Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 17/Σεπτεμβρίου/2018 ώρα 21:52 από Helter_Skelter
Από την στρατολογία με ενημέρωσαν ό, τι εφόσον έχω κυρηχθεί ανυπότακτος εξωτερικού δεν χρειάζεται να ανανεώνω την ανυποταξία μου. Νομίζω ό, τι έχει νόημα μόνο όταν θέλεις να εκδώσεις διαβατήριο ή φαντάζομαι και για άλλες προξενικές πράξεις που απαιτείται διεύθυνση κατοικίας.

Η βεβαίωση που παίρνεις από το προξενείο γράφει απλά τα στοιχεία της ταυτότητας σου, το Σ. Α. Και σε ποιο μητρώο είσαι εγγεγραμμένος, και ότι κατοικείς στη Μεγάλη Βρετανία από την ημέρα που μπήκες στη χώρα μέχρι την ημέρα που έγινε η ληξιαρχική πράξη, έχει επίσης τη διεύθυνση κατοικίας και το email επικοινωνίας σου (αν έχεις δώσει). Στην ουσία είναι σαν να παίρνεις πιστοποιητικό μόνιμου κάτοικου εξωτερικού (πάνω κάτω τα ίδια χαρτιά πας), και πληρώνεις το αντίστοιχο ποσό. Από αυτά που λέτε κι εσείς μου φαίνεται περισσότερο ως μια διαδικασία για να βάζουν περισσότερα χρήματα στο ταμείο, και ίσως να είναι και παράτυπη γιατί και στον τιμοκατάλογο δεν υπάρχει 'Πιστοποιητικό Ανυπότακτου Εξωτερικού᾽ (http://https://www.greekembassy.org.uk/el-gr/προξενικα/τιμοκαταλογος). Θα ξαναπάω τον Νοέμβριο να κάνω την διαδικασία πάντως (στο τηλέφωνο μου είπαν ό, τι είναι απαραίτητο να διευθετήσω το θέμα!) και θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα.