Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Πυρομαχικά για τα Leopard 2


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Πυρομαχικά για τα Leopard 2
Αποστολή: 05/Ιουνίου/2011 ώρα 22:54 από hermes
Αρχικά αποστάλθηκε από Alex***

Επί της ουσίας, για τα ισραηλινά πυρομαχικά, έχει να πει κανείς κάτι; Ισχύουν ή όχι αυτά που γράφει Το άρθρο της εφημερίδας; Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ, αν όντως τα πυρομαχικά αυτά είναι ακατάλληλα δεν με ενδιαφέρει από που βγαίνει το ρεπορτάζ.
Το ότι η απευθείας ανάθεση στη Rheinmetall είναι κατακριτέα το έχουμε ξαναπεί.
Μπορούμε ρε παιδιά να κοιτάξουμε μια φορά την ουσία; Είναι ή δεν είναι κατάλληλα τα πυρομαχικά της ΙΜΙ; Τα Leo 2 είναι πιο ενδεδειγμένα απ' τα Μ1-Α1 για την Ελλάδα ή όχι;
Κύκλοι που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και εμείς κάνουμε τη δική μας.
Να συζητάμε και να κρίνουμε, κατά την γνώμη μας, ποια είναι η καλύτερη περίπτωση για τη χώρα μας. Τι να κάνουμε τώρα; Να πούμε με το ζόρι ότι τα Μ1-Α1 είναι πιο συμφέρουσα περίπτωση από μεταχειρισμένα Leo2 (αν βρούμε βέβαια) ; Φυσικά και θα τα πάρουμε και θα πούμε και ευχαριστώ, αν δεν βρεθεί κάτι άλλο.
Δεν σημαίνει όμως ότι είναι η ιδανική περίπτωση. Είναι περίπτωση έσχατης ανάγκης και όλοι το ξέρουμε εδώ μέσα.
Ειδικά για τα UH-60A, εκτός από μια μακακία, που πέταξε το defencepoint, για τυχόν πρόβλημα λόγο επιλογής των Τούρκων του S-70, δε νομίζω να υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να έχει αντίρρηση να πάρουμε μεταχειρισμένα blackhawk.
Ένα θα σου πω για τα ισραηλινά πυρομαχικά. Χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά τουλάχιστον 15 χρόνια από τον ισραηλίτικο στρατό. Όχι σε ασκήσεις, επιχειρησιακά και μάλιστα στην έρημο με ακραίες πολλές φορές θερμοκρασίες. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ισραηλίτικα πυρομαχικά για τα άρματα με πυροβόλο των 105 εδώ και χρόνια, τα πυρομαχικά αυτά κατασκευάζονται κατόπιν αδείας από τα Ε. Α. Σ. Προβλήματα φυσικά και θα υπάρχουν αλλά όχι τα τραγικά που διαβάζουμε στο άρθρο. Για τα αμερικανικά αντίστοιχα έλεγαν ότι δεν είναι πιστοποιημένα. Στο μέλλον αν δουν ότι απειλούνται και από αυτά, θα ξεθάψουν κι εκεί διάφορα.
Τα Leo 2 είναι πιο ενδεδειγμένα απ' τα Μ1Α1 για την Ελλάδα. Όμως δεν έχουμε χρήματα να τα αγοράσουμε 2 εκατομμύρια € το ένα, που τα πουλάνε ο ολλανδοί και οι αυστριακοί. Ούτε έχουμε τα χρήματα να αγοράσουμε όσα μεθαύριο αποσύρουν οι Γερμανοί. Τα Μ1Α1 από πλευράς ικανοτήτων είναι τουλάχιστον ισάξια με τα γερμανικά άρματα. Όμως ως διαφορετικός τύπος οχήματος απαιτούν να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές που με το Leo 2 δεν απαιτούνται. Πέραν αυτού τα οχήματα έχουν πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καύσιμου και αυτό τα κάνει πιο ακριβά στην χρήση. Όμως ο ΕΣ δεν έχει άλλη επιλογή. Έχει ανάγκη να αποσύρει 3 τύπους αρμάτων τα επόμενα χρόνια και να μειώσει δραστικά τα κόστη. Το Μ1Α1 από την στιγμή που το παραλαμβάνεις δωρεάν και σε πολύ μεγάλους αριθμούς, μαζί με πολύ μεγάλο πακέτο υλικών υποστήριξης και υποδομών όπως εξομοιωτές ειδικά εργαλεία κτλ σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, σου δίνει την δυνατότητα να αποσύρεις όλα αυτά τα άρματα, χωρίς να χάσεις σε ικανότητες. Αντιθέτως να κερδίζεις. Ο ΕΣ στο μέλλον θα βρεθεί με 2 τύπους αρμάτων από τους 4 που είναι σήμερα.
Όσον αφορά τα UH-60, τα δημοσιεύματα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τυχαία. Το ίδιο ισχύει και για τα Μ2Α2 Bradley που υπάρχει πιθανότητα να πάρουμε από τις ΗΠΑ.