Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 04/Ιανουαρίου/2020 ώρα 14:37 από Nikolas86
Αρχικά αποστάλθηκε από ekswterikos

Γεια σε όλους και καλές γιορτές!

Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού από το 2017. Την βεβαίωση την πήρα από την Ελληνική πρεσβεία στην Αγγλία το 2017 αλλά πλέον είμαι στην Αμερική και δεν έχω πάρει νέα βεβαίωση από την πρεσβεία εδώ.

Έχω κλείσει ένα ταξίδι στην Ελλάδα για 15 μέρες. Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργηθεί πρόβλημα κάτα την είσοδο/έξοδο από την Ελλάδα;

Ναι, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς η αστυνομία δεν φαίνεται να είναι πλήρως συνδεδεμένη με την στρατολογία και καθώς μετά από 2-3 χρόνια μπορεί να σας έχουν ξανακαλέσει και να έχετε περαστεί ως ανυπότακτος εσωτερικού στη δεύτερη\νέα κλήση. Έτσι, σε πιθανό έλεγχο της αστυνομίας μπορεί να υπάρξει κάποιο θέμα. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο για να δείτε εάν σας έχουν ξανακαλέσει μετά το 2017. Εάν σας έχουν ξανακαλέσει, "αναγκαστικά" θα πρέπει να πάρετε νέα βεβαίωση. Εάν δεν σας έχουν ξανακαλέσει, θα ήταν καλό πάλι να κινήσετε την διαδικασία για νέα βεβαίωση ή έστω να προμηθευτείτε κάποιο χαρτί που να δείχνει ότι ζείτε εκτός Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς πρόσφατη βεβαίωση (αλλά ακόμα και με αυτήν), εξαρτάται από το εάν θα σας ελέγξουν και σε ποιον/ποια θα πέσετε.

Γενικά, η "βεβαίωση" είναι μόνο για την έκδοση διαβατηρίου και καταχρηστικά η αστυνομία την χρησιμοποιεί για να πιστοποιήσει το εάν ο ανυπότακτος είναι εσωτερικού ή εξωτερικού. Καθώς όμως το ελληνικό κράτος δεν είναι πλήρως μηχανογραφημένο και δεν υπάρχουν πλήρεις έλεγχοι στα σύνορα, ο νόμος δεν μπορεί να τηρηθεί. Έτσι, ενώ ο αστυνομικός που ελέγχει οφείλει να ξέρει και να μπορεί να αποδείξει εάν ο πολίτης είναι ανυπότακτος και τι κατηγορίας ανυπότακτος, επαφίεται στον πολίτη να αποδείξει ότι όντως είναι ανυπότακτος εξωτερικού και ότι έχει μείνει λιγότερο από 30 ημέρες εντός Ελλάδας.