Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 27/Μαρτίου/2019 ώρα 15:06 από Ανεξ
Καλησπέρα σας,

'Εχω διαβάσει αρκετά θέματα αλλά δεν έχω συναντήσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχω.

Είμαι 28 χρόνων και ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2015. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησα το διδακτορικό μου από το οποίο πληρώνομαι και συντηρούμαι. Κατέχω την Βρετανική υπηκοότητα (λόγω Βρετανής μητέρας) και έχω Βρετανικό διαβατήριο. Η αναβολή μου έληξε τον Μάιο του 2018 και έχω κριθεί ανυπότακτος εξωτερικού με το πρόστιμο των 6.000 ευρώ το οποίο δεν έχω πληρώσει. Πλέον δεν έχω σχέσεις με την Ελλάδα, δεν έχω τραπεζικούς λογαριασμούς εκεί, ούτε ακίνητα. Δεν επισκέπτομαι συχνά την Ελλάδα και αν την επισκέπτομαι είναι πολύ λιγότερο από τις 30 ημέρες που δικαιούμαι.

Έχω φτιάξει την ζωή μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν νιώθω και κάποια συναισθηματική σχέση με την Ελλάδα (ήθελα να φύγω από πιο μικρός αλλά δεν μπορούσα λόγω θεμάτων υγείας). Με την στρατολογία όταν επικοινώνησα ήταν ξεκάθαροι μαζί μου να μην πληρώσω το πρόστιμο και να περιμένω μερικά χρόνια ακόμα για να κάνω αίτηση για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής: Σε περίπτωση που κληθώ σε στρατοδικείο πριν καταφέρω να βγω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και μου καταβληθεί ποινή υπάρχει κάποιος λόγος να ανησυχώ ή μπορώ να συνεχίσω την ζωή μου ήσυχος χωρίς να ασχολούμαι με τα του Ελληνικού στρατού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.