Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 25/Ιανουαρίου/2020 ώρα 06:58 από Nikolas86
@mkkats

Αρχικά αποστάλθηκε από Nikolas86

Πρέπει να περιμένετε να σας καλέσουν επισήμως, να παρέλθει αυτή η ημέρα, και κατόπιν να ενημερώσετε το ελληνικό κράτος αρμοδίως ότι είστε ανυπότακτος εν τω εξωτερικώ.

Ο νόμος λέει:

1.Ανυπότακτοι κηρύσσονται όσοι, μετά από γενική ή ειδική πρόσκληση για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν κατατάσσονται στις ορισμένες ημερομηνίες ή προθεσμίες στις μονάδες κατάταξης.
2.Η ανυποταξία αρχίζει από την επόμενη της οριζόμενης ημέρας κατάταξης ή, εφόσον ορίζεται προθεσμία κατάταξης, από την επόμενη της τελευταίας ημέρας. Δεν εφαρμόζονται στην προκείμενη περίπτωση οι περί προθεσμιών διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

4.Η ανυποταξία, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία διατελεί η Χώρα κατά την ημερομηνία έναρξής της, διακρίνεται σε ανυποταξία ειρήνης, μερικής ή γενικής επιστράτευσης και πολέμου, ανάλογα δε με τον τόπο διαμονής του ανυπότακτου κατά την έναρξη της ανυποταξίας, σε εσωτερικού και εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση που η χώρα μεταπέσει σε διαφορετική κατάσταση από εκείνη στην οποία τελούσε κατά την ημερομηνία έναρξης του αδικήματος, μεταβάλλεται και ο νομικός χαρακτηρισμός τούτου.Οι ανυπότακτοι εξωτερικού η εσωτερικού μεταπίπτουν στην κατηγορία του ανυπότακτου εσωτερικού η εξωτερικού αντίστοιχα εφόσον μεταβληθεί ο τόπος της διαμονής τους.

Δηλαδή, αφού δεν παρουσιαστείτε στο στράτευμα μετά από 2-3 μέρες από την ημερομηνία κατάταξης, θα κηρυχθείτε ανυπότακτος. Κατόπιν αυτού, θα πρέπει να τους ενημερώσετε ότι διαμένετε εκτός Ελλάδος, για να κηρυχθείτε ανυπότακτος εξωτερικού. Αυτό γίνεται μέσω προξενείου. Συνήθως, η στρατολογία το εκτιμάει όταν ενημερώνεται (μέσω email, τηλεφώνου, προξενείου) εγκαίρως ότι ο κληθείς προς στράτευση είναι στο εξωτερικό (και ότι μπορεί να υπάρξει ανυποταξία), για να τον καλέσει/ψάξει μέσω προξενείου (και να ξέρει και τι να περιμένει), αντί να ψάχνει φίλους και συγγενείς στην Ελλάδα μέσω αστυνομίας.

Ένα πρόβλημα που θα προκύψει είναι ότι θα σας έρθει στην εφορία πρόστιμο 6000 ευρώ. Πέραν τούτου, εφόσον δεν δουλεύετε για το δημόσιο, δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα μάλλον με την δουλειά ή τα φορολογικά.