Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Αποστολή: 20/Σεπτεμβρίου/2018 ώρα 15:19 από Clark6
@Μν

Η αναβολή για κοινωνικούς λόγους, από όσο ξέρω, δεν ανανεώνεται. Και μετά από συνολικά 24 μήνες αναβολών, πας ούτως ή άλλως για την λεγόμενη τελική κρίση, όπου κρίνεται οριστικά αν θα πρέπει να υπηρετήσεις ή όχι. Άλλες αναβολές δεν δίνονται.
Το ότι ο γιατρός σου λείπει αυτή την περίοδο, είναι ασφαλώς μέγα μειονέκτημα, διότι για την απαλλαγή θα χρειαστείς κάτι που να επιβεβαιώνει την πάθηση σου από τον γιατρό που σε βλέπει. Συνήθως, μια πρόσφατη (το πολύ δύο μηνών) γνωμάτευση αρκεί. Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να το κανονίσεις κάπως, διαφορετικά θα σου αρνηθούν την απαλλαγή στο Φρουραρχείο ή το αργότερο στην Επιτροπή Απαλλαγών.
Ίσως ο γιατρός σου έχει κάποιον αντικαταστάτη για την διάρκεια απουσίας του; Αν ναι, θα πρέπει να του μιλήσεις και να του εξηγήσεις την κατάσταση σου, ώστε να σου γράψει μια κατάλληλη ιατρική γνωμάτευση. Αν πας χωρίς, υπάρχει ο κίνδυνος να σε απορρίψουν και να σε στείλουν στο στρατόπεδο.
Βέβαια, μπορείς με όλα σου τα χαρτιά να πας την ημέρα κατάταξης σου στο στρατόπεδο και να ζητήσεις επί τόπου απαλλαγή. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνεις μέσα μια ή δύο νύκτες (εφόσον πας χωρίς συνοδεία), αλλά κατά 99% θα πάρεις την απαλλαγή έτσι και μετά είσαι ελέυθερος να φύγεις.