Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Αποστολή: 28/Απριλίου/2014 ώρα 17:30 από yandr
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ευρωπαϊκά κονδύλια και κάτι κινείται στο χώρο των εξοπλισμών.

Στις 23 Απριλίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια η κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ενός Περιπολικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ/ Offshore Patrol Vessel:OPV), προϋπολογισμού €40 εκατ. Για την κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η προμήθεια κατακυρώθηκε στην ολλανδική εταιρεία Damen Shipyards Gorinchem έναντι του ποσού των €28,8 εκατ. Ενώ προσφορές κατέθεσαν επίσης η ιταλική Cantiere Navale Vittoria και η Israel Shipyards, κατασκευάστρια εταιρεία των τριών ΠΑΘ τύπου Saar-4, ΦΟΥΡΝΟΙ (ΛΣ060), ΡΩ (ΛΣ070) και ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΛΣ080).

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το αργότερο μέχρι τις 30/06/2015 ενώ εντός του χρόνου παράδοσης θα παρασχεθούν υπηρεσίες εκπαίδευσης στο προσωπικό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Η εν λόγω προμήθεια συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους σε συνέχεια των προσπαθειών αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων.