Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: AOZ και υφαλοκρηπίδα


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: AOZ και υφαλοκρηπίδα
Αποστολή: 24/Ιανουαρίου/2013 ώρα 15:57 από dn24
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos

Παρατήρηση 1η: Τι έπαθες Alexis και συμφωνείς με τα της ΑΟΖ; Ο "Σπάρτακος" δυσαρεστήθηκε...

Παρατήρηση 2η: Ενώ πράγματι δεν χρειάζεται να ορίσεις ΑΟΖ για έρευνα/εξόρυξη υδρογοναθράκων, στο θέμα της υφαλοκρηπίδας η Τουρκία κάνει ακριβώς τα ίδια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν δέχεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα.

Παρατήρηση 3η: Καλό θα ήταν τα Αμερικανάκια να μην πολυμιλάνε περί "τουρκικής επίδειξη ισχύος", γιατί αυτοί είναι που την ανέχονται ή και επιβραβεύουν.

Παρατήρηση 4η: Αναρωτιέμαι αν οι ΗΠΑ θα δέχονταν συνεκμετάλλευση υδρογοναθράκων με πχ τη Ρωσία.

Στο σύνολο των παρατηρήσεων σου συμφωνώ Νάσο. Απλά ορισμένες προσθήκες θέλω να κάνω στην παρατήρηση 1 και 3. Ο Τσίπρας ανοικτά για ΑΟΖ δεν τον έχουμε ξαναακούσει να μιλάει όντως συμφωνώ μαζί σου, όμως δεν μπορούμε να του πιστώσουμε και ως offside την τοποθέτηση του αυτή, διότι ανέκαθεν μιλούσε για έξοδο από την κρίση Δια μέσω της ανάπτυξης με Εκμετάλλευση Του (όποιου Τελοσπάντων) εθνικού μας πλούτου. Απλά δεν είχε μιλήσει ανοικτά για τους τρόπους εκμετάλλευσης, τώρα ξέρουμε πως εννοεί την ΑΟΖ. Προσωπικά συμφωνώ, αρκεί να το τηρήσει αν βγει κυβέρνηση.
Ως προς την παρατήρηση 3 που έκανες, την ανέχονται και την επιβραβεύουν για ευνόητους λόγους. Η Τουρκία πλέον είναι μεγάλη δύναμη, ξέρω σε τι σημείο είναι. Όμως ακόμη κ τώρα, δια μέσω Ισραήλ έχουν άρρηκτους δεσμούς με την Τουρκία σε θέματα εξοπλισμών, αλλά την καλοβλέπουν και γεωστρατηγικά, για αυτό και τους αβαντάρουν. Αυτή την προσθήκη ήθελα να κάνω.