Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προκήρυξη για Λιμενοφύλακες (2019)


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προκήρυξη για Λιμενοφύλακες (2019)
Αποστολή: 10/Ιουνίου/2019 ώρα 17:50 από fsafa
Αρχικά αποστάλθηκε από kyros

Έχεις δίκιο θα στείλω και εγώ αναφορά στο Συνήγορο του πολίτη. Αυτή η απόφαση από το ΣΤΕ πότε θα βγεί θα μας απαντήσει κανείς υπεύθυνα. Πάμε κορίτσια δυνατά.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε ότι ο νόμος που καθορίζει ένα ελάχιστο ύψος ως προαπαιτούμενο για την εγγραφή σε αστυνομικές σχολές, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί να αποτελεί παράνομη διακριτική μεταχείριση εις βάρος των γυναικών.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι ο κανόνας δεν αποτελεί διακριτική μεταχείριση εάν μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι αναγκαίος για την ορθή λειτουργία των αστυνομικών δυνάμεων.

Πρόκειται για προδικαστική απόφαση που εκδόθηκε μετά από αίτηση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ελλάδας (Υπόθεση C-409/16).

Η προσφυγή ασκήθηκε από υποψήφια για ένταξη στην Αστυνομική Ακαδημία της οποίας η αίτηση απορρίφθηκε λόγω του ύψους της.

Η υπόθεση αυτή ερμηνεύει την οδηγία 76/207/ΕΟΚ του Συμβουλίου , όπως τροποποιήθηκε από την οδηγία 2002/73/ΕΚ . Δείτε επίσης τηνοδηγία 2006/54/ΕΚ Για την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης