Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Αποστολή: 07/Ιανουαρίου/2020 ώρα 22:42 από sergio

Καλησπέρα,

Σήμερα παρέλαβα το σημείωμα κατάταξης μου για τις 21 Γενάρη στον Έβρο. Τα οικονομικά μου αυτή την περίοδο δεν είναι και στα καλύτερα τους (πήρα στεγαστικό δάνειο πριν κάτι μήνες, βοηθάω οικονομικά τους γονείς μου κτλ.), οπότε το να πάω τώρα στρατό θα με φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Μονόδρομος για εμένα είναι να πετύχω μια διετή ή τουλάχιστον ετήσια αναβολή, ώστε να πατήσω στα πόδια μου. Να τονίσω ότι θέλω αναβολή και όχι απαλλαγή από τον στρατό.

Σε γενικές γραμμές έχω καταλάβει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω διαβάζοντας αυτό το topic (και όχι μόνο), αλλά θέλω να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες μου να πάρω αναβολή, οπότε θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινίστηκες ερωτήσεις:

1. Γνωρίζω πως μπορώ να απευθυνθώ στο φρουραρχείο της περιοχής μου 5 εργάσιμες μέρες πριν την επίσημη κατάταξη μου, όμως υπάρχει πιθανότητα να με δεχτούν πιο πριν; Το έχει κάνει κανείς;

2. Θα χρειαστεί να περάσω από επιτροπή απαλλαγών από την στιγμή που χρειάζομαι μόνο αναβολή; Αν ναι, τότε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για όλα αυτά; Δεν θα προλάβω μέχρι την ημερομηνία κατάταξης μου (21 Γενάρη) έτσι...

3. Έχω διαβάσει και ακούσει διάφορα, αλλά δεν ξέρω με τι δικαιολογία πρέπει να προσεγγίσω καλύτερα την επιτροπή ... Θα μετρήσει ως αιτιολογία το οικονομικό ή δίνουν αναβολή μόνο για λόγους υγείας; Να πω την αλήθεια, έχω κάποια θέματα υγείας (είχα "τρυπά στην καρδιά" μικρός αλλά έχει κλείσει, τραύμα στο γόνατο, υπέρταση, τραυλίζω), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτά θα μετρήσουν.

4. Αν τελικά χρειαστεί να επικαλεστώ ψυχολογικούς λόγους, θα πρέπει να απευθυνθώ άμεσα σε ψυχίατρο, μπας και μου βγάλει κανένα χαρτί για το άγχος κτλ. Γενικά είμαι αγχώδης και αγχώνομαι σχετικά εύκολα, οπότε έχει μια βάση αυτή η αιτιολογία.

5. Συνέχεια του (4) : Αν τελικά καταφέρω να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, θεωρείται αυτό ως το λεγόμενο "τρελόχαρτο" ή εκείνο αφορά μόνο την περίπτωση της απαλλαγής; Επηρεάζει κάτι άλλο αυτό;

Όποιος γνωρίζει κάτι, παρακαλώ να απαντήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!