Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου

Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)

Εκτύπωση από: Ελληνικός Στρατός
Κατηγορία: Στρατιωτικά νέα
Όνομα Forum: Κυπριακά νέα
Περιγραφή Forum: Πληροφορίες για την θητεία και τους εξοπλισμούς της Εθνικής Φρουράς
URL: http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=1317
Ημ. Εκτύπωσης: 02/Ιουλίου/2020 ώρα 13:11


Θέμα: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)
Αποστολή από: strategy
θέμα: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)
Ημ. Αποστολής: 12/Απριλίου/2008 ώρα 17:47
Την αξιοποίηση των εθνοφρουρών που απολύονται για περίοδο 6 μηνών, ως αμειβόμενων εθελοντών στρατιωτών μελετάει το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες.

Ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως σε περίπτωση μείωσης της θητείας στους 19 μήνες, οι εθνοφρουροί θα απολύονται το Φεβρουάριο, αναμένοντας το Σεπτέμβριο για να πάνε για σπουδές. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί θα μπορούσαν να εργοδοτηθούν στην Ε. Φ. ως εθελοντές οπλίτες, καλύπτοντας τα κενά που θα δημιουργηθούν.
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/04/blog-post_4124.html" rel="nofollow - http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/04/blog-post_4124.html" rel="nofollow - Strategy - GeopoliticsΑπαντήσεις:
Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 08/Ιουλίου/2008 ώρα 13:05
Ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας δήλωσε ότι τον Οκτώβριο το υπουργείο του θα είναι έτοιμο να επιλέξει την πλέον σωστή πρόταση για μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά κατά έξι μήνες και να την υποβάλει στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση. Ο υπουργός Άμυνας έχει ήδη στα χέρια του την επιτελική μελέτη για τη μείωση της θητείας, η οποία χρειάζεται να τύχει προσεκτικής αξιολόγησης ώστε να επιλεγεί το πιο σωστό και κατάλληλο σενάριο, το οποίο να είναι και εφικτό. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Κ. Παπακώστας επεσήμανε ότι η στρατιωτική θητεία δεν θα είναι λιγότερη των 19 μηνών και τόνισε ότι η μείωση θα γίνει κλιμακωτά και υπό προϋποθέσεις. Επεσήμανε πάντως ότι η πρόταση δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν από το 2009.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/07/m_07.html - Strategy - Geopolitics


-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 16/Αυγούστου/2008 ώρα 19:13
Στο στάδιο της αξιολόγησης από τον Υπουργό Αμυνας βρίσκεται η μελέτη για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, η οποία περιλαμβάνει και τη μείωση της θητείας από 25 σε 19 μήνες. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, διαμηνύοντας ότι η τελική αξιολόγηση θα είναι έτοιμη το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για συζήτηση και τελική έγκριση. Ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι η μελέτη των εμπειρογνωμόνων του ΓΕΕΦ που εκπονήθηκε με βάση όρους εντολής τους οποίους απηύθυνε ο ίδιος προς τον Αρχηγό της ΕΦ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μείωση της θητείας από 25 σε 19 μήνες, είναι εφικτή κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/08/blog-post_5015.html - Strategy - Geopolitics


-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 11/Οκτωβρίου/2008 ώρα 23:56
Αντιδράσεις στους κόλπους της Εθνικής Φρουράς προκαλούν οι δρομολογούμενες αλλαγές, που προωθεί στο στράτευμα ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών προκειμένου να καταστεί εφικτή η σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος", ανώτατοι αξιωματικοί αντιδρούν στην εισήγηση για κατάργηση ενός μεγάλου αριθμού φυλακίων κατά μήκος της πράσινης γραμμής και την αντικατάσταση τους με κάμερες ασφαλείας καθώς με την μείωση της θητείας, όπως εκτιμάται, δεν θα υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό σε κληρωτούς για να επανδρώνουν όλα τα φυλάκια.

Συγκεκριμένα, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα διασφαλίζεται η επιτήρηση της πράσινης γραμμής με κάμερες, όταν σήμερα, με την επάνδρωση δεκάδων φυλακίων, έμποροι ναρκωτικών, λαθρομετανάστες και κάθε λογής παράνομοι καταφέρνουν να εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές.


http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/10/blog-post_11.html" rel="nofollow - Strategy - Geopolitics


-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 14/Νοεμβρίου/2008 ώρα 12:49
Λαχείο θα έρθει για τους στρατιώτες που υπηρετούν αυτή την περίοδο στην Εθνική Φρουρά πιθανή έγκριση της πρότασης για μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από αρμόδια πηγή του υπουργείου Άμυνας, εάν εφαρμοστεί η μείωση της θητείας κατά πάσα πιθανότητα θα ευνοηθούν και θα φοράνε το χακί ένα μήνα λιγότερο οι ΕΣΣΟ που υπηρετούν τώρα στην ΕΦ (2007 Α' και Β' ΕΣΣΟ,2008 Α' και Β' ΕΣΣΟ). Διευκρινίζεται ότι, η σχετική πρόταση, προβλέπει σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στην ΕΦ. Δηλαδή, όπως εξήγησε η ίδια πηγή, η θητεία δεν θα μειωθεί αμέσως από 25 σε 19 μήνες.

Η μείωση θα γίνεται μήνα κατά μήνα ενώ παράλληλα θα προχωρεί και η αναδιοργάνωση της ΕΦ. Όπως πληροφορείται ο «Φ», στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του στρατεύματος, προωθείται διάλυση 10 μονάδων στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και μείωσή τους από 19 σε 9.
...

Όσον αφορά στην εγκατάσταση καμερών κατά μήκος της πράσινης γραμμής, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι για την προμήθεια και τοποθέτηση των συσκευών, προορίζεται ένα από τα μεγαλύτερα κονδύλια (αναμένεται να αγγίξει τα ;15 εκατ. ) από τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες της ΕΦ για το επόμενο έτος.

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?Gid=283&Id=589788" rel="nofollow - Φιλελεύθερος


-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 18/Δεκεμβρίου/2008 ώρα 13:43
Κατά ένα μήνα μειώνεται η θητεία στην Εθνική Φρουρά, απόφαση η οποία καλύπτει και τη σειρά 2007 Α ΕΣΣΟ, οι οπλίτες της οποίας θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2009 αντί τον Φεβρουάριο του 2009, που λήγει κανονικά η θητεία τους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Αμυνας για μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά κατά ένα μήνα για όλους τους οπλίτες που υπηρετούν θητεία 25 μηνών», έτσι η θητεία στην Εθνική Φρουρά θα μειωθεί από 25 μήνες σε 24 μήνες.

Σε ερώτηση εάν αυτή η απόφαση αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του προεκλογικού προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας για μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Χριστόφια αφορά «στην πρόταση που ετοιμάζει το Υπουργείο Αμυνας και που περιλαμβάνει μαζί με τη αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς και την πρόταση – μελέτη για μείωση της θητείας στην Εθνική Φουρά».

Κυπριακό πρακτoρίο ειδήσεων


-------------


Αποστολή από: πειραιωτης
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2009 ώρα 20:12
Παιδια τελικα εγινε μειωσει θητειας και στην κυπρο!19 μηνες απο 'δω και περα για τους κυπριους φανταρους! Να δω πως θα συμπληρωθουν τα κενα που σιγουρα θα υπαρχουν απο την στιγμη που και με τους 25 μηνες δε συμπληρωναν την δυναμη της μοναδας!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 04/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:24
Ο στρατος στην κυπρο μειωθηκε και για αυτους που πηγαν για 3 μηνες και πηραν αναστολη για να πανε να σπουδασουν;


Αποστολή από: mitsios14
Ημ. Αποστολής: 10/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 23:14

Τελικά δεν ήταν τελεσίδικη Η απόφαση για μείωση στους 19 μήνες, καθώς υπήρχε πληθώρα αντιδράσεων για την βιασύνη και απρογραμμάτιστη μείωση που έγινε απλά για να τηρήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Απ'ότι φαίνεται όμως μια τέτοια απόφαση πλέον θα χρειάζεται να περάσει από την Βουλή και όχι από το Υπουργείο, έτσι γίνεται δυσκολότερη η μείωση της θητείας. Είδωμεν...Αποστολή από: πειραιωτης
Ημ. Αποστολής: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 00:32
Φιλε mitsios14 δεν ειναι μονο προεκλογικη υποσχεση του Χριστοφια αλλα η κυβερνηση δεχετε πιεσεις απο την εε! Ο θειος μου που ειναι αστυνομικος στην κυπρο μου το ειχε πει απο το καλοκαιρι οτι θα γινει μειωση θητειας λογο εε! Βεβαια θα εχεις δικιο να μου πεις ραδιο αρβυλα! Αναμενουμε νεωτερα!


Αποστολή από: πειραιωτης
Ημ. Αποστολής: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:20

Έτοιμη η μείωση θητείας

Ευχάριστα τα νέα για τους εθνοφρουρούς που κατατάσσονται αυτό το μήνα στην Εθνική Φρουρά, αλλά και γι’ αυτούς που θα κατατάσσονται απ’ εδώ και πέρα, οι οποίοι θα υπηρετούν στρατιωτική θητεία μόνο για 19 μήνες. Ωστόσο, για να είναι ευχάριστα τα νέα, πρώτα θα πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» το Υπουργικό Συμβούλιο, μια και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να εγκριθεί από το Υπουργικό η σχετική πρόταση που ετοίμασε το Υπουργείο Άμυνας.

Στο μεταξύ, όπως διευκρινίστηκε χθες από τον Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα, όσοι ήδη υπηρετούν θα πρέπει να εξαντλήσουν το χρονικό διάστημα των 24 μηνών.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας ύστερα από τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Ο κ. Παπακώστας σημείωσε ότι η αναδιοργάνωση θα γίνει σε διάστημα δέκα χρόνων, ενώ για την ιεραρχία και τη δομή των Αξιωματικών θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή, η οποία θα μελετήσει το όλο θέμα.O κ. Παπακώστας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας για τα παραπάνω θέματα, δηλαδή της μείωσης της στρατιωτικής θητείας και της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. Η ενημέρωση θα γίνει στο ΓΕΕΦ, ενώ θα ακολουθήσουν ενημερωτικές συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κομμάτων.-------------


Αποστολή από: mitsios14
Ημ. Αποστολής: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:21
Αρχικά αποστάλθηκε από πειραιωτης

Φιλε mitsios14 δεν ειναι μονο προεκλογικη υποσχεση του Χριστοφια αλλα η κυβερνηση δεχετε πιεσεις απο την εε! Ο θειος μου που ειναι αστυνομικος στην κυπρο μου το ειχε πει απο το καλοκαιρι οτι θα γινει μειωση θητειας λογο εε! Βεβαια θα εχεις δικιο να μου πεις ραδιο αρβυλα! Αναμενουμε νεωτερα!
ναι μπορεί να είναι και έτσι, αλλά εκείνο που ξέρω για σίγουρα, μας πιέζουν οι ξένοι για να περάσουμε νόμο που να προνοεί πως μόνο άτομα άνω των 18 δικαιούνται να υπηρετήσουν, που σημαίνει ένας αριθμός των αποφοίτων που δεν φτάνει τα 18 θα περιμένει να ενταχθεί στον στρατό την επόμενη ΕΣΣΟ. Αυτό υποτίθεται είναι μέσα στο πακέτο συζήτησης της αναρδιογάνωσης της Ε. Φ... Όπως είπες και εσύ, αναμένουμε νεότερα!


Αποστολή από: πειραιωτης
Ημ. Αποστολής: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:22
Το παραπανω Κειμενο δημοσιευτικε απο ενα αλλο στρατοτιωτικο κυπριακο site!


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:24
Το άρθρο είναι από το skopies.net. Καλό θα ήταν να βάζετε τη πηγή.

http://www.skopies.net/kum/2009/1.htm" rel="nofollow - Πηγή

Δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.


-------------


Αποστολή από: πειραιωτης
Ημ. Αποστολής: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:27
Εχεις δικιο νασο! Λαθος μου βεβαια αλλα δε το ηξερα γιατι πρωτη φορα δημοσιευω κειμενο απο αλλο site! Ευχαριστω για τη χρησιμη πληροφορια και συγγνωμη για το λαθος μου!


