Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 02/Οκτωβρίου/2018 ώρα 12:26 από Mine
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Πίσω στο 2016 και μετά την λήξη της αναβολής μου λόγο σπουδών, ηρθε το χαρτί κατάταξης για το στρατό και συγκεκριμένα με την ΕΣΣΟ Μαρτίου. Επειδη εγω δουλεύα ήδη στο εξωτερικό δεν παρουσιάστικα και βγήκα ανυπότακτος μαζί με ενα ωραίο πρόστιμο.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους προέκυψε μια ευκαιρία για εργασία στην Κύπρο η οποία όμως ζητούσε την παραμονή μου στην Ελλάδα για 6 μήνες πριν μεταβώ στην Κύπρο. Αυτό που έκανα τότε ήταν να ακολουθήσω κι'εγώ την οδό της απαλλαγής. Με τα πολλά, έσπασα την ανυποταξία και πήγα να παρουσιαστώ με την ΕΣΣΟ Ιουλίου ώστε να ζητήσω αναβολή για λόγους υγείας. Αφού έγινε η όλη διαδικασία, πήρα αναβολή 2 ετών για ψυχολογικούς λόγους η οποία και έληξε Ιούλιο του 2018.

Στο μεταξύ όμως η ιστορία με την Κύπρο δεν περπάτησε όποτε παρέμεινα (και παραμένω ακόμα) στη Μεγάλη Βρετανία. Με τη λήξη της αναβολής, με κάλεσαν να παρουσιαστω με την ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου 2018 αλλά εγώ δεν παρουσίαστικα μιας και προ ημερών είχαν γίνει ΜΚΟ οπότε και είχα καταθέσει τα δικαιολογιτικά μου στη στρατολογία.

Η ερώτηση μου τώρα ειναι η εξής: Αν θελήσω να επιστρέψω Ελλάδα μόνιμα (στο πολύ άμεσο μέλλον) και αναζητήσω την οδό της απαλλαγής με το στρατό, τα 2 χρόνια αναβολής που εχω ήδη μετράνε στην όλη διαδικασία ή γίνεται όλο απο την αρχή;

Ζητώ συγνώμη αν κούρασα αλλα ήθελα να δώσω κάποια στοιχεία της κατάστασης πριν κάνω την ερώτηση.