Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου

Πόλεμος στη Συρία

Εκτύπωση από: Ελληνικός Στρατός
Κατηγορία: Γενική θεματολογία
Όνομα Forum: Στρατηγική και γεωπολιτική
Περιγραφή Forum: Ελληνοτουρκικά θέματα, βαλκάνια, εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
URL: http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=10443
Ημ. Εκτύπωσης: 13/Ιουλίου/2020 ώρα 18:32


Θέμα: Πόλεμος στη Συρία
Αποστολή από: Terminator
θέμα: Πόλεμος στη Συρία
Ημ. Αποστολής: 05/Αυγούστου/2012 ώρα 01:29
Η Μόσχα στέλνει τρία μεγάλα αποβατικά σκάφη, φορτωμένα με πεζοναύτες στη ρωσική βάση στο λιμάνι της συριακής πόλης της Ταρσού, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται ανώτατες στρατιωτικές πηγές. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε κάθε πλοίο θα επιβαίνουν έως και 120 πεζοναύτες και ότι τα πλοία, τα οποία βρίσκονται ήδη στη Μεσόγειο, θα φτάσουν στην Ταρσό «στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης».

Η πηγή αναφέρει ακόμη ότι αποστολή των πλοίων είναι ο ανεφοδιασμός με καύσιμα και προμήθειες των πλωτών εγκαταστάσεων συντήρησης και επισκευής πλοίων, μέσα στο λιμάνι της Ταρσού, όπου απασχολείται προσωπικό περίπου 100 ατόμων, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις της Μόσχας για αποστολή πεζοναυτών στη Συρία σε περίπτωση που χρειαστεί να προστατεύσει το προσωπικό και να απομακρύνει εξοπλισμό από τη μονάδα. Η Συρία, ύστατο έρεισμα της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, αγόρασε όπλα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Ρωσία τον περασμένο χρόνο, τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 8% των συνολικών εξαγωγών ρωσικών όπλων

Η Ρωσία κατηγόρησε τη Δύση για την αποτυχία των διπλωματικών ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν, ο οποίος παραιτήθηκε την Πέμπτη. Η Μόσχα εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρησή του.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=469651" rel="nofollow -
ΤΟ ΒΗΜΑ

Απαντήσεις:
Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 05/Αυγούστου/2012 ώρα 02:03
Αυτή τη στιγμη στην Συρία υπάρχουν 3 ρωσικά αεροπλανοφορα (Admiral Cuznetzov,NikolaïFiltchenkov,César Kouniko), συστοιχίες Αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2, πυραυλικών πυροβολαρχιών P-800 Yakhont,Pantsir S1, υποβρύχια Τύπου ropucha

To αεροπλανοφορο Admiral Cuznetoz μεταφέρει 8 Sukhoi Su-33 και,2 Ka-27 και περιπου 19 Mig-29K


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 05/Αυγούστου/2012 ώρα 03:05
Πολύ άσχημη τροπή θα πάρουν τα πράγματα αν η Τουρκία εισβάλει στη Συρία. Προσωπικά δεν αποκλείω επανάσταση των Κούρδων.


Αποστολή από: Alek
Ημ. Αποστολής: 05/Αυγούστου/2012 ώρα 12:04
Οι Κούρδοι ανέκαθεν δεν αναγνώριζαν την τουρκική ισχύ και αποτελούν ανάχωμα για πολλούς και θα έπρεπε και η Ελλάδα να συμμαχήσει με τους Κούρδους


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 06/Αυγούστου/2012 ώρα 01:44
Οταν ξεκίνησε η εξέγερση στη Συρία, η Αγκυρα αρχικά απέφευγε να συγκρουστεί με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ. Οσο όμως επιδεινωνόταν η κατάσταση και αυξάνονταν οι νεκροί ανάμεσα στους αμάχους - σήμερα υπολογίζεται ότι 20.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Μάρτιο του 2011, όταν ξέσπασαν οι ταραχές -, η Τουρκία άρχισε να αλλάζει στάση.

Τον τελευταίο χρόνο η Τουρκία επέλεξε να υποστηρίξει τη συριακή αντιπολίτευση: Παρέχει ασφαλές καταφύγιο στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας (της μεγαλύτερης οργάνωσης της εξόριστης αντιπολίτευσης), φιλοξενεί σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της (πλησιάζουν τις 50.000 σήμερα) και εξοπλίζει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος πολεμά τις δυνάμεις του Ασαντ.

Πότε θα αρχίσει η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία;
  • Οταν λάβει έγκριση από τη Βουλή. Για να σταλεί ο στρατός πέραν των συνόρων απαιτείται η θετική ψήφος 276 βουλευτών επί συνόλου 550, πράγμα εύκολο, αφού το κυβερνών ΑΚΡ κατέχει 327 έδρες.
  • Οταν η Ρωσία αλλάξει στάση. Μέχρι στιγμής η Μόσχα μπλοκάρει κάθε διεθνή δράση εναντίον της Συρίας. Η Αγκυρα δεν έχει καμία διάθεση να έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με τη Ρωσία, από την οποία προμηθεύεται περισσότερο από το 50% των αναγκών της σε φυσικό αέριο.
  • Οταν εξασφαλίσει την υποστήριξη των Αράβων. Ο Ερντογάν προσέγγισε τους Αραβες την τελευταία δεκαετία. Αν ο Αραβικός Σύνδεσμος και κυρίως το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (η Αγκυρα έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με ορισμένα μέλη του, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ) υποστηρίξουν μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, τα χέρια του Ερντογάν θα είναι πιο λυμένα.
  • Οταν κλείσει το τουρκικό προξενείο στο Αλέπο. Η Τουρκία έκλεισε την πρεσβεία της στη Δαμασκό τον Μάρτιο. Αν αποφασίσει να κάνει το ίδιο με το προξενείο στο Αλέπο, ίσως να σημαίνει ότι επιθυμεί να προστατεύσει τους διπλωμάτες της από τυχόν αντίποινα σε περίπτωση εισβολής του τουρκικού στρατού στη Συρία. Στις 18 Ιουλίου η Αγκυρα ανακάλεσε τους διπλωμάτες της από το Αλέπο αλλά άφησε το προξενείο ανοιχτό με προσωπικό ασφαλείας.
  • Οταν ο τουρκικός στρατός πραγματοποιήσει ασκήσεις στα σύνορα με τη Συρία. Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να θεωρηθούν προάγγελος στρατιωτικής επέμβασης αλλά μπορούν να θεωρηθούν και αποτρεπτικό εργαλείο (το 1998 η Αγκυρα έπεισε τη Δαμασκό να απελάσει τον Οτσαλάν πραγματοποιώντας μια τεράστια στρατιωτική άσκηση στα σύνορα).
  • Οταν τελειώσει το Ραμαζάνι. Μέλη της τουρκικής κυβέρνησης επικρίνουν επανειλημμένως τον Ασαντ επειδή οι δυνάμεις του συνεχίζουν τον ανελέητο πόλεμο στη διάρκεια του Ραμαζανιού, γι' αυτό είναι απίθανο να κάνει το ίδιο και η Τουρκία πριν από το τέλος του ιερού μήνα στις 18 Αυγούστου.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=469757" rel="nofollow - TO BHMAΑποστολή από: Alek
Ημ. Αποστολής: 07/Αυγούστου/2012 ώρα 19:57
Οι Τούρκοι στηρίζουν ανοιχτά τα ισλαμικά- ''οθωμανικά'' καθεστώτα που ''ξεπηδούν'' απ' την αραβική άνοιξη


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 08/Αυγούστου/2012 ώρα 03:13
Ναι αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν οτι Ρώσοι έχουν συμφέρον στην Συρια και πώς δεν θα δεχτούν καμία επιχείρησει των Αμερικάνων-Τούρκων.


Αποστολή από: Alek
Ημ. Αποστολής: 08/Αυγούστου/2012 ώρα 21:51
Οι Ρώσοι θέλουν τον έλεγχο της ανατολικής μεσογείου και της μεσοποταμίας


Αποστολή από: aeronut
Ημ. Αποστολής: 09/Αυγούστου/2012 ώρα 23:50

Οι μονοι που, οπως παντα, στεκομαστε απραγοι ειμαστε εμεις. Οτι και να γινει δεν προκειται να φαμε τιποτα απ'την πιτα καθως οι πολιτικοι μας ειναι πολυ απασχολημενοι να προαγουν τον καπιταλισμο ενω παραλληλα μας ξεπουλανε για να βγαινει το ισοζυγιο-------------
GET TO THE CHOPPA!!! ;P


Αποστολή από: Alek
Ημ. Αποστολής: 10/Αυγούστου/2012 ώρα 13:17
Αρχικά αποστάλθηκε από aeronut

Οι μονοι που, οπως παντα, στεκομαστε απραγοι ειμαστε εμεις. Οτι και να γινει δεν προκειται να φαμε τιποτα απ'την πιτα καθως οι πολιτικοι μας ειναι πολυ απασχολημενοι να προαγουν τον καπιταλισμο ενω παραλληλα μας ξεπουλανε για να βγαινει το ισοζυγιο


ανέκαθεν η Ελλάδα δεν είχε ενεργητικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις


Αποστολή από: aeronut
Ημ. Αποστολής: 10/Αυγούστου/2012 ώρα 13:57

Ενεργητικο ρολο ειχε, οπως ταυτοχρονα ειχε και το ρολο του κοροϊδου-------------
GET TO THE CHOPPA!!! ;P


Αποστολή από: Alek
Ημ. Αποστολής: 10/Αυγούστου/2012 ώρα 13:58
Κυρίως όμως το δεύτερο


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 23/Αυγούστου/2012 ώρα 02:41
Προβληματισμό προκαλεί το ρεπορτάζ του ρωσικού επιχειρηματικού τηλεοπτικού δικτύου RBK TV που αναφέρθηκε στους Ρώσους πεζοναύτες που βρίσκονται στη βάση Ταρτούς στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου, οι πεζοναύτες έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο που τους μετέφερε και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προβούν σε άμεση εκκένωση της βάσης αν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον έχουν «πεθάνει» οι ψευδαισθήσεις που ήθελαν τους Ρώσους να μην αντιλαμβάνονται το γεωγραφικό μειονέκτημα, αλλά και το αντίστοιχο στρατιωτικό – σχετιζόμενο με το πρώτο – και να είναι έτοιμοι να εμπλακούν στρατιωτικά για να διασώσουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και το καθεστώς του στη Συρία.

Οι διευθετήσεις γίνονται σε άλλο επίπεδο. Άσυλο θα μπορούσαν θεωρητικά να του προσφέρουν και αυτό όμως με ερωτηματικό, αφού πιο πολύ τους ενδιαφέρει μετά από διαπραγμάτευση, όχι με τον Άσαντ προφανώς αλλά με τις ΗΠΑ, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους στο Ταρτούς ή κάπου αλλού στην ευρύτερη περιοχή την επόμενη ημέρα.


http://www.defence-point.gr/news/?p=56280" rel="nofollow - Δειτε εδωΑποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 23/Αυγούστου/2012 ώρα 02:48
Τα Αμερικανάκια θέλουν να εισβάλουν στην Σύρία για πάρουν το πετρέλαιο και να κλείσουν την τελευταία είσοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο. Το ίδιο συνέβη στο Ιρακ το Αφγανιστάν την Λιβύη, σειρά έχει το Ιραν


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 23/Αυγούστου/2012 ώρα 11:22
Σιγά το πετρέλαιο που έχει η Συρία.

100 φορές λιγότερο από Ιράν, Ιράκ, Σαουδική Αραβία κλπ.-------------


Αποστολή από: fighter
Ημ. Αποστολής: 23/Αυγούστου/2012 ώρα 16:13
Ο μονος λογος πουδ εν εχουν εισβαλει ακομα ειναι η αντιδραση της ρωσιας και ο φοβος σχετικα με το τι θα επακολουθησει. Ο ειπε πριν λιγο καιρο ο πανετα (αν βρω το αρθρο παλι θα δωσω link) το νατο θα μπορουσε να δημιουργησει no fly zone ομως αυτο θα απαιτουσε πολυ μεγαλη πολιτικη αποφαση καθως στην παρουσα φασηθα απαιτουσε καταστροφη εξπλισμου και βασης τριτης χωρας με οτι συνεπειες θα εχει αυτο. Κοινως δεν μπορει να γινει αποκλεισμος χωρις την καταστροφη των yakhnot και των s-300 τα οποια ομως βρισκονται μεσα στην ρωσικη βαση και χειριζονται απο ρωσους. Φανταστειται να καταριφθει ενα αεροπλανο απο ρωσους η να βομβαρδιστει η ρωσικη βαση τι θα επακολουθησει...
Ενας αλλος λογος που οι ρωσοι δεν θελουν να πεσει ης υρια περα απο το οτι ειναι η εξοδος τους στην μεσογειο ειναι οτι σκεφτονται πως μετα την συρια σειρα εχει το ιραν και μετα ο ρωσικος καυκασος


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 23/Αυγούστου/2012 ώρα 20:52
Πριν απο μια εβδομάδα Ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 παραβίασαν τον εναέριο χώρο και πετάξαν πάνω απο την Αλάσκα και την Καλιφόρνια κάνοντας εικονικούς πυρηνικούς βομβαρδισμούς. Υπολογίζεται οτι 10 πυρηνικά υποβρύχια αρκούν για να καταστρέψουν τις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ μετά απο αυτό τα Αμερικανάκια θα είναι αδύναμα να αντιδράσουν. Ολα αυτά έγιναν προκειμένου οι Ρώσοι να δείξουν στους αμερικάνους οτι δεν παίζουν με το θέμα της Συρίας


Αποστολή από: aeronut
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 01:10

Οι ρωσοι ειναι για το ΠΕΟΣ παντα αντιγραφαν αμερικανους και ευρωπαιους, αυτουσια προτζεκτ τι μαλακες! Και το PAK-DA αντιγραφη του Β1! Αμα μπλεξουν με usa θα γινει της ποπης αλλα ασφαλως και θα την πιουν κανονικα γιατι οι αμερικανοι εχουν μη συμβατικα οπλα και για Οσα θα συμβουν Οι περισσοτεροι ρωσοι βεβαια δε θα φταινε γιατι τον πουτιν δεν τον ψηφισαν, βγηκε μονος του!

ελεος. Θα μπουν τα tu 95 στις ηπα και θα κανουν τι; Θα γινοταν ΣΚΡΑΠ κι απο ΗΠΑ δεκαετιας '50. Ξεφτυλα. Αυτο ειναι απειλη τωρα?

-------------
GET TO THE CHOPPA!!! ;P


Αποστολή από: aeronut
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 01:15

Σε λιγο θα απειλησουν και με χρηση κανονιων Α' ΠΠ-------------
GET TO THE CHOPPA!!! ;P


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 01:52
Αρχικά αποστάλθηκε από aeronut

Οι ρωσοι ειναι για το ΠΕΟΣ παντα αντιγραφαν αμερικανους και ευρωπαιους, αυτουσια προτζεκτ τι μαλακες! Και το PAK-DA αντιγραφη του Β1! Αμα μπλεξουν με usa θα γινει της ποπης αλλα ασφαλως και θα την πιουν κανονικα γιατι οι αμερικανοι εχουν μη συμβατικα οπλα και για Οσα θα συμβουν Οι περισσοτεροι ρωσοι βεβαια δε θα φταινε γιατι τον πουτιν δεν τον ψηφισαν, βγηκε μονος του!

ελεος. Θα μπουν τα tu 95 στις ηπα και θα κανουν τι; Θα γινοταν ΣΚΡΑΠ κι απο ΗΠΑ δεκαετιας '50. Ξεφτυλα. Αυτο ειναι απειλη τωρα;


Πρώτα απο όλα ποιος σου είπε Οτι ο Πούτιν βγήκε μόνος του εκλέχτηκε απο το λαό όλα αυτά οτι έκλεψε στις εκλογές είναι κομπίνα των σκατοαμερικάνων που προσπαθούν να καταστρέψουν την Ρωσία. Επίσης με τη θα τα βάλουν οι αμερικάνοι με τους ρώσους με το f-22 raptor που έχει να αναβαθμιστεί απο το 90'


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 11:32
Αρχικά αποστάλθηκε από aeronut

Σε λιγο θα απειλησουν και με χρηση κανονιων Α' ΠΠ


Πες τα ρε συ γιατί πολλοί διαβάζουν Πράβδα εδώ μέσα.


-------------


Αποστολή από: Akis_7
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 14:01
Οι Ρώσοι έχουν συμφέροντα στη Συρία και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι που θα τους φέρει και σε ρήξη με τους Τούρκους.

-------------
ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 14:49
Αρχικά αποστάλθηκε από aeronut

Σε λιγο θα απειλησουν και με χρηση κανονιων Α' ΠΠ

Επειδη ειστε μικρα αμερικανακια να θυμισω καταριψη αμερικανικου φ-16 στην Βοσνια το 1995 με ρωσικο α/α. Επισης το 1999 καταριψη στελθ στην Σερβια. Να μην νιλησουμε για δυναμεις τεθωρακισμενων και πυροβολικου που απλα η ΗΠΑ ειναι ανυπαρκτη μπροστα στην Ρωσια. Ακομα και πυρινικες κεφαλες οι Ρωσοι εχουν περισσοτερες.
GOOD MORNING VIETNAM !


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 15:08
Αρχικά αποστάλθηκε από Akis_7

Οι Ρώσοι έχουν συμφέροντα στη Συρία και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι που θα τους φέρει και σε ρήξη με τους Τούρκους.

Για τα Στενά θα έρθουν σε ρήξη οι Ρώσοι. Αυτό τους καίει πιο πολύ. Και αυτός είναι ο στόχος τους άλλωστε εδώ και αιώνες.


