Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Αποστολή: 05/Σεπτεμβρίου/2015 ώρα 10:56 από Nassos
Δυο νέα εξοπλισμένα με πολυβόλα και UAV περιπολικά σκάφη πρόκειται να αποκτήσει το ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.

Δυο νέα περιπολικά σκάφη πρόκειται να αποκτήσει το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή με χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) Από την Ε. Ε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Τ. Ε. Α 2014-2020.

Τα δύο σκάφη θα είναι άνω των 30 μέτρων κατασκευασμένα από ναυπηγικό χάλυβα ή αλουμίνιο ή συνδυασμό των δύο υλικών.[... ]

[... ]Πιο αναλυτικά τα δύο σκάφη προβλέπεται να εξοπλιστούν με τρείς τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες πλατφόρμες οπλισμού οι οποίες θα διαθέτουν βαρύ πολυβόλο κατάλληλα για θαλάσσια χρήση.

Από τα τρία πολυβόλα το ένα θα βρίσκεται στην πλώρη και τα υπόλοιπα δύο σε κατάλληλα σημεία εκατέρωθεν του σκάφους ώστε και τα τρία μαζί να καλύπτουν ένα τόξο 360 μοίρες.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη φορά που μικρά σχετικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος/Ελληνική Ακτοφυλακή θα αποκτήσουν τέτοιου είδους οπλισμό γεγονός που επιβεβαιώνει την συνειδητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή ότι πιθανόν στο μέλλον μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο και με οπλισμένους λαθρέμπορους/δουλέμπορους ή ακόμη και τρομοκράτες με βαρύ οπλισμό.

Επιπλέον τα σκάφη θα μπορούν να συμμετάσχουν και σε αποστολές κατάσβεσης πυρκαγιών σε πλοία αφού θα είναι εξοπλισμένα και με μόνιμο περιστρεφόμενο ακροσωλήνιο επί πύργου ο οποίος θα εκτοξεύει θαλάσσιο ύδωρ υπό υψηλή πίεση.

Τα δύο σκάφη θα διαθέτουν βοηθητικό σκάφος υψηλών δυνατοτήτων με ικανότητα γρήγορης καθαίρεσης και ανάκτησης με δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς και δύο Jet Ski τοποθετημένων σε ειδική θέση επί του καταστρώματος.

Όσον αφορά τους αισθητήρες των δύο σκαφών αυτοί περιλαμβάνουν δύο συγκροτήματα τοποθετημένα επί του ιστού και ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα μη επανδρωμένου πτητικού μέσου με αυτονομία τουλάχιστον 15 ώρες και εμβέλεια τουλάχιστον 60 ναυτικά μίλια εξοπλισμένου με αισθητήρες (θερμικό αισθητήρα απεικόνισης, κάμερα ημέρας,GPS κλπ) με δυνατότητα συνεργασίας επικοινωνίας με τα συστήματα του πλοίου και φυσικά το απαραίτητο σύστημα εκτόξευσης-ανάκτησης.

Αναλυτική περιγραφή στο Viadiplomacy.gr