Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 27/Ιουνίου/2019 ώρα 14:44 από Impedance_Z
Αρχικά αποστάλθηκε από Marios27

Γνωρίζει κανείς αν και πως μετράνε τις 30 μέρες παραμονής στην Ελλάδα; Θυμάμαι πριν κανα δυο χρόνια στην έξοδο είχα δώσει το διαβατήριο και μου το στάμπαραν και μου είπαν να κάνω συνέχεια αυτό για να φαίνονται οι μέρες. Εάν θεωρητικά όμως κάποιος ταξιδεύει με ταυτότητα και την ελέγξουν τότε βάζουν σημείωση στο σύστημα; Επίσης, τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος έρθει από εκτός Σένγκεν, του κάνουν έλεγχο στην είσοδο αλλά φεύγει προς χώρα εντός Σένγκεν όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος; Θεωρητικά θα φαίνεται στο σύστημα ότι είναι ακόμα Ελλάδα;

Είναι 30 μέρες ανα ημερολογιακό έτος. Ναι τις μετράνε. Αυτό που λες με την είσοδο από εκτος Σενγκεν και έξοδο από Σενγκεν είναι σωστό. Ίσως είναι δύσκολο να το διασταρώσουν. Είχα και εγώ την ίδια απορία αλλά στο τέλος άλλαξα εισητήρια ώστε να μην ασχοληθώ με αυτό το ζήτημα και τα έκανα και τα 2 εκτος Σεγκεν και ΕΕ.

Όπως και να έχει να σου υπενθυμίσω ότι κάτοικοι άλλων χωρών μπαίνουν από μία χώρα στην Ευρώπη για παράδειγμα Ελλάδα και βγαίνουν από μία άλλη για παράδειγμα Ισπανία χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στην 3 μηνη βίζα τους. Που σημαίνει ότι οι κίνησεις τους πρέπει να καταγράφονται.


Όπως και να έχει θα μπορέσεις να το αποδείξεις με τα εισητήρια.
Επίσης πριν μπεις πάλι στην Ελλάδα καλό θα ειναι να ανανεώσεις την βεβαίωση ανυποταξίας σου οπότε θα είσαι πιο καλυμμένος.
Με την ανανέωσει αποδεικνύεις ότι πράγματι βρίσκεσαι στο εξωτερικό.