Αποστολή από: mitsios14
Ημ. Αποστολής: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:43

πειραιώτη, αυτό το άρθρο είναι πρόσφατο; Επειδή όπως δήλωσα πιο πάνω, αυτό το σχεδίο αναρδιογάνωσης που αρχικά φαινόταν τελεσίδικο, τελικά κόλλησε λόγω αντιδράσεων στην βουλή από τα κόμματα...

πάντος πληροφοριακά, η μείωση προνοούσε την Δημιουργία των ΟΒΥ (Οπλίτης Βραχείας Υπηρεσίας), που θα είναι οι εθελοντές που επιθυμούν να κάνουν θητεία 25 μηνών αντί 19, αλλά τους 6 μήνες με αυξημένες απολαβές που αγγίζουν τα €1000 το μήνα, έτσι ώστε να καλύψουν το κενό των 2.500 κληρωτών που δημιουργείται.


Αποστολή από: mitsios14
Ημ. Αποστολής: 27/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 23:25

Οι βουλευτές των κομμάτων που αφορούν την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ) εκφράζουν αντίθεση ή/και σοβαρές επιφυλάξεις ή/και έντονες ανησυχίες αναφορικά με τη σκοπούμενη μείωση της στρατιωτικής θητείας παρόλο που την θεωρούν επιθυμητή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιαννάκης Ομήρου.

...

''Ειδικότερα, η πλειοψηφία της Επιτροπής διαφωνεί ή/και ενίσταται στην πρόταση για διαχωρισμό της κλάσης του Καλοκαιριού σε δύο ισοδύναμες κλάσεις, επειδή πιστεύει ότι το μέτρο αυτό θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση και επιπρόσθετα θα τροφοδοτήσει το φθοροποιό φαινόμενο της φυγοστρατίας'', σημείωσε.

Περαιτέρω, συνέχισε, εκφράζει επιφυλάξεις προς τη δυνατότητα υλοποίησης ή/και της πλήρους υλοποίησης του θεσμού των οπλιτών βραχείας υπηρεσίας, ενώ θεωρεί ότι ο προτεινόμενος αριθμός πρόσληψης επαγγελματικών στελεχών είναι εξαιρετικά μικρός ή/και ανεπαρκής.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως ''σε ό, τι αφορά τη σκοπούμενη αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, παρόλο που η πλειοψηφία της Επιτροπής θεωρεί ότι το θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της στρατιωτικής ηγεσίας, εντούτοις θεωρεί αναγκαίο να διατυπώσει τη διαφωνία της, με την κατάργηση αριθμού φυλακίων της Εθνικής Φρουράς και την εγκατάλειψη στρατιωτικών μονάδων, ενώ θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίος ο προγραμματισμός αγοράς νέων οπλικών συστημάτων ή/και η αναβάθμιση υπαρχόντων συστημάτων στα πλαίσια της σκοπούμενης αναδιοργάνωσης''.

...

ΑΚΕΛ: Απαίτηση της κοινωνίας
Η μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι απαίτηση της κοινωνίας και όσοι αντιτίθενται θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινή γνώμη, είπε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Αριστοτέλους.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Αριστοτέλους κληθείς να σχολιάσει αν το ΑΚΕΛ αισθάνεται μόνο του στην υποστήριξη μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ύστερα και από την σημερινή έκθεση αποτελεσμάτων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας είπε :
''Δεν νομίζω να είμαστε μόνοι μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού αισθάνεται και είναι πεπεισμένη πως χρειάζεται η προώθηση αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, ώστε να καταστεί ένα αξιόμαχο δυναμικό σε αντίθεση με το τι επικρατεί μέχρι σήμερα από τότε που δημιουργήθηκε η Εθνική Φρουρά''.

Η πρόταση του Υπουργείου Αμυνας, ανέφερε ο κ. Αριστοτέλους, δημιουργεί μια ισχυρή-αποτρεπτική δύναμη ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται και συνθήκες μέσα από τις μελέτες εμπειρογνωμόνων για μείωση της θητείας.

...

http://www.sigmalive.com/news/politics/128333" rel="nofollow - Sigma Live


-------------


Αποστολή από: azor
Ημ. Αποστολής: 12/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 21:51
παίδες είμαι στρατιώτης τώρα στην εθνική φρουρά κάνω κανονικά 24 μήνες θα γινόταν φέτος 19 μήνες για τους νέους αλλα τελικά δεν έγινε τίποτα...

(Nassos: Απαγορεύονται τα Greeklish)

...


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 11/Νοεμβρίου/2010 ώρα 17:09
ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ Της θητείας στους 19 μήνες θα προβεί η κυβέρνηση τον προσεχή Δεκέμβριο σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Ως γνωστό, η μείωση της θητείας στους 19 μήνες ήταν μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημήτρη Χριστόφια. Για το σκοπό αυτό, αμέσως μετά την ανάληψη του Υπουργείου Άμυνας από τον κ. Παπακώστα, συγκροτήθηκε επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς οι οποία ανέλαβε να ετοιμάσει μελέτη στην οποία να διαφαίνεται κατά πόσο είναι δυνατή η μείωση της θητείας στους 19 μήνες και κάτω από ποιές προϋποθέσεις, χωρίς από την άλλη να μειωθεί το μαχητικό επίπεδο της ΕΦ.

Η μελέτη ετοιμάσθηκε και στο πόρισμά της, κατέληγε Ότι μπορεί να γίνει η μείωση, κάτω όμως από ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων ήταν και η πρόσληψη 1000 περίπου ΕΠΥ, αλλά και η δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία έναντι μισθού όσων ήθελαν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Αυτό βέβαια σήμαινε μεγάλο οικονομικό κόστος και συνυπάρχουσας της οικονομικής κρίσης, η μελέτη μπήκε προσωρινά στις Ελληνικές καλένδες.

