Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 06/Ιουλίου/2018 ώρα 15:09 από Ανυπότακτος
Ο νόμος για προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο συμπυκνώνεται σε αυτό το άρθρο και από όσο ξέρω δεν έχει αλλάξει

http://www.odigostoupoliti.eu/piniki-dioxi-gia-chrei-sto-dimosio/

παρόλα αυτά το πρόστιμο αν και το ζητάει η εφορία και πρέπει να πληρωθεί εκεί ΔΕΝ ειναι χρέος προς το δημόσιο και δεν υπάγεται σε αυτή την κατηγορία (καθώς χρέη στο δημόσιο ειναι πχ να μην πληρώσεις ΙΚΑ ή εφορία για τα εισοδηματά σου) αλλά είναι ένα πρόστιμο που απλά η εφορία αναλαμβάνει να το εισπράξει για κάποια άλλη υπηρεσία.

Αυτό που μπορεί να σε κολλήσει παρόλα αυτά είναι 1. Να σου τραβήξουν λεφτά από λογαριασμό 2. Να πειράξουν γενικά την περιουσία που έχεις στο όνομά σου (αν έχεις) 3. Να πειράξουν λογαριασμούς που είσαι συνδικαιούχος και το πιο απλό αλλά ενοχλητικό 4. Να μην σου δώσουν φορολογική ενημερότητα.

α. Το να ψάξουν λογαριασμούς σε εξωτερικό ειναι απίθανο καθώς ας βρούνε πρώτα τα κλεμένα και για τα 6 χιλιάρικα τα δικά σου αν τα χουνε βρει τα υπόλοιπα θα τα ψαξουν και αυτά
β. Ειναι δυσκολο καθως πρεπει να διασταυρωθούν λογαριασμοί σου στο εξωτερικό (τωρα ξεκινανε να γινονται συμφωνίες με άλλα κράτη οπότε έχει πολύ δρόμο)
γ. Ακόμα και μέσα στην ΕΕ έρχεται σε σύγκρουση με εθνικούς νόμους που μόνο για κατηγορίες χρεών επιτρέπεται να πειραχθεί προσωπική περιουσια/καταθέσεις και αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι και άσυλο έχει ζητήσει ανυπότακτος σε άλλη χώρα στο παρελθόν και αρκετοί προσφεύγουν στα δικαστήρια ενάντια στο πρόστιμο και στην χάγη για ζητήματα ανυποταξίας και εναλλακτικής θητείας... Προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο.