Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: ΔΥΚ vs ΜΑΚ


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: ΔΥΚ vs ΜΑΚ
Αποστολή: 14/Ιουνίου/2015 ώρα 10:21 από Fins
Έβλεπα τις λίστες με τις καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου (καμία μονάδα της Ελλάδας δεν ήταν πουθενά) και η αξιολόγηση από ότι κατάλαβα γινόταν με το τι έχει κατόρθωσει η εν λόγω μονάδα όταν η χώρα της την χρειάστηκε και για αυτό πήρε αυτήν τη θέση. Όταν το διάβαζα σκέφτηκα με ειρωνεία, δεν έβαλαν και τους δικούς μας, τους ξεφτιλισμένους, τους Ο. Υ. Κ. Που μόνο μια φορά τους χρειαστήκαμε (Ίμια) και πήγαν και πήραν τη σημαία κι έφυγαν, οπότε δεν παρέδωσαν (χωρίς μάχη) όχι μόνο τα Ίμια αλλά και ένα τεράστιο κομμάτι του Αιγαίου που ήταν δικό μας και έγινε γκρίζα ζώνη!

Στην οικογένειά μου έχουμε πολλούς βατραχανθρώπους και ενώ πριν τους θαύμαζα έπεσαν στην υπόληψη μου, μετά από αυτό πίστευα πως και ο τελευταίος των Ειδικών Δυνάμεων είναι καλύτερος από οποιονδήποτε Ο. Υ. Κ. Μάλιστα, τότε είχαν σε ετοιμότητα και τα Μ. Α. Κ. Ένας ξάδελφος μου που ήταν στα Μ. Α. Κ. Μόλις τους είπανε ότι δεν θα βγουν προσπάθησε να βγει και χτύπησε τον λοχαγό (αν θυμάμαι σωστά τον βαθμό) με το κοντάκιο για να βγουν έξω επειδή τους έκλεινε την πόρτα. Αυτή η ιστορία δείχνει καθαρά πως αντέδρασαν τα Ο. Υ. Κ. Και πως αντέδρασαν τα Μ. Α. Κ. Μόνο που η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Αργότερα έμαθα για την πολεμική δύναμη της Ελλάδας και για την πολεμική δύναμη της Τουρκίας.

Λοιπόν, κακά τα ψέμματα, ένας με έναν (χωρίς συμμαχίες δηλαδή) οι Τούρκοι μας έχουν για πλάκα. Τελικά η γνώμη μου είναι ότι εκείνο το βράδυ τα Ο. Υ. Κ. Έσωσαν την Ελλάδα. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν πηγαίναμε σε πόλεμο... Πλέον πιστεύω ότι η πολιτική εντολή ήταν σωστή, αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν κατι για να μην χάσουμε τα πάντα και πιστεύω, επίσης, πως από όλες τις ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας μόνο τα Ο. Υ. Κ. Έχουν τον απαραίτητο επαγγελματισμό (και ψυχρότητα αν θέλετε) για να υπακούσουν σε τέτοιες εντολές. Εξάλλου δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει ότι τα Ο. Υ. Κ. Αγαπούν την Ελλάδα λιγότερο από άλλες μονάδες...

Είναι γνωστή και η ιστορία για τον βάτραχο που κολύμπησε απέναντι μόνος του και έκανε πραγματα που (ίσως) δεν πρέπει να γραφτούν εδώ -κι αυτό μάγκες, μόνο Ο. Υ. Κ. Το έχει κάνει, όσο για τους υπόλοιπους ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό μας ότι γίνεται τέτοιο πράγμα.