...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που λάβαμε, το ΓΕΕΦ που έλαβε την εντολή από το κ. Παπακώστα να ετοιμασθεί για την μείωση, τρέχει και δεν προλαμβαίνει, αφού με τη μείωση στους 19 μήνες, σημαίνει ότι η δύναμη της ΕΦ από τον Φεβρουάριο του 2011, οπότε θα απολυθεί η 2009Β΄ ΕΣΣΟ, Μειώνεται στο 50% περίπου.

Με δεδομένο δε ότι καμιά πρόσληψη ΕΠΥ ή άλλης κατηγορίας προσωπικού θα πραγματοποιηθεί λόγω οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει ότι καμιά Μονάδα της ΕΦ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, με μειωμένο κατά 50% το προσωπικό της. Έτσι η μόνη λύση που απομένει είναι η διάλυση του 50% των Μονάδων της ΕΦ, κάτι που προβληματίζει το ΓΕΕΦ, προσπαθώντας να τετραγωνίσει το κύκλο. Β

έβαια, το ΑΚΕΛ και τη κυβέρνηση ουδόλως τους ενοχλεί το γεγονός ότι με το μέτρο της μείωσης της θητείας χωρίς πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικά διαλύεται η ΕΦ. Οι άνθρωποι ουδέποτε πίστεψαν στην άμυνα, γι΄αυτό άλλωστε και μια από τις πρώτες συμφωνίες που έκαμε ο πρόεδρος με το Ταλάτ, ήταν η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου μετά τη λύση, αγνοώντας ο πρόεδρος και το ΑΚΕΛ, ότι Η αποστρατιωτικοποίηση ήταν πάγιο αίτημα της Τουρκίας από το 1956 και περιλαμβανόταν στις γνωστές προτάσεις του Νιχάτ Ερίμ αναφορικά με το Κυπριακό.

http://pontiki.com.cy/index.php/23/3829.html" rel="nofollow - Ποντικι-------------


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 13/Νοεμβρίου/2010 ώρα 22:38
Στην Μεγαλόνησο ο Χριστόφιας και η παρέα του αποδεικνύονται μεγάλοι προδότες. Η θητεία στην Κύπρο έπρεπε να ήταν 3 με 4 έτη. Έχουν που έχουν μια δύναμη 12.500 ανδρών θέλουν και να τους μειώσουν...Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 13/Νοεμβρίου/2010 ώρα 23:24
Δε νομίζω ότι μπορεί να επιβιώσει χώρα με θητεία 3 ή 4 ετών.

Μάλλον πήγες στο άλλο άκρο.


-------------


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 13/Νοεμβρίου/2010 ώρα 23:26
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

Δε νομίζω ότι μπορεί να επιβιώσει χώρα με θητεία 3 ή 4 ετών.

Μάλλον πήγες στο άλλο άκρο.


Eν πάσει περιπτώσει δέχομαι πως αυτό που λεω είναι ελαφρώς υπερβολικό αν και άλλες χώρες βλέπε Ισραηλ έχει θητεία 3 έτη για τον ανδρικό πληθυσμό και 2 για τον γυναικείο.


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 14/Νοεμβρίου/2010 ώρα 17:52
Το Ισραήλ όμως βρίσκεται σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση και γενικά είναι ιδιάζουσα περίπτωση καθώς έχει πυρηνικά και την αμέριστη πολιτική και (πάνω από όλα) στρατιωτική υποστήριξη της δύσης.

Τέλος πάντων, και με 12 χρόνια θητεία η Κύπρος δεν μπορεί να προβάλλει σοβαρές αντιστάσεις σε ενδεχόμενη στρατιωτική εισβολή από την Τουρκία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν οφείλει να επενδύει (σύμφωνα με τις δυνατότητές της) στην εθνική της ασφάλεια, αλλά το μέτρο που θα το κάνει καθορίζεται από τους ίδιους τους Κυπρίους.-------------


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 15/Νοεμβρίου/2010 ώρα 01:40
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

Το Ισραήλ όμως βρίσκεται σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση και γενικά είναι ιδιάζουσα περίπτωση καθώς έχει πυρηνικά και την αμέριστη πολιτική και (πάνω από όλα) στρατιωτική υποστήριξη της δύσης.

Τέλος πάντων, και με 12 χρόνια θητεία η Κύπρος δεν μπορεί να προβάλλει σοβαρές αντιστάσεις σε ενδεχόμενη στρατιωτική εισβολή από την Τουρκία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν οφείλει να επενδύει (σύμφωνα με τις δυνατότητές της) στην εθνική της ασφάλεια, αλλά το μέτρο που θα το κάνει καθορίζεται από τους ίδιους τους Κυπρίους.Για μένα από πολλές πλευρές το Ισραήλ αποτελεί παράδειγμα και για εμάς αλλά και για την Κύπρο. Η Κύπρος μπορεί να κρατήσει μια στατική άμυνα μέχρι να έρθουν ενισχύσεις από την μητέρα Ελλάδα. Γενικά, θεωρώ πως και εμείς θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση. Όσο για τα όπλα μαζικής καταστροφής ας κάνουμε όλα τα άλλα που έκανε το Ισραήλ και μετά τα έχουμε (λέμε τώρα... ) και αυτά. Εν πάσει περιπτώση αν είμασταν έξυπνοι στην διπλωματία μας την ίδια υποστήριξη θα μπορούσαμε να είχαμε και εμείς. Τέλος πάντων όντως κάθε περίπτωση έχει και τις ιδιομορφίες της αλλά εμείς οφείλουμε να παίρνουμε οτι μας ευνοεί και ταιριάζει στα δεδομένα μας και ειδικά από το Ισραήλ μπορούμε να αντιγράψουμε πάρα πολλά.
...


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 15/Ιανουαρίου/2011 ώρα 13:56
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Παρά τις επιφυλάξεις και ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης, ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, επιμένει στη βεβιασμένη απόφασή του για μείωση της στρατιωτικής θητείας, χωρίς προϋποθέσεις, οι οποίες επιβάλλονται για να διατηρηθεί το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.

