Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Εξαγορά θητείας


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Εξαγορά θητείας
Αποστολή: 23/Φεβρουαρίου/2020 ώρα 12:22 από Παναγιώτης

Αποφάσισα να γράψω αναλυτικά τη διαδικασία που ακολούθησα για την εξαγορά, γιατί πιστεύω θα είναι χρήσιμη για τις επόμενες (λίγες) γενεές, μέχρι δηλαδή να αλλάξουν πάλι συθέμελα οι νόμοι. Έχουμε και λέμε:

1. Δικαίωμα εξαγοράς θεμελιώνεις την 1/1 του έτους που γίνεσαι 33 (ανεξάρτητα με το πότε έχεις γενέθλια).

2. Ένα από τα δικαιώματα που έχεις ως άνω των 33 είναι να καταταγείς εκτός ΕΣΣΟ. Αυτό θα πει ότι πηγαίνεις στην στρατολογία που ανήκεις και κάνεις μια αίτηση όπου δηλώνεις ποια μέρα θέλεις να παρουσιαστείς (πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 5 μέρες ανάμεσα στην αίτηση και την ημερομηνία κατάταξης που επιθυμείς). Την αίτηση αυτή μπορείς να την κάνεις μόνο μετά την 1/1 του έτους που γίνεσαι 33 (δηλαδή το συντομότερο που μπορείς να παρουσιαστείς είναι 7/1).

3. Πολύ σύντομα (ακόμα και την επόμενη μέρα) σε καλούν από τη στρατολογία για να παραλάβεις το χαρτί κατάταξης που σε ενημερώνει για το στρατόπεδο όπου πρέπει να παρουσιαστείς. Τον Γενάρη του 2020 όλοι οι εξαγοραίοι παρουσιαστήκαμε στη Θήβα και (από ότι κατάλαβα) αυτό είναι το default στρατόπεδο για τους εκτός ΕΣΣΟ. Αν μπεις με την ΕΣΣΟ σου θα σε στείλουν στο στρατόπεδο που ανήκεις κανονικά.(Συμβουλή: Μπες εκτός ΕΣΣΟ. Έτυχε να είμαι στο στρατόπεδο όταν μπήκε η ΕΣΣΟ, και έκανα τη σύγκριση.)

4. Παρουσιάζεσαι και υπηρετείς για 15 μέρες. Ευθύς εξαρχής τους λες οτι είσαι για εξαγορά. Αν έχεις παιδί έχεις άδεια όλα τα ΣΚ (δηλαδή Παρασκευή 15:00 έως Δευτέρα 07:00). Αν δεν έχεις παιδί εξαρτάται από τον διοικητή του στρατοπέδου το αν θα πάρεις άδεια. Δεν θα κάνεις βασική εκπαίδευση, δεν θα πάρεις όπλο και δεν θα ορκιστείς. Εμάς μας έβαλαν κατευθείαν άοπλες υπηρεσίες, δηλαδή θαλαμοφυλίκια και άοπλες σκοπιές (oh,yes). Κάνε υπομονή 15 μέρες είναι.

5. Την 15η Μέρα παίρνεις άδεια για να πας να τακτοποιήσεις τα της εξαγοράς. Πηγαίνεις στη στρατολογία με ότι δικαιολογητικά χρειάζεσαι για μειωμένη θητεία (if applicable) και υπογράφεις κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις. Διαλέγεις πώς θέλεις να πληρώσεις (εφάπαξ ή σε δόσεις) και σου εκδίδουν ένα ηλεκτρονικό παράβολο. Το πληρώνεις Και φεύγεις.

6. Επιστρέφεις στο στρατόπεδο την 21η Μέρα (δηλαδή, αν παρουσιάστηκες Τρίτη, φεύγεις με άδεια Τρίτη και επιστρέφεις Δευτέρα), πηγαίνεις στη στρατολογία του στρατοπέδου, τους δίνεις την προσωρινή στρατιωτική ταυτότητα, και παίρνεις το πολυπόθητο απολυτήριο.


Καλός πολίτης!