Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 10/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 21:41 από Akira
Αρχικά αποστάλθηκε από fallout_shelter

Καλησπέρα, ανυπότακτος εξωτερικού κι εγώ εδώ και 4 χρόνια, με πληρωμένο το πρόστιμο, και όλα τα χαρτιά (αν και δεν έχω κάνει καινούρια βεβαίωση ανυποταξίας εδώ και 1,5 χρόνο σχεδόν). Πολύ χρήσιμο το thread, με βοήθησε πολύ όσες φορές χρειάστηκε και σας ευχαριστώ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε τί γίνεται σε περίπτωση που κάποιος ανυπότακτος εξωτερικού υπερβεί τις 30 μέρες παραμονής και δοκιμάσει να μπει στη χώρα μέσω αεροδρομίου (εντός Σενγκεν). Μέτρησα τις μέρες που ήμουν Ελλάδα και έχω ήδη ξεπεράσει τις 30, αξίζει τον κόπο αφού ταξιδεύω με τα χαρτιά μου να ρισκάρω ένα γρήγορο ταξίδι 4 ημερών ή υπάρχει κίνδυνος να με συλλάβουν ή να περάσω στρατοδικειό κλπ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Είχα ξεκινήσει νωρίτερα στο συγκεκριμένο νήμα μια συζήτηση επ'αυτού, άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος να αποδειχθεί συνεχές διάστημα παραμονής σε οποιαδήποτε χώρα εντός Σένγκεν σήμερα. Δίνω έμφαση στο πρακτικός γιατί προφανώς αν είσαι τρομοκράτης θα έχεις σχεδόν πάντα μάτια επάνω σου.

Του χρόνου θα κάνω το εξής συγκεκριμένο πείραμα, θα πάω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μου και θα ζητήσω να μου πουν το σύνολο των ημερών που έχω μείνει στην Ελλάδα, γιατί ο ίδιος δε θυμάμαι, έχω χάσει τα στοιχεία αφιξοαναχωρήσεων, και απλά θέλω να είμαι σε νόμιμα πλαίσια όσο αφορά τις 30 μέρες.