Χθες ο κ. Παπακώστας κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΝ Αναρίτα της Πάφου στα πλαίσια επιθεώρησης της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2009 Β ΕΣΣΟ, επανέλαβε ότι από τη μελέτη που έχει γίνει για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, έχει διαφανεί ότι είναι δυνατή και η μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά στους 19 μήνες, αλλά σημείωσε πως τον τελικό λόγο θα τον έχει το Υπουργικό Συμβούλιο. Πάντως, αντιδράσεις για τη βεβιασμένη απόφαση του κ. Παπακώστα ακούγονται και από ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εκφράζουν έντονες ανησυχίες και επιφυλάξεις, και ως προς το γενικότερο σχεδιασμό για αναδιοργάνωση της Ε. Φ, υποστηρίζοντας ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να διατηρηθεί το στράτευμα σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας.

Με βάση την πρόταση του κ. Παπακώστα, η σειρά που κατατάσσεται τον Ιανουάριο, θα είναι η πρώτη σειρά που θα επωφεληθεί της μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες, είπε.

http://www.elladanews.gr/article/545891-sigi-ixthyos-gia-ta-treloxarta.html" rel="nofollow - Ελλάδα News


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 15/Ιανουαρίου/2011 ώρα 20:01
Και στην Ελλάδα όταν κάνανε τις συνεχόμενες μειώσεις θητείας τα ίδια ακριβώς λέγανε. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα με τα χάλια της επάνδρωσης των μονάδων και την εξαιρετικά μεγάλη λειψανδία που τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Αρε ξεφτύλες!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 27/Μαρτίου/2011 ώρα 04:26
Καλα ρε πας καλα, ακουσε εκει 3-4 χρονια... Να πας εσυ να υπηρετησεις και 4 και 5 και οσα χρονια θες... Εμεις που θελουμε να σπουδασουμε πρεπει να κατσουμε στο στρατο αντι για σπουδες...


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 27/Μαρτίου/2011 ώρα 16:42
Τα 3,4,5 χρονια που τα ειδες;


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 27/Μαρτίου/2011 ώρα 18:14
Αρχικά αποστάλθηκε από Leandros

Καλα ρε πας καλα, ακουσε εκει 3-4 χρονια... Να πας εσυ να υπηρετησεις και 4 και 5 και οσα χρονια θες... Εμεις που θελουμε να σπουδασουμε πρεπει να κατσουμε στο στρατο αντι για σπουδες...


Μια χαρά είναι. Εγώ υπηρέτησα ως ΔΕΑ στους ΠΖΝ 28 μήνες. Και ήταν η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου. Σήμερα, είναι υπερ της θητείας 2 ετων στις τάξεις του Ε. Σ. Τα 3 χρόνια τα είπα για την θητεία στην Κύπρο που έχουν μια εθνική φρουρά με 12.000 άτομα και τώρα πάνε να την μειώσουν κι άλλο. Μια χαρούλα μπορείς να σπουδάσεις. Δεν σου είπα να μην σπουδάσεις. Δλδ αν τελειώσεις τις σπουδές σου και καταχθείς αμέως για 2 χρονάκια ποιό το πρόβλημα; Λες και με το που βγαίνεις από τις σχολές ΑΕΙ- ΤΕΙ κατευθείαν πας να δουλέψεις... Εν τω μεταξύ για να είμαι και δίκαιος αφου οι γυναίκες θέλουν ισοτητα ας πηγαίνουν και αυτές στον Ε. Σ και υπηρετούν όχι σε μάχιμες μονάδες δλδ στα όπλα αλλά στα σώματα. Έτσι απλά λύνουμε το πρόβλημα της λειψανδρίας. Ενδεικτικά, Τρεις ΕΠΟΠ κοστίζουν τον χρόνο περι τα 63.000 ευρω όταν 500 κληρωτοί 51.000. Ας μειωθούν οι ΕΠΟΠ και ας αυξηθεί η θητεία στους 24 μήνες.


Αποστολή από: DNT04
Ημ. Αποστολής: 03/Απριλίου/2011 ώρα 03:37
Αρχικά αποστάλθηκε από Giannis Ni

Και στην Ελλάδα όταν κάνανε τις συνεχόμενες μειώσεις θητείας τα ίδια ακριβώς λέγανε. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα με τα χάλια της επάνδρωσης των μονάδων και την εξαιρετικά μεγάλη λειψανδία που τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Αρε ξεφτύλες!


βάλε και το κλείσιμο στρατοπέδων και κέντρων!


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 04/Απριλίου/2011 ώρα 03:41
Αρχικά αποστάλθηκε από DNT04

Αρχικά αποστάλθηκε από Giannis Ni

Και στην Ελλάδα όταν κάνανε τις συνεχόμενες μειώσεις θητείας τα ίδια ακριβώς λέγανε. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα με τα χάλια της επάνδρωσης των μονάδων και την εξαιρετικά μεγάλη λειψανδία που τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Αρε ξεφτύλες!


βάλε και το κλείσιμο στρατοπέδων και κέντρων!

Ακριβώς!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 31/Μαΐου/2011 ώρα 09:54
Στο πιο πανω μυνημα μου σε σενα απευθυνομουνα Giannis Ni και θα προσθεσω :
Και γω για κυπρο μιλαω... Κυπριος ειμαι, τελιωνω τωρα το 2ο ετος του πτυχιου μου και μεχρι τωρα σκοπευω να κανω 2 μεταπτυχιακα δηλαδη μεχρι τα 26 μου θα σπουδαζω ακομη, αν εκανα τη θητεια μου στα 18-20 θα γινομουνα 28 να τελιωσω, θα ημουνα 28 και θα ζητουσα απο τους Γονεις μου να με συντηρουν;
Εχουμε την μεγαλυτερη υποχρεωτικη θητεια παγκοσμιως μετα το Ισραηλ (το ισραηλ ειναι σε εμπολεμη κατασταση, η κυπρος οχι)
Επιπλεον δεν ειμαι υποχρεωμενος να γινω μελος στο χουντικο συστημα του στρατου που τοσα δινα εφερε στην ελλαδα αλλα πολυ χειροτερα στην Κυπρο.
Απο ολα οσα εγραψες το μονο σωστο και λογικο που Διαβασα Και ειμαι Υπερ ειναι η υποχρεωτικη θητεια και για τις γυναικες (αφου θελουνε ισοτητα ας παρουν ισοτητα).


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 31/Μαΐου/2011 ώρα 11:30
Αρχικά αποστάλθηκε από Λεανδρος

το ισραηλ ειναι σε εμπολεμη κατασταση, η κυπρος οχι
Η Κύπρος έχει χάσει το 1/3 των (πρώην) εδαφών της, ενώ το Ισραήλ όχι.
Κανονικά, το αντίθετο θα έπρεπε να συνέβαινε αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί δεν μου πέφτει λόγος.
Αρχικά αποστάλθηκε από Λεανδρος

Επιπλεον δεν ειμαι υποχρεωμενος να γινω μελος στο χουντικο συστημα του στρατου που τοσα δινα εφερε στην ελλαδα αλλα πολυ χειροτερα στην Κυπρο.
Πήξαμε στους αντιχουντικούς στην Ελλάδα (και στην Κύπρο). Παντού φασίστες και χούντες βλέπετε.


-------------


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 31/Μαΐου/2011 ώρα 18:43
Αρχικά αποστάλθηκε από Λεανδρος

Στο πιο πανω μυνημα μου σε σενα απευθυνομουνα Giannis Ni και θα προσθεσω :
Και γω για κυπρο μιλαω... Κυπριος ειμαι, τελιωνω τωρα το 2ο ετος του πτυχιου μου και μεχρι τωρα σκοπευω να κανω 2 μεταπτυχιακα δηλαδη μεχρι τα 26 μου θα σπουδαζω ακομη, αν εκανα τη θητεια μου στα 18-20 θα γινομουνα 28 να τελιωσω, θα ημουνα 28 και θα ζητουσα απο τους Γονεις μου να με συντηρουν;
Εχουμε την μεγαλυτερη υποχρεωτικη θητεια παγκοσμιως μετα το Ισραηλ (το ισραηλ ειναι σε εμπολεμη κατασταση, η κυπρος οχι)


Δηλαδή αμα υπηρετείτε και εσείς οι Κύπριοι και εμείς οι Ελλαδίτες 3 χρόνια ποιό το πρόβλημα; Εγώ είμαι της άποψης πάντως να ισχύσει το σύστημα στην Κύπρο όπως και στην Ελλάδα. Να υπηρετείτε δηλαδή μετά το πέρας των σπουδών για 2 χρόνια. Αλλά δύο χρόνια πραγματικής παραγωγικής θητείας γεμάτη εκπαίδευση. Πιστεύω πως το να πηγαίνει κάποιος είτε στις Ε. Δ είτε σε στρατιωτικές σχολές σε ηλικία 18 ετών είναι λάθος. Ο νέος ούτε ψημένος με την ζωή είναι ούτε τα μυαλά του είναι μέσα στο κεφάλι του. Και σιγά σιγά θα πρέπει να αδειάζουν και οι Ε. Δ από τους ΕΠ. ΟΠ. Για 5 χρόνια μπήκανε εφόρου ζωής. Να μείνουν μόνον εκεί που χρειάζονται σε κρίσιμες ειδικότητες.


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 31/Μαΐου/2011 ώρα 18:49
Και φυσικά να υπάρχει και μετά το πέρας της στρατιωτικής θητείας συνεχή εκπαίδευση. Λόγου χάρη ας σε καλούν μια φορά το εξάμηνο για ένα εξαήμερο εκπαίδευσης το οποίο όμως θα στο καλύπτουν χρηματικά για να μην έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου. Αυτό θα πρέπει να γίνεται εως τα 35 χρόνια. Από εκει και πέρα από τα 45 εως τα 50 σου ένα εξαήμερο εκπαίδευσης ετησίως αρκεί. Και ενδιάμεσα ας σε καλούν 15 Κυριακές τον χρόνο για βολές κτλ. Και να ενισχύσουν φυσικά σε υλικά και παροχή υποστήριξης από τον στρατό και όλες τις λέσχες, συνδέσμους και γενικότερα σωματεία των εφέδρων. Θα μπορούσαν να χορηγούν και φορολογικές ελαφρύνσεις σε αυτούς που θα ανήκουν σε αυτά τα σωματεία εφέδρων ως κίνητρα ένταξης σε αυτά. Όμως να υπάρχουν αυστηρότατα κριτήρια γιατί σίγουρα θα πάνε κάποιοι "μάγκες" Έλληνες μόνον και μόνον για τις παροχές.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 31/Μαΐου/2011 ώρα 19:57
Αρχικά αποστάλθηκε από Giannis Ni

Και φυσικά να υπάρχει και μετά το πέρας της στρατιωτικής θητείας συνεχή εκπαίδευση. Λόγου χάρη ας σε καλούν μια φορά το εξάμηνο για ένα εξαήμερο εκπαίδευσης το οποίο όμως θα στο καλύπτουν χρηματικά για να μην έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου. Αυτό θα πρέπει να γίνεται εως τα 35 χρόνια. Από εκει και πέρα από τα 45 εως τα 50 σου ένα εξαήμερο εκπαίδευσης ετησίως αρκεί. Και ενδιάμεσα ας σε καλούν 15 Κυριακές τον χρόνο για βολές κτλ. Και να ενισχύσουν φυσικά σε υλικά και παροχή υποστήριξης από τον στρατό και όλες τις λέσχες, συνδέσμους και γενικότερα σωματεία των εφέδρων. Θα μπορούσαν να χορηγούν και φορολογικές ελαφρύνσεις σε αυτούς που θα ανήκουν σε αυτά τα σωματεία εφέδρων ως κίνητρα ένταξης σε αυτά. Όμως να υπάρχουν αυστηρότατα κριτήρια γιατί σίγουρα θα πάνε κάποιοι "μάγκες" Έλληνες μόνον και μόνον για τις παροχές.
Εχεις Ξεφύγει Τελείως!


