Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 12/Ιουνίου/2018 ώρα 01:22 από Φοιτητής
Καλησπέρες! Ευχαριστώ κατ'αρχάς για τις πολύτιμες πληροφορίες στο φόρουμ, έριξα αρκετό διάβασμα τις τελευταίες ώρες αλλά χρειάζομαι λίγες παραπάνω πληροφορίες:
Είμαι 24 χρονών, φοιτητής ΕΜΠ. Έχω πάρει κανονικά αναβολή, αλλά υπολογίζω στα 26 μου να πάρω το πτυχίο μου και να φύγω εξωτερικό για δουλειά. Σκόπευα να εκμεταλλευτώ τα 2 χρόνια μέχρι τα 28 για να κηρυχθώ ανυπότακτος εξωτερικού, με απότερο σκοπό την εξαγορά της θητείας μου στα 33. Διαβάζω όμως πως το πρόστιμο των 6000 για ανυποταξία η εφορία το παίρνει από ό, τι έχεις στο όνομα σου, και πρόσφατα ο παππούς μου που απεβίωσε μου άφησε περιουσία (σπίτι και ένα κτήμα σε χωριό της επαρχείας). Δεν έχω κάτι άλλο στο όνομα μου.
Εφόσον κηρυχθώ ανυπότακτος, μπορεί η εφορία να πάρει μέρος της περιουσίας για να καλύψει τα 6000; Υπάρχει τρόπος να καταβάλλω το ποσό από μόνος μου από το εξωτερικό, ώστε να μην πειράξουν ακίνητη περιουσία; Επίσης, αν επιστρέψω στα 28 μου για να κάνω την θητεία μου, αλλά έχω πάρει το πτυχίο από τα 26, επιβάλλεται ποινή για τα 2 χρόνια που δεν έκοψα την αναβολή;