Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Αποστολή: 23/Ιανουαρίου/2019 ώρα 09:16 από Nassos
Λιμενικό: Προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων περιπολικών πλοίων

Υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η σύμβαση για την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων περιπολικών πλοίων, ύψους περίπου 42 Εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τη Μεγαλύτερη προμήθεια στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος που υπογράφεται από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το κόστος για την απόκτησή τους καλύπτεται σε ποσοστό 90% από την Ειδική Δράση «Εξοπλισμός Οργανισμού Frontex» Του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παράδοσή τους θα ολοκληρωθεί το 2020 από την ανάδοχο εταιρεία «Κοντιέρε Ναβάλε Βιτόρια», που αναδείχτηκε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι τα τρία αυτά υπερσύγχρονα περιπολικά θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για αποστολές επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων και για τη διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν στη θάλασσα. Θα είναι δε πλήρως επιχειρησιακά, ακόμη και κάτω από δυσμενείς καιρικά συνθήκες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο έχει Εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια και τέταρτου παρόμοιου σκάφους, Κατά συνέπεια πολύ σύντομα θα ενεργοποιήσει το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης που είχε προβλεφθεί στη διακήρυξη του συγκεκριμένου διεθνούς διαγωνισμού.

Naftemporiki.gr