Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 26/Μαΐου/2020 ώρα 20:52 από Nikolas86
Πιθανότητα αυτοφώρου υπάρχει. Δηλαδή, εάν σας γίνει για κάποιον άλλον λόγο έλεγχος και βρεθεί στο σύστημα ότι εκκρεμεί κάποιο ένταλμα σύλληψης από την στρατολογία, θα συλληφθείτε στα πλαίσια του αυτοφώρου. Γενικά, στην πράξη, δεν θα περάσετε μάλλον την δίκη του αυτοφώρου, δηλαδή άμεσα, σε 1-2 μέρες, καθώς η στρατιωτική δικαιοσύνη λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Αλλά, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, μπορεί και να περάσετε από στρατιωτικό εισαγγελέα και να οδηγηθείτε σε δίκη. Γενικά, πάντως, τα στρατοδικεία για ανυποταξία δεν είναι συνηθισμένο πλέον να γίνονται άμεσα ή έκτακτα. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Στην δική σας ειδικά περίπτωση, εάν περιμένουν ότι μπορεί να είστε ανυπότακτος εξωτερικού και καταλάβουν ότι είστε εν τέλει εσωτερικού, σίγουρα δεν θα είναι πολύ θετικό. Στην γενική περίπτωση, πάντως, θα γίνει έλεγχος, ταυτοποίηση, ίσως και εξέταση από εισαγγελέα, και εάν δεν συντρέχουν άλλες αιτίες, μάλλον θα σας καλέσουν σε τακτική δικάσιμο (σύντομα), αφήνοντας σας προς το παρόν ελεύθερο. Όλα αυτά όμως εξαρτώνται και από τα πραγματικά περιστατικά. Δεν θα υποχρεωθείτε γενικά σε άμεση κατάταξη, αλλά, θα λήξει η παλιά σας ανυποταξία και θα κληθείτε με την επόμενη ΕΣΣΟ (μάλλον). Εάν δεν καταταγείτε και πάλι, θα υπάρξει νέα ανυποταξία, νέο αδίκημα, νέο πρόστιμο, νέα δίκη (για το δεύτερο αδίκημα). Πάντα, όμως, όλα εξαρτώνται και από τα πραγματικά περιστατικά.

Είναι πιθανόν να έρθει κάποιος αστυνομικός σπίτι σας για να παραδώσει κάποιο σημείωμα κατάταξης ή για κάποιον άλλον υπηρεσιακό λόγο. Ιδίως αφού είστε αγνώστου διαμονής. Αλλά, για έλεγχο του σπιτιού δεν θα έρθει, χωρίς άλλη αιτία, ούτε και επιτρέπεται από το σύνταγμα. Προφανώς, εάν συντρέξουν άλλοι λόγοι, που να επιτρέπουν ή να επιβάλλουν τον έλεγχο του σπιτιού, προφανώς, μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με συνέπειες και ως προς το στρατολογικό. Αλλά, για σοβαρό λόγο και όχι λόγω στρατολογίας.

Επίσης, προφανώς, μπορεί να υπάρξει κάποιο θέμα σε κάποιο ταξίδι σας στο εξωτερικό. Πρακτικά, δηλαδή, εάν ταξιδεύετε συχνά, θα ήταν λογικό να είχε υπάρξει κάποιο θέμα ήδη. Γενικά, είστε τυχερός και φαίνεται ότι για κάποιον λόγο, η ανυποταξία σας δεν έχει πολυγίνει αντιληπτή από εφορία και αστυνομία. Γενικά, πάντως, μην παραπροκαλέσετε την τύχη σας, και, αν είναι δυνατόν, ρυθμίστε το θέμα με κάποιον από τους τρόπους που αναφέρετε. Αυτό με τα ταξίδια, μπορεί, ας πούμε, να δώσει την εντύπωση ότι εάν σας αφήσουν ελεύθερο μετά από μια πιθανή σύλληψη για ανυποταξία, θα προσπαθήσετε να διαφύγετε στο εξωτερικό...

Γενικά, η ανυποταξία στις παρούσες συνθήκες δεν είναι και το χειρότερο πιθανό αδίκημα, αλλά και εσείς προσπαθήστε να μην το παρακάνετε, γιατί παραμένει ένα αδίκημα και δη διαρκές.