Αποστολή από: aeronut
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 17:01

Δεν ειμαι αμερικανοπληκτος, θεωρω βεβαια τη σημερινη ρωσια πιο αξιολυπητη απο τις ηπα. Τους ειρωνευομαι γιατι μαλλον προκειται για την πιο γελοια στρατιωτικη προκληση των τελευταιων ετων! Επισης, το φ16 δεν ειναι ακριβως η Ακμη της σημερινης τεχνολογιας. Αυτο μπορεις να το καταλαβεις ευκολα απο το γεγονος οτι το εξαγουν κατι δεκαετιες. Θα εξαγουν κατι που μπορει να τους κανει κακο; Για πλακα το'χουν. Μη μπαινουμε τωρα σε θεμα συγκρισης ηπα-ρωσιας, απλα Ειναι πασιφανες οτι η ρωσια Μπλοφαρει οταν απειλει ηπα για να διασφαλισει εξωτ. Συμφεροντα, και απο αυτο το γεγονος φαινεται οτι ειναι απελπισμενοι, το εχουν χασει το παιχνιδι-------------
GET TO THE CHOPPA!!! ;P


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2012 ώρα 19:49
Δυστυχώς για τις ΗΠΑ η Ρωσία έχει σύμμαχο τη Κίνα στο θέμα της Συρίας, κοινώς κομμένα τα αστειάκια. Αν κάνουν κάτι οι Δυτικοί, οι της Ανατολής μπορούν να απαντήσουν με οικονομικά αντίμετρα, και αμα λάχει με άλλες εκπλήξεις (βλ. Ταϊβάν).


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 25/Αυγούστου/2012 ώρα 21:55
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos

Δυστυχώς για τις ΗΠΑ η Ρωσία έχει σύμμαχο τη Κίνα στο θέμα της Συρίας, κοινώς κομμένα τα αστειάκια. Αν κάνουν κάτι οι Δυτικοί, οι της Ανατολής μπορούν να απαντήσουν με οικονομικά αντίμετρα, και αμα λάχει με άλλες εκπλήξεις (βλ. Ταϊβάν).
Λες να μπουκάρουν στην Ταϊβάν ;


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: keb
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 21:33
Καλά κάνουν οι Αμερικάνοι δια της πλαγίας οδού, πρέπει να καθαρίσει ο τόπος από τους δικτατορίσκους που κρατάνε το πετρέλαιο για την πάρτη τους. Στην αρχή ήταν ο Σαντάμ, μετά ο Καντάφι, τώρα ο Ασάντ. Τον Αχμαντινετζάντ ας ελπίσουμε οτι θα τον φάει ο λαός του γιατί εκεί υπάρχει και ισχυρή αντίδραση και στις επόμενες εκλογές δεν έχει ελπίδες.

Δυστυχώς για τον υπόλοιπο κόσμο, δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί απ' ευθείας επίθεση στον Assad όπως έγινε με τον Καντάφι διότι έχει στην κατοχή του Abrams και οι Αμερικανοί δεν είναι βλάκες (αλλά δεν υπάρχει και σάλιο) για να βάλουν Abrams εναντίον Abrams και να πετάξουν τζάμπα λεφτά.

Το κακό είναι οτι από το πείσμα ενός πεθαίνει ένα σωρό κόσμος που δε φταίει σε τίποτα.


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 21:38
Αν είναι να βγεί και στη Συρία ο αντίστοιχος Μόρσι, όπως στην Αίγυπτο, τότε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεσπάσει πόλεμος στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Και πολύ πιθανόν να αποσκιρτήσουν οι Κούρδοι της Συρίας και να ενωθούν με τους Κούρδους Τουρκίας, Ιράκ και Ιράν.


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 23:45
Αρχικά αποστάλθηκε από keb

Καλά κάνουν οι Αμερικάνοι δια της πλαγίας οδού, πρέπει να καθαρίσει ο τόπος από τους δικτατορίσκους που κρατάνε το πετρέλαιο για την πάρτη τους. Στην αρχή ήταν ο Σαντάμ, μετά ο Καντάφι, τώρα ο Ασάντ.


Φίλε Keb κάθε χώρα της μέσης ανατολής έχει το δικό της πετρέλαιο και αμα θέλει το κρατάει για την πάρτη του. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η ΗΠΑ να επεμβαίνει και να παίρνει τα πετρέλαια.-------------


Αποστολή από: keb
Ημ. Αποστολής: 14/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 02:05
Δεν είναι ακριβώς έτσι... Τι θα πει έχει το δικό της πετρέλαιο; Δηλαδή μια χώρα των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχει καλυμμένες τις ανάγκες της για 50 χρόνια με κάποιους εκατομμυρία τόννους και βγάζει άλλους τόσους καθημερινά έχει το δικαίωμα να εκβιάζει μέσω του ΟΠΕΚ το Δυτικό Πολιτισμό; Δηλαδή είναι ο καθημερινός άνθρωπος στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία έχει μια καθημερινότητα που εξαρτάται από τις διαθέσεις του κάθε μουλά και του κάθε σείχη;


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 14/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 03:00
Αρχικά αποστάλθηκε από keb

Δηλαδή είναι ο καθημερινός άνθρωπος στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία έχει μια καθημερινότητα που εξαρτάται από τις διαθέσεις του κάθε μουλά και του κάθε σείχη;


Το Ιραν/Σαουδική Αραβία κτλ δεν έχουν το δικαίωμα να εκβιάζουν το δυτικό πολιτισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει Οι δυτικοί μπορουν να κάνουν πόλεμο για να πάρουν τα πετρέλαια.


Αποστολή από: 0110 0111 1011 1110
Ημ. Αποστολής: 14/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 04:20
Η Ρωσια επενδυει περισσοτερο σε πυρηνικα οπλα και ειναι περισσοτερο προθυμη να χρησιμοποιησει πυρηνικα ακομα και σε περιπτωσεις που θα μπορουσαν να αποφεκτουν.

Ετσι μπορει η Ρωσια να εχει εγκαταληψει ή καθυστερησει την εξέλιξη σημαντικων συμβατικων οπλων οταν οι Αμερικανοι τα εχουν τελειωσει εδω και χρονια πχ ΑΗ-64D,F-22,P-8I, κτλ αλλα απο την αλλη η Ρωσια εχει αναπτυξει μια σειρα ολοκαινουργιων διηπειρωτικων πυραυλων και πυραυλων κρουζ, πυρηνοκινητων υποβρυχίων κτλ που οι Αμερικανοι ειναι ανυπαρκτοι στον τομέα, μην πω τελειως παρωχημενοι τεχνολογικα. Δηλαδη εμμενουν στη χρηση Τριντεντ, Τομαχωκ και Χαρπουν που ειναι οπλα της δεκαετίας του 90!

Το F-16 ειναι ακομα και σημερα η ακμη της Αμερικανικης τεχνολογιας γιατι ειναι ενα πολυ πετυχημενο εμπορικα οπλο και το ειρωνικο ειναι οτι κατερριφθηκε απο εναν παρωχημενο πυραυλο SA-6. Το F-117 απο εναν SA-3. Ενω πολλά συμμαχικα αεροσκαφη F/A-18C,TORNADO IDS,F-15E,Mirage 2000 επεσαν θυματα παρομοιων ΑΑ πυραυλων τεχνολογίας του 1960 και 1970 στον Πολεμο του Κολπου!

Οι Ρωσοι εξαγουν πολυ περισσοτερη τεχνολογια στα οπλικα τους συστηματα απο οτι εξάγουν οι Αμερικανοι. Ακομα και στον πολεμο της Γεωργιας κορυφαια Ρωσικα αεροσκαφη οπως Su-27,Su-24MR,Su-39 επεσαν θυματα Ρωσικων ΑΑ πυραυλων! Δηλαδη αποδειχτηκαν ανικανοι να αντιμετωπισουν τους ιδιους τους πυραυλους τους!

Η Ρωσια δεν ειναι σε θεση να μπλοφάρει γιατι η Συρια ειναι το στηριγμα της στην Μέση Ανατολη και τη Μεσόγειο. Πιστευω οτι ειναι ετοιμη να χρησιμοποιησει καθε μέσο που διαθέτει για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της στη περιοχή.


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 14/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 22:45
Επειδη το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βομβαρδίσει τη Συρία λόγο της παρουσίας των Ρώσων ποντάρουν στο οτι μ να ρίξουν των Ασαντ οι πληρωμένοι αντάρτες των αμερικάνων αλλά αμα γίνει κάτι τέτοιο μπορεί οι Ρώσοι να κάνουν απόβαση.


Αποστολή από: aeronut
Ημ. Αποστολής: 14/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 23:57
Αμα ηθελαν να τον φανε οι αμερικανοι θα τον ειχανε φαει ηδη. Εδω παιζεται εσκεμμενη καθυστερηση, η ενταση καποιους ωφελει

-------------
GET TO THE CHOPPA!!! ;P


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 15/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 01:22
Το οτι θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον Ασαντ οι αμερικάνοι στέλνοντας πράκτορες της CIA είναι σίγουρο Αλλά αμα γινόταν αυτό θα κατέβαινε στη Μεσόγειο ολος το Ρωσικός στόλος και η ρωσική πολεμική αεροπορία.


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 02/Οκτωβρίου/2012 ώρα 14:53

Νεκρός Κούρδος μαχητής της Συρίας από τις σφαίρες του τουρκικού στρατού

Ένας κούρδος μαχητής της Συρίας σκοτώθηκε σήμερα και δύο τραυματίσθηκαν από τις σφαίρες του τουρκικού στρατού στο πρώτο επεισόδιο του είδους που σημειώνεται στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τρεις Κούρδοι, μέλη μιας ένοπλης κουρδικής δύναμης εχθρικής προς το καθεστώς της Δαμασκού, αλλά επίσης επιφυλακτικής έναντι της εξέγερσης, περιπολούσαν στα σύνορα στη συριακή επαρχία Χασάκα (βορειοανατολική Συρία) όταν έγιναν στόχοι πυρών του τουρκικού στρατού από την άλλη πλευρά των συνόρων, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1629455" rel="nofollow - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 03/Οκτωβρίου/2012 ώρα 19:28
Τουρκία: «Τρεις νεκροί» από βλήμα όλμου από τη Συρία

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον εννέα τραυματίστηκαν όταν βλήμα όλμου που εκτοξεύτηκε από τη Συρία έπληξε τα σύνορα με τη νοτιοανατολική Τουρκία στο Ακτσάκαλε, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής στο CNN Turk.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε ότι είδε τουλάχιστον οκτώ σοβαρά τραυματίες, τρεις εκ των οποίων αστυνομικοί, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2241127" rel="nofollow - ΠηγήΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 03/Οκτωβρίου/2012 ώρα 21:47
Μόλις τώρα μεταδίδεται ότι Τουρκικά άρματα μάχης εκτελούν βολές στα σύνορα με τη Συρία ώς προειδοποίηση εναντίον του Άσσαντ.


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 04/Οκτωβρίου/2012 ώρα 02:59
Οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν με πυρά πυροβολικού στόχους μέσα στη Συρία το απόγευμα της Τετάρτης σε απάντηση στον βομβαρδισμό τουρκικού χωριού στη μεθόριο ο οποίος προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών μίας οικογένειας, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Άγκυρα.

Η κωμόπολη πλήττεται τακτικά το τελευταίο διάστημα από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που εκτοξεύονται στις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Μπασάρ αλ- Άσαντ και των Σύρων αντικαθεστωτικών κοντά στη μεθόριο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν θύματα.

Είχε ακόμη ενημερωθεί και το ΝΑΤΟ το οποίο συμφώνησε, μετά από τουρκικό αίτημα, να συνέλθει έκτακτη σύνοδος των μελών του με αφορμή το περιστατικό.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=477787" rel="nofollow - Δείτε εδώ
Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 04/Οκτωβρίου/2012 ώρα 03:02
Να σημειωθεί οτι η Μόσχα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των τούρκων. Οι τούρκοι με τον απροετοίμαστο στρατό τους δεν προκεται ποτε να τα βάλουν με τους Ρώσους. Καλά οι αμερικάνοι δεν θα τολμήσουν καθόλου να τα βάλουν με τους Ρώσους.


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 04/Οκτωβρίου/2012 ώρα 11:56
Η Άγκυρα "χτύπησε" στη Συρία

Η Τουρκία έπληξε θέσεις στη Συρία ως αντίποινα για τα πυρά που είχε δεχτεί σήμερα η περιοχή Ακτσάκαλε στην Ούρφα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας από τη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ από το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 4.30 σήμερα το απόγευμα οβίδα που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Συρίας έπληξε το Ακτσάκαλε, όπου σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι εννιά.

«Η απάντηση στη φρικτή αυτή επίθεση δόθηκε άμεσα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή των συνόρων και σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Επλήγησαν με οβίδες θέσεις (στη Συρία) που εντοπίστηκαν από τα ραντάρ» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι η ΄Άγκυρα έχει ξεκινήσει διπλωματικές προσπάθειες, με τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και υπουργούς Εξωτερικών χωρών μελών του ΟΗΕ.

Αναφέρεται επίσης ότι «υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και αποφασίστηκε η άμεση σύγκληση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ».

«Στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής και του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις αυτές του καθεστώτος της Συρίας που στρέφονται εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι συνεχίζεται η σχετική σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο στην ΄Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε αργά το βράδυ το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προχωρά σε αντίποινα εναντίον της Συρίας», αφού «από τις 23 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία χτυπά θέσεις στη Συρία, ως αντίποινα σε οβίδες που έχουν πέσει επί τουρκικού εδάφους από τη Συρία».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες και ρεπορτάζ. Ένα από τα σημεία που υπογραμμίζεται είναι το ότι η περιοχή από όπου προήλθε η οβίδα που έπεσε στο τουρκικό έδαφος, ελέγχεται από τον «ελεύθερο στρατό της Συρίας».

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1631283" rel="nofollow - ΠΗΓΗ

Αν σήμερα εγκρίνουν την αποστολή Τουρκικών στρατευμάτων εκτός συνόρων, είναι 100% σίγουρο ότι θα στείλουν στη Σύρια για "ανθρωπιστικούς λόγους"...


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 04/Οκτωβρίου/2012 ώρα 12:39
Αρχικά αποστάλθηκε από Terminator

Να σημειωθεί οτι η Μόσχα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των τούρκων. Οι τούρκοι με τον απροετοίμαστο στρατό τους δεν προκεται ποτε να τα βάλουν με τους Ρώσους. Καλά οι αμερικάνοι δεν θα τολμήσουν καθόλου να τα βάλουν με τους Ρώσους.


Πρώτα - πρώτα, η Τουρκία δεν έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία.

Δεύτερο, γιατί είναι απροετοίμαστος ο στρατός της Τουρκίας που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τους Κούρδους και η αεροπορία τους σε συνεχή άσκηση με την Ελλάδα, και δεν είναι ο Ρωσικός που το μόνο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια είναι διακοπές στη Γεωργία;

Τρίτον, μάλλον έχεις μείνει στην εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίαςς και των Τσάρων, γιατί η Τουρκία έχει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και οι Ρώσοι δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να κινούνταν εναντίον ολόκληρου του δυτικού κόσμου. Σε πληροφορώ ότι βάσει αμυντικών συμφωνιών, ακόμη και η Ελλάδα θα έστελνε στρατό υπέρ της Τουρκίας.-------------


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 04/Οκτωβρίου/2012 ώρα 21:15
Το τουρκικό Κοινοβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να επιτρέψει στο στράτευμα να διαβεί τα σύνορα της Τουρκίας, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο και να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις σε ξένες χώρες, όπως προβλέπει το Άρθρο 92 του τουρκικού Συντάγματος. Η άδεια ισχύει για ένα έτος.

Εάν κάτι θα πρέπει να προβληματίζει είναι ο γενικός ορισμός της αποστολής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αφού σε περίπτωση εμπλοκής το μέτωπο της Συρίας θα μπορούσε να αποδειχτεί υποενότητα του συνολικού προβλήματος…

Η έγκριση δόθηκε από 320 μέλη του Κοινοβουλίου, ενώ 129 τάχθηκαν εναντίον. Σύμφωνα όμως με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και εκφράστηκαν σοβαρές αντιρρήσεις για την συνολικότερα ακολουθούμενη πολιτική του ισλαμικού κόμματος AKP και του Ερντογάν.

http://www.defence-point.gr/news/?p=59732" rel="nofollow - ΠΗΓΗ


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 04/Οκτωβρίου/2012 ώρα 22:48
Που βρίσκεις εσύ προετοίμασμενο Το στρατο της Τουρκίας εδω το PKK κατέκτησε ολόκληρη περιοχή στη Τουρκία. Το ΝΑΤΟ για να επέμβει παίρνει άδεια απο το συμβουλιο ασφαλείας του ΟΗΕ οι Ρώσοι και οι Κινέζοι θα ασκήσουν βέτο. Τι θα κάνουν μετα οι τούρκοι; Δεν θα μας σύμφερε να υποστηρίξουμε τους Τούρκους σε ενα πόλεμο με τη Συρία-Ρωσία.


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 05/Οκτωβρίου/2012 ώρα 10:44
Καλά τώρα συζητάμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.-------------


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 05/Οκτωβρίου/2012 ώρα 22:04
Λες οτι συζηταω για θεματα επιστημονικης φαντασίας γιατί δεν έχεις τη να πεις τώρα.


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 05/Οκτωβρίου/2012 ώρα 23:02
Ένα βήμα πριν από τον πόλεμο Τουρκία-Συρία.

Πυρά κατά συριακών στόχων εκτόξευσε το πυροβολικό της Τουρκίας σε απάντηση εκτόξευσης όλμου από τον στρατό της Συρίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο Ανατολή, ο όλμος εκτοξεύθηκε στην επαρχία Hatay.

http://capital.gr/NewsTheme.asp?id=1633524" rel="nofollow - Πηγή


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 06/Οκτωβρίου/2012 ώρα 17:24
Αρχικά αποστάλθηκε από Terminator

Λες οτι συζηταω για θεματα επιστημονικης φαντασίας γιατί δεν έχεις τη να πεις τώρα.

Τι να συζητήσω; Τη Ρωσία να επιτίθεται στην Τουρκία;

Καλύτερα να συζητήσω την Ελλάδα να επιτίθεται στο Λιχτενστάιν.


-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 09/Οκτωβρίου/2012 ώρα 16:59
Αρχικά αποστάλθηκε από Terminator

Να σημειωθεί οτι η Μόσχα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των τούρκων. Οι τούρκοι με τον απροετοίμαστο στρατό τους δεν προκεται ποτε να τα βάλουν με τους Ρώσους. Καλά οι αμερικάνοι δεν θα τολμήσουν καθόλου να τα βάλουν με τους Ρώσους.


Προς απάντησή σου...

Ράσμουσεν: Ετοιμο το ΝΑΤΟ να προστατεύσει την Τουρκία
Έχουν γίνει οι σχεδιασμοί για την προάσπιση της Τουρκίας εάν χρειαστεί, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Έχουμε κάνει όλους τους αναγκαίους σχεδιασμούς για να προστατεύσουμε και να προασπίσουμε την Τουρκία εάν (κριθεί) απαραίτητο», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.

Μετά την ρίψη οβίδας στο τουρκικό έδαφος οι πρεσβευτές του NATO εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Τουρκία. Οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά, πλήττοντας στόχους στη βόρεια Συρία, όπου οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μάχονται με αντάρτες.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63722103" rel="nofollow - πηγή


-------------


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 10/Οκτωβρίου/2012 ώρα 02:25
Το ΝΑΤΟ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βομβαρδίσει αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί υπάρχουν ακόμα οι S-300.


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 10/Οκτωβρίου/2012 ώρα 17:24
Λέτε να επαληθεύονται οι προφητείες ;

-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 11/Οκτωβρίου/2012 ώρα 00:30
Περίεργα πράγματα...

Η Τουρκία προσγείωσε συριακό αεροσκάφος στην Άγκυρα

Αναγκαστική προσγείωση στην Άγκυρα μετά από απαίτηση των τουρκικών Αρχών πραγματοποίησε συριακό επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Μόσχα στο Χαλέπι και τη Δαμασκό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα.

Σύμφωνα με το κανάλι TRT, υπήρχαν υποψίες ότι το Airbus A320 μετέφερε στη Συρία βαρέα όπλα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 35 άτομα.

Το αεροσκάφος συνόδευσαν στο αεροδρόμιο μαχητικά αεροσκάφη.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών εξηγεί έλαβε πληροφορίες ότι το αεροσκάφος μετέφερε «μη πολιτικό φορτίο».

Επ’αυτού, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι το αεροσκάφος μπορεί να μετέφερε «υλικό που παραβιάζει του κανόνες της πολιτικής αεροπορίας». Η έρευνα πρόσθεσε ήταν σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο

Προσθέτει δε το υπουργείο ότι οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στον συριακό εναέριο χώρο διακόπηκαν «γιατί δεν είναι πλέον ασφαλής». Τουλάχιστον ένα τουρκικό αεροσκάφος με προορισμό την Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε να επιστρέψει παρά να διασχίσει τον συριακό χώρο.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231217133" rel="nofollow - ΠΗΓΗΑποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 11/Οκτωβρίου/2012 ώρα 11:16
Ε, καλά τώρα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

Πήρε τα @@ της η Τουρκία και τώρα προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο με θεατρινισμούς.

Εντάσσεται στην προσπάθειά της να αναδειχθεί σε περιφερειακή δύναμη, αλλά προς το παρόν δεν της έχει βγει γιατί από όλους τους γείτονές της μόνο εμείς μασάμε.-------------


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 11/Οκτωβρίου/2012 ώρα 11:31
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr


Πήρε τα @@ της η Τουρκία
Γιατί;


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 11/Οκτωβρίου/2012 ώρα 13:53
Αφού κατάρριψαν αεροσκάφος της και σκοτώθηκαν και οι πιλότοι, τι άλλο να πήρε;

Νομίζανε προφανώς ότι πετάνε πάνω από την Κρήτη και δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά προφανώς άλλο Συρία και άλλο Ελλάδα.-------------


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 14/Οκτωβρίου/2012 ώρα 00:21
«Από τις 6 το πρωί, σφυροκοπούν εκείνο το χωριό», λέει ένας τούρκος αγρότης στον απεσταλμένο των «New York Times» στη νοτιοδυτική Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία. Στην απέναντι πλευρά του στενού ποταμού Ορόντη, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ πολεμούν με τους αντάρτες.«Φοβόμαστε. Το χωριό μας βρίσκεται δίπλα στα σύνορα», προσθέτει.

Οι δυο χώρες μοιράζονται σύνορα άνω των 800 χλμ και σε ορισμένα σημεία τα χωριά μοιάζουν να εκτείνονται και στις δυο πλευρές τους. Στην τουρκική πλευρά οι κάτοικοι, ενώ προσπαθούν ακόμη να συνεχίζουν όσο μπορούν κανονικά την καθημερινότητά τους, ζουν με τον φόβο τους τελευταίους 19 μήνες, από τότε που ξέσπασε η εξέγερση στη Συρία. Ο φόβος αυτός όλο και εντείνεται καθώς γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι ο πόλεμος θα εξαπλωθεί στην Τουρκία.

Η Αγκυρα ανέπτυξε χερσαίες και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες στραμμένες προς την Συρία και έστειλε F-16 στην περιοχή έτοιμα να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές αν χρειαστεί.

Αρχικά η Αγκυρα προσέφερε καταφύγιο στους σύρους αντάρτες με το σκεπτικό ότι θα ανασυγκροτούνταν με ασφάλεια σε τουρκικό έδαφος και θα διέσχιζαν τα σύνορα για να πολεμήσουν. Όμως η στρατηγική αυτή έχει πλέον αποτύχει και ο πόλεμος πλησιάζει όλο και πιο επικίνδυνα την Τουρκία.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=479458" rel="nofollow - ΤΟ ΒΗΜΑ


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 19/Οκτωβρίου/2012 ώρα 19:31
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

Αφού κατάρριψαν αεροσκάφος της και σκοτώθηκαν και οι πιλότοι, τι άλλο να πήρε;

Νομίζανε προφανώς ότι πετάνε πάνω από την Κρήτη και δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά προφανώς άλλο Συρία και άλλο Ελλάδα.

Ομολογώ δεν το είχα πάρει πρέφα. Εγώ νόμιζα ότι σαρώνουν... Απαγόρευσαν και τη διέλευση Συριακών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο τους...


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 23/Οκτωβρίου/2012 ώρα 00:51
Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή πολλών πυραύλων στρατηγικής σημασίας, ένα γεγονός που επαναβεβαιώνει τη θέση της ως στρατιωτικής δύναμης, σε μια περίοδο που έχει φουντώσει και πάλι η συζήτηση για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από το ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι εντάσεις με αφορμή τη συριακή κρίση.

Μια πρώτη δοκιμή ενός πυραύλου τύπου Topol έγινε χθες στις 13:12, τοπική ώρα, από το διαστημικό κέντρο του Πλέσετσκ, στη βόρεια Ρωσία, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του. «Η κεφαλή του πυραύλου έφτασε στο στόχο της με απόλυτη ακρίβεια, στην Κούρα της χερσονήσου Καμτσάτκα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS προχώρησαν στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων στη Δημοκρατία των Κόμι, στη βόρεια Ρωσία. «Όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν το στόχο τους» είπε ένας εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/431421/epituhimeni-dokimi-puraulon-apo-to-rosiko-strato/" rel="nofollow - Διαβάστε ΕδωΑποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 23/Οκτωβρίου/2012 ώρα 01:11
Η συγκρούσεις μεταξύ Σύριων Φιλοδυτικών Ανταρτών/Al Qaeda/Hezbollah εναντίων των Συριακών Δυνάμεων ασφαλείας μετέφεραν την κρίση της Συρίας στον Λίβανο. Οπαδοί των Συριακών Ανταρτών συγκρούονται με την Λιβανική Αστυνομία ενώ σήμερα ο Λιβανικος στρατός αποφάσισε να βγάλει τα τανκ στους δρόμους


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 23/Οκτωβρίου/2012 ώρα 22:47
Η συριακή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα συνοικία στο Χαλέπι την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας προέβησαν σε συλλήψεις στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην πόλη Χαράστα της επαρχίας της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δυο αντάρτες.

Στο Χαλέπι, η συριακή αεροπορία βομβάρδισε την περιοχή Κατέργκι που ελέγχουν οι αντάρτες, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλές συνοικίες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αντάρτης.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/432748/vomvardismos-sto-halepi-sullipseis-sti-damasko/" rel="nofollow - Newbeast


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 25/Οκτωβρίου/2012 ώρα 01:59
Πέραν της παραδοχής του Ερντογάν ότι δεν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο στο φορτίο απλώς οι δυο χώρες διαφωνούσαν για τον τρόπο προώθησής του στη Συρία μέσω Τουρκίας,οι Ρώσοι πλέον επανέρχονται απαιτώντας από την Τουρκία να δώσει στη δημοσιότητα τι είχε μέσα το αεροπλάνο. Πρόκειται ασφαλώς για ένα ακόμα επεισόδιο που στόχο έχει να εκθέσει περαιτέρω τον Ερντογάν, κεφαλαιοποιώντας την κολοσσιαία γκάφα του, αφού μέσα στον νεοθωμανικό του μεγαλοϊδεατισμό απέτυχε να εκτιμήσει σωστά, ότι η Τουρκία είναι μικρότερη από όσο νομίζει και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με τη συνήθη αυθάδεια και υπεροψία που αντιμετωπίζει άλλους (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δε θίγουμε) …

Την υπεράσπιση του πανταχόθεν βαλλόμενου Ερντογάν ανέλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Εξωτερικών με συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο «Bugün TV», ο οποίος αντί να κοιτάξει να ρίξει τους τόνους μάλλον κατάφερε να κλιμακώσει την κατάσταση, αφού υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνηση να υποχρεώσει με τη χρήση μαχητικών F-16 σε προσγείωση το αεροσκάφος. Ο Νταβούτογλου μίλησε για βεβαιότητα της χώρας του ότι μεταφέρονταν παράνομο υλικό στη Συρία.

Αυτό που δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές είναι εάν οι δηλώσεις Νταβούτογλου προηγήθηκαν της αναφοράς από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την αποκάλυψη από τουρκικής πλευράς του φορτίου του αεροσκάφους. Εάν οι δηλώσεις Νταβούτογλπου προηγήθηκαν, τότε έχουμε να κάνουμε με κολοσσιαία γκάφα του υπουργού Εξωτερικών, αφού με τη βλακώδη δήλωση έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να απαιτήσει την αποκάλυψη του τι περιείχε το φορτίο!

http://www.defence-point.gr/news/?p=61376" rel="nofollow - Δείτε εδώ


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 25/Οκτωβρίου/2012 ώρα 15:00
Η Ρωσία κακώς εμμένει στη στήριξη του Άσαντ.

-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 25/Οκτωβρίου/2012 ώρα 20:20
Οι άνθρωποι που πολεμούν τον συριακό στρατό είναι πιθανότερον να είναι Και πληρωμένοι απο τους αμερικάνους. Στον εμφύλιο της Λιβύης είχε αποκαλυφθεί οτι είχε βάλει το χεράκι της οι ΗΠΑ


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 25/Οκτωβρίου/2012 ώρα 20:35
Αρχικά αποστάλθηκε από Terminator

Οι άνθρωποι που πολεμούν τον συριακό στρατό είναι πιθανότερον να είναι Και πληρωμένοι απο τους αμερικάνους. Στον εμφύλιο της Λιβύης είχε αποκαλυφθεί οτι είχε βάλει το χεράκι της οι ΗΠΑ
Πάντα οι αμερικανοί χώνουν το χεράκι τους σε αυτά. Βέβαια, μετά χτυπιούνται γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι εκτρέφουν νέους Μπιν Λάντεν


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 25/Οκτωβρίου/2012 ώρα 20:41
Σωστό αυτό που λές όσο για τους αθώους που σκοτώνονται απο τους βομβαρδισμούς ο Ασάντ θα αποφασίσει να κάνει εκεχειρία κατάπαυση πυρών 4 ημερών.http://edition.cnn.com/2012/10/24/world/meast/syria-civil-war/index.html


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 25/Οκτωβρίου/2012 ώρα 20:42
Και οι ρώσοι κάναν τις ίδες χαζαμάρες.
Ανόητες κοκορομαχίες...


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 25/Οκτωβρίου/2012 ώρα 20:48
Να ελπίσουμε οτι θα σταματήσουν οι συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή (Λιβανο, Συρία κτλ) γιατί κάθε μέρα μπαίνουν παράνομα απο τον 'Εβρο συριοι μετανάστες.


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 26/Οκτωβρίου/2012 ώρα 22:59
Συνεχή πυρά από πυροβόλα όπλα και ήχος από οβίδες ακούστηκαν την Παρασκευή το πρωί, Κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, κοντά στην συριακή πόλη Χαράμ.

Οπως αναφέρουν ανταποκριτές του Ρόιτερς, πρόκειται, πιθανότατα, για μια νέα παραβίαση της εκεχειρίας που κηρύχθηκε στη Συρία με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή Έιντ αλ Άντχα.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο Αν τα πυρά αυτά προέρχονται από τον συριακό στρατό ή από τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν για να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Τα πυρά μπορεί να ακούγονται και από το τουρκικό μεθοριακό χωριό Μπεσασλάν, που βρίσκεται στην νότια επαρχία Χατάι.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=481433" rel="nofollow - TO BHMAΑποστολή από: aeronut
Ημ. Αποστολής: 27/Οκτωβρίου/2012 ώρα 01:41
Αντε να τελειωνουνε με τον πολεμο γιατι ερχεται τεραστιο κυμα -λαθρο. Πιο πολλους ξενους βλεπω στους δρομους απο ελληνες. Αυτες ειναι χωρες της πλακας. Λιγοι επαναστατες πολεμανε και τα υπολοιπα 20 εκατομμυρια εγκαταλειπουν το πλοιο. Αμα ειχανε μυαλο θα τον ειχανε ριξει απ'την αρχη τον ασσαντ. Αλλα φαινεται εκει εχουν ΜΜΕ που κανουν καλα τη "δουλεια" τους. Το θεμα ειναι οτι τα φορτωνομαστε εμεις τα βοδια

-------------
GET TO THE CHOPPA!!! ;P


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 27/Οκτωβρίου/2012 ώρα 02:01
Επαναστατες και χαζομαρες... Οι Αραβες τετοιους αρχηγους θελουν. Ας το παρουμε χαμπαρι, δημοκρατικη φυλη δεν ειναι ουτε το Ισλαμ σαν θρησκεια ειναι και ιδιαιτερα δημοκρατικο. Τουλαχιστον ο Ασαντ κραταει καποιες ισορροπειες, δεν ειδα τον στρατο του Ασαντ να σφαζει χριστιανους, αντιθετως ειδα "επαναστατες". Αν πεσει θα βγουνε μετα τιποτα Αδελφοι Μουσουλμανοι παλι και εκει οπως και στην Αιγυπτο... Οι φιλοι μας οι Αμερικανοι βαζουν τα χερακια τους και βγαζουν τα ματακια τους... Ετσι καποτε δημιουργησαν και κατι Μπιν Λαντεν...


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2012 ώρα 03:19
Απο τότε που οι Ρώσοι ξεκίνησαν τις πυραυλικές δοκιμές το ΝΑΤΟ έπαψε να απειλή την Συρία με πόλεμο.


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2012 ώρα 10:29
Αρχικά αποστάλθηκε από 'Eνας

Επαναστατες και χαζομαρες... Οι Αραβες τετοιους αρχηγους θελουν. Ας το παρουμε χαμπαρι, δημοκρατικη φυλη δεν ειναι ουτε το Ισλαμ σαν θρησκεια ειναι και ιδιαιτερα δημοκρατικο. Τουλαχιστον ο Ασαντ κραταει καποιες ισορροπειες, δεν ειδα τον στρατο του Ασαντ να σφαζει χριστιανους, αντιθετως ειδα "επαναστατες". Αν πεσει θα βγουνε μετα τιποτα Αδελφοι Μουσουλμανοι παλι και εκει οπως και στην Αιγυπτο... Οι φιλοι μας οι Αμερικανοι βαζουν τα χερακια τους και βγαζουν τα ματακια τους... Ετσι καποτε δημιουργησαν και κατι Μπιν Λαντεν...
Πολύ σωστός φίλε. Δεν χαμπαριάζουν αυτοί
Μαύρο φίδι έφαγε αυτές Τις χώρες που έδιωξαν τους δικτάτορες.


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2012 ώρα 13:35
Αρχικά αποστάλθηκε από Terminator

Απο τότε που οι Ρώσοι ξεκίνησαν τις πυραυλικές δοκιμές το ΝΑΤΟ έπαψε να απειλή την Συρία με πόλεμο.
Χέστηκε πάνω του το ΝΑΤΟ.


-------------


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2012 ώρα 15:56
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

Αρχικά αποστάλθηκε από Terminator

Απο τότε που οι Ρώσοι ξεκίνησαν τις πυραυλικές δοκιμές το ΝΑΤΟ έπαψε να απειλή την Συρία με πόλεμο.
Χέστηκε πάνω του το ΝΑΤΟ.
Το λες ειρωνικά, αλλά κακά τα ψέματα, η Ρωσία είναι Ρωσία. Δεν ξεκινάς πόλεμο με αυτήν για κάποια Συρία. Ακόμα και αν δεν είναι η χώρα του παρελθόντος (ΕΣΣΔ)


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2012 ώρα 16:55
Ενώ η Ρωσία θα ξεκίναγε πόλεμο με το ΝΑΤΟ για την Συρία, ε;

-------------


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2012 ώρα 17:30
Όχι βέβαια
Ούτε αυτό


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2012 ώρα 23:15
Yandr εσύ πιστέυεις οτι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ (Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία κτλ) θα αρχίζει να δαπανήζει κάθε μέρα 1,5 εκατομμύριο ευρώ (τόσο κόστιζε κάθε επιχείρησει του ΝΑΤΟ στην Γαλλία και το Βέλγιο οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Λιβύη) Για να κάνει επιχειρήσεις στην Συρία. Επίσης η Ρωσία θα τολμούσε να κάνει πόλεμο με το ΝΑΤΟ μόνο αμα μαχητικά της συμμαχίας βομβαρδίζαν ρωσικές πρεσβίες η ρωσικές βάσεις στο Συριακό έδαφος.


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 02/Νοεμβρίου/2012 ώρα 10:41
Ένας πόλεμος δεν συμφέρει κανέναν. Είδατε τί ζημιά έπαθε η αμερικανική οικονοομία με τους πολέμους που κάνει 10 χρόνια. Και με πολύ μικρότερες χώρες σε δυναμική από ότι η Ρωσία

-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 03/Νοεμβρίου/2012 ώρα 01:07
Αρχικά αποστάλθηκε από Signaller

Ένας πόλεμος δεν συμφέρει κανέναν. Είδατε τί ζημιά έπαθε η αμερικανική οικονοομία με τους πολέμους που κάνει 10 χρόνια. Και με πολύ μικρότερες χώρες σε δυναμική από ότι η Ρωσία


Γι'αυτό και οι αμερικάνοι θα Αφήσουν να ασχοληθούν τα αλλα κρατοι-μέλοι του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλια κτλ) και αυτοί θα φέρουν Αεροπλανοφόρα ή πλοία ηλεκτρονικού πολέμου.


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 03/Νοεμβρίου/2012 ώρα 13:24
Αρχικά αποστάλθηκε από Terminator

κρατοι-μέλοι
κράτη - μέλη


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 03/Νοεμβρίου/2012 ώρα 22:54
Εδώ και περίπου 20 ημέρες υπάρχουν ισχυρές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Γαλλίας-Αγγλίας στην μεγάλη ναυτική βάση του Port Zayed και στην αεροπορική βάση του Al Dhafra και τα δύο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης οι ΗΠΑ διατηρούν απο τον περασμένο Οκτώμβριο Συμπληρωματικές δυνάμεις σε Τουρκία, Ιορδανία και Ισραήλ, ενώ στην βάση της Σούδας αυξάνουν τα αποθέματα σε καύσιμα και πυρομαχικά.

Κατι δεν πάει καλα εδώ ετοιμάζονται μάλλον για εισβολή στην Συρία.


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 04/Νοεμβρίου/2012 ώρα 02:55
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τρια συριακά άρματα μπήκαν στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν.

Η είσοδος έγινε το Σάββατο σε περιοχή των Υψιπέδων που θεωρείται αποστρατικοποιημένη ζώνη. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, εμπλέκονταν τεθωρακισμένα που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις κατά των Σύρων αντικαθεστωτικών.

Η αποστρατικοποιημένη ζώνη στα Υψίπεδα, με πλάτος που κυμαίνεται από 7 χλμ. Μέχρι και μόλις 200 μέτρα, δημιουργήθηκε στο 1973.

Εκπρόσωπος της δύναμης του ΟΗΕ ανέφερε το Σάββατο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αναφορά για παραβίασή της, η οποία όμως αν ισχύει θα είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό από τη συμφωνία του του 1974.
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231220530" rel="nofollow -
news.in.gr


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 05/Νοεμβρίου/2012 ώρα 15:20
Τα υψώματα του Γκολάν δεν ανήκουν στο Ισραήλ ;
Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη είναι ;
Πρώτη φορά το ακούω
Νομίζω ότι επειδή δέχθηκαν από αυτά αιφνιδιαστική επίθεση το 1974, μπήκαν μέσα και καθάρισαν
Δεν είμαι βέβαιος


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 05/Νοεμβρίου/2012 ώρα 19:11
Αρχικά αποστάλθηκε από Signaller

Τα υψώματα του Γκολάν δεν ανήκουν στο Ισραήλ ;
Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη είναι ;
Πρώτη φορά το ακούω
Νομίζω ότι επειδή δέχθηκαν από αυτά αιφνιδιαστική επίθεση το 1974, μπήκαν μέσα και καθάρισαν
Δεν είμαι βέβαιος


Τα υψώματα Γκολάν είναι Συριακά εδάφη τα οποία πέρασαν στην κατοχή του Ισραήλ κατά τον Πόλεμο τον 6 ημερών το 1967. Η περιοχή αυτή θεωρείται αποστρατικοποιημένη ζώνη και έχει ανατεθεί η φύλαξη της στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ. Τον Οκτώμβριο Του 1973 η Συρία και η Αίγυπτος επιτέθηκαν στον Ισραηλινό στρατό που βρισκόταν στα Υψίπεδα Γκολάν για να τα ανακαταλάβουν αλλά δεν τα κατάφεραν.


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 05/Νοεμβρίου/2012 ώρα 21:48
Αρχικά αποστάλθηκε από TerminatorΤα υψώματα Γκολάν είναι Συριακά εδάφη τα οποία πέρασαν στην κατοχή του Ισραήλ κατά τον Πόλεμο τον 6 ημερών το 1967. Η περιοχή αυτή θεωρείται αποστρατικοποιημένη ζώνη και έχει ανατεθεί η φύλαξη της στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ. Τον Οκτώμβριο Του 1973 η Συρία και η Αίγυπτος επιτέθηκαν στον Ισραηλινό στρατό που βρισκόταν στα Υψίπεδα Γκολάν για να τα ανακαταλάβουν αλλά δεν τα κατάφεραν.
Πάντως είδατε πώς ξηγιούνται οι ισραηλινοί έτσι ;
Επίθεση στο φουλ
Μας πείραξες, την πάτησες...
Ούτε "θα προσφύγουμε στον ΟΗΕ", και τα λοιπά που κάνουν μερικοί μερικοί


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 05/Νοεμβρίου/2012 ώρα 23:52
Η μάχη που έγινε το 1973 μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ έμεινε στην ιστορία με το όνομα Ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ και στο οποίο πήραν μέρος

Ισραηλινός Στρατός
415.000 στρατιώτες
2.300 άρματα μάχης
3.000 ΤΟΜΠ
945 πυροβόλα
561 αεροπλάνα
84 ελικόπτερα
38 πλοία

Αιγυπτιακός Στρατος
800.000 στρατιώτες
1700 άρματα μάχης
2400 ΤΟΜΠ
1120 πυροβόλα
140 ελικόπτερα
104 πλοία
400 μαχητικά

Συριακός Στρατός
150.000 στρατιώτες
1.400 άρματα μάχης
800–900 ΤΟΜΠ
600 πυροβόλα
350 αεροπλάνα
36 ελικόπτερα
21 πλοία

Ιρακινός Στρατός
30.000 στρατιώτες
250-500 άρματα μάχης
500 ΤΟΜΠ
200 πυροβόλα
73 αεροπλάναΑποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 06/Νοεμβρίου/2012 ώρα 00:03
Από εδάφους και αέρος οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία σφυροκοπούν την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από την αντιπολίτευση, βομβαρδιστικά του στρατού και οχήματα του πυροβολικού εκτοξεύουν ρουκέτες σε συνοικίες που θεωρούνται προπύργια των ανταρτών.

Τα πυρά έρχονται μετά από χτυπήματα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων σε στρατηγικής σημασίας στόχους του καθεστώτος.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/438941/oi-dunameis-tou-asad-sfurokopoun-ti-damasko-/" rel="nofollow - Newsbeast


Αποστολή από: Affy
Ημ. Αποστολής: 06/Νοεμβρίου/2012 ώρα 00:47
Τι ψαχνετε τωρα... Αφου το ειπαν τα Αμερικανακια πως αν δεν χωθει η δυση οι τουρκοσποροι δηθεν "επαναστατες" θα την φανε... Αρε Ασαντ ελα και στο Ελλαδισταν... Οσο για το Ισραηλ κατσε να βγαλουν οι Αμερικανοι τον Ρομνει και θα γινει δυο φορες πιο δυνατο. Αφου το ειπε ο ανθρωπος, να στηριξουμε τους φιλους μας το Ισραηλ...


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 06/Νοεμβρίου/2012 ώρα 02:43
Προχθές κατέφθασε στην Αν. Μεσόγειο το υπερκαταδρομικό Moskva

Το Moskva έχει:

16x http://en.Wikipedia.org/wiki/SS-N-12" rel="nofollow - SS-N-12
64x εκτοξευτές http://en.Wikipedia.org/wiki/S-300_%28missile%29" rel="nofollow - S300 PMU
40x http://en.Wikipedia.org/wiki/9K33_OSA" rel="nofollow - 9K33 Osa
1x πυροβόλο ΑΚ-130 130 χιλιοστών
6x πυροβόλα http://en.Wikipedia.org/wiki/AK-630" rel="nofollow - ΑΚ-630
http://en.Wikipedia.org/wiki/RBU-6000" rel="nofollow - RBU-6000 αντι υποβρυχιακούς όλμους
10x τορπίλες 533 χιλιοστών

Ενώ μπορεί να μεταφέρει ενα ελικόπτερο http://en.Wikipedia.org/wiki/Ka-25" rel="nofollow - Ka-25 ή http://en.Wikipedia.org/wiki/Ka-27" rel="nofollow - Ka-27Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 08/Νοεμβρίου/2012 ώρα 01:37
Η Άγκυρα θα θέσει άμεσα επίσημο αίτημα στο ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση πυραύνων Patriot στο μήκος των συνόρων της με τη Συρία, όπως ανέφερε αξιωματούχος το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που επικαλείται το Reuters.

«Σχετικά με το ζήτημα (των Patriot), πρόκειται να κατατεθεί άμεσα αίτημα» ανέφερε o αξιωματούχος που επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231220918" rel="nofollow - Δείτε Εδώ


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 18/Νοεμβρίου/2012 ώρα 23:43
Σε νέους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων νοτίως της Δαμασκού προχώρησε την Κυριακή ο συριακός στρατός, ενώ σφοδρές μάχες μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών μαίνονταν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το πυροβολικό βομβάρδισε επίσης τις επαρχίες Ντεράα, στο νότο, και Ντέιρ Εζόρ, ανατολικά, όπου οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, ύστερα από εβδομάδες μαχών, ένα πολιτικό αεροδρόμιο που χρησιμοποιείτο από τα ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Το Σάββατο,142 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 39.000 από την έναρξη των συγκρούσεων πριν από 20 μήνες.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=484494" rel="nofollow - TO BHMA


Αποστολή από: Signaller
Ημ. Αποστολής: 19/Νοεμβρίου/2012 ώρα 09:56
Αρχίζει να θερμαίνεται για τα καλά η περιοχή και δεν φαινόταν
Και το Ισραήλ βαράει τη Γάζα, η Αίγυπτος λέει ότι θα απαντήσει...
Λέτε να είναι ο "μεγάλος πόλεμος" που λέγαν οι προφητείες ;


-------------
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 20/Νοεμβρίου/2012 ώρα 01:53
Χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση στο ΝΑΤΟ, η Γερμανία και η Ολλανδία εμφανίζονται πρόθυμες να στείλουν αντιαεροπορικούς πυραύλους Πάτριοτ στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τους όλμους των συριακών δυνάμεων που πέφτουν στο έδαφός της. Αυτό αποκαλύπτει το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΡ, επικαλούμενο δηλώσεις της Ολλανδής υπουργού Άμυνας.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε το περασμένο Σάββατο ότι το ΝΑΤΟ θα εξετάσει οποιοδήποτε αίτημα της Τουρκίας και επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ, η Ολλανδία και η Γερμανία διαθέτουν πυραύλους τύπου Πάτριοτ.

Στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ (που εκτός απροόπτου θα γίνει σήμερα) η Τουρκία αναμένεται να ζητήσει και επίσημα από το ΝΑΤΟ την εγκατάσταση πυραύλων στα σύνορά της με τη Συρία, εξαιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας για επέκταση του εμφυλίου πολέμου. Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ, δήλωσαν μάλιστα σε γερμανικές εφημερίδες ότι η Συμμαχία θα πράξει ό, τι είναι δυνατόν για την προστασία και την υπεράσπιση της Τουρκίας. Ενδιαφέρον πάντως θα έχει η στάση που θα κρατήσει η Αθήνα στο αίτημα της Τουρκίας για να αποκτήσει δανεικούς Πάτριοτ.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=484518" rel="nofollow - TO BHMA


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 24/Νοεμβρίου/2012 ώρα 01:06
«Νέα πρόκληση» αποκάλεσε η Δαμασκός το αίτημα της Άγκυρας για εγκατάσταση πυραύλων Patriot στα σύνορα με την Τουρκία.

«Η επιδίωξη της Τουρκίας να εγκαταστήσει στα σύνορα με τη Συρία νατοϊκές πυραυλικές συστοιχίες Patriot αποτελεί νέα πρόκληση της Άγκυρας», δήλωσε την Παρασκευή η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Η Δαμασκός κατηγορεί την Τουρκία ότι ενισχύει ποικιλοτρόπως τους αντικαθεστωτικούς για την ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ. Το τουρκικό αίτημα έχει προκαλέσει και την αντίδραση της Μόσχας.

http://www.skai.gr/news/world/article/217872/damaskos-proklisi-i-egatastasi-patriot-stin-tourkia/" rel="nofollow - SKAI


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 25/Νοεμβρίου/2012 ώρα 02:28
Με πρόσχημα την κρίσιμη κατάσταση στα σύνορά της με την παραδομένη στον εμφύλιο πόλεμο Συρία, η Τουρκία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει άμεσα από τον ΝΑΤΟ την ένταξη των υπερσύγχρονων αεροπλάνων συλλογής πληροφοριών AWACS στο αμυντικό της σύστημα.

Το 2003 AWACS είχαν εγκατασταθεί σε τουρκικά αεροδρόμια και έκαναν περισσότερες από 100 αποστολές με συνολικά 950 ώρες πτήσεις, ώστε να προστατεύσουν την Τουρκία στη διάρκεια της στρατιωτικής εισβολής των ΗΠΑ και της «συμμαχίας των προθύμων» στο Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.

Πάντως κύκλοι του ΝΑΤΟ διέψευσαν την πρόσφατη - και εμφανώς λαϊκιστική - «διαβεβαίωση» του Χουσείν Τζελίκ, αντιπροέδρου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ότι «τουρκικά χέρια θα βρίσκονται στην σκανδάλη των Patriot».

Σύμφωνα με τους ΝΑΤΟϊκούς κανόνες εμπλοκής, υπενθύμισαν κύκλοι του αρχηγείου της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, η Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση Ευρώπης (SACEUR) «έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την τοποθέτηση και πιθανή ενεργοποίηση των πυραύλων Patriot».

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=485350" rel="nofollow - TO BHMA

Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 28/Νοεμβρίου/2012 ώρα 01:16
Το αίτημα της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους-αέρος στα σύνορά της με την Συρία έχει δημιουργήσει σύγχυση σε πολλούς πολιτικούς και αναλυτές. Για ποιόν λόγο χρειάζεται τους Πάτριοτ η Τουρκία, και γιατί τους ζήτησε τώρα;

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ εξέφρασε ανησυχίες ότι η Συρία μπορεί να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον της Τουρκίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ΝΑΤΟϊκοί Πάτριοτ θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν αυτή την απειλή.

Η Τουρκία είναι εδώ και καιρό υπέρμαχος της δημιουργίας μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, η οποία θα προσφέρει ασφάλεια στους πρόσφυγες, και ένα ασφαλές καταφύγιο και προστασία από τα συριακά αεροπορικά χτυπήματα στους αντάρτες. Αλλά προς το παρόν, η Αγκυρα δεν έχει πείσει τους συμμάχους της.

Δυτικοί διπλωμάτες τονίζουν ότι μια τέτοια ζώνη θα πρέπει να υποστηρίζεται από μια ισχυρή αεροπορική δύναμη, καθώς το καθεστώς της Συρίας έχει προηγμένες ικανότητες αεροπορικής άμυνας. Προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους συμμάχους για την ανάγκη ανάπτυξης των Πάτριοτ, η Τουρκία τόνισε στο αίτημά της προς το ΝΑΤΟ ότι η ανάπτυξη θα έχει«αποκλεστικώς αμυντικούς σκοπούς». Ο Κιμπάρογλου λέει ότι ρόλο στην απόφαση της Τουρκίας έπαιξαν ανησυχίες και για την ευρύτερη περιοχή.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=485788" rel="nofollow -
TO BHMAΑποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 28/Νοεμβρίου/2012 ώρα 01:20
Οι ''χεστηδες'' τούρκοι είδαν οτι δεν μπορούν να τα βάλουν με την Συρία και τώρα κλαίγονται στο ΝΑΤΟ για να αποκτήσουν Patriot.


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 08/Δεκεμβρίου/2012 ώρα 00:00
Η Ολλανδία ενέκρινε την Παρασκευή την αποστολή συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας όπως είχε ζητήσει η Άγκυρα.

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» στην επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης, που ζήτησε τους Patriot επικαλούμενη προβλήματα ασφαλείας λόγω του εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Οι Ολλανδοί πρόκειται επίσης να αποστείλουν περίπου 360 στρατιώτες στην τουρκοσυριακή μεθόριο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών μελών του NATO http://www.skai.gr/news/world/article/218789/nato-egrithikan-omofona-oi-patriot-gia-tourkia/" rel="nofollow - ενέκριναν την Τρίτη ομόφωνα την πρόταση εγκατάστασης αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, αγνοώντας τη δυσαρέσκεια που έχουν εκφράσει η Ρωσία και το Ιράν.

http://www.skai.gr/news/world/article/219024/prasino-fos-apo-tin-ollandia-gia-patriot-kai-stratiotes-stin-tourkia/" rel="nofollow - Δείτε εδώ


Αποστολή από: Terminator
Ημ. Αποστολής: 10/Δεκεμβρίου/2012 ώρα 02:38
Απο την Παρασκευή το Ρωσικό υπερκαταδρομικό Moskva, το αντιτορπιλικο Smetliviy, το πετρελαιοφόρο Ivn Bubnov, το αποβατικό Saratov, το θαλάσσιο ρυμουλκό MB-304 και το αρματαγωγό Novocherkassk βρίσκονται στο Αιγαίο ενώ απο χθές τα Αμερικανικά USS New York,USS Gunston Hall,USS EisenHower βρίσκονται νοτιοανατολικά της Σικελίας. Αυτή αποτελεί μια συμβολική κίνηση Αμερικάνων-Ρώσων που έχει ως σκοπό την αποκλιμάκωση που επικρατεί εδώ και μήνες στην Αν. ΜεσόγειοΕκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου