Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)
Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 01:20 από πειραιωτης

Έτοιμη η μείωση θητείας

Ευχάριστα τα νέα για τους εθνοφρουρούς που κατατάσσονται αυτό το μήνα στην Εθνική Φρουρά, αλλά και γι’ αυτούς που θα κατατάσσονται απ’ εδώ και πέρα, οι οποίοι θα υπηρετούν στρατιωτική θητεία μόνο για 19 μήνες. Ωστόσο, για να είναι ευχάριστα τα νέα, πρώτα θα πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» το Υπουργικό Συμβούλιο, μια και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να εγκριθεί από το Υπουργικό η σχετική πρόταση που ετοίμασε το Υπουργείο ’μυνας.

Στο μεταξύ, όπως διευκρινίστηκε χθες από τον Υπουργό ’μυνας Κώστα Παπακώστα, όσοι ήδη υπηρετούν θα πρέπει να εξαντλήσουν το χρονικό διάστημα των 24 μηνών.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός ’μυνας ύστερα από τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Ο κ. Παπακώστας σημείωσε ότι η αναδιοργάνωση θα γίνει σε διάστημα δέκα χρόνων, ενώ για την ιεραρχία και τη δομή των Αξιωματικών θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή, η οποία θα μελετήσει το όλο θέμα.O κ. Παπακώστας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή ’μυνας για τα παραπάνω θέματα, δηλαδή της μείωσης της στρατιωτικής θητείας και της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. Η ενημέρωση θα γίνει στο ΓΕΕΦ, ενώ θα ακολουθήσουν ενημερωτικές συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κομμάτων.