Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Πυρομαχικά για τα Leopard 2


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Πυρομαχικά για τα Leopard 2
Αποστολή: 14/Οκτωβρίου/2008 ώρα 17:19 από yandr

Σε "τεντωμένο σχοινί" ισορροπούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, μετά το οξύ φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ελληνα υπουργού Εθνικής ’μυνας, Ε. Μεϊμαράκη και του Αμερικανού πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ, όταν ο τελευταίος δεν δίστασε να θέσει θέμα συμπεριφοράς του Ε. Μεϊμαράκη και κατ'επέκταση της ελληνικής κυβέρνησης, με ιδιαίτερα υψηλή ένταση και ασυνήθιστη για τα διπλωματικά δεδομένα, με αφορμή τις παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής ’μυνας στο θέμα των πυρομαχικών των 120 mm για τα άρματα μάχης Leopard-2HEL.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ε. Μεϊμαράκη, ο πρέσβης των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «εχθρική ενέργεια» την μεθόδευση του υπουργείου για ακύρωση του προγράμματος και κυρίως τα όσα αναφέρονται στην επιστολή Μεϊμαράκη προς το ΚΥΣΕΑ με την οποία ζητεί να αναθεωρήσει την απόφαση για «απευθείας ανάθεση στις δύο εταιρείες και να προκρίνει την λύση του διαγωνισμού».

...

Η μεθόδευση ακύρωσης του προγράμματος πυρομαχικών των αρμάτων μάχης, οικονομικού ύψους περί τα 380.000.000 ευρώ, από την ΓΔΑΕΕ, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Γερμανία, οι εταιρείες των οποίων θα αναλάμβαναν την υλοποίησή του σε ποσοστό 40 και 60% αντίστοιχα.

Ανεξάρτητοι παρατηρητές «καυτηριάζουν» την τακτική της ΓΔΑΕΕ, η οποία απέρριψε την λύση του διαγωνισμού προ διετίας, πήγε σε απ’ευθείας διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες, εξέδωσε ΑΕΠ (Αρχική Εντολή Προμηθείας) μόνο και μόνο για να έρθει οκτώ μήνες αργότερα, να... ανακαλύψει ότι «απέτυχε» στις διαπραγματεύσεις (τις οποίες ουδέποτε διεξήγαγε, τουλάχιστον με τους Αμερικανούς) με τις εταιρείες και άρα ότι θα έπρεπε να πάει σε διαγωνισμό το όλο πρόγραμμα! Που σημαίνει ότι για μία τριετία τουλάχιστον τα θεωρούμενα ως «κορυφαία άρματα του κόσμου» θα είναι κατάλληλα μόνο για παρελάσεις και επιδείξεις σε εκθέσεις!

DefenceNet.gr