Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 16/Φεβρουαρίου/2020 ώρα 16:30 από Nikolas86
Αρχικά αποστάλθηκε από Heraldic

Τι γίνεται αν είστε στο εξωτερικό και δεν προγραμματίζετε να επιστρέψετε στην Ελλάδα, μπορείτε να το κάνετε αυτό online;

Και αν το πρόστιμο απλώς αυξάνεται απείρως χωρίς κανένα άλλο αποτέλεσμα, υπάρχει κάποιο σημείο στην πληρωμή του αν δεν σχεδιάζετε να επιστρέψετε έως ότου είστε 45;
Θα σας προκαλούσε προβλήματα όταν προσπαθείτε να υποβάλετε αίτηση για ανανέωση διαβατηρίου από το εξωτερικό;

Πρέπει να μιλήσετε με την αρμόδια εφορία ή πρεσβεία ή προξενείο για το τι μπορεί να γίνει. Θεωρητικά, πάντως, το πρόστιμο ή η εξαγορά ή η οποια ρύθμιση που έχει φτάσει στην εφορία, μπορεί να πληρωθεί ηλεκτρονικά, καθώς και αιτήσεις για υπαγωγή σε ρυθμίσεις δόσεων κ. Τ. Λ. Μάλλον μπορούν να αποσταλλούν και ταχυδρομικά. Πάντως, επειδή όλα αυτά έχουν και κάποια παράβολα και δικαιολογητικά, πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποια αρμόδια υπηρεσία του ελληνικού κράτους, ήγουν εφορία, προξενείο, πρεσβεία.

Το διοικητικό πρόστιμο (και οι προσαυξήσεις), τουλάχιστον στην πράξη, δεν σταματάει να υπάρχει αυτόματα μετά τα 45 και την λήξη της ανυποταξίας, αλλά θέλει συνήθως κάποια διαδικασία ότι έχει πάψει το αίτιο της ύπαρξης του. Εδώ εξηγείται πώς γίνεται η όλη διαδικασία:


Για το διαβατήριο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά μπορεί κανείς να έχει προβλήματα για το χρέος στην εφορία, εάν μπει στην Ελλάδα.