Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Πάμε για πόλεμο;


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Πάμε για πόλεμο;
Αποστολή: 16/Δεκεμβρίου/2016 ώρα 10:29 από Nassos
Κάπου στο Βορρά, εννοείται θα επηρεάσει και εμάς.

Η Σουηδία «προετοιμάζεται» για πόλεμο

Η σουηδική κυβέρνηση έδωσε εντολή σε δήμους και λοιπούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να προετοιμάσουν τις υποδομές και διαδικασίες πολιτικής άμυνας σε περίπτωση πολέμου. Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της επαναφοράς της «στρατηγικής πλήρους άμυνας» της Σουηδίας.

Η εντολή δόθηκε στους Δήμους από μία υπηρεσία του υπουργείου Αμύνης της Σουηδίας που ασχολείται με την πολιτική προστασία, δημόσια ασφάλεια, διαχείριση κρίσεων και πολιτική άμυνα.

Η «στρατηγική πλήρους άμυνας» της Σουηδίας υπαγορεύει πως σε περίπτωση ξένης απειλής, το κράτος θα πρέπει να λάβει μέτρα προστασίας και οικονομικής ενίσχυσης και από τους πολίτες του, εκτός από τον στρατό. Η ανακοίνωση της εφαρμογής των μέτρων δικαιολογήθηκε από το υπουργείο λόγω της «φθίνουσας διεθνούς κατάστασης» και της «αυξανόμενης αβεβαιότητας στη γύρω περιοχή».

Το υπουργείο Άμυνας επιμένει πως: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο πόλεμος είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε εντολή από την κυβέρνηση να προετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο».

Ορισμένοι παράγοντες του υπουργείου Αμύνης κατέκριναν την κίνηση χαρακτηρίζοντάς την «υπερβολική», ενώ εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για το πως θα χρηματοδοτηθεί.

Εδώ και κάποια χρόνια η Σουηδία δικαιολογεί τις ολοένα και αυξανόμενες δαπάνες της λέγοντας πως απειλείται από τη Ρωσία, καθώς διακρίνει συχνά «επιθετικές ενέργειες» από τη ρωσική πλευρά.

Καθημερινή