Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)
Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2008 ώρα 12:49 από yandr
Λαχείο θα έρθει για τους στρατιώτες που υπηρετούν αυτή την περίοδο στην Εθνική Φρουρά πιθανή έγκριση της πρότασης για μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από αρμόδια πηγή του υπουργείου ’μυνας, εάν εφαρμοστεί η μείωση της θητείας κατά πάσα πιθανότητα θα ευνοηθούν και θα φοράνε το χακί ένα μήνα λιγότερο οι ΕΣΣΟ που υπηρετούν τώρα στην ΕΦ (2007 Α' και Β' ΕΣΣΟ,2008 Α' και Β' ΕΣΣΟ). Διευκρινίζεται ότι, η σχετική πρόταση, προβλέπει σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στην ΕΦ. Δηλαδή, όπως εξήγησε η ίδια πηγή, η θητεία δεν θα μειωθεί αμέσως από 25 σε 19 μήνες.

Η μείωση θα γίνεται μήνα κατά μήνα ενώ παράλληλα θα προχωρεί και η αναδιοργάνωση της ΕΦ. Όπως πληροφορείται ο «Φ», στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του στρατεύματος, προωθείται διάλυση 10 μονάδων στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και μείωσή τους από 19 σε 9.
...

Όσον αφορά στην εγκατάσταση καμερών κατά μήκος της πράσινης γραμμής, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι για την προμήθεια και τοποθέτηση των συσκευών, προορίζεται ένα από τα μεγαλύτερα κονδύλια (αναμένεται να αγγίξει τα ;15 εκατ. ) από τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες της ΕΦ για το επόμενο έτος.

Φιλελεύθερος