Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Αποστολή: 20/Ιουλίου/2016 ώρα 13:01 από Clark6
Δεδομένου, λοιπόν, ότι δεν είχα την χρονική και οικονομική πολυτέλεια να ξανακατέβω Αθήνα για την ίδια υπόθεση και να ξοδεύω ημέρες άδειας για μια υπόθεση 10 λεπτών, σκαρφίστηκα στιγμιαία την δικαιολογία ότι την επόμενη μέρα πετούσα στο εξωτερικό (που ούτως ή άλλως ήταν αλήθεια) για θεραπεία και ότι θα γύρναγα Αθήνα αρκετούς μήνες αργότερα. Επειδή είχα αντίγραφα όλων των χαρτιών από την πρώτη διαδικασία, η γραμματέας ρώτησε την Επιτροπή και ευτυχώς δέχτηκαν να κάνουν μια εξαίρεση για την περίπτωση μου και να με εξετάσουν επί τόπου. Οπότε, μπήκα στο γραφείο της επιτροπής. Ήταν μόνο ένα άτομο (κανονικά είναι τρεις). Ο κύριος έριξε μια γρήγορη ματία στα χαρτιά μου και άρχισε ήδη να σφραγίζει και να υπογράφει όταν μου έκανε δύο τυπικές ερωτήσεις: "Σε βλέπει γιατρός; " και "Ποιά φάρμακα παίρνεις; ". Του απάντησα ειλικρινώς και στις δύο ερωτήσεις, αλλά είχα την εντύπωση ότι δεν τον ενδιέφεραν ιδιαίτερα οι απαντήσεις. Μου εύχεται καλή ανάρρωση, μου δίνει τα χαρτιά και μου λέει να τα παραδώσω στην γραμματέα. Όπερ και εγένετω. Λαμβάνω από την γραμματέα την πληροφορία ότι τελείωσα και ότι θα μου έρθει η επιβεβαίωση αναβολής από την αρμόδια ΣΥ.

Πράγματι, ένα μήνα μετά την επίσκεψη στην Επιτροπή Απαλλαγών, έρχεται νέο συστημένο όπου με ενημερώνουν ότι πήρα αναβολή για ένα χρόνο και ότι πρέπει να έρθω σε επαφή μαζί τους, όταν λήξει.

Συμπέρασμα
Περίμενα ότι μεγάλο μέρος της διαδικασίας θα ήταν γραφειοκρατικό, αλλά όχι ότι στην ούσια είναι καθαρή γραφειοκρατία χωρίς καθόλου εξέταση. Βέβαια, στο Φρουραρχείο και στο Νοσοκομείο γίνεται γρήγορα αντιληπτό γιατί. Είναι εκατοντάδες αιτούντες και το πολύ 3 με 4 υπάλληλοι σε κάθε υπηρεσία για να τους εξυπηρετήσουν όλους την ίδια ημέρα. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει η χρονική πολυτέλεια για να ασχοληθούν σοβαρά και περιορίζονται σε καθαρά γραφειοκρατικές πράξεις.

Συμβουλές για όσους ακολουθήσουν μελλοντικά την διαδικασία μέσω Φρουραρχείου Αθηνών:
- Αν θέλετε να τελειώσετε με το πρώτο σκέλος την ίδια ημέρα, τότε να είστε το αργότερο 7:30 εκεί. Ένα αυτοκίνητο είναι υποχρεωτικό για τα "δρομολόγια" σας. Υπάρχουν και λεωφορεία, αλλά δεν τα συνιστώ για χρονικούς λόγους.
- Μετά την επικύρωση του Φρουραρχείου και πριν καταθέσετε όλα τα χαρτιά στο Ρουφ, να περάσετε από ένα copy shop και να βγάλετε έγχρωμα αντίγραφα όλων των χαρτιών. Αυτό ήταν που με έσωσε στην Επιτροπή, αλλιώς θα έπρεπε να ξαναπάω δύο εβδομάδες αργότερα. Κι αν όχι για την Επιτροπή, τουλάχιστον για το αρχείο σας. Έτσι, στην απίθανη περίπτωση που γίνει κάτι και αμφισβητηθεί η αναβολή σας, εσείς θα έχετε αποδεικτικά.
- Δεν χρειάζεται κάποιος συνοδός στην όλη διαδικασία. Εσείς ζητάτε την αναβολή, εσείς θα καθήσετε ενωπίον των αρμοδίων. Ούτε η μητέρα σας, ούτε ο κολλητός σας. Εκτός κι αν αυτός ο συνοδός έχει και το αυτοκίνητο και προθυμοποιείται να σας κάνει όλη την κούρσα εκείνη την μέρα. Τότε τον κερνάτε αργότερα κι ένα ποτό για την ομολογουμένως μεγάλη διευκόλυνση.
- Στην Επιτροπή Απαλλαγών να πάτε εντός μίας εβδομάδας από την λήξη του συστημένου, κι ας αναφέρει το γράμμα την φράση "εντός μηνός από την έκδοση του εγγράφου". Αυτό το "λάθος" έκανα εγώ και παραλίγο να την πατήσω. Σύμφωνα με την γραμματέα της Επιτροπής, το 90% των αιτήσεων φτάνει την τελευταία εβδομάδα της διορίας, γι' αυτό και δεν είχαν ακόμα την δικιά μου, όταν πήγα.

Αυτά. Ελπίζω να μην σας κούρασα και ότι κάποιοι θα βρούν την εμπειρία μου χρήσιμη για τις δικές τους περιπτώσεις.