Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Αποστολή: 21/Οκτωβρίου/2018 ώρα 18:11 από dn24
Αρχικά αποστάλθηκε από Jay27

Γειά σας. Έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου. Μου μένει η στρατιωτική θητεία από την οποία επιθυμώ να απαλλαγώ καθώς είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα. Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή και να ακολουθήσω την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Μου προτείνετε να έχω μαζί μου χαρτί ψυχολόγου; Πόσο εύκολα θα μου δώσουν την αναβολή για αρχή. Αν είναι θα επιθυμούσα να λάβω την 2ετη αναβολή που είναι και η μέγιστη. Τι άλλες ενέργειες μου προτείνετε να κάνω. Να συμβουλευτώ και δικηγόρο; Ευχαριστώ.

Δικηγόρο μπορείς να συμβουλευτείς - δεν είναι ούτε αδόκιμο, ούτε άχρηστο ως κίνηση.
Αλλά εάν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες αυτού του νηματος, είναι σαν να έχεις συμβουλευτεί 10 δικηγόρους.
Όχι χαρτί ψυχολόγου, χαρτί ψυχιάτρου χρειάζεται, όπου μπορεί να γράφει εντός ότι χρήζεις αναβολής, και αυτή προτείνεται λόγω αγχώδους διαταραχής.
Στην επιτροπή, θα τους εξηγησεις ότι την χρειάζεσαι επειδή είσαι πολύ πιεσμένος ψυχολογικά, και έχεις τάσεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου αυτή τη περίοδο (κάτι που φυσικά και δεν ισχύει για εσένα).
Το ιδανικό θα ήταν να έπαιρνες όντως κάποια φαρμακευτική αγωγή ψυχοφαρμάκων, αλλά επ'αυτού μπορείς να συμβουλευτείς τον ψυχίατρο, και να σου πεί πως να το χειριστείς, ίσως χρειαστεί να σου γράψει κάποια φάρμακα για παράδειγμα, κι ας μην τα παιρνεις, και να πας την ημέρα που θα περάσεις επιτροπή με τα φάρμακα, να τους δείξεις τι χάπια "παίρνεις".

Γενικά, δεν είναι εύκολη διαδικασία μέσω φρουραρχείου όπου δίνουν αναβολές, αλλα η κλινική εικόνα του αιτούντα αναβολή, πρέπει να είναι επαρκώς αποδεδειγμένη ώστε να πειστούν, και να είσαι σίγουρος ότι θα σε καταλάβουν, γιατροί είναι όχι κορόιδα, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις η ειλικρίνεια να έδινε σε κάποιον την αναβολή, είναι πολύ ευκολότερο να παρουσιαστείς, και από το στρατόπεδο να πάρεις αναβολή, αυτό ανέκαθεν έκαναν πολλοί, δεν νομίζω να σου είναι τόσο "κοστοβόρο" όσο έγραψες το να παρουσιαστείς απλώς.