Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)
Αποστολή: 18/Δεκεμβρίου/2008 ώρα 13:43 από yandr
Κατά ένα μήνα μειώνεται η θητεία στην Εθνική Φρουρά, απόφαση η οποία καλύπτει και τη σειρά 2007 Α ΕΣΣΟ, οι οπλίτες της οποίας θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2009 αντί τον Φεβρουάριο του 2009, που λήγει κανονικά η θητεία τους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Αμυνας για μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά κατά ένα μήνα για όλους τους οπλίτες που υπηρετούν θητεία 25 μηνών», έτσι η θητεία στην Εθνική Φρουρά θα μειωθεί από 25 μήνες σε 24 μήνες.

Σε ερώτηση εάν αυτή η απόφαση αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του προεκλογικού προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας για μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Χριστόφια αφορά «στην πρόταση που ετοιμάζει το Υπουργείο Αμυνας και που περιλαμβάνει μαζί με τη αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς και την πρόταση – μελέτη για μείωση της θητείας στην Εθνική Φουρά».

Κυπριακό πρακτoρίο ειδήσεων