Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 08/Μαρτίου/2018 ώρα 12:44 από yanis86
Παιδιά, καλησπέρα!

Είμαι γεννηθείς το 1986, και εδώ και 3 χρόνια ανυπότακτος εξωτερικού.(διαβατήριο μπορώ να βγάζω κανονικά μέσω προξενείου, αλλά ακόμα δεν έχω χαρακτηριστεί ΜΚΕ).

Δεδομένου ότι μεγαλώνουμε... Και θέλω σιγά-σιγά να τακτοποιήσω τις εκκρεμότητές μου, ψάχνω τις διάφορες επιλογές μου, να δω τι είναι καλύτερο. Και κυρίως... Με ποιά σειρά μπορούν να τακτοποιηθούν. Κι όταν λέω εκκρεμότητες, εννοω:
  • φορολογικές (το πρόστιμο των 6000 + προσαυξήσεις, το οποιο δεν έχω πληρώσει)
  • ποινικες (το γεγονός ότι εκκρεμεί εις βάρος μου στρατοδικείο -- αν δεν έχει γίνει ήδη εν αγνοία μου δηλαδή -- το οποίο δυνητικά θα μού "λερώσει" το ποινικό μητρώο)
  • στρατολογικες

Βάσεις του νέου νόμου, την 01/01/2019 για τον στρατό γίνομαι 33, όπερ σημαίνει ότι μπορώ να εξαγοράσω τη θητεία μου. Το οποίο είναι καλό. Παρ' όλα αυτα, κάπου εδώ έχω απορίες...

- Σε περίπτωση εξαγοράς, το ποινικό κομμάτι και το στρατολογικό διαγράφονται. Τί γίνεται με το κομμάτι του προστίμου; Εξακολουθεί να υφίσταται; Επίσης, σε περίπτωση που έχει υπάρξει καταδίκη για ανυποταξία, αλλάζει κάτι;'Η απλά το μητρώο καθαρίζει πάλι στην 10-ετία, όπως και με όλα τα πλημμελήματα;

6. Για τους ανυπότακτους, που δεν έχουν καταβάλει το χρηματικό πρόστιμο, τακτοποιούνται όμως για την ανυποταξία τους με οποιοδήποτε τρόπο, το Στρατολογικό Γραφείο, που εξέδωσε την ανωτέρω απόφαση, εκδίδει ακυρωτική απόφαση για μη καταβολή του χρηματικού προστίμου, αντίγραφο της οποίας τηρείται στο αρχείο του Στρατολογικού Γραφείου.

- Δεδομένου ότι έχω ήδη υπηρετήσει για ένα διάστημα (και μετά βγήκα με αναβολή), δηλαδή έχω πάνω από τις 20 ημέρες που ζητάνε, μπορεί η εξαγορά να γίνει χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία μου, για λήξη της ανυποταξίας, σε κάποια στρατολογία;(Η ερώτηση είναι βασικά αν η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω προξενείο ή/και εξουσιοδότησης τρίτου προσώπου).

- Σε περίπτωση που βγω ΜΚΕ (Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού) , αληθεύει ότι ακυρώνεται το πρόστιμο;(Δεν βρίσκω ΦΕΚ στο οποίο να λέγεται, παρ' ότι αυτό μού λένε από τη στρατολογία)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

------------

Υ. Γ. Δεν με ενδιαφέρει να επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια θα προσπαθούσα να αποφύγω ακόμα και το να έρθω. Ο λόγος που με απασχολούν τα παραπάνω είναι ότι θέλω να πάρω την εδώ υπηκοότητα, όπερ σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχω στρατολογικές εκκρεμότητες (για διαγραφή της ελληνικής υπηκοότητας) και να έχω καθαρό ποινικό μητρώο...