Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 13/Μαΐου/2019 ώρα 09:54 από Lyapunov13
Αρχικά αποστάλθηκε από wizz1993

Καλησπέρα, είμαι ανυπότακτος εξωτερικού από το 2012 (νομίζω) και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα γιατί δεν έχω σκοπό να ζήσω στην Ελλάδα ή να δουλέψω εκεί. Μου είναι αδιάφορο, ούτε στρατό έχω σκοπό να πάω. Μένω Γερμανία από τα 11 μου και τώρα είμαι 26. Το πρόστιμο μου έχει πάει στην εφορία και με τους τόκους πρέπει να έχει φτάσει κάπου στα 7500€ αν δεν κάνω λάθος. Η ερώτηση μου είναι η εξής, για να κάνουν μια πώληση οι γονείς μου πρέπει να πληρωθεί η εφορία μου γιατί έχω ποσοστό στο σπίτι, αν πληρωθεί τελειώνω με αυτήν την υπόθεση ή υπάρχει η περίπτωση να μου επιβληθεί ξανά το πρόστιμο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Εχω ακουσει περιπτωσεις παιδιων που τους εχει επιβθληθει 2 και 3 φορες το προστιμο. Αποψη μου ειναι μην το πληρωσεις. Αφου διαμενεις μονιμα στο εξωτερικο για 11 (και παραπανω) συναπτα ετη γιατι δεν βγαινεις ΜΚΕ οπως οριζει ο νομος; Τοτε το προστιμο θα διαγραφει αυτοματα!

Αρχικά αποστάλθηκε από Θητεία2020

Καλησπέρα,
Στρατό έπρεπε να είχα πάει από τα 18 αλλά λόγο σχολής έκανα το λάθος να πάω τότε, με τα χρόνια η ζωή μου άλλαξε και έφυγα εξωτερικο, από όσο ξέρω δεν μπορώ να βγω κάτοικος εξωτερικού διότι αλλάζω χώρες τα τελευταία 4 χρόνια, επίσης δεν εργάζομαι επίσημα στο εξωτερικο, τους τελευταίους μήνες συζητάω με την πρεσβεία και την στρατολογία χωρίς να μου έχουν δώσει κάποια λύση, οπότε αποφάσισα να ρωτήσω εδώ, απαριθμω τα προβλήματα που αντιμετωπίζω παρακάτω.
1) βρίσκομαι στο εξωτερικό και δεν μου έχουν ξεκαθαρίσει αν ο στρατός θα καλύψει τα έξοδα επαναπατρισμού ώστε να υπηρετήσω.
2) τι θα συμβεί με το κατοικίδιο μου εφόσον δεν έχω κάπου να το αφήσω (πραγματικά σκέφτομαι να παρουσιαστώ με αυτό αν φτάσουμε εκεί)
3) τι θα συμβεί με την περιουσία που έχω (ιστιοπλοϊκό σκάφος) και δεν μπορώ να εγκαταλείψω στο εξωτερικό για ένα χρόνο (όχι. Μονο πρακτικά αλλά και νομικά)
4) τι θα συμβεί με τα λοιπά έξοδα, δεν έχω την ικανότητα να πληρώσω τίποτα.
5) θεωρητικά ο φαντάρος δεν πρέπει να εργάζεται, εγώ δεν μπορώ να εγκαταλείψω το μικρό εισόδημα που έχω.
6) γιατί για να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση πρέπει πρώτα να έχω είδη ανυπότακτος; Αυτό είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη
7) αν επιστρέψω στην Ελλάδα με δικο μου μέσο σε Κίνδυνο την ζωή μου και την περιουσία μου
8) έχω residency σε ξένη χώρα, αλλά δεν έχουμε ελληνική πρεσβεία εκεί και η κοντινότερη είναι σε άλλη ήπειρο.
ΥΣ στην στρατολογία έκανα ξεκάθαρο πως εφόσον ο στρατός καλύψει ολα τα έξοδα μου ώστε να παρουσιαστώ δεν έχω πρόβλημα να αφιερώσω ένα κομμάτι από τη ζωή μου για αυτό αλλά αδύνατο να πληρώσω το οτιδήποτε.

Ευχαριστώ.


Η περιμενεις να φτασεις 7 χρονια βιοπορισμου στο εξωτερικο, ή 11 χρονια διαμονης στο εξωτερικο και βγαινεις ΜΚΕ, ή κατεβαινεις και περνας απο το Φρουραρχειο για αναβολη λογω υγειας. Δεν βλεπω αλλη λυση στην περιπτωση σου.