Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: ΔΥΚ vs ETA vs Z' MAΚ


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: ΔΥΚ vs ETA vs Z' MAΚ
Αποστολή: 22/Δεκεμβρίου/2010 ώρα 10:52 από ένας
Αρχικά αποστάλθηκε από MGEN

Οι ΟΥΚ του ναυτικού δοκιμάστηκαν στα Ίμια και δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν ανάλογα με τη φήμη τους, η οποία έχει υπερτονισθεί, άλλωστε η αδυναμία τους είχε σαν συνέπεια την άμεση δημιουργία της Ζ’ ΜΑΚ του στρατού.

Το μόνο που έχουμε δει από τις ΟΥΚ Του ναυτικού, είναι η εμπλοκή τους με τους Σομαλούς πειρατές, που τις βάρκες τους τις καταλαμβάνουν οι ΟΥΚ με την κάλυψη φρεγάτας!

Βλέπω απο διαφόρους ειδικοδυναμήτες διαρκώς μια προσπάθεια να "υποβαθμιστεί" η ικανότητα Των ΟΥΚ. Γνωστός μου που υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στους Πεζοναύτες σε συζήτηση που είχαμε για στρατιωτικά θέματα μου το 'παιζε ιστορία Και όταν είχε έρθει η κουβέντα στους βατραχανθρώπους (ενοοώντας τη ΔΥΚ για να γίνω ευκρινέστερος) μου λέει με ένα ύφος "οι βατραχάνθρωποι δεν κάνουνε τίποτα". Δε νομίζω πως είναι φήμη ότι αποτελούν τους επιλέκτους όλων των ειδικών δυνάμεων. Αντίστοιχα ένας άλλος γνστός μου που είχε υπηρετήσει ΕΤΑ (για όποιον με αμφησβητεί ο συγκεκριμένος γνωστός μου είχε για διοικητή πρόσωπο που Έχει γίνει "διάσημο" ας το πούμε [όποιος γνωρίζει απο ΕΤΑ και είναι λίγο υποψιασμένος Πιστεύω να καταλαβαίνει]) πάλι προσπαθούσε να "υποβαθμίσει" τους ΟΥΚάδες.
Κάθε φορά που βλέπω να "υποβαθμίζονται" οι ΟΥΚάδες, μυρίζομαι Την παροιμία με την Αλεπού και τα κρεμαστάρια...
Απλά είναι τα πράγματα, οι ΟΥΚ (ΔΥΚ) Κάνουνε Πράγματα που δεν κάνει το ΕΤΑ Όπως αντίστοιχα το ΕΤΑ κάνει πράγματα που δεν κάνουνε οι ΟΥΚ (εννοώ Τη ΔΥΚ δε μιλώ Για όσους πέρασαν εκπαίδευση βατραχανθρώπου γενικά) Κλπ. Υποθέτω πως οι ΔΥΚ έχουνε πιο σκληρή εκπαίδευση και κάποιες αποστολές που δύσκολα βγάζουνε τα άλλα σώματα (και οι ΕΤΑ) ενώ Το ΕΤΑ έχει περισσότερες επιχειρησιακές αρμοδιότητες (σε εξειδικευμένο επίπεδο εννοείται) Που κανένα άλλο σώμα αντίστοιχα δεν κάνει. Ας πούμε κάτι αντίστοιχο στην Αμερική με τα Navy Seals και τη Delta Force. "Πιο σκληροί" οι Navy Seals αλλά περισσσότερες επιχειρησιακές αρμοδιότητες η Delta Force (σε εξειδικευμένο επίπεδο πάντα).
Όσο για το θέμα των Ιμίων νομίζω πως είναι ντροπή να μιλάς έτσι για τους ΟΥΚάδες. Οι ΟΥΚάδες ανταποκρίθηκαν άριστα στον τομέα τους, απο εκεί και πέρα η αποτυχία ήτανε προϊόν των σχεδιασμών Της της στρατιωτικής ηγεσίας και των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας και όχι των ΟΥΚάδων. Οι ΟΥΚάδες το μόνο που περίμεναν ήτανε να εκτελέσουν εντολές. Σημειωτέων ότι κανονικά η ανακατάληψη δεν ήτανε μέσα στις αρμοδιότητες των ΟΥΚ... Και επειδή λες ότι "οι ΟΥΚάδες φάνηκαν μόνο στην υπόθεση με τους Σομαλούς πειρατές", καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι γιατί υπάρχουν και πράγματα που γίνονται και δε λέγονται. Έχω γνωστό που το '74 με την εισβολή στην Κύπρο υπηρετούσε στους βατραχανθρώπους και μάλιστα σε επίλεκτη μονάδα. Δε θέλω να πω που βρισκότανε τότε και τί έκανε η μονάδα στην οποία ανήκε...
Σημειωτέων ότι η ΔΥΚ και το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Είχε επιφορτηστεί με αρκετά ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας, πάλι εκτός των αρμοδιοτήτων της. Αυτό για να καταλαβαίνουν ορισμένοι τη σημαντικότητα και την αξία των ΟΥΚάδων και να μη λένε εξυπνάδες που βγάζουν απ' το μυαλό τους...