Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 26/Ιανουαρίου/2019 ώρα 10:17 από DimitrisK
Καλημέρα,
Είμαι και εγώ σε παρόμοια περίπτωση με τον GeorgeWH, αλλά ανυπότακτος εξωτερικού στην Γερμανία. Μου ήρθε εκ νέου σημείωμα κατάταξης. Υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί πάλι το πρόστιμο των 6000, και αυτό να επαναλαμβάνεται καθε φορά που θα έρχεται σημειωμα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και την εμπειρία.

Αρχικά αποστάλθηκε από GeorgeWH

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιες απαντήσεις.

Ζω και εργάζομαι στο Λονδίνο από τον Απρίλιο του 2012. Έχω ήδη πάρει την μόνιμη άδεια παραμονής της Αγγλίας και έχω την αίτηση για υπηκοότητα και διαβατήριο καθ' οδόν.

Καθώς δεν έχω συμπληρώσει 7 χρόνια βιοποριστικής διαμονής στην Αγγλία (συμπληρώνονται, προφανώς, την 1η Απριλίου), έχω κατάσταση ανυπότακτου εξωτερικού εδώ και 2-3 χρόνια. Σήμερα με ενημέρωσαν οι δικοί μου ότι ήρθε χαρτί κατάταξης για την 28/01. Έχω ήδη πληρώσει το πρόστιμο ανυποταξίας όταν μου επιβλήθηκε, πριν μεταφερθώ στους ανυπότακτους εξωτερικού, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι είμαι σε μία ιδιαίτερη περίπτωση, στην οποία δε ξέρω τι να κάνω:

Αφ' ενός μπορώ απλά να περιμένω τον Απρίλιο, να βγάλω την κατάσταση Μόνιμου Κατοίκου Εξωτερικού και να με αυτό να σταματήσουν να ασχολούνται για πάντα μαζί μου, ΑΛΛΑ φοβάμαι ότι στις 29/01 δηλαδή την επόμενη της υποτιθέμενης κατάταξης μου, θα μου επιβληθεί και πάλι το πρόστιμο των 6000, το οποίο έχω ήδη πληρώσει μία φορά.

Έχω ήδη στείλει μήνυμα σε 2 προξενικές αρχές της Αγγλίας για το θέμα αλλά γνωρίζοντας πόσο αργά αντιδρούν... Δεν είμαι σίγουρος τι να κάνω.
Έχει συμβεί και σε άλλους, να τους έρχεται χαρτί κατάταξης ενώ είναι ανυπότακτοι εξωτερικού; Πως το αντιμετωπίσατε; Πως θα το αντιμετωπίζατε αν δεν σας έτυχε;

Αν είναι απλά κίνηση του στρατού για να σε 'τραβήξει' σε κάποιο σώμα στρατού σαν παγίδα για να λήξει η ανυποταξία (καθώς βάσει νόμου η ανυποταξία λήγει όταν παρουσιαστείς απλά σε κάποιο σώμα στρατού) μπορώ λογικά να μην κάνω τίποτα και να περιμένω μέχρι να βγω Μόνιμος Κατοικος Εξωτερικού, αλλά αν πρόκειται να φάω το πρόστιμο 2η φορά... Μάλλον πρέπει να κάνω κάτι.

Έχω ρωτήσει και δικηγόρο για στρατολογικά θέματα, αλλά για να ξεκινήσει φάκελλο (και μόνο) ζητάει περίπου 300 ευρώ...

Ευχαριστώ πολύ!