Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 10/Φεβρουαρίου/2020 ώρα 15:40 από mboxre
Αρχικά αποστάλθηκε από Alexpap92

Καλησπερα παιδια! Μενω εδω και 3.5 χρονια ολλανδια και φετος εληξε η αναβαλη που ειχα λογω σπουδων. Αν και στο αντιστοιχο site που κοιταω δεν γραφει κατι, εμαθα οτι θα με καλεσουν να παρουσιαστω στην εσσο του Μαρτιου. Επειδη χρειαζεται να κατεβω για καποιες εξετασεις εστειλα ανθρωπο στη στρατολογια και ρωτησε αν μην εχοντας δηλωθει ως ανυποτακτος εξωτερικου μπορω να κατεβω μονο μεχρι τον Φεβρουαριο (δηλαδη μεχρι πριν την ημερομηνια καταταξης μου). Ομως τον ενημερωσαν οτι η αστυνομια ενημερωνεται 6μηνες με το περας της ημερομηνιας καταταξης οποτε συμφωνα μ αυτους και Μαρτιο να ρθω δεν θα χω προβλημα ακομα κι αν δεν εχω δηλωθει σαν ανυποτακτος εξωτερικου. Εχετε καποια γνωμη πανω σ αυτο;


Αρχικά αποστάλθηκε από Lol

Γεια σας, Μένω μόνιμα Αμερική και έχω κάνει αίτηση ως διαπρεπής επιστήμονας εξωτερικού. Ωστόσο η αίτηση έχει τραβήξει υπερβολικά και το καλοκαίρι θέλω να έρθω Ελλάδα. Όσο εκκρεμεί η αίτηση μου δεν με καλούν στο στρατό. Εάν όμως απορριφθεί η αίτηση τότε θα με καλέσουν στην επόμενη ΕΣΣΟ. Ερώτηση: Εγώ θα είμαι Ελλάδα αρχές με τέλη Ιουλίου. Εάν με καλέσουν για την ΕΣΣΟ του Ιουλίου και εγώ δεν πάω (κάπου 20 του Ιουλίου θα είναι να παρουσιαστώ) τότε ποσό γρήγορα θα με ανακηρύξουν ανυπότακτο εσωτερικού; Δηλαδή μέσα σε 10-15 μέρες από την ημερομηνία που θα επρεπε να παρουσιαστώ θα μπορούν να με σταματήσουν στο αεροδρόμιο. Όσο για το αεροδρόμιο τι γίνεται με τους ελέγχους; Εγώ θα πάω ΗΠΑ μέσω Γερμανίας και μπορώ άνετα να δώσω ταυτότητα για το ταξίδι Ελλάδα με Γερμανία. Γενικά ποσό εντατικοί είναι οι έλεγχοι. ΥΓ θα γίνω ανυπότακτος εξωτερικού. Απλά για να πάρω το χαρτί από την πρεσβεια πρέπει πρώτα να με καλέσουν και να μην πάω. Δηλαδή πρέπει να περάσει ο Ιούλιος και μετά. Εγώ όμως θα γυρνάω τον Ιούλιο πίσω στην Αμερική.


Για να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις, χωρίς να γνωρίζω τα πάντα: Έχω υπάρξει ανυπότακτος (εσωτερικού) για κάποιο χρονικό διάστημα και πρόσφατα τακτοποίησα τα στρατολογικά μου. Μέσα στα χαρτιά που πέρασαν απ' τα χέρια μου ήταν και οι μεταβολές της στρατολογικής μου κατάστασης από τα 18 μου που κατέθεσα το δελτίο απογραφής.

Όταν κυρήχθηκα ανυπότακτος, είχα υποχρέωση να παρουσιαστή στο τάδε κέντρο εκπαίδευσης την τάδε ημερομηνία, ας πούμε 26 Ιανουαρίου 2018. Η αναλυτική κατάσταση αυτή αναφέρει:

"2018 27 Ιαν (μία μέρα μετά ακριβώς δηλαδή) : Ανυπότακτος εσωτερικού σε περίοδο ειρήνης"

Σύμφωνα με αυτό, ο στρατός αμέσως αλλάζει την στρατολογική κατάσταση. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει σαφής εικόνα και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να είναι γνωστό. Εγώ ακόμα κι αν μου έλεγαν απ' τη στρατολογία ναι δε θα υπάρξει πρόβλημα στο αεροδρόμιο κλπ, θα το ανέβαλα μέχρι να έχω τα πάντα στα χέρια μου, γιατί δεν τους έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Οπότε ναι, λογικά δε θα υπάρχει πρόβλημα, ειδικά εντός Σένγκεν, αλλά 100% σίγουρο δεν είναι.