Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Πόλεμος στη Συρία


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Πόλεμος στη Συρία
Αποστολή: 17/Οκτωβρίου/2016 ώρα 07:15 από Nassos
Ξεκίνησε το ταξίδι του για την Μεσόγειο ο Ρωσικός στολίσκος με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και πέντε συνοδευτικά πλοία

Ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το μακρύ ταξίδι της Ρωσικής αρμάδας για την Μεσόγειο με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο RFS Admiral Flota Kuznetsov (063), το οποίο συνοδεύεται από βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Pyotr Velikiy (099) κλάσης Kirov, τα καταδρομικά Vice Admiral Kulakov (626) και Severomorsk (619) κλάσης Udaloy.

Τα πλοία αυτά συνιστούν το 40% της δύναμης μεγάλων σκαφών επιφανείας του Βόρειου Ρωσικού Στόλου, ο οποίος διαθέτει εκτός από τα παραπάνω πλοία ένα καταδρομικό κλάσης Slava, δύο κλάσης Udaloy, ένα κλάσης Udaloy II και δύο κλάσης Sovremenny.

Το ταξίδι της Ρωσικής αρμάδας ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από μερικές ημέρες όταν το πλοίο απέπλευσε από την βάση του ώστε μεσοπέλαγα να υποδεχτεί τα αεροσκάφη της Μοίρας που φιλοξενεί.

Πρόκειται για αεροσκάφη Su-33,Mig-29K, επιθετικά ελικόπτερα Ka-52K και ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού αγώνα τύπου Kamov Ka-27LD32/PL/PS. Ο ρωσικός στολίσκος συνοδεύεται από το μεγάλο ρυμουλκό Nikolay Chiker και το πετρελαιοφόρο στόλου Sergey Osipov».

Ο Ρωσικός στολίσκος πρόκειται να παραμείνει στην Μεσόγειο μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2017 κατά την διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με το Αιγυπτιακό Ναυτικό και με τα δύο ελικοπτεροφόρα του Gamal Abdel Nasser (L1010) και Anwar El Sadat (L1020).

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu το αεροπλανοφόρο RFS Admiral Flota Kuznetsov (063) θα αποτελέσει τμήμα του μόνιμα αναπτυγμένου ρωσικού στολίσκου στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα όμως με ρωσικές πηγές το πλοίο θα περάσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού συντήρησης που θα διαρκέσει δύο χρόνια με αποτέλεσμα μέχρι το 2019 η Ρωσία να μην διαθέτει αεροπλανοφόρο για τα επόμενα δύο έτη.

Viadiplomacy.gr