Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 16/Φεβρουαρίου/2020 ώρα 15:17 από Nikolas86

Αυτά τα "είπαν στην μητέρα μου Μυτιλήνη και ημερομηνία" είναι περίεργα, καθώς ταξιδέψατε μετά και για Ελλάδα. Δηλαδή, αν η μητέρά σας σας έλεγε ότι σας ζητάει ένα υπουργείο και εσείς είχατε σκοπό να πάτε σε υπηρεσία του υπουργείου, δεν θα παίρνατε τηλέφωνο κάποιον σε αυτό το υπουργείο να μάθετε τι και πώς θέλουν; Τώρα, σας κάλεσε ο ελληνικός στρατός, εσείς δεν μάθατε τι και γιατί (με πλήρη ακρίβεια) και πήγατε να μπείτε στην Ελλάδα. Άρα, είναι λογικό να σας σταματήσουν. Επίσης, δεν γίνεται να σας σταματάνε ως "λιποτάκτη" πριν σας καλέσει ο στρατός.

Οπότε, να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση σας πρώτα. Μετά, εάν είστε ανυπότακτος εξωτερικού, ή δηλωθείτε ως τέτοιος στην ελληνική πρεσβεία / ελληνικό προξενείο στην Κύπρο, ναι, θα μπορείτε αθροιστικά κάθε ημερολογιακό έτος να μπαίνετε 30 ημέρες στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο της στρατολογικής σας κατάστασης. Εάν είστε λιποτάκτης, δεν είστε ανυπότακτος και δεν μπορείτε να υποπέσετε σε αυτήν την κατηγορία. Εάν δεν το ξεκαθαρίσετε, μπορεί να σας ξανασταματήσουν, και αν είστε δηλωμένος ως λιποτάκτης ή ανυπότακτος εσωτερικού, μπορεί να κρατηθείτε επί μακρόν ή/και να βρεθείτε ντυμένος στο χακί.

Από την στιγμή που θα καταταγείτε, ή έστω θα θεωρηθεί ότι έχετε καταταγεί λόγω του 6μήνου στην Κύπρο, θα μπορείτε να εξαγοράσετε την υπολειπόμενη θητεία. Κατόπιν, θα εμφανιστεί στην ελληνική εφορία το ποσό και θα μπορείτε να το βάλετε σε διάφορες δόσεις, ανάλογα με τα εισοδήματα σας και τους εκάστοτε νόμους. Για πληροφορίες σχετικά με την ελληνική εφορία, πάλι ή θα ρωτήσετε την ελληνική πρεσβεία ή την ελληνική εφορία, ή θα διαβάσετε τους ελληνικούς νόμους.

Εάν θέλετε να βγείτε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, για να μην σας καλούν να παρουσιαστείτε ή να πληρώσετε, πρέπει να αποδείξετε ότι ήσασταν εκτός Ελλάδος για 11 χρόνια ή δουλεύατε στο εξωτερικό για 7 χρόνια. Αφού ξεκαθαρίσετε την κατάστασή σας, ξαναποστάρετε στο ανάλογο θέμα του φόρουμ.

Εσάς σας ενδιαφέρουν τα άρθρα 56,43 και 25 του νόμου από εδώ:
https://www.stratologia.gr/el/nomothesia