Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 20/Ιουνίου/2018 ώρα 20:39 από _Mike_

Χρειάζεσαι πιστοποιητικό Κατοικίας στο εξωτερικό. Να αποδείξεις δηλαδή ότι κατοικείς στην Αγγλία (συμβόλαιο σπιτιού, τράπεζα, μισθός, κτλ.). Θέλουν να δουν στην ουσία ότι όταν κηρύχθηκες ανυπότακτος πραγματικά κατοικούσες στο εξωτερικό. Αυτo το πιστοποιητικό το εκδίδει και το στείλει η πρεσβεία στην Ελλάδα ώστε να χαρακτηριστείς ανυπότακτος εξωτερικού. Από την στιγμή που χαρακτηριστείς ανυπότακτος εξωτερικού μπορείς να βγάλεις κανονικά νέο διαβατήριο και να επισκέπτεσαι την Ελλάδα 30 μέρες τον χρόνο χωρίς πρόβλημα.

Αυτό γίνεται διότι αν κάποιος δεν είναι ανυπότακτος εξωτερικού αλλά εσωτερικού εκεί υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση διαβατηρίου και επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Αυτόματα η στρατολογία χαρακτηρίζει άπαντες ανυπότακτους εσωτερικού, εαν δεν τους σταλεί το πιστοποιητικό αυτό απο την πρεσβεία δεν αλλάζει σε εξωτερικού. Αυτό εχει ώς συνέπεια πολλοί νομίζοντας οτι επειδή και μονο μενουν στο εξωτερικό αυτοματα ειναι και ανυπότακτοι εξωτερικού, και μόλις επιστρέψουν διακοπές Ελλάδα και τους πίασουν εχουν φασαρίες για να αποδείξουν οτι δεν ειναι ελέφαντες, ανακαλυπτοντας οτι έχει εκδοθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Όσο για το πρόστιμο δυστυχώς και στις 2 περιπτώσεις δεν το γλιτώνεις.

https://www.mfa.gr/france/ypiresies/ypiresies-gia-ellines/stratologika.html

http://lawyers-greece.gr/anypotakti-exoterikou-ekdosi-diavatiriou


Μην μπερδεύεσαι με τον όρο "Μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού" είναι διαφορετικό, εσύ θες απλή βεβαίωση κάτοικου εξωτερικού. Για τους μόνιμους κάτοικους εξωτερικού ισχύουν τελείως διαφορετικά πράγματα, πολύ πιο ελαστικά.

https://www.stratologia.gr/sites/default/files/%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%205_0.pdf


ΥΓ: Αν μπορείς επέλεξε άλλη πρεσβεία στην Αγγλία, εκτός του Λονδίνου. Γίνεται χαμός εκεί από κόσμο, τεράστεια αναμονή που φτάνει έως και μερικούς μήνες για το ραντεβού σου.

Αρχικά αποστάλθηκε από tled

Γειά σας παιδιά, διάβασα μερικές σελίδες σε αυτό το thread και κοίταξα και τα το site της πρεσβείας στο Λονδίνο αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν τα έχω καταλάβει σωστά.

Έχω κυρηχθεί ανυπότακτος όσο ήμουν στην Αγγλία, το πρόστιμο έχει βεβαιωθεί στην εφορία. Βρίσκομα ακόμα στην Αγγλία, και σε λιγότερο από ένα χρόνο λήγει το διαβατήριό μου.

Έχω μπει στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού πριν 2 χρόνια αλλά δεν ξέρω αν με βοηθάει αυτό πουθενά για να ανανεώσω το διαβατήριο.

Από την στιγμή που δεν μπορώ να πάρω χαρτί μόνιμου κάτοικου εξωτερικού (είμαι λιγότερο από 7 χρόνια εδώ), τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!