Αποστολή από: Giannis Ni
Ημ. Αποστολής: 31/Μαΐου/2011 ώρα 21:05
Δηλαδή εσύνα ποιά είναι η θέση σου για την εκπαίδευση που πρέπει να δέχονται οι έφεδροι; Εκτός και εαν δεν θέλεις να υπάρχουν έφεδροι... Παρόλα αυτά σε προκαλώ να δεις προγράμματα που άλλα σοβαρά κράτη αξιοποιούν τους εφέδρους με γνώμονα τον εθελοντισμό όχι μόνον σε στρατιωτικά καθήκοντα αλλά και σε καθήκοντα πολιτικής προστασίας.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 03/Ιουνίου/2011 ώρα 09:49
Να πω οτι απο το 74 μεχρι σημερα η δικαιολογια της τουρκιας για την εισβολη της ειναι η χουντα των Αθηνων και το πραξικοπημα της στη κυπρο, και για τα κατεχομενα εδαφη μας δεν νομιζω ο στρατος στη κυπρο αλλα ουτε εκεινος της ελλαδας μαζι, να μπορει να καμψει εκεινο της τουρκιας
Συμφωνω γιαννη με την αποψη σου οτι η θητεια πρεπει να γινεται μετα τις σπουδες για τον ιδιο λογο που ανεφερες
για το χρονικο θεμα της θητειας ειμαι απολυτα καθετος, οταν απο ολες τις χωρες της ευρωπης μονο 7 ειναι κληρωτοι, στις ηπα ειναι μισθωτοι, η γερμανια που προκαλεσε ολοκληρο παγκοσμιο πολεμο να εχει επαγγελματικο στρατο, να εχουμε εμεις 3 χρονια θητειας


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 03/Ιουνίου/2011 ώρα 11:27
Την εναλλακτική δεν μας είπες, η οποία θα πρέπει να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Γιατί αν μας προτείνεις μισθοφορικό στρατό 50 χιλιάδων για την Κύπρο, πυρηνικά όπλα και διαστημόπλοια προφανώς δεν βγαίνει άκρη. Και για χιλιοστή φορά, προσωπικά, και φαντάζομαι οι περισσότεροι, θεωρώ το στρατό αναγκαιότητα με βάση τις παρούσες συνθήκες. Ούτε λατρεία έχω για το στράτευμα, ούτε ξετρελάθηκα που πέρασα 23 μήνες της ζωής μου στα χακί.

-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 06/Ιουνίου/2011 ώρα 18:01
Δεν καταλαβα για τινος εναλλακτικη εννοας, αν λες για εναλλακτικη λυση προτεινω 50% μειωση θητειας δηλαδη 14-15 μηνες θητεια, και ουτε εγω ειπα οτι ειμαι κατα του στρατου σιγουρα θελουμε δεν θελουμε πρεπει να εχουμε στρατευμα αλλα 2 χρονια ειναι πολλα αυτη ειναι η θεση μου


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 06/Ιουνίου/2011 ώρα 18:11
Εννοώ εναλλακτική λύση για την διατήρηση της ίδια οροφής δυνάμεων με παράλληλη μείωση κατά 50% της θητείας. Εκτός και αν προτείνεις απλά μείωση του δυναμικού της ΕΦ κατά 50%, οπότε μπαίνουμε σε μία συζήτηση του στυλ "πόσοι χρειάζονται" κλπ.

-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 06/Ιουνίου/2011 ώρα 20:48
Ναι φιλε και γενικως προτεινω ημιεπαγγελματικο στρατο (για Κυπρο λεω) και προτεινω το μοντελο της Ελλαδας
που θα συμβαλει και στην ανεργια με την προσληψη Ο. Β. Υ

ΥΓ Οι ΟΒΥ τι κανουνε ή ειναι το ιδιο πραγμα με τους ΕΠΥ


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 06/Ιουνίου/2011 ώρα 21:00
Οι ΟΒΥ θα είναι οι αντίστοιχοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης του Ε. Σ, που πλέον καταργήθηκαν. http://www.ellinikos-stratos.com/arxeio/ova.asp" >Υπάρχει σχετικό άρθρο εδώ


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 16/Ιουνίου/2011 ώρα 11:01
Ο υπουργος αμυνας (Κυπρου) Κωστας Παπακωστας εξηγειλε οτι για 6 μηνες μειωσης θητειας χρειαζονται 1000 ΟΒΥ(και ο μονος λογος που δεν εγινε ακομη ειναι η οικονομικη κριση). Να παω ενα βημα παρακατω και να πω 12 μηνες μειωση δηλαδη 2000 ΟΒΥ. Ο μισθος των ΟΒΥ δεν πιστευω να ειναι περισσοτερος απο χιλια ευρω ακαθαρτα εκαστως δηλαδη 2 εκατομυρια ευρω μηνιαιως. Η κυπρος εχει συνεχως 10 χιλιαδες κληρωτους στρατιωτες (2 χρονολογικες σειρες πχ. οι γεννηθεις 1991-1992), με μειωση 12 μηνων μενουν 5 χιλιαδες κληρωτοι. Ο καθε κυπριος στρατιωτης περνει τουλαχιστον 160 ευρω μηνιαιως απο το στρατο, δηλαδη με μειωση θητειας, το κρατος εξικωνομει 800 χιλιαδες ευρω μηνιαιως + φαγητα, ενδυση κλπ. Να μια ιδανικη λυση που θα μας βολευε ολους


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 16/Ιουνίου/2011 ώρα 11:46
Επιστροφή στο σχολείο για να θυμηθείς τα μαθηματικά σου. Προσωπικά βαριέμαι καν να απαντήσω σε τέτοια μηνύματα.

-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 17/Ιουνίου/2011 ώρα 07:17
Νομιζω εσυ πρεπει να γυρισεις στο σχολειο... Κοιταξε ξανα να δεις αν εκανα λαθος η οχι


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 17/Ιουνίου/2011 ώρα 09:38
Τότε να καταργηθεί τελείως η θητεία και να πάρουν άλλους 1000 ΟΒΥ.

Να μία ακόμη καλύτερη λύση. Και μάλιστα επειδή κατά τη γνώμη σου είναι και πολύ οικονομικότερη, με τα λεφτά που 'περισσεύουν' να σας χαρτζιλικώνει η ΕΦ ακόμη και αν δεν υπηρετείτε.

Απορώ πως δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα.

Τώρα βέβαια αν βάλεις ότι ο μισθός δεν είναι 1000 ευρώ, ότι υπάρχουνν έξοδα υγειονομικής περίθαλψης και σύνταξης, ότι η αντικατάσταση προσωπικού σε αναλογία 5 προς 1 δεν είναι και πολύ νόστιμη για την μαχητική ικανότητα ενός (οποιουδήποτε) στρατεύματος και τόσα άλλα ακόμη, μάλλον η λογική σου είναι παράλογη.

Ωστόσο αν θεωρείς ότι βρήκες τη λύση, καλό είναι να την προωθήσεις το υπουργείο άμυνας της Κύπρου για να τους ξεστραβώσεις.-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 17/Ιουνίου/2011 ώρα 12:20
Μου αρεσει ο τροπος του χιουμορ σου!
Δεν ειπα ειναι οικονομικοτερη Απλα οτι σχεδον ισοζυγιζει με τις δαπανες.
Α και για λεφτα που θα μας χαρτζιλικωνει το Γεεφ υπαρχουν πολλοι αλλοι τροποι που το κανουμε (θες και συ; Ελα κυπρο και κανε αιτηση πολιτικου ασυλου θα περνεις 1000 ευρω + 500 το μελος της οικογενειας σου).
Για το μισθο των ΟΒΥ το ανεφερα και εγραψα "ακαθαρτα" μεσα τα υγειονομικα κτλπ και εκτος αυτου το γεεφ εχει στρατιωτικο νοσοκομειο με 20-25 γιατρους
Οσο για την λογικη μου αυτο κι αν γελασα με την καρδια μου, εκανες φανταρος και δεν εμαθες οτι δεν υπαρχει λογικη στο στρατο;
ΥΓ Τα 2 τελευταια μου ποστ δεν συναδουν με το θεμα απλα για απαντηση τα εδωσα καλυτερα μην τα ποσταρεις να χαλασει το νοημα του θεματος


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 17/Ιουνίου/2011 ώρα 15:06
Νομίζω είπαμε και οι δύο τις απόψεις μας και από την πλευρά μου δεν έχω κάτι να προσθέσω.

-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 04/Ιουλίου/2011 ώρα 20:35
Ο υπουργος αμυνας Κυπρου ανακοινωσε 15μηνη μειωση θητειας

Ο Υπουργός Άμυνας, πρόσθεσε πως μελετάται η πρόσληψη δύο με 2.5 χιλιάδων συμβασιούχων οπλιτών, ώστε να μειωθεί η θητεία μέχρι και τους 15 μήνες.''Παρά τις οικονομικές δυσκολίες είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πιλοτικό πρόγραμμα για να δούμε τον καλύτερο τρόπο'', υπογράμμισε ο Κώστας Παπακώστας.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι «στόχος είναι να φθάσουμε στον ημιεπαγγελματικό στρατό και όχι στον επαγγελματικό στρατό», επειδή ο επαγγελματικός δεν παράγει εφεδρεία.

Στην περίπτωση που το πιλοτικό πρόγραμμα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και εφόσον διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού συμβασιούχων οπλιτών, «θα μπορέσουμε, αρχής γενομένης το 2012, να προχωρήσουμε στη μείωση της στρατιωτικής θητείασ», δήλωσε ο κ. Παπακώστασ

http://www.sigmalive.com/news/local/397985" rel="nofollow - πηγή-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2011 ώρα 15:18

Να πάνε και οι Ελληνίδες και οι Κύπριες στρατό όπως στο Ισραήλ αλλά μικρότερη και πιο εύκολη θητεία από τους άνδρες! Ισότητα made in Greece and Cyprus, έπρεπε να μπούμε στο ΔΝΤ για να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν να παίρνουν σύνταξη οι Ελληνίδες 15 χρόνια νωρίτερα από τους άντρες στο δημόσιο και άδειες επαπειλούμενης Εγκυμοσύνης μη χέσω.

Σιγά τα πολλά παιδιά που γεννάνε και η Ελλάδα έχει πρόβλημα υπογεννητικότητας, θα γίνουμε επαρχία της Τουρκίασ... Ισότητα στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και για άντρες και για γυναίκες και μόνο άνάλογα με τον αριθμό παιδιών νωρίτερα οι γυναίκες στη σύνταξη.-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2011 ώρα 15:35
Καλά για την θητεία, αλλά για τα υπόλοιπα είσαι μικρός ακόμη και δεν ξέρεις πόσο άκυρο είναι αυτό που λες.

Αρχικά αποστάλθηκε από John Fi

και άδειες επαπειλούμενης Εγκυμοσύνης μη χέσω.
-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 05/Φεβρουαρίου/2012 ώρα 04:38
Ποσους μηνες ειναι τελικα ο στρατος στην κυπρο?


Αποστολή από: Εθνοφρουρός
Ημ. Αποστολής: 12/Φεβρουαρίου/2012 ώρα 01:39
Αυτή τη στιγμή 24 μήνες για κανονική θητεία και 36 μήνες για εναλλακτική θητεία.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 12/Φεβρουαρίου/2012 ώρα 16:15
32 μηνες η εναλλακτικη θητεια και απο το 2011 ειναι στα κεντρα εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 25/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 15:40
Μείωση στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες

O Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι για τους οπλίτες της 2015 Β΄ΕΣΣΟ θα μειωθεί η στρατιωτική τους θητεία στους 18 μήνες ενώ για τους οπλίτες όλων των επόμενων ΕΣΣΟ η μείωση θα φθάσει στους 14 μήνες.

Αυτό σημαίνει οπλίτες του 2015 Β` ΕΣΣΟ θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2017.

Όπως είπε ο κ. Φωκαϊδης, η απόφαση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς σε ένα σύγχρονο ημιεπαγγελματικό στρατό με αυξημένες δυνατότητες και μέσα.

Είπε επίσης ότι η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της ΕΦ εντός της επόμενης 15ετίας

http://www.sigmalive.com/news/politics/311259/meiosi-stratiotikis-thiteias-stous-14-mines" rel="nofollow - Sigmalive.com


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 25/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 19:29
Καλά έκαναν κατά τη γνώμη μου.


Αποστολή από: george777
Ημ. Αποστολής: 26/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 00:09
[TUBE]tRO2bdZSvO4[/TUBE]


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 02/Μαρτίου/2016 ώρα 16:19
Υπουργός Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

[TUBE]IX9kLJFUQO0[/TUBE]Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου