Αρχική σελίδα του forum Αρχική σελίδα του forum > Στρατός και σώματα ασφαλείας > Στρατιωτική θητεία > Θέματα στρατολογίας > Απάντηση
  Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση - Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:
Μήνυμα:

Emoticons
Smile Tongue Wink
Cry Big smile LOL
Dead Embarrassed Confused
Clap Angry Ouch
Star Shocked Sleepy
συνέχεια...
   NoFollow is applied to all links from this forum
 Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh Φόρτωση νέου Κώδικα
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.04 wwf
Copyright ©2005-2013 Web Wiz
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα - Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 24/Δεκεμβρίου/2019 ώρα 23:12 από Nikolas86
Αρχικά αποστάλθηκε από Vaggelis Vaggelis Έγραψε:

Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού λόγω διδακροτικών σπουδών.
1) Έχω λάβει την βεβαίωση που αναγράφει ότι έχω μεταπέσει στους ανυπότακτους εξωτερικού. Δεν γράφει πουθενά όμως για αναναίωση της ανυποταξίας ούτε καποια ημερονηνία ληξης.

2) Σύμφωνα με τη stratologia.gr η ανυποταξία διακόπτεται
"Με την παρουσίαση του ανυπότακτου σε οποιαδήποτε στρατιωτική αρχή για τη διακοπή της ανυποταξίας του."
Όταν επομένως οριστεί η δικάσιμος ημερομηνία από το στρατοδικείο και εμφανιστώ τότε η ανυποταξία θα διακοπεί;

Ευχαριστώ

1. Η βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού ισχύει για 6 μήνες για είσοδο στη χώρα. Καθώς από τον νόμο δεν προβλέπεται ούτε η βεβαίωση, ούτε ο χρόνος ισχύος της, είναι όλα αυθαίρετα. Η βεβαίωση χορηγείται ως δικαιολογητικό για την έκδοση διαβατηρίου και είναι αυθαίρετη. Για το διαβατήριο και πάλι αυθαίρετα έχει ισχύ ενός μόνο μήνα, καθώς η αστυνομία ζητάει να είναι "πρόσφατη". Καλώς ορίσατε στην λογική της ελληνικής αστυνομίας.

2. Το ζήτημα είναι περίπλοκο και, στην πράξη, γίνεται ό, τι αποφασίσει το στρατοδικείο και η νομική υπηρεσία του στρατού (νομικό σώμα). Μπορεί, δηλαδή, να σας συλλάβουν και με την περίπτωση (γ) του νόμου να διακοπεί η ανυποταξία, μπορεί να μην σας συλλάβουν και να μην διακοπεί η ανυποταξία, ακόμα και αν καταδικαστείτε, μπορεί και να σας αθωώσουν, αλλά να συνεχίσετε να είστε ανυπότακτος, μπορεί και να σας καταδικάσουν και να διακοπεί η ανυποταξία. Η περίπτωση (δ) πάντως αναφέρεται (κατά βάση) στην παρουσίαση σε στρατολογικό γραφείο για να προγραμματιστείτε να υπηρετήσετε. Η περίπτωση (ζ) που έχει καταργηθεί με το κλητήριο θέσπισμα (κλήση σε στρατοδικείο) είχε να κάνει με το στρατοδικείο. Το στρατοδικείο μπορεί να ερμηνεύσει τον νόμο και να αποφασίσει ό, τι θέλει. Η λύση είναι καλός δικηγόρος και αναβολές επί αναβολών, μέχρι να βγείτε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού ή να στρατευθείτε με ή χωρίς εξαγορά μέρους της θητείας. Σε κάποιος περιπτώσεις (Καρανίκας, αρνητής στράτευσης, σύμβουλος του Τσίπρα), οι δίκες κράτησαν τόσο που ο κατηγορούμενος έφτασε τα 45 και έπαυσε η δίωξη του. Σε άλλες περιπτώσεις, πήγαν φυλακή άνθρωποι. Εξαρτάται από πολλά...