Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 21/Ιουνίου/2018 ώρα 00:53 από JJ
Καλησπέρα, η αναβολή μου έληξε 31 Δεκεμβρίου, είμαι στην Αγγλία 4 χρόνια και πήγα τη Δευτέρα στο προξενικό γραφείο του Λονδίνου για το πιστοποιητικό μονίμου διαμονής στο εξωτερικό και θα βεβαιώνει πως είμαι κάτοικος εξωτερικού από 1/1/2018 και για να κηρυχθώ στη συνέχεια ανυπότακτος εξωτερικού. Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και εύκολη, απαιτείται συμβόλαιο εργασίας,P60,bank statements,utility bills και γενικότερα χαρτιά που να δείχνουν πως κατοικείς στο εξωτερικό.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το γεγονός πως για να βγάλεις αυτό το χαρτί απαιτείται να είσαι ήδη έξω 2 τουλάχιστον χρόνια. Εγώ τους πήγα χαρτιά για τα τελευταία 4 έτη και κράτησαν ΜΟΝΟ ότι ήταν από 1/1/2018 και μόνο. Τα υπόλοιπα μου είπαν δεν τα χρειάζονται, καθώς το πιστοποιητικό βεβαιώνει πως είμαι κάτοικος εξωτερικού από 1/1/2018 (όταν θα είναι να γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού στα 7 έτη, προφανώς θα χρειαστούν όλα τα χαρτιά).

Όσον αφορά τα ραντεβού, ναι είναι πολύ δύσκολο να βρεις (διαθέσιμα θα έχει προς τέλος Αυγούστου), αλλά αν μπεις στη λίστα των επειγόντων (προφανώς έχοντας καλή δικαιολογία), τότε ραντεβού θα βρεις από κάποιον που ακύρωσε το δικό του. Π. Χ. Εγώ βρήκα ραντεβού για τις 18 Ιουνίου μία εβδομάδα πριν με αυτόν τον τρόπο. Η υπάλληλος στο προξενικό γραφείο είναι πολύ εξυπηρετική (το πιστοποιητικό μονίμου διαμονής το έλαβα την ίδια στιγμή) και την επόμενη ημέρα μου έστειλαν e-mail από το στρατολογικό γραφείο στην Ελλάδα πως το αίτημα μου είναι υπό διεκπεραίωση και θα λάβω τη βεβαίωση ανυποτάκτου εξωτερικού όταν αυτή είναι έτοιμη.