς το θέμα, θα ήμουν ευγνώμων.


Αποστολή από: Mike
Ημ. Αποστολής: 05/Ιουλίου/2011 ώρα 12:35
Το προστιμο ειναι προφανως ποινη για την μη καταταξη σου οταν κληθηκες. Το πληρωνεις οταν καταταγεις. Αρα δεν μπορεις να το πληρωσεις οσο εισαι ακομα στο εξωτερικο και ανυποτακτος.

Το αν ειναι ιλιγγιωδες ή οχι, ειναι σχετικο. Ξερεις οτι εχεις μια υποχρεωση και επιλεγεις να την αγνοησεις. Λογικο ειναι να εχεις καποιες κυρωσεις. Ειχες επιλογη να παρουσιαστεις και οταν πηρες την αποφαση ηξερες και το υψος του ποσου. Αν ηταν 'για το τιποτα', θα ειχαμε παρουσιαστει. Δεν ειναι φορος. Μεχρι προσφατα δεν ηταν υποχρεωτικο καν να πληρωσεις και ειχες την επιλογη να κανεις επιπροσθετη θητεια ως ποινη. Δεν ξερω αν υπαρχει ακομα αυτη η επιλογη, δεν αναφερεται πολυ πλεον.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 09/Ιουλίου/2011 ώρα 00:36

Απλά ήθελα να γνωρίζω τι ειδους χαράτσι είναι και πως το χειρίζεται η Εφορία, γιατι πρόκειται περί χρέους στην Εφορία και οτι δεν έχει περαιτέρω επιπτώσεις μου φαίνεται περίεργο.

Κατα τα άλλα ειναι παράλογος φόρος διότι τιμωρει ασύμμετρα το ελληνικό κράτος που δεν κατετάγη κανεις στην ημερομηνία που έπρεπε αλλα 1 χρόνο μετά, ήμαρτον.
Τι νόημα εχει το πρόστιμο, ουδεις γνωρίζει αλλά όλοι υποψιάζονται.

Ευχαριστω για την απάντηση, βεβαια.Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 19/Ιουλίου/2011 ώρα 14:46
Με το κίνδυνο να έχει απαντηθεί ήδη το ερώτημα, τι γίνετε σε περίπτωση που διακόψω αναβολή στράτευσης (τέλη Ιουλιου προθεσμία) αλλά δεν εμφανιστώ τον Νοεμβριο (λόγω εύρεσης δουλειάς στο εξωτερικο); Εκτός απο το πρόστιμο τον 6000ευρώ υπάρχει και άλλη ποινή;

Επιπλέον, Τι γίνετε εαν επιλέξω να Μην επιστρέψω ούτε στα 35 μου πίσω. Εξακολουθω να πρέπει να πληρώσω το πρόστιμο;

Ευχαριστώ!


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 19/Ιουλίου/2011 ώρα 15:41
Φίλε μου τα έχουμε απαντήσει αυτά.

Αν μείνεις για πάντα στο εξωτερικό προφανώς δεν θα πληρώσεις το πρόστιμο, εκτός και αν θέλεις να επισκέπτεσαι την Ελλάδα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Διαφορετικά επιτρέπονται ολιγοήμερες επισκέψεις κάθε χρόνο και στις εκλογές.

./stratologia/anypotaktoi.asp" rel="nofollow - Ανυπότακτοι-